Realno bespotrebno bi bacio novac. Za to sto tebi treba je suludo dati vise od 300-400 evra. A ako ti je bas stalo do minijaturnog formata, imas i druge opcije na trzistu koje su upola jeftinije od novog Mac mini.
Realno bespotrebno bi bacio novac. Za to sto tebi treba je suludo dati vise od 300-400 evra. A ako ti je bas stalo do minijaturnog formata, imas i druge opcije na trzistu koje su upola jeftinije od novog Mac mini.
Ali ovde ima macOS plus koristi iphone pa kad sve to lepo legne nije isto kao PC i iPhone. Ja sam za sad zaglavljen na PC zbog gejminga ako isti uspem da batalim nekad verovatno bi uzeo mini.
Naravno da mi sad to nije prioritet. Kao sto napisah imam vec pc (vidi u opisu masine) koji mi radi radnju. Naglasak je na kompaktnosti ovako necega. Da bude kao on a da opet radi kao moj pc. I da je maltene besuman. Ali da ne idemo u off. Tema je o Mac Mini-u.
I da koristim iPhone.
Menjao Zuba1970 : 22.11.2020. u 13:24
Evo još jednog testa, ovoga puta malo drugačiji rezultati i komentari
https://www.forbes.com/sites/patrick...h=7a63b166786a
Kada se koristi ono što je standard u korporativnom okruženju, neki nedostaci dolaze do izražaja.
Inače, nisam znao da je AMD odustao od HSA/hUMA arhitekture sa Zen procesorima (APU). Poslednji model je valjda Bristol Ridge, ali to sad nije toliko ni bitno. I izgleda da će takvu arhitekturu vratiti tek sa Zen4 modelima. Tako da M1 ipak jeste drugačiji od svega što se danas može naći na tržištu. Izgleda da su oni nastavili tamo gde je AMD stao![]()
>>> A place to learn a lot about a lot ||| User oriented browsers
>>> Modern Microprocessors Guide ||| PrivacyTools
Cek, racunari bazirani na M1 mogu imati samo 1 (eksterni) monitor nakacen na njih?
Edit: dobro je, izgleda da ovo ne vazi za mac mini.
Menjao Nothingman : 22.11.2020. u 16:52
Iskreno, dosta sumnjiv i nategnut članak. Čoveku ne radi Microsoft Edge i WinZip?? Edge ne koristi niko živ ni na windows pc, a winzip ne koristi niko na macu posto je zip podrška embedded u Finder-u. Osim toga Ms Teams ne radi ni na intel mac-ovima kako treba ni u web okruženju niti kao standalone. Webex radi bez problema u web okruženju, ne vidim da može imati problem sa tim na novom mac-u. Na kraju ios verzije svih tih navedenih aplikacija će raditi, za sad se žale da to nije bas sasvim glatko ali ne sumnjam da će to apple da upegla kroz update-e.
Posle čitanja nisam više siguran da čovek nije pokušao da run-u je exe pa se cudi sto ne radi.
Sent from my iPad using Tapatalk
Last edited by leksa : 01.01.0001 at 00:00
Tako i mi linuksaši govorimo Win korisnicima - šta će im Photoshop, kad je GIMP odličan alat
Poenta je da neki programi ne rade kako treba i da ljudi koji koriste te programe treba da obrate pažnju. Je ne koristim Chrome i što mene tiče, ne mora da radi uopšte ni na jednoj platformi. Ali 70% korisnika se ne bi složilo sa mnom. Edge koristi 7-8% ljudi. Malo više nego Firefox. Ne znam kako Teams radi na Intel verzijama Mac-a, ali znam da ga ljudi koriste. I naravno da je Teams đubre na svakoj platformi. Ali ako Apple planira da prodaje nove računare menadžerima po firmama i korporacijama, Teams će morati da radi.
>>> A place to learn a lot about a lot ||| User oriented browsers
>>> Modern Microprocessors Guide ||| PrivacyTools
malo realnijih testova https://www.youtube.com/watch?v=NVi0YdAB2M0
Evo testa kako rade Microsoft Office aplikacije na MB Air 8 GB.
https://youtu.be/cKl4_4fBp7I
Sent from my iPad using Tapatalk
Last edited by leksa : 01.01.0001 at 00:00
https://youtu.be/h487I_5xOZU
8GB top. Ne vrijedi 200$ doplate za 16. Mogu misliti kakvi cr biti m2 cip. Au...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kod nas jos uvek nema gde da se kupi macmini sa M1 cipom
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pošto je bootcamp gotov, a linux odavno, virtualizacija je pod moranje, što znači par gb odmah za to, a gde je budućnost, 16 je min za mene npr.
Mada, docker je i do sada bio užas na mac-u, kada se poredi sa wsl2 ili linux-om, zato i ne palim često moj iz 2017.
Valjda će popraviti malo stvari za virtualizaciju, iako deluje da su pažnju sveli na audio/video obradu i standardne korisnike
Čekati sledeći kad smanje okvire i novu generaciju soc-a, a air i mini su ubice po USA cenama, pogotovo za nekog sa iPhone-om i iPad-om.
Nikad više mac-ova na oglasima
Ali teško će dobiti tražene cene, jedino ako neko ne zna za novu situaciju.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Bookmarks