-
Member
ne bih da otvaram novu temu, posto je moje pitanje identicno nazivu ovog posta, jedina razlika je sto je moj budzet ogranicen na bukvalno 750€ (i ni evro preko) i polovne komponente nisu u opciji.
potrebno mi je sve osim monitora, tastature i misa. estetski izgled (npr. kućišta) je potpuno nebitan i sl. jedino sto mi je bitno je da mogu da ucim online i vezbam video produkciju sa fajlovima koji su i po 20-30-50gb i da mogu u premieru da vidim preview bez kočenja, štucanja i blokade kompa, kao sad na nekoj raspaloj konfiguraciji koju trenutno imam. interesuje me samo obrada fullhd materijala (1920x1080), a jednog dana ako pocnem da zaradjujem neku kintu od toga sto sam naucio, onda cu biti u situaciji da kupim i nesto luksuznije.
molim vas za neku proverenu opciju iz vaseg iskustva
-
Pa neki 2700x + neka b450 ploca + 32gb rama + graficka ti za full hd ne treba jaca od recimo RX470, moze se naci do nekih 100e ili neka 1070 za 170e.
Mada ima dosta problema u zadnje vreme sa nvidia karticama na verzijama premijera 14.6 i 14.7, nisam primeti da se neko zali na AMD kartice.
Kuciste mozes neki NB510L.
Diskovi ssd , ako mozes da imas C npr. od 500 gb + 250gb nvme za kesiranje i radni ssd koliko se isprsis, ima terabajt nvme za 100e da biras.
Dozvoljeni tagovi
- Ne možete pokrenuti nove teme
- Ne možete odgovoriti u temi
- Ne možete okačiti atačmente
- Ne možete izmeniti svoje poruke
-
Pravila Foruma
Bookmarks