Šta je novo?

Ulefone Armor 2s - problem sa notifikacijama

ArmaSoldier

Cenjen
Učlanjen(a)
18.03.2014
Poruke
155
Poena
170
Pozdrav zajednici!

Pre neki dan nabavih gore pomenuti mob, Ulefone Armor 2s. Od prvog uključivanja sam primetio da nešto ne valja. Mob prima dve sim kartice + sd card. Kako sam prebacio moje kartice iz drugog moba u ovaj i startovao ga, ni jedan kontakt nisam mogao da vidim. Šta god da sam pokušao, ništa, kao da sam ih sve izbrisao. Počeo sam ponovo da manuelno ubacujem kontakte, i opet, posle nekog vremena, počeo je da ih briše... Kada opet te sim kartice vratim u stari mob Teslu, svi kontakti su tu. Da li se neko susreo sa ovim problemom?

Drugi problem je sa notifikacijama. Zapravo, ni jedna app koja bi trebala da radi u pozadini (Viber, Whatsup, Email itd...) ne šalje obaveštenja u realnom vremenu kada je telefon zaključan. Šta god da sam probao u podešavanjima, od Doze podešavanja, optimizacije baterije, uključivanja svake moguće notifikacije.. ništa. Recimo, probao sam da sa drugog moba pošaljem email, whatsup sms... na ovaj, zaključam ekran, čujem poruku, krene da blinka lampica za notifikaciju i posle par sekundi prestane. Otključam mob, notifikacije nema. Uđem u app koja bi trebala da primi tu notifikacju i onda je vidim i čujem zvuk kao da je upravo sad pristigla!
Čuo sam za slične probleme za android verzijama od 7.0 pa na gore (na Tesli imam 6.1 i nemam ni sličnih problema). Da li imate neku ideju šta bi moglo da bude ili situacija "miriše" na loš softver?

Treći problem je do punjenja. Mob ima jaku bateriju, 4700mAh, punim ga noću. Ne dolazi do 100 %, već oko nekih 80 %, 70 %, iako se puni celu noć... Prvi put kada sam ga punio, napunio je do 100 %, doduše, malo brže je stigao dotle, s obzirom na veliki kapacitet baterije, i zato je taj dan kraće trajala. A opet, drugo punjenje koje je bilo do nekih 80% je trajalo jako dobro! Mob inače nije nov kupljem. Neka ideja šta i kako?

Sviđa mi se ovaj mob, rado bih ga zadržao, ali sa ovim problemima nemam nameru. Čovek koji mi ga je prodao prihvata reklamaciju. Šta predlažete, šta da radim?
 
Vracaj dok prihvata

...riding on 720p...
 
prvo apdejt softvera ako treba i rucno,pa posle svega fabricki reset.
 
Vrati čoveku.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno