Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Primetih sinoc. Jos sam primetio da moj Albis 8080sve sporije i sporije radi,cak i posle restarta. Doduse nisam bio kuci tri nedelje pa sam mozda istripovao :).
 
  • Like
Reagovanja: M J
Ne radi ni EPG ni vraćanje unazad.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
 
Jedno pitanje za korisnike EON smart boxa. Ima li neko instaliranu NBA aplikaciju i da li mu sve radi?
Ja sam testirao sa Xiaomi Box S-om i užasno je radilo. Seckalo, zvuk nije bio sinhronizovan. Cast sa mobilnog na box nije radio.
 
Ne radi EPG ni premotavanje unazad. Albis 8083 usporeno radi. D3i kod Beogrida.
 
Verovatno radi usporeno zato što se prilikom menjanja kanala STB pokušava povezati sa EPG serverom koji je izgleda "down". Zvao sam tehničku podršku, kažu da je kvar već prijavljen i da se radi na otklanjanju. Sad videćemo. Na EON Web TV EPG radi bez problema.
 
Malopre bacih pogled kod mene i vidim ima i EPG podataka i ne kilavi risiver. Jesu već rešili problem?
Jedino nisam testirao premotavanje pošto ćale gleda tenis...
 
Proradilo i kod mene. Treba restartovati STB, ako vam i dalje ne radi.
 
  • Like
Reagovanja: M J
Od naseg insajdera:
USKORO NOVI D3i EON SET TOP BOX !
Novi D3i EON set top boksovi se nalaze na testiranju a osim kvaliteta slike koji je podignut na najviši mogući nivo, brzine i stabilnisti donosi nam i nove mogućnosti. Programeri rade na dodavanju novih opcija koje će zahtevne korisnike prijatno iznenaditi.
Zamena postojećih D3i boksova za novi D3i EON kreće u avgustu ili septembru.
Izvor: SindzaBG
 
Izgleda će nešto i biti od tog čini mi se i da total spremaju ko neku opciju za vas sad 8 meseci daju po 499 dinara zvanična ponuda na sajtu.Što u proseku za extra paket ispadne ovih 1090 dinara što sad plaćate.Na sajtu nisam našo da ima da daju u četvrtak njihovi agenti po mom komšiluku nudili za tv pakete 9 meseci po 499 din.Plus uz ponudu od total tv extra paketa daju besplatno još jedan stb bez takse i mesečne pretplate.
 
Naivan si ako misliš da će ponuda za "prelazak" biti ista ili bolja od ponude za nove korisnike. Biće ovo što i sad nude, klasična priča "X meseci po staroj ceni" i mazanje očiju sa Pink ili Cinestar Premier paketom.
 
Ma samo da ne odvale taksu za STB i slicne gluposti. Ipak su MTS Sat i Supernova napravili veeliku pometnju kod njih.
 
Mts moze da napravi pometnju samom sebi samo.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока
 
Izgleda da će Sbb u zamenu za D3i nuditi 2 različita modela Ip stb koji će jedan biti sa HiSilicon a drugi sa Amlogic chipsetom.Po podacima sa interneta vlasnik HiSilicon je Huawei tako da će izgleda taj stb biti njihov.Najave ovih uređaja i ostalih noviteta možete videti u ovom videu od 13,45 minuta.
 
Izgleda će nešto i biti od tog čini mi se i da total spremaju ko neku opciju za vas sad 8 meseci daju po 499 dinara zvanična ponuda na sajtu.Što u proseku za extra paket ispadne ovih 1090 dinara što sad plaćate.Na sajtu nisam našo da ima da daju u četvrtak njihovi agenti po mom komšiluku nudili za tv pakete 9 meseci po 499 din.Plus uz ponudu od total tv extra paketa daju besplatno još jedan stb bez takse i mesečne pretplate.
Не знам где да питам, а пошто видим да се овде највише води разговор око нових рисивера, интересује ме да ли, пошто видим мењају Д3И корисницима. а раде и акцију за нас ТоталТв са овим промотивним ценама за нове кориснике, има ли шансе да и нама из Тотала понуде неку верзију назови "ТоталТВ ЕОН сет топ бокса" до краја године? Хвала и живи били!
 
Код мене не, имам два комада (она старија верзија, барем по серијском броју).
 
To što je napuštena nije toliko ni bitno, pod uslovom da funkcionalnost koju već ima radi kako treba.
Interesantan tajming da počnu problemi...
 
To što je napuštena nije toliko ni bitno, pod uslovom da funkcionalnost koju već ima radi kako treba.
Interesantan tajming da počnu problemi...

Рекох ја теби друже преко ПП да они нешто петљају, има ту цака, знаш и сам који им је циљ, учини стару платформу неупотребљивом да би сви прешли на нову. :d
 
Naravno,odmah cu da predjem na Supernovu,ako budu trazili novce za zamenu Albisa. Dva ih imam,jedino mogu da progutam da placam 290 dinara za dodatni Eon Iptv box. Za 5 godina koliko koristim ovu uslugu nisam imao problema kiliko imam poslednjih nedelju dve.
 
Мени се дешавало да уређај реагује погрешно, притиснем премотавање он се угаси или рестартује. Уз то прсте да поломим када хоћу да појачам. Тражио сам замену даљинског и послали су ми овај 81519422_5d4342d4e35f93-927967861.jpg (само пише D3i уместо Total) и од тада је све у реду.
 
Kod mene se risiver "zapuca" i HDMI output se pogubi i prikrazuje samo staticnu "sliku" sa sitnim linijama i kvadratićima. Kad se to desi ne reaguje ni na daljinac (= ne treperi lampica kad se stisne taster)... Čupanje iz struje i onda radi neko vreme... sad to varira : nekad se desi isto za manje od sat vremena a nekad radi 2 dana bez problema.

Kad se zapuca sam risiver je jedva mlak i to ne svuda po plastici... ne deluje kao da se pregreva ... a i stavio sam risiver da stoji uspravno kad se ovaj problem javio prvi put.
 
Могуће да је код тебе у питању рисивер, и мени се дешавало да лампица не реагује на даљински али је увек имао слику, зато сам и помислио да је даљински у питању. А и већ ми се један кварио, лоши су даљинци за D3i. Како год изгледа да се ближи одлука или ЕОН или одустајање од претплате, али ако буде цена 2000 + рента + такса стварно је много само за тв, мада је и само 2000 много са садашњих 1090 динара.
 
Meni je mnogo i 1500 din za Eon Light (= samo Start paket) :D Bez takse i rente.
A za daljinac, moji matorci su do sad za nešto preko 4.5 godine) uništili 3 komada :d :d Ovaj koji sad uništavaju je takav kao na slici... i kanda je za nijansu kvalitetniji i otporniji na zloupotrebu od onog originalnog duguljastog D3i daljinca.

Da li je risiver, HDMI kabl, HDMI port na risiveru ili eventualno baš OBA HDMI porta na TV-u da istovremeno ne valjaju odjednom teško je testirati i potvrditi "metodom eliminacije" kad se problem ne javlja uvek dovoljno često... pa da mogu u sat-dva da testiram kako radi na monitoru od kompa sa HDMI-to-DVI kablom (time sam eliminisao 2 od 3 promenljive [postojeći HDMI-to-HDMI kabl & ispravnost TV-a] u postojećem setup-u, ostao je samo risiver kao potencijalni problem). Zamenio sam HDMI kabl za sad i isključio druge uređaje sa TV-a pa da vidim koliko će da sastavi bez problema.

A još mi matorci i ne prijavljuju na vreme da se problem desio, kad se desi... Nego tek kad ja sednem za taj TV jednom u sto godina pa primetim da je na TV-u input prebačen na DVB-T2 / na antenu i onda čim vratim nazad na HDMI1 skontam šta prikazuje Albis...

Pošto ćale baksuz kad se problem desi ne diže d*pe ni da proba da isključi/uključi iz struje Albis nego samo input na TV-u i gleda RTS kanale...
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno