Šta je novo?

LG Nexus 5X

I da to sam zaboravio ja u kutiji nisam dobio onu karticu 90 dana play music-a, vi sa 5x?
 
odakle ti je telefon?

The Offer is only open to residents in the US, Canada, Mexico, Brazil, Argentina, United Kingdom, Ireland, Germany, France, Spain, Austria, Netherlands, Sweden, Finland, Russia, Switzerland, Belgium, Norway, Poland, Greece, Japan, Australia and New Zealand (each an “Eligible Territory”) who:
have purchased an Nexus 6P or Nexus 5X in a Eligible Territory (“Phone”) between September 29, 2015 and midnight Pacific Standard Time on April 18, 2017;

https://www.google.com/nexus/terms/playnexus90/
 
Joj meni haptic feedback mnogo znaci, tacno tesko bih se navikao bez toga. Ovako je dobro dok kucas osjetis vibraciju i cujes zvuk vibracije, vibration & sound feedback u jednom. :)

Tesko mogu 'zivjeti' bez toga na telefonu, jedino neka customizacija da se smanji intenzitet vibracije.
 
Poslednja izmena:
Staklo naruceno iz kine Nilkin i black carbon skin za ledja i ram od dbrand-a sad samo da cekam da stigne
 
@nemanja066
Pa moze malo kroz karnel da se sredi. Moze se ziveti i sa time...

Nisam dobio kupon za play music.
 
Kupon važi samo u usa i možda još par zemalja.
 
Evo nekih ss sa 5x koga zanima
 

Prilozi

  • uploadfromtaptalk1455927185740.png
    uploadfromtaptalk1455927185740.png
    126.9 KB · Pregleda: 239
  • uploadfromtaptalk1455927195120.png
    uploadfromtaptalk1455927195120.png
    127.6 KB · Pregleda: 228
  • uploadfromtaptalk1455927204359.png
    uploadfromtaptalk1455927204359.png
    94.3 KB · Pregleda: 238
  • uploadfromtaptalk1455927218112.png
    uploadfromtaptalk1455927218112.png
    59.1 KB · Pregleda: 236
  • uploadfromtaptalk1455927227571.png
    uploadfromtaptalk1455927227571.png
    68.1 KB · Pregleda: 232
I RAM usage
 

Prilozi

  • uploadfromtaptalk1455927297249.png
    uploadfromtaptalk1455927297249.png
    218.6 KB · Pregleda: 228
  • uploadfromtaptalk1455927307334.png
    uploadfromtaptalk1455927307334.png
    180.2 KB · Pregleda: 220
Ala system suri,tacno su trebali da stave 3gb :)
 
Losa krastavac.. Za tvoje potrebe bi najbolje resenje bilo z2 ili z3.
 
Vidiš da je screen on 6 sati. Malo li je?
 
Pa to su odlični rezultati !
6h SoT + 90 minuta razgovora ...
Awake i Screen on se poklapaju, a signal može biti i bolji ...
 
Poslednja izmena:
Ja sam oduševljen ovim brojkama. OK kod mene bi bilo dosta manje, ali opet.
Vojkane, ima li kakvih usporenja? Mislim na neočekivana. Koliko app imaš trenutno instalirano (broj iz store je dovoljan, ne moraš bukvalno sve da izbrojiš).
 
Prodao sam s6 i sad kad nemam taj tel pored 6p malo mi se sve unormalilo sto se tice ekrana i bele boje, vise ne mogu da vidim onu pink nijansu na beloj, kum je uzeo isto 6p bukvalno nam je sve isto i ekran i dugmici i vibracija tako da je izgleda za ovaj telefon to normalno. Jedinu primedbu koju sad imam jeste da se telefon nekada bas lepo zagreje, nema to uticaja na rad i fluidnost ali nije ga bas prijatno drzati u rukama kad se onako fino zagreje.
 
Jel se zagreje kod surfovanja ili nečeg sličnog ili nešto zahtevnije?
 
Da samo kod surfovanja, igre ne igram tako da za to ne znam u aplikacijama je sve ok nema zagrevanja ali zato surfovanje ubija. Nije vruc vruc nego topao moram da ga prebacujem iz ruke u ruku posle nekog vremena jer zna da bude neprijatno. Ponavljam nije nista nepodnosljivo ali nije ni da nema problema sa zagrevanjem kod 810.
 
@danilo signal u stanu mi je oko -90dbm. daleko je od dobrog mada mislim da nije toliko loš da bi primetno crpeo bateriju na telefonu.

@tetsuo, 60 aplikacija, mada nemam neke sisače baterije. nemam fb, twitter, g+, instagram, viber... samo whatsapp od messengera i jedan gmail nalog koji se syncuje.

ajd sad malo i da napišem, sinoć bilo kasno pa me mrzelo. brojke kao brojke ne znače puno jer ne koristimo svi telefon isto, ali mogu da uporedim sa nekim drugim telefonima. Od G3 i pogotovo Nexusa 5 osetno bolje drži, bar 20% rekao bih, sa njima sam se vrteo oko 5h SOT (malo manje na nexusu koliko se sećam, a tu negde ili malo više na G3). u rangu je G2 starog godinu dana (zbog slabljenja baterije to kažem), sa njim sam uglavnom bio oko 6h. ne znam koliko je potrošio ovaj 1.5h razgovora, inače nemam ni blizu toliko, videću ovih dana.
ako uzmemo da je na G2 za tih 15ak meseci baterija oslabila 10-15% onda se sve i poklapa, ekran iste dijagonala a i baterije ispadnu sličnog kapaciteta. uglavnom za mene baš prijatno iznenađenje. vlasnici nexusa 5 bi trebalo da primete ogromnu razliku, pogotovo što su to sada primerci stari po godinu - dve sa x ciklusa baterije iza sebe.
puni se dosta brzo u početku, skoro 2% za minut, pa to onda padne na 1.5%/min (npr za pola sata se napunio od 4 do 49%), 5-100% je negde oko sat i po. tu inače nema nekih high tech fora kao qualcomm sa "adaptive fast charging", različitim naponima i strujama, ovo je jednostavno 5V punjač od 3A a USB-C kabl je taj koji može da propusti više nego stari usb kablovi.

ekran je odličan. ne znam koliko su ljudi obratili pažnju (ja prvi nisam), evo šta anand kaže za ekran na 5x:

I really don't know what else to say about the Nexus 5X's display, because there's really nothing that can be criticized. I would certainly like if the brightness went up to 600 nits, but I would also prefer that it went to 6000 nits, and obviously that's asking a bit much. As far as LCDs go, the Nexus 5X has one of the best, if not the best that I've seen to date.
http://www.anandtech.com/show/9742/the-google-nexus-5x-review/2 (imaju i merenja i tabele)

poredio sam ga sa G2 u display tester app, i ovaj na 5x je jednostavno bolji, ne nešto drastično ali je bolji. a G2 ima dosta dobar ekran. bela je bolja na 5x, prava bela (g2 je plav mada sam RGB slajderima sad uspeo da ga podesim da bude kao 5x), crna je dublja i crna (siva :D) kakva i treba da bude na LCDu, na G2 i ona vuče na plavkasto. viewing angle test je bolji na 5x (mogu pod većim uglom da pročitam tekst u odnosu na G2), black clipping je bolji, ne seče crnu praktično uopšte, na G2 prerano nijanse sive pretvori u crnu itd. Na G2 su boje mrvicu jače, ali po anand merenjima na 5x su onakve kakve treba da budu, tako da je G2 tu veštački "napucan" (daleko je i on od neke nerealne napucanosti, ok ekran skroz). mada su tu svakako male razlike i svako može jednim slajderom da podesi zasićenost kako mu odgovara (sa odgovarajućim kernelima).

izrada je ubedljivo najlošija stvar na ovom telefonu. mislim da su leđa debljine kao neki tempered glass, 0.x mm :D i ne samo to, nego ima lufta između leđa i baterije tako da kada samo malo dodirnete prstom leđa ona se ugibaju.
i mislim da je ovo prvi telefon koji sam video da krcka pri normalnom korišćenju (ne računam neke od 100€). ima onih malo slabije napravljenih koje kad stisneš po ćoškovima krckaju, ili kad ih nekako čudno uvijaš, savijaš... ovaj jadan ispušta neke zvukove pri najnormalnijem rukovanju i korišćenju. pada mi na pamet da skinem poklopac i da naguram neke papire ispod, kao na nokijama pre 15 godina :D verovatno bi to rešilo stvar.
poklopac nema onaj gumirani premaz kao crni nexus 5, obična crna mat plastika. slova su sada obojena na leđima, ne mogu da ispadnu kao na petici :) (ali možda mogu da se obrišu? :D). nije klizav.
mislim da je telefon veći nego što je morao da bude, da baš i nije uloženo truda u dizajn, ne vidim razlog za ovolike okvire gore i dole, mislim da je komotno moglo po 5mm da se skreše, al ajde...

zvučnik tj loudspeaker isto nije neki, ali sreća pa svira ka napred. nema šanse da se zapuši, priguši... nešto je glasniji nego na G2. zvuk u razgovoru je solidan, nije neki hifi ali se sve lepo razume + je dosta glasan. mislim da ga i ne držim do kraja pojačan.

senzor za otisak prsta je odličan, brz i lepo očitava. neuspele pokušaje sam imao jedino kad ne stavim lepo prst tj poturim mu deo koji nisam skenirao. verovatno mogu da skeniram opet taj isti prst samo malo niže od jagodice ali me mrzi :)

kamera, foto, je fenomenalna. HDR+ ne treba nikada gasiti i fotke koje se dobijaju su verovatno najbolje danas od svih telefona. odlična je i kada se puca u auto modu, tada je u rangu sa drugim dobrim kamerama (samsung, lg, meizu...) ali je HDR+ jednostavno toliko popravi da sve deluje kao da je korišćen neki dosta skuplji fotoaparat. ista priča je bila i na nexusu 5 samo je to ovde sad na dosta višem nivou zbog mnogo boljeg senzora. kačio sam već link ali evo ga i ovde kad je već deo teksta o tome http://googleresearch.blogspot.rs/2014/10/hdr-low-light-and-high-dynamic-range.html
iako nema OIS sw to odlično kompenzuje tako da se jako retko dobijaju strešene slike u slabijem svetlu (a i tad se slabo primećuje), a ja inače nemam baš mirnu ruku. npr sa S4 mi je svaka peta ispadala ok u stanu uveče, kod nexusa nema greške.
video kamera ipak nije tako dobra. na 5x je čak i stabilizacija fabrički izbačena, ali se lako aktivira, dodaje se preko 2 linije u build.propu i onda imate switch u google kameri kao i na 6p. sa njom je osetno bolje, ali opet ta stabilizacija nije na nivou sonyja, samsunga, jabuke...

videću da sa za vikend uslikam nešto pa da okačim ovde.

utisci u radu (ono što je @tetsuo pitao)
za sad sve radi bez problema, onako kako i očekujem od nexusa, to je neka 3-4 dana. sve je brzo, fluidno (mada možda sam malo izgubio kriterijume jer se taljigam skoro godinu dana na raznim LGovima :D). ja sam ugasio enkripciju, moguće da ona nekim korisnicima usporava telefone. u storage testovima dobitak i nije ogroman, ali možda se primeti razlika kroz neki glitch, sec, lag u svakodnevnoj upotrebi, možda se takve stvari dešavaju na enkriptovanim telefonima... ne znam, ja to svakako nisam imao do sada. čak mi je i @fkloznica tražio da proveravam neke idiJotske :D scenarije koji na nexusu 5 dovode da gubitka fpsa, kod mene je i to ok.
telefon se van igara ne greje skoro uopšte, manje je topao od g2, u odnosu na g3 nebo i zemlja (g3 je baš furuna). igre još nisam probao. wifi hvata primetno bolje od g2, sad ga lagano koristim u sobi u kojoj sam se sa g2 mučio, wifi analyzer kaže da je jedno 10-15 db jači signal na 5x.
Ovi volume dugmići smaraju tu gde su, svaki čas ih zakačinjem. Ne pritisnem da odreaguju ali su mi pod rukom skoro uvek. Posle mi se telep smeje za "Samsung raspored dugmića". To je jedini normalan položaj volume i power dugmića, sve ostalo je nepotrebno lošije rešenje.

naravno, tradicionalno sam i ovaj nexus ubio odmah prvi dan :D

eto, to sam do sad skupio od utisaka, ako ima nekih pitanja tu sam, a i dodavaću ako se setim ili otkrijem još nešto usput.
 
Poslednja izmena:
Ja sam te bio samo pitao sta je to "samsung" raspored dugmica, kada vecina telefona ima taj raspored dugmica oduvek. To sto su sada poceli da eksperimentisu u poslednje vreme to je driga stvar.
 
Dakle, da su samo malo više poradili na dizajnu i upotrebili nešto kvalitetniju plastiku, telefon bi bio bez većih zamerki, a s obzirom na trenutnu cenu, pravi izbor kao što je bio i N5.
 
Da.. Da se nisu zestoko ustekali za izradu. Koja steta..

Lep review, napokon erica :)
 
Vojkane hvala za utiske koje si napisao. Da koristim neki telefon koji nije nexus verovatno bih vec kupio 5x ili 6p.
Pošto imam Nexus 5 sve što sam do sada pročitao ne impresionira me, niti sam bliže menjanju telefona.
 
Ja sam te bio samo pitao sta je to "samsung" raspored dugmica, kada vecina telefona ima taj raspored dugmica oduvek. To sto su sada poceli da eksperimentisu u poslednje vreme to je driga stvar.
Verovatno je i slučajnost ali meni su maltene samo Samsung telefoni imali taj raspored. Alcatel 997, one m7, g2, g3, sad 5x, sve nakaradno. Samsung od prvog galaxy s ne izmišlja toplu vodu. IPhone tek od 6 ima normalan raspored itd.
 
Da li vredi preci sa g3 na ovo cudo? Po svemu sto sam ovde procitao mislim da ne vredi...
 
Ja bih sa G3 sigurno presao na 5X 32Gb uz doplatu do 120e. Mozda zvuci da se ne isplati ali ja tu nemam dilemu. Sta to G3 ima bolje? U sustini nista osim micro sd slota i nize cene ali ko hoce bolji displej, bolju autonomiju, malo bolju kameru, mnogo bolji softver i podrsku.. 5X je sigurno bolji izbor cak i za 120e vise. A ko hoce za minimalnu doplatu u odnosu na G3 ima 5X 16Gb.
 
^ a da li nalaziš opravdanost za prelazak sa nexusa 5 na 5x?
Koliko sam upućen polovni nexusi 5 se kreću oko 140€, nov nexus 5x bi koštao oko 295€ (16). Ja nisam pročitao ništa što bi me nagnalo ka zameni petice za 5x. 155€ razlike mi nije problem ali sam prezadovoljan nexusom 5 i mislim da nemam potrebe za 5x.
Pre bih dao za 6p, ali ako sam već zadovoljan peticom i ne nalazim potrebu da predjem na 5x, tek na 6p ne mogu da se odlučim.
Just my 2 cents
 
Da ,sa n5 se samo "isplati" ici na 6p.. Ali taj 6p je nazalost bas skup

Ja koji koristim n5 ni sekund nisam razmisljao o prelasku na 5x
 
Ducka, uvijek je ok novi nexus kupiti ako se moze, glupo je reci da nije opravdano, i ko god kaze lupa.
Pare nisu problem, a ovde pitas za 'svoje' misljenje. [emoji28] Pa sta moze biti problem ako pare nisu, mozda nedostupnost...[emoji1] Pa eto uzmi 6P to ti je ogroman prelaz i opravdan je.
 
Nazad
Vrh Dno