»RSS Benchmark sajt

      Strana 3 od 3 PrvaPrva 123
      Prikazani rezultati od 31 do 36 od ukupno 36

      Tema: Uključivanje AHCI moda kod starije ploče

      1. #31
        Member Avatar korisnika CountMike
        Na forumu od
        Jul 2012
        Lokacija
        Beograd. Toronto
        Poruka
        5.771
      2. Moja mašina
        • CPU: Ryzen R7 2700X, CM Nepton 140XL
        • MoBo: Asus PRIME X470 PRO
        • RAM: 2x8GB Kingston Predator 3600MHz
        • VGA: Asus strix 570 OC 4gb
        • MON: BenQ 28" + 2x Samsung 2494
        • HDD: Samsung 960Evo, 250GB, SP V70 240GB, WD Blue 2TB,WD Blue 1TB
        • Case: Raidmax Agusta (customized)
        • SND: On Board
        • OS: Win 10 Pro, Linux Mint
      3. Jesi li probao iz Command prompt-a: fsutil behavior query DisableDeleteNotify

        Mogući rezultati:
        DisableDeleteNotify = 0 : TRIM is already enabled and working in Windows
        DisableDeleteNotify = 1 : TRIM is not enabled

      4. #32
        Newcomers
        Na forumu od
        Dec 2004
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        38
        Citat Citiram korisnika: CountMike Pogledaj poruku
        Jesi li probao iz Command prompt-a: fsutil behavior query DisableDeleteNotify

        Mogući rezultati:
        DisableDeleteNotify = 0 : TRIM is already enabled and working in Windows
        DisableDeleteNotify = 1 : TRIM is not enabled
        Ne radi se o ovde trimu već o AHCI modu. Samsung Magician je
        prijavio da je TRIM aktivan ali AHCI nije.

      5. #33
        Member Avatar korisnika lepi kokan
        Na forumu od
        Oct 2007
        Poruka
        4.485
      6. Moja mašina
        • CPU: i5 2500k + LC cc-120 p/p
        • MoBo: GB z77
        • RAM: 10gb ddr3/1600
        • VGA: R7 370
        • MON: Benq 2411 (TN)
        • HDD: smsng F3
        • OPT: optiarc ad5260s
        • Case: LC 8650 Ozeanos + Revoltec Sixty1 + Inform Guard 600A Stby
        • SND: EMU20K1 / Altec 621 + Microlab B73 , M890 + Takstar HI 2050
        • OS: w7 x64
        • TV: LG 47LV4500 (IPS)
        • INET: DSL
        • Ostalo: canon mp270 и Лоџитек даљинaц што баца кроз зид :zgran:
      7. jesi li odradio regedit i promenio obe stavke na ahci u biosu ?
        Aljaska je srce Rusije!

      8. #34
        Newcomers
        Na forumu od
        Dec 2004
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        38
        Citat Citiram korisnika: lepi kokan Pogledaj poruku
        jesi li odradio regedit i promenio obe stavke na ahci u biosu ?
        Kokane baš dobro što si se javio, jer sam bio u dilemi.
        Ja sam pre početka instalacije Windows 7 na SSD, u Biosu
        aktivirao AHCI u opciji "Onboard SATA/IDE Ctrl Mode"
        (izbor: IDE,AHCI,RAID/IDE) a u opciji "SATA RAID/AHCI"
        (izbor: Disabled,RAID,AHCI) ostavio "Disabled" što je bio default.
        Da li pre Regedit fiksa treba da obe opcije u Biosu ostavim
        ovako, kako su bile prilikom instalacije Windowsa
        ili da obe stavim na default vrednosti ?

      9. #35
        Member Avatar korisnika lepi kokan
        Na forumu od
        Oct 2007
        Poruka
        4.485
      10. Moja mašina
        • CPU: i5 2500k + LC cc-120 p/p
        • MoBo: GB z77
        • RAM: 10gb ddr3/1600
        • VGA: R7 370
        • MON: Benq 2411 (TN)
        • HDD: smsng F3
        • OPT: optiarc ad5260s
        • Case: LC 8650 Ozeanos + Revoltec Sixty1 + Inform Guard 600A Stby
        • SND: EMU20K1 / Altec 621 + Microlab B73 , M890 + Takstar HI 2050
        • OS: w7 x64
        • TV: LG 47LV4500 (IPS)
        • INET: DSL
        • Ostalo: canon mp270 и Лоџитек даљинaц што баца кроз зид :zgran:
      11. prvo regedit fix
        nakon toga u biosu sve na AHCI
        Aljaska je srce Rusije!

      12. #36
        Member Avatar korisnika Marko_
        Na forumu od
        Apr 2008
        Lokacija
        Požega
        Poruka
        488
      13. Moja mašina
        • CPU: q9650 @3.9 , Thermaltake Contac 21
        • MoBo: gigabyte ep45-ds3
        • RAM: 8gb ddr2 870mhz
        • VGA: gigabyte gtx660 oc 2gb windforce
        • MON: LG Flatron 2240s-pn
        • HDD: patriot burst 240gb ssd + 500GBAAKS WD + 250GBAAJS + 320GBAAJS
        • OPT: /
        • Case: MS Dark Shadow,2xjetflo(rakete), FSP Fortron HYPER-S 500W
        • SND: sonic gear EVO7
        • OS: Windows 7 64bit
        • LAP: lenovo g580 (i5-3230M , 8gb ddr3, gt710M, 1tb seagate)
        • TV: LG Flatron "22"
        • INET: DSL
      14. Citat Citiram korisnika: nindac Pogledaj poruku
        I ja sam to isto uradio i sve dobro radi samo što mi program Samsung Magician prijavljuje da
        nije aktiviran AHCI mod, za koji kažu da treba da je aktivan da bi SSD disk lepo radio.
        Kolika je brzina tvog Patriot ssd diska (sequential read/write) ?
        evo
        Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	ssd patriot.PNG‎ 
Views:	32 
Size:	68,4 KB 
ID:	257689   Click image for larger version. 

Name:	patriot ssd.PNG‎ 
Views:	28 
Size:	65,0 KB 
ID:	257690  

      Strana 3 od 3 PrvaPrva 123

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •