Šta je novo?

Pregoreo 4pinski prikljucak

TsaTsaa

Poznat
Učlanjen(a)
23.01.2020
Poruke
2
Poena
41
Pozz svima , imam jedno pitanje mozda malo glupo ...
Restartovao mi se komp usred normalnog rada i neprikazuje se grafika , nasao sam na maticnoj da je pregoreo kabel od 4pinskog napajanja , nekako sam ga iscupao ali jedan od tih 4 pina ( zapravo je jedino taj i pregoreo) je ostao zaglavljen ili stopljen zajedno sa plastikom , nekako sam i njega uspeo da izvadim i ocistim oko konektora delove plastike , i videcete na slici kako sada izgleda ..
Moje pitanje je , da li mogu da odnesem u servis da mi nekako odleme taj konektor i zaleme novi , ili moram da menjam komplet maticnu ? Pogledao sam maticnu okolo tog konektora i od dole i sve izgleda ok , nista nije nabreklo ili nagorelo ...
 

Prilozi

  • ojSc4NBg.jpg
    ojSc4NBg.jpg
    76.3 KB · Pregleda: 88
Moze se to zameniti, ali ostaju 2 pitanja - da li je samo to stradalo, i koji je razlog zasto se desilo - tj. koliko dugo ce proci dok opet ne strada ploca, i povuce za sobom jos ponesto? Da li je napajanje ispravno, nije to bas uobicajen kvar za plocu?
 
Napajanje cu sad svakako menjati jer mu je izgoreo jedan od 4 pinova a ko zna sta je i sa drugim pinovima , ali ne znam dali je jos nesto stradalo , sve je ovako na oko super , jedino eto ostaje da odnesem u servis da mi tamo ispregledaju , odnecu sa svim komponentama da i njih ispregledaju.
 
Pozajmi negde neko napajanje i uključi da vidiš sta se dešava.
Ako se mašina uključi i nemaš sliku, izvadi memoriju da vidiš da li će da zapišti ploča, ako nema nikakvog zvučnog signala, ploča je najverovatnije mrtva posle ovog kratkog spoja. Spašavaj ostatak što još radi. Tvoje komponente su rizične sada za testiranje u drugim kompjuterima da tamo ne izazovu kratak spoj. Prema tome obrati pažnju da će možda i to novo napajanje koje uključiš biti posle neupotrebljivo. Javi šta si uradio. Možda neko ima neki krš gde bi mogao da istestiraš komponente.
 
Nazad
Vrh Dno