Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ova mala iz Bosch jedno 5x privlačnija od ove Sansa koze.
A dijalozi u Bosch su bar 10x kvalitetniji nego u te 2 GoT epizode.

Isti osecaj. Devojka i ja zavrsavamo trecu sezonu Bosch i posle ovih GOT epizoda gledali smo po epizodu Boscha i slozili se da je sve kvalitetnije. Nadam se da ce ostatak sezone poboljsati utisak.Stvarno su mogli da napisu bolje dijaloge s obzirom na budzet i dosadasnji kvalitet serije.
 
@DeLarge,
Pa pitao si za seriju, ne za knjige.[emoji1]
Night King i Night's King su dva različita lika.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
@DeLarge:
Pobrkao si, to nije taj lik.

Jeste, samo ima drugi origin story u knjigama. :D

@DeLarge,
Pa pitao si za seriju, ne za knjige.[emoji1]
Night King i Night's King su dva različita lika.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Jesam, ali si poceo da pricas o knjigama.. pa sam zato to odgovorio. :D
U sustini, ono sto sam pitao si objasnio. Ne mogu da se setim koja je to sezona serije bila, ali mi se nimalo nije svidjala i bukvalno sam odgledao radi reda. Verovatno sam zato i zaboravio, tako da hvala na podsecanju.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk
 
GOT
I jos nesto - jel bilo nekog pojasnjenja Tudjina i Nocnog kralja ? Osim onog kratkog dela, kako je stvoren. Nije mi jasna njegova motivacija, sta on hoce uopste. Ne secam se neke epizode koja prica o tome.. U ovoj se svelo na to kad Bren kaze - "On hoce sve da osvoji i da donese dugu noc". HVALA BRENE, OCI SI NAM OTVORIO.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Izgleda da guraju neku foru kao u Matriksu, NK bi da resetuje čovečanstvo/svet. Zato između ostalog hoće i Gavrana.
Ja sam u početku serije mislio da od one dece pravi svoje generale, ali kako serija odmiče, više liči da ih skuplja za novi svet.
 
Isti osecaj. Devojka i ja zavrsavamo trecu sezonu Bosch i posle ovih GOT epizoda gledali smo po epizodu Boscha i slozili se da je sve kvalitetnije. Nadam se da ce ostatak sezone poboljsati utisak.Stvarno su mogli da napisu bolje dijaloge s obzirom na budzet i dosadasnji kvalitet serije.

Bosch je jedna od retkih serija gde kvalitet vidno raste sa svakom sezonom - na sta sam bio skeptican ali zaista je tako. Bez razmisljanja bindzuj i 4. Ne mogu da kazem da je svakog (odnosno mainstream) ali je odlicna za one koje vole detektivski zanr.
Nisam stigao da odgledam 5. sezonu a videh da su potvrdili tj rade i 6. sezonu - sto su odlicne vesti. Bilo bi lepo da se ne razvuce previse i utice na kvalitet jer je Boschova prica (lajt motiv koji se provlaci od 1. sezone) tehnicki zaokruzena sa 4. sezonom - ovo sto dobijamo je prakticno "repete". Btw ona klinka je bila i u TWD 1 ili 2 sezone...


Gleda li neko Into the Badlands? Ja sam prekinuo prosle godine na polovini 3. sezone (mislio sam da je otkazana a i polako je vec bila "guilty pleasure" kvalitet) medjutim, koliko vidim, nastavili su ove godine sa 3. sezonom, moguce i poslednjom...
 
Poslednja izmena:
AMC je otkazao seriju (valjda im je bila previse skupa), Daniel Wu je pricao da su u planu imali 4 ili 5 sezona.

Vreme je da zavrsavaju, ima jos 2 epizode.
 
Nastavi da gledas Into the Badlands nije los nastavak 3 sezone, prica se zavrsava i kraj serije se blizi a sa njim i finale.
 
Ja Bosch pogledao mislim pola prve epizode i ugasio, nije toliko lose bilo nego sam pre toga gledao nesto bas kvalitetno, i onda mi ovo bilo totalni mediokritet, klasicna FOX Crime serija koju prebacis dok vrtis kanale.. Jel moguce da se toliko poboljsa posle?

Pogledao prvu epizodu domace "Pet".. sta znam, cela epizoda mi delovala kao dugacka reklama za Raifaisen banku ili tako nesto, takvi su kadrovi, takav je zvuk.. samo cekam da ona kaze "Moooze?" ili da se Messi pojavi sa cipsom.. Izgleda sam se razmazio kvalitetom Bese i Jutra, pa mi je sad sve ostalo jeftino..
 
Kad već pomenu domaće serije, Državni službenik, gledao neko?

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk
 
@bitrate

Pogledao ja dve.. onako, nije losa, 'bolja' u svemu od Ubica Oca, a opet Ubice nekako gledljivije valjda zato sto me i zasmejavaju neke stvari sad koliko su lose pa i to daje na gledljvosti :D
 
I Službenik i Pet (naročito) imaju loš scenario, imam utisak dok gledam da čovek (ljudi) nije znao šta dalje. Pa onda razvlači (neke usput totalno nepotrebne) scene do besmisla. Ima dobrih delova, međutim, bar duplo kraće treba da traju sa ovom dinamikom dešavanja. Gledljive su, gledaću ih do kraja, ali kažem - kao da je scenario veštački razvlačen da bi bilo toliko epizoda.
 
Poslednja izmena:
Sa stpljenjem, kvalitet drasticno raste iz sezone u sezonu. Ja 5 sezonu ostavio za praznike natenane da pogledam.

Trebaće mi... Ne mogu se baš pohvaliti u istrajnosti nekih serija koje su imale odličnu prolaznost kod mene, kao The Handmaid's Tale ali sa kojom sam stao negde na pola druge sezone. Bosch ne bi trebala da mi omane, zaključišvši po vašim komentarima, tako da ću se praviti da nisam pročitao ovo što Boris kaže :D
 
Sta znam imam ja serija koje sam prekinuo na "pola" a ljudi su hvalili pa onda hocu sebe da isforsiram da ogledam i ipak presecem da necu posto nemamo svi bas isti ukus. I tako Fringe negde stao na 3 sezoni, Hanibal na pola 3... prosto kad ne ide menjam... nema potrebe forsirati se.

Kod Boscha uporediti 1 i 4 sezonu je bas kontrast posto ide uzlaznom putanjom iz sezone u sezonu...

@Boris koliko se secam 1 ep(serije pet) je nepovezana/konfuzna sto se likova tice al mi je bila prolazna posto sam prvo 5epizodu uhvatio na TVu pa sam i kolko tolko znao odnose likova.
Meni je bogami PET rang Bese po necemu losija po necemu bolja...
Drzavni sluzbenik je zanimljiv ali ipak kao da mu nesto nedostaje...
 
Poslednja izmena:
Niko osim mene ne prati blue bloods?
gledanost po epizodi je u rangu sa got :)
 
Meni je Pet ok serija.
Vidim ja da ce da padne bindzovanje kada je Bosch u pitanju. :D
 
Poslednja izmena:
U medjuvremenu sam odgledao i SF seriju Origin. Nista spektakularno, ali vredi da se pogleda. Pogotovo za ljubitelje SF-a.
Valjda ce biti nastavka.

Rekoh ae da pogledam kad kažeš vredi... 80% sam morao da premotam zbog likova koji su na nivou sapunice, kao da su ih skupljali za ove domaće "rijalitije". Ne mislim na glumu već na tekst, profile likova.
Ako neko misli da gleda zbog priče, dovoljno je da se pogleda zadnjih 10min prve i poslednje epizode, za više od toga i ne vredi.
 
Stranger things
10/10
Preporučujem ga. Vrijedi gubiti vrijeme. Performans glumca je veoma dobar, zanimljive su i scene. Vidio sam svoju ss3 prikolicu na FB2Mate prije nekoliko dana i odmah sam je iskopao.
 
Dijalozi i small talk u Službeniku su mi baš gotivni, ali realno scenarijuo nije najsjajniji. Gledam i dogledaću.
 
Uhvatio sam par puta ovih dana ovu našu seriju na RTS, moja generacija z.
Evo ne znam majke mi, ja veću glupost u životu nisam gledao.
Koliko loši glumci, ja se nadam da nisu svi na akademiji, i da ih nećemo gledati u budućnosti.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Jel to sa onim klincima kao, srednja skola sta li je? Ka ta strofa.
 
Mislis ka ta stro fa. Jeste jezivo ali ko veli uce se deca glume [emoji23]
 
Može li GOT da se počme sa gledanjem samo ova zadnja sezona?

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Neee, nemoj to da radiš. Obavezno od prve sezone.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Otprilike kao kada bi gledao prvo treći deo LotR. Može, ali ne znaš ko, šta, kako, zašto... Pritom lišavaš se nekih neočekivanih i wow momenata koji su doveli do svega ovoga.

Ako gledaš tek da gledaš reda radi (čitaj: akcije ili što je in), svejedno ti je da budeš u toku. Ali, moj ti je savet da probaš seriju od prve epizode, jer ako voliš ovaj žanr, lako će te uvući u njen svet i pogledaćeš je u dahu.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno