Htio sam kupiti navedene zvučnike,ali vidim da u kablu imaju samo jedan 3.5mm izlaz pa me zanima da li uopste mogu dati 5.1 surround zvuk ili je to varka?
Htio sam kupiti navedene zvučnike,ali vidim da u kablu imaju samo jedan 3.5mm izlaz pa me zanima da li uopste mogu dati 5.1 surround zvuk ili je to varka?
Imas na sub-u DVD konekciju (center, sub fr, fl - prednji desni/levi, sr, sl - zadnji desni/levi). Kupis jos dva kabla sa jedne strane RCA (chinch), sa druge strane stereo bananicu (3.5mm), posto u pakovanju se desi da dobijes samo jedan.
Sve to nakacis na zvucnu i ukljucis 5.1.
Samo, pusti test da li si dobro nakacio center/sub. Ako nije dobro (desava se iako si nakacio boje pravilno), samo zameni mesta crvenoj i beloj.
Sent from my Huawei Honor 7 using Tapatalk
Menjao Excalibur : 03.09.2019. u 00:07
Hmm ne znam gde mogu naći te kablove.
Čekaj za početak jel mogu imati samo preko ovog jednog 3.5mm jack-a zvuk na svih 5 zvučnika stereo recimo kad slušam muziku na računaru ili laptopu?
Mozes naravno da imas stereo zvuk samo sa tim povezanim kablom 3,5mm, samo ga povezi na aux ili sta vec ima pozadi zaboravio sam i radice ti svi zvucnici. Sto se tice 5.1 imas da kupis u svakoj prodavnici tehnike kabl da sa jedne strane ima dva cinca a sa druge 3,5mm.
To sto ti je receno. Mislim da zvucnici imaju virtual 5.1 kada nakacis stereo, ali to moras videti u uputstvu, pa menjas opciju preko daljinskog.
2.0 / virtual 5.1 ces samo moci na laptopu, posto laptop nema 5.1 izlaze. Na kompu ces moci to i pravi 5.1 sa kablovima.
Koliko jos takvih kablova moram kupiti,3 jos?
Imas vec jedan takav koji dolazi uz zvucnike? Ako si dobio, uzimas jos dva.
Meni rekoše na jednom drugom forumu još 3.
tri ukupno. front L/R , back L/R i treći za center/sub
Аласка је срце Рaсије !
Čekaj a jel bez tih kablova sigurno mogu imati 5.1 zvuk preko stereo jacka (zelenog)?
Meni je nešto jako mutno oko ovih zvučnika,jer sam pročitao negde da moram imati ova 3 kabla za 5.1 zvuk na računaru.
Ok kad kupim ova 3 kabla znači povezujem na ovo DVD na subwooferubez obzira što želim za PC?
da razjasnimo pojmove-
5.1 zvuk je višekanalni signal (snimljen kao takav, sa svih 6 kanala. ac3, dts, itd) koji se pušta sa svih 6 zvučnika koje poseduješ
prošireni stereo, je dvokanalni zvuk , stereo snimak, koji se up-mixuje u internom genius pojačalu, i nakon toga čuje sa svih 6 zvučnika
Kao što stereo signal nije mono, jer ima dva nezavisno snimljena kanala (pusti led zeppelin- babe im gonna leave you)
tako ni 5.1 signal nije stereo, jer svaki kanal nosi potpuno nezavisni tonski zapis.
dakle, tvoj uređaj može da stereo zvuk, sa jedne 3.5mm bananice sa kompa, pusti preko 6 zvučnika ALI TO NIJE VIŠEKANALNI ZVUK
da bi pustio 5,1 zvuk, treba ti 5,1 signal i višekanalno pojačalo koje je sa izvorom povezano sa 6 analognih kablovskih provodnika.
(digitalna veza je druga matematika, i ovde ne diskutujemo o tome)
stereo, 2 kanalne izvore, kao mp3, wav, aac i flac pesme, će tvoja zvučna karta upmixovati (odgovarajićim podešavanjima u sound card control panelu)
i različitim algoritmima (dts neo, dolby prologic II...) pustiti sa svih zvučnika.
ukratko- trebaju ti 3 komada Y stereo činč-3.5mm kablova
komp povezuješ preko sve tri bananice, zelena je front, plava je back i pink je sub/centar
na geniusu kačiš na DVD input (nema veze što nije dvd, oni su tako označili 5.1 kanalni ulaz) obrati pažnju na levi i desni činč
u windows zvučnom setapu biraš 5.1 mod , i speaker fill čekiraš (ukoliko imaš realtek zvučnu)
i najvažnije - sva povezivanja se vrše ISKLJUČIVO SA SVOM OPREMOM UGAŠENOM IZ ELEKTRIČNE MREŽE
Menjao lepi kokan : 08.09.2019. u 06:18
Аласка је срце Рaсије !
Prema ovom upustv pise da ova 3 kabla dodju u kutiji:
https://www.softcom.cz/eshop/img.asp?attid=1433961
Prodavač ne želi otvarati kutiju tako da vidim šta dođe od kablova a 3 kabla ova koštaju čak 10 eur ovde.
Pa kupi/plati pa otcori odmah na kasi da proveris. Ako ima sve ok ako nema dokupis
Sent from my iPhone using Tapatalk
part pikeru, ti ovde izgleda nas pomalo partpikuješ, iako nismo partovi ?
Аласка је срце Рaсије !
Bookmarks