»RSS Benchmark sajt

      Prikazani rezultati od 1 do 6 od ukupno 6

      Tema: Problem

      1. #1
        Newcomers Avatar korisnika vanbasten
        Na forumu od
        Jul 2018
        Poruka
        187

        Problem

        Situacija je sledeca: komp se upali normalno, radi koliko hoces, moze u sleep i da se budi iz sleep i tako da radi 10 godina. Problem je kada se ugasi, pri pokusaju da se ponovo pokrene samo zavrti proc kuler par sekundi i dalje nema nista, mis svetli. Onda ugasim napajanje na prekidac njegov i kada ponovo upalim hoce sve da radi i tako u krug. Sada ja ubacio fles sa kali linuxom jer jedino to imam od live sistema i otkacio hdd i bez problema se pali i gasi. Primetio sam da kada bez hdd ugasim komp mis posle toga ne svetli dok kad ga ugasim sa hdd-om mis ostane da svetli kao ono standby. Jel imao neko ovakvih problema?

        EDIT

        Pokusao sam sad sa prikljucenim napajanjem za hdd a otkacenim sata i hoce da se pali i gasi. Jedino da iskopam negde sata kabel jos da probam sa drugim.
        Menjao vanbasten : 28.09.2018. u 12:17

      2. #2
        Member Avatar korisnika NemanjaDk93
        Na forumu od
        Oct 2011
        Poruka
        1.685
      3. Moja mašina
        • CPU: AMD ryzen5 1600 3.8ghz, LC CC120
        • MoBo: MSI B350 Tomahawk
        • RAM: 2x8gb Cruical 2400mhz @2933mhz OC
        • VGA: MSI gtx 770 2gb
        • MON: LG W2453V -PF
        • HDD: hitachi 500gb
        • Case: MS Falcon
        • OS: win10 64bit
        • INET: Kablovska
      4. Koja masina je u pitanju? Daj specifikacije... Idi sistemom eliminacije, Ako sa HDD brljavi a bez njega radi normalno, probaj da nadjes drugi HDD i spoj pa probaj...

      5. #3
        Newcomers
        Na forumu od
        Feb 2018
        Poruka
        564
        ako je hdd ispravan ukazuje na napajanje.najbolje da odneses kod nekog sa provereno ispravnim racunarom i testirate detaljno.

      6. #4
        Newcomers Avatar korisnika vanbasten
        Na forumu od
        Jul 2018
        Poruka
        187
        Sa drugim sata kablom isto problem. Jedino cu jos probati da nadjem drugi hdd. Moguce da je napajanje uzeo sma ga pre par dana od fante evga b3. Glupo mi da fa slajem na reklamaciju ako nisam siguran da je ono problem.

      7. #5
        Newcomers Avatar korisnika vanbasten
        Na forumu od
        Jul 2018
        Poruka
        187
        Video sam savet na asrock forumu za neki drugi problem da treba ugasiti fastboot u power options i sada sve radi kako treba.

      8. #6
        Newcomers
        Na forumu od
        Feb 2018
        Poruka
        564
        ako ta ploca ima reportovanih problema sa brljanjem cipseta i kontrolera nije losa ideja procesljati taj forum,postaviti thread ili obici par vidjenijih bios mod foruma i videti jel ima beta i/ili apdejtovan bios za bas tvoj model ploce.to brljanje (ako je intel) ukazuje da je asrock samo nabacio tada aktuelan ME oprom u bios koji nije bio do kraja testiran (nista cudno).takodje,sam ME moze samog sebe da zabrljavi,pa lak fiks je prosto da preflesujes dva puta poslednji bios ne bi li se resetovao ME oprom.

        ako nastavi sa brljanjem i sa drugim diskom i preflesovanim biosom i na drugom napajanju javi ovde pa da vidimo jel ima resenja za ME i/ili BIOS.

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •