Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Zakasnio sam, rekoh danas da je naručim oni već vratili staru cenu.. [emoji3]

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
 
Ukoliko baš ne upratiš da je nešto zaista na popustu (pratio si ranije pa je bilo 50usd, a sada ne 35), ne veruj im u one procente, jer povećavaju postepeno cene pa ih kao obore za 11.11.
Na sve to, šta god da naručiš tih dana računaj da ćeš dobiti posle 2 meseca zbog velikih gužvi kod njih.

Vrlo je verovatno da ti se više isplati uzeti je odmah sada.
 
To magare sam vidjao u winwinu kolko se secam.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk
 
Avaj, nema ga više...a i da ga ima, garantovano bi bilo skuplje od 40$.
 
Ajazz AK33 RGB 16.99$ - http://www.ebay.com/itm/182876676530

Samo crni i plavi svičevi :)

Q:
Hello, What is the brand of the switch?

A:
Zorro axis (ZT axis)

Black: Linearni, bez taktilnog fidbeka, najtiši tasteri, srednja aktivaciona sila
Blue: Taktilni (visoko), najbučniji, srednja aktivaciona sila


Black.gif
Blue.gif


 
Poslednja izmena:
Malo krastavac :)
Ja naručio, 1810 dinara sve ukupno ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
 
Pazite se, video sam pre nekih dva meseca Magicforce 68 mehanicku za skoro iste novce i na kraju naravno prevara. Navodno pošalje, tracking broj i sve, ali na pogrešnu adresu pa se pošiljka vraća i na kraju nikom ništa.
 
eBay return policy + paypal dispute - 2 mehanizma preko kojih mozes vratiti pare. :)
U sustini dajes coveku kratku pozajmicu ako je u pitanju prevara :)
 
Last one / 21 sold in 24 hours :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
 
Koju bi preporucili sa plavim switchevima ali da su sto tvrdji sa najjacim otporom i font lako citljiv?
 
Pa svi plavi svičevi bi trebali da imaju istu silu aktivacije od 50g, ako su urađeni kako treba. Ako ti treba svič sa većom silom aktivacije od plavog, onda tražiš zeleni (70g). Možda i clear (65g), ako ti klik nije bitan.
 
Poslednja izmena:
Nemaju svi - originali(cherry mx) i kopije(ili bolje reci drugi proizvodjaci posto su neki solidan kvalitet) su razliciti po tom pitanju.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Outemu Blue su navodno za nijansu tvrđi od Cherry Blue i klik je izraženiji, iako su i jedni i drugi "plavi". U pitanju su nijanse, doduše...

Tačno je da nisu svi blue prekidači isti, kineski su često za nijansu tvrđi jer imaju veću toleranciju u "gramaži" (tipa +/- 10-15 cN umesto 5 kod Cherry prekidača) pa osećaj varira od proizvođača do proizvođača. Na primer, linearni Cherry prekidači (Red i Black) imaju blago "hrapav" osećaj kad se pritiskaju zbog trenja između delova u prekidaču, oseti se struganje kad se pritiskaju lagano, zato ljudi preferiraju Gateron linearne prekidače, recimo, jer su "glatki", klize bolje.

@GimpSuit:
Ako hoćeš što tvrđe clicky prekidače, traži tastaturu sa Green prekidačima, eventualno MX Clear. Kod nas jedino imaš jednu od Cooler Masterovih Quickfire tastatura sa Green prekidačima ali čisto sumnjam da ćeš je naći. Nisam viđao te prekidače ni kod Kineza na Aliju. Najverovatnije ćeš morati da tražiš po inostranstvu, ali će te koštati. Ako su ti MX Blue dovoljno tvrdi, onda nemaš problem, lako ćeš si naći neku.
 
Probao sam blue, nisu nesto puno bucni, a ipak su suvise lagani za mene, jedino da probam zelene, pa ako ni to ne odgovara onda nista od mehanickih tastatura.
 
Naravno, samo da nadjem. Vidim ima nekih Razer tastatura sa zelenim switchevima, ali nisam nesto zadovoljan Razerom, imao sam njihove periferije, ali vrlo brzo su otisli u vecna lovista.
 
Zeleni Razer nije kao zeleni Cherry MX. Razer green je još mekši nego cherry blue.
 
Da, pazi da se ne zezneš, njihovi zeleni su nešto drugo. Generalno, ne preporučujem Razerove tastature...
 
Kad smo vec kod razera, juce mi stigla razer blackwidow ultimate, uzeo polovnu sa eBay-a. Prodavac napisao da se radi o 2014 modelu, stigla mi u kutiju na kojoj piše 2016 model.. Rekoh ok, zeznuo se možda,onda sam skinuo keykaps da očistim, kad ono nisu razer Green već cherry blue. Sad ja na netu nešto tražio ali nigde ne mogu da nađem sa cherry blue. Jel postoji varijanta sa blue switchevima? Ili je neka budzevina [emoji16]

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
 
Imam ja Razer BlackWidow 2013 (ne Ultimate) sa Cherry Blue tasterima. Kupio sam je polovnu i od starta sam imao problema sa key chattering-om (pri kucanju se dva ili više puta otkuca slovo). U početku su samo neki tasteri imali ovaj problem. Vremenom je problem postajao sve izraženiji i sve više tastera je počelo da pravi problem. Kad je problem postao nepodnošljiv, sipao sam po kap alkohola u tastere i pročistio ih tako. To obično reši problem narednih par meseci ali postupak mora da se ponavlja. Nažalost, već posle prvog skidanja svih key caps-ova, oni su se potpuno razglavili i sada bukvalno sami otpadaju. Događa mi se da se W taster zalepi za prst u toku igre i spadne. Levi CTRL mi se čak polomio skroz pri skidanju iako nisam ni približno veliku silu upotrebio. Sakupljao sam parčiće plastike od onog centralnog dela koji se "nabija" na taster i lepio super lepkom da bi sačuvao CTRL. Drugim rečima, key caps-ovi su strašno krhki i lako se lome. Pre neki dan mi je crkla lampica koja osvetljava Razer logo. Sve u svemu, blago je reći da sam nezadovoljan tastaturom. Tasteri jesu Cherry ali su iznenađujuće lošeg kvaliteta.

Možda ti budeš imao boljih iskustava.
 
Razer i njihov "čuveni" Quality control... Mada ja ne mogu da se požalim, barem ne na tastature, i ova sa Blue i druga sa Green switchevima me odlično služe već nekoliko godina. Ali tako je sa Razerom, kockaš se pa kako ti zapadne...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
Upravo se na kontrolu kvaliteta žale kod Razerovih tastatura...
 
Nazad
Vrh Dno