»RSS Benchmark sajt

      Prikazani rezultati od 1 do 7 od ukupno 7

      Tema: Tv out ne radi

      1. #1
        Member
        Na forumu od
        Jul 2005
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        2.341
      2. Moja mašina
      3. Tv out ne radi

        Imam staru grafičku ati radeon hd 4800 koja je do juče radila normalno. Juče je prestala da emituje sliku na tv, dok na monitor i dalje prikazuje. Povezana je preko hdmi kabla na tv. Probao sam nešto da čačkam sa display settings ali nije pomoglo. Kada zamenim mesta kablova za monitor i tv onda radi tv ali ne i monitor. Zanimljivo je da kada uključim na taj drugi izlaz monitor ili tv bez drugog uređaja oba rade. Šta to može da bude?

      4. #2
        Member
        Na forumu od
        Mar 2011
        Poruka
        1.154
        Probaj da podesiš i iz Windows i iz podešvanja za grafički drajver, ako nisi. Win+P da li radi?

        Probaj da reinstaliraš drajvere, ili neke ranije ako su ažurirani pre problema. Drajver možeš skinuti sa DDU

      5. #3
        Member
        Na forumu od
        Jul 2005
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        2.341
      6. Moja mašina
      7. Reinstalirao, nista. Win+p ne pomaze. Ocistio drajvere, nista. Mislim da je neki hw problem, jer i ranije se desavalo da se zezam sa drajverima i slicno da dobijem adekvatnur ezoluciju i slicno, ali i bez drajvera i icega, uvek kada restartujem komp dok idu oni crni ekrani na pocetku dok se win ucitava, to se prikazivalo na tv-u. Sada toga nema. Jel moguce da je graficka nekako selektivno riknula pa da ne moze odjednom da pusta dva izlaza, a da pojedinacno moze na oba izlaza? Ima li nesto da se cacka po biosu ili tako nesto?

      8. #4
        Member Avatar korisnika Jeremy
        Na forumu od
        Nov 2003
        Lokacija
        Južni Banat
        Poruka
        585
        Ja imam Radeon HD 6700, veoma sličan problem juče.
        Ali prvo da napišem šta se prethodno izdešavalo. Prekjuče update windowsa (10), juče iskočio osigurač (pregoreo adapter rutera), a na istom osiguraču je i komp i TV. To mi se već jednom desilo i TV je crkao. Sada je i TV (za razliku od starog) zajedno sa kompom prikačen preko APC Line-R 1200 (nije UPS, samo zaštita i pegla napon). Poslednji put prekjuče (pre update-a) koristio TV preko kompa. Dakle prvo sam pomislio da je update nešto sjebao drivere - nešto mi neverovatno da je samo HDMI izlaz crkao na grafičkoj...

        Inače monitor je na DVI a TV na HDMI (samo jedan HDMI imam na kartici). Znači kao kod tebe, monitor radi na DVI, a radi i na HDMI (drugi kabl, ne od TV-a). Doduše meni ako ostavim samo TV na HDMI nije radio, znači TV ne radi ni sam ni u kombinaciji sa monitorom. A nemam adapter DVI na HDMI da bi probao samo TV na DVI - to je mislim jedino što nisam probao. Pomislim da je do kabla (a dugačak je 5m) TV ne mogu da cimam do kompa (da bi probao sa kraćim kablom), tako da sam doneo od burazera drugi monitor i probao na tom istom kablu - i rade oba monitora. Znači nije do kabla, nije do grafičke. Nisam napomenuo da sam prethodno proverio preko TV Box-a oba HDMI na TV-u i radila su. TV je inače Hisense i ima 2 HDMI-a. Ubodem kabl u drugi HDMI na TV-u i radi normalno. Onda probam i neku konzolu na oba HDMI-a i radi!

        Pokušao sam da budem što kraći i jansiji, ali da rezimiram ako neko nije pohvatao sve:
        Znači i konzola i TV Box rade na oba HDMI-a, a slika iz grafičke je iz nekog razloga prestala da radi na HDMI 1 (gde je uvek bila priljučena) i sada radi samo na HDMI 2.
        Mislim da ne treba da napominjem da sam sve više puta priljučivao, tako da je mogućnost da kabl nije bio dobro uštekan ravna nuli. I da napomenem, pri probavanju svih ovih kombinacija, uvek je samo jedan kabl bio uštekan u TV.

        Stvarno mi nije jasno zašto je odjednom ovako, a nešto ne verujem da ima veze sa tim što se dešavalo sa strujom, a ni update winodwsa ne vidim kako bi napravio takav problem.

        Eto mog iskustva, verovatno ti neće pomoći, ali sigurno ni odmoći

        edit: zaboravih da napomenem da sam i ja prvo pokušao da rešim problem software-ski (jer kao što rekoh, prvo sam i pomislio da je win update nešto zabrljao)
        Menjao Jeremy : 28.07.2020. u 14:07

      9. #5
        Member Avatar korisnika lepi kokan
        Na forumu od
        Oct 2007
        Poruka
        5.228
      10. Moja mašina
        • CPU: i5 2500k + LC cc-120 p/p
        • MoBo: GB z77
        • RAM: 12 gb ddr3/1600
        • VGA: RX 570
        • MON: Benq 2411 (TN)
        • HDD: SM2263XT nvme + smsng F3
        • OPT: optiarc ad5260s
        • Case: Tt sps-530m + Revoltec Sixty1 + Inform Guard 600A Stby
        • SND: EMU20K1 / Altec Lansing 621, Microlab M890 + Takstar HI 2050
        • OS: w10 ltsc
        • INET: DSL
        • Ostalo: canon mp270 и Лоџитек даљинaц што баца кроз зид :zgran:
      11. ukratko - crko hdmi
        Аласка је срце Русије !

      12. #6
        Member Avatar korisnika Jeremy
        Na forumu od
        Nov 2003
        Lokacija
        Južni Banat
        Poruka
        585
        Koliko sam razumeo Bad Habbit, kod njega na oba izlaza radi sve, jedino ako uključi oba (i TV i monitor) odjednom, onda ne radi...
        Kod mene na oba HDMI radi TV Box i konzola, a sa grafičke radi samo na HDMI 2...
        Kod mene ja mislim da se HDMI 1 samo posvađao sa grafičkom i rekao "neću više da se igram sa tobom". Jer kao što rekoh, sa konzolom i TV Box radi! Tako da se ne može reći da je crkao.

      13. #7
        Member
        Na forumu od
        Jul 2005
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        2.341
      14. Moja mašina
      15. Da, oba pojedinacno rade, ali kada su zajedno ukljuceni, onda radi samo jedan. Sad sam gledao da kupim neku drugu slicnu karticu i covek je napisao ovo sa slike.

        Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	33 
Size:	22,1 KB 
ID:	288697

        Sad razmisljam, da li je moguce da je neki problem sa napajanjem, ili nekim nedovoljnim naponom ili tako nesto? Mada opet nista nisam menjao a radilo je do sada. Vidim da on pise da treba neki dodatni napon. Sta mislite o tome?

        U medjuvremenu sam formatirao hdd i reinstalirao win, da bih izbegao svaku mogucnost softverskog problema i nista i dalje.

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •