Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jes strava. :D Mislim da nisu zaboravili špediciju, tj nisu je ni računali, jer na dve strane imam pečat sa oznakom "Express Courier, Preduzeće za prihvat i otpremu pošiljki, Beograd" (pravni zastupnik) i to na baš na JCI. Drugi pečat je na naplati carine i PDV-a.


U ovom slucaju spedicija nije naplacena jer je paket stigao preko UPS-a. 'Express Courier doo' je UPS-ov zastupnik za Srbiju, a UPS ne naplacuje usluge spedicije fizickim licima (cak i kada paket podleze carinjenju). Malo pre sam zvao UPS i ovo mi je potvrdjeno. Mozete i sami da proverite, telefon je: 011/ 22-86-422 a evo i stranice sa kontakt detaljima: http://www.ups.com/content/corp/worldwide/europe/serbia.html
 
Bahati, aj dodaj ovo u prvi post!
 
Pa nisu baš morali PDV da mi lupe :d, pre mesec dana nisam platio ništa za sličnu majicu, očekivao sam da će i sad tako proći.

To sto ti ranije nisu naplatili ne znaci da nisu trebali vec znaci da si imao srecu, zasto se sad bunis????
 
A ti nauci da editujes post pre nego sto pocnes da lajes.
 
zavisi da li je postar navodno krenuo da je isporuci. ako je stigla kod njih onda se racuna da postar pokusava da je isporuci istog dana i onda moras da cekas da se on vrati i razduzi sve sto nije isporucio. tada ti je dzabe i papir.
ukoliko uspes da preduhitris postara onda mozes da preuzmes, ali to je nemoguce jer oni zaduzuju posiljke pre otvaranja poste :D.

morate da znate i da se ove stvari razlikuju po postama, tako da nema univerzalnog pravila.


moja posiljka sa trenutnim statusom
20.06.2014 17:04:24 10200 GPC BEOGRAD - 11050 Beograd 22 Otprema

juce je krenula ka toj posti i jutros bi trebalo da je prihvacena kod njih i obradjena. pozovem jutros da pitam da li mogu da dodjem po nju i kazu mi da ona nije kod njih jos uvek. i sta ja mogu da kazem ili uradim? naravno, radi se o razlici subota ili ponedeljak, tako da nije bitno, ali bi mi znacilo da sredim telefon za vikend kada imam vremena, a ne to da radim na poslu.
 
Meni je isto tako u petak navece stigao paket u postu, u subotu sam otisao u postu, gospodja koja radi ga je nasla tamo rekla mi je kolika je carina ali da ne moze da mi ga da jer mora postar da ga uruci u ponedelajk ili da mi ostavi onaj papir bez njega nista...
 
Verovatno nije znala da izracuna finalnu taksu PTT dranja :d, vec ti je samo procitala iznos sa uplatnice na koji treba da ide PTT harac
Ako je paket u posti znaci da ga postar nije jos zaduzio, zaduzivanje se radi rano ujutru uglavnom
 
Jel normalno .. da ako mi je prodavac poslao paket holandskom postom PostNL, a imam neki tracking br, da ga ne vidim nigde vec 6 dana? :)
Tacnije ne nigde, vidim ga na springglobalmailtracker.com gde mu je status: Shipment Despatched from Transhipment Hub, i tako stoji vec pet dana. Pre toga je bilo Shipment submited.
Na 17track, aftership, http://postnl.post/ i svim ostalim tracking servisima, dobijam not found rezultat.
 
Poslednja izmena:
Jel normalno .. da ako mi je prodavac poslao paket holandskom postom PostNL, a imam neki tracking br, da ga ne vidim nigde vec 6 dana? :)
Tacnije ne nigde, vidim ga na springglobalmailtracker.com gde mu je status: Shipment Despatched from Transhipment Hub, i tako stoji vec pet dana. Pre toga je bilo Shipment submited.
Na 17track, aftership, http://postnl.post/ i svim ostalim tracking servisima, dobijam not found rezultat.

Jeste nromalno, meni tracking nije radio 20 dana... i kad je proradio, paket stigao za 2 dana kod nas... kinez preklinjao da ne otvaram dispute, nigde ni jedna informacija a statusu do sad
 
Dva pitanja...
1. Sta znaci ovo:
shipping-1.jpg

shipping-2.jpg


2. Ako neko ima aplikaciju TrackChecker...
Jel moze da proba da ukuca ovaj broj (sa gornjih screenova) i da vidi da li mu izbacuje rezultate RD279607461CN. Jer meni ne izbacuje apsolutno nista za ovu posiljku, pa ne znam da li je do mene ili je aplikacija ne radi kako treba.
 
Izvinjavam se na dezinformaciji, ne znam gde su mi oci bile :)
 
Aha, znaci to je ovo Departure, ali sta je Opening?
I jel moze neko da proveri preko aplikacije? Ili da za to trazim u temi za android?
 
Ali mene zanima bas app za android. Jer mi je lakse da mi pise na telefonu, a komp kad upalim...
 
hvala, imam neki paket koji sam poslao pa ne kontam kad ce da izadje iz drzave, da mi se ne vrati
 
Carina na posiljke

Treba mi jedan savet. Trebam uskoro da poručim 10-15 pari kopački. Do sada sam poručivao po 1 ili 2 para u paketu i carina je bila od 550 do 1000 za 1par pa do 1980 za 2 para. Koliko bi ne udarili po džepu za ovu veću količinu?
Ili da vidim sa prodavcem pa da mi šalje po 2-3 para na više adresa?
Nisam do sada poručivao veću količinu, pa ne znam kako ide i da l smem ovoliko...

Edit: ako nešto znači, iz Kine ide HongKong post.
 
Poslednja izmena:
Mislim da bi za sve preko 2-3 para max pravili problem, i pazi ako narucis u vise posiljki da ti dve iste posiljke ne stignu u isti dan ili za vikend, sve je to problem, naruci na 2-3 adrese po 2-3 para
 
Za 10-15 pari će ti carina tražiti dozvolu za uvoz, u to nema dileme. Jedino da razbiješ to na po 1-2 para na duži period ili na više ljudi/adresa.
 
10-15 pari da li se šališ ? To će jedino da ti puste ako im doneseš potvrdu da si stonoga :D. Sve preko jednog komada smatraju trgovačkom količinom, puštaju jedino više komada ako je mizerne vrednosti u suprtnom možeš dobiti inspekciju na vrata jer je to carinski prekšaj...
Bolje probaj da nađeš kod domaćih Kineza verovatno je jeftinije, jer je skupa poštarina za teške predmete
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno