»RSS Benchmark sajt

      Prikazani rezultati od 1 do 10 od ukupno 10

      Tema: Zona sumraka, ispravno napajanje (testirano na više ploča) ne startuje računar?!

      1. #1
        Member Avatar korisnika Gadjan
        Na forumu od
        May 2006
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        1.936
      2. Moja mašina
        • CPU: Xeon E5450 & Thermaltake Silent Tower
        • MoBo: Asus P5QL-E
        • RAM: 6 GB DDR2
        • VGA: 8500 GT
        • MON: Dell U2311H
        • HDD: Kingston UV400 120 GB + 4xHDD 1 TB
        • SND: Creative Live! 5.1 (SB0100); Altec Lansing 621; AKG K77
        • OS: Windows 7 Professional
        • LAP: MSI CR500X
        • INET: DSL
        • Ostalo: SkyStar HD2
      3. Zona sumraka, ispravno napajanje (testirano na više ploča) ne startuje računar?!

        Da li se iko susreo sa ovim i šta može da bude problem?!
        Napajanje jeste kineski krš ali provereno radi, imam nekoliko desktop računara sa najrazličitijim pločama na raspolaganju i na svakom startuje ploču normalno, diže win, naponi su ok.. dok samo na jednoj Gigabyte H61 ploči neće ni da bekne, začuje kratko neki piskav zvuk i cpu vent kao pokuša da se pokrene ali se ne zavrti i to je to, ploča uopšte ne pali. A baš na tom kompu mi treba.

      4. #2
        Member Avatar korisnika hedgehog
        Na forumu od
        Jan 2011
        Lokacija
        BG
        Poruka
        768
      5. Moja mašina
        • CPU: AMD FX 4300 Black Edition + NH-C12P SE14
        • MoBo: ASRock 970 Pro3 R2.0
        • RAM: Exceleram Rippler 2x4GB 1600MHz CL9
        • VGA: XFX Radeon HD 5750 512Mb GDDR5
        • MON: Dell P2417H
        • HDD: 500GB WD Caviar Blue
        • OPT: Optiarc DVD-RW
        • Case: Cooler Master Elite 334 Black + Corsair VX 450W
        • SND: nista spec.
        • OS: Windows 7 x64
        • INET: DSL
      6. Pa da li je sigurno ispravna ploča?
        Svako bira kako živi, ili nosiš Note 7........................... ili ideš u školu.

      7. #3
        Member Avatar korisnika bmibmc
        Na forumu od
        Feb 2011
        Poruka
        1.736
        Da nije ostao Clear CMOS jumper na ploci?

      8. #4
        Member Avatar korisnika Gadjan
        Na forumu od
        May 2006
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        1.936
      9. Moja mašina
        • CPU: Xeon E5450 & Thermaltake Silent Tower
        • MoBo: Asus P5QL-E
        • RAM: 6 GB DDR2
        • VGA: 8500 GT
        • MON: Dell U2311H
        • HDD: Kingston UV400 120 GB + 4xHDD 1 TB
        • SND: Creative Live! 5.1 (SB0100); Altec Lansing 621; AKG K77
        • OS: Windows 7 Professional
        • LAP: MSI CR500X
        • INET: DSL
        • Ostalo: SkyStar HD2
      10. Ma jok, kancelarijska mašina, radi svaki dan besprekorno, koristi se godinama. Radi sa svim drugim napajanjima, samo sa ovim neće da startuje. A sa njim sve druge ploče koje sam probao rade. Evo i trenutno na njemu radi asrock h81 pro btc, na leru, windows sve šljaka. A probao sam ga i na još par ploča što imam, starijih.
        Znači ne verujem a treba mi baš na tom kancelarijskom jer mu je vent nečujan.
        Mada nije ni bitno, nego me nervira i zanima kako je moguće i šta je problem.
        Kad stisnem power dugme na toj H61 ploči samo se začuje kratak zvuk i cpu vent trzne a ne zavrti se, kao ono kad je napajanje isključeno s mreže a kondenzatori nisu ispražnjeni pa stisneš power dugme.

      11. #5
        Member Avatar korisnika offline71
        Na forumu od
        Jan 2010
        Lokacija
        Beograd-Čukarica
        Poruka
        169
        Citat Citiram korisnika: Gadjan Pogledaj poruku
        Napajanje jeste kineski krš.
        Ključna reč,mali milion puta sam imao takav slučaj.



        Sent from my T1 7.0 using Tapatalk

      12. #6
        Moderator Avatar korisnika djalf
        Na forumu od
        Nov 2004
        Lokacija
        Svilajnac
        Poruka
        5.627
      13. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 5 2600
        • MoBo: MSI B450M Gaming Plus
        • RAM: G.Skill Aegis 2X8GB DDR4 3000MHz
        • VGA: Gigabyte RX570 4GB Aorus
        • MON: Dell 23" IPS Full HD
        • HDD: Kingston A1000 480GB M.2 NVMe
        • OPT: Šta to beše?
        • Case: Acer Predator G7200 Blue, Delta 600W
        • OS: Windows 10 Pro 1903
        • LAP: Lenovo Thinkpad T430
        • TV: Samsung 40" Full HD
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Teško preko 20 kila...
      14. Koliko je staro to napajanje? Ne bih ga ja koristio ni tamo gde radi, samo kanta.

      15. #7
        Member Avatar korisnika Gadjan
        Na forumu od
        May 2006
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        1.936
      16. Moja mašina
        • CPU: Xeon E5450 & Thermaltake Silent Tower
        • MoBo: Asus P5QL-E
        • RAM: 6 GB DDR2
        • VGA: 8500 GT
        • MON: Dell U2311H
        • HDD: Kingston UV400 120 GB + 4xHDD 1 TB
        • SND: Creative Live! 5.1 (SB0100); Altec Lansing 621; AKG K77
        • OS: Windows 7 Professional
        • LAP: MSI CR500X
        • INET: DSL
        • Ostalo: SkyStar HD2
      17. Jeste staro ali radi stvarno besprekorno na svim office mašinama, da ima neki ozbiljan problem ispoljio bi se valjda još negde. Ne bojim se ja za hardver, kačio sam ga i koristio i na pločama od 100 eur. Mining rig radi s njim bez problema (Biostar TB250 BTC+), ASRock H81 Pro BTC takođe. Matora 775 P43 ploča, MSI A68 itd
        Mene zanima i intrigira šta uzrokuje to da ne može da se upali ta H61 ploča sa njim, a drugih nekoliko ploča i starijih i novijih rade bez problema.
        Menjao Gadjan : 13.08.2019. u 15:19

      18. #8
        Moderator Avatar korisnika djalf
        Na forumu od
        Nov 2004
        Lokacija
        Svilajnac
        Poruka
        5.627
      19. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 5 2600
        • MoBo: MSI B450M Gaming Plus
        • RAM: G.Skill Aegis 2X8GB DDR4 3000MHz
        • VGA: Gigabyte RX570 4GB Aorus
        • MON: Dell 23" IPS Full HD
        • HDD: Kingston A1000 480GB M.2 NVMe
        • OPT: Šta to beše?
        • Case: Acer Predator G7200 Blue, Delta 600W
        • OS: Windows 10 Pro 1903
        • LAP: Lenovo Thinkpad T430
        • TV: Samsung 40" Full HD
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Teško preko 20 kila...
      20. Neka nekompatibilnost ili je osetljiva na nekoj voltazi koja nije ok na tom napajanju.

      21. #9
        Moderator Avatar korisnika DukeLander
        Na forumu od
        Nov 2008
        Lokacija
        Freistaat Bayern
        Poruka
        8.223
        @gadjan: da li si probao drugo napajanje na toj ploci?

        ...über rimini 7
        “Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth.” - Marcus Aurelius, Meditations

      22. #10
        Member Avatar korisnika Gadjan
        Na forumu od
        May 2006
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        1.936
      23. Moja mašina
        • CPU: Xeon E5450 & Thermaltake Silent Tower
        • MoBo: Asus P5QL-E
        • RAM: 6 GB DDR2
        • VGA: 8500 GT
        • MON: Dell U2311H
        • HDD: Kingston UV400 120 GB + 4xHDD 1 TB
        • SND: Creative Live! 5.1 (SB0100); Altec Lansing 621; AKG K77
        • OS: Windows 7 Professional
        • LAP: MSI CR500X
        • INET: DSL
        • Ostalo: SkyStar HD2
      24. Naravno, druga napajanja rade. Računar se koristi svakodnevno. Samo baš ta kombinacija koja meni treba, baš taj komp i to napajanje ne rade zajedno ono mi je jedino nečujno, sva druga su bučna

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •