»RSS Benchmark sajt

      Prikazani rezultati od 1 do 12 od ukupno 12

      Tema: Moj novi PC pravi problem! Help!

      1. #1
        Moderated
        Na forumu od
        Jul 2018
        Poruka
        4

        Moj novi PC pravi problem! Help!

        Pozdrav drugari!
        Imam problem sa novim računarom koji sam pre neki dan sklopio.
        Uzeo sam neke nove komponente is sklopio novi Pc međutim dešava se to da ne daje sliku na matičnoj ploči ne svetli greška i operativni sistem se pokreće jer se čuje na zvučnike da se logovao. Isključim računar na dugme od kućišta skinem kabel od napajanja sačekam nekoliko sekundi vratim je i računar radi bez problema do sledećeg pokretanja. Dali ima neko rešenje šta bi bio problem?
        Nove komponente su:
        Matična ploča MB AMD AM4 Gigabyte AB350-Gaming, PCIe/DDR4/SATA3/GLAN/7.1/USB 3.1 BIOS v.F22
        Procesor CPU AM4 AMD Ryzen 5 1500X, 3.6GHz BOX
        Memorija DIMM DDR4 4GB 2666MHz CL15 Kingston Fury Black, HX426C15FB/4
        SSD SATA3 120GB Kingston A400 500/320MB/s, SA400S37/120G
        Komponente vađeni iz starog računara:
        CHIEFTEC napajanje CTG-750C 750W A80
        Grafika msi hd 4770 cyclone

      2. #2
        Member
        Na forumu od
        Mar 2011
        Poruka
        684
        Otkači sve kablove od kućišta, osim za Power dugme.

        Memorije stavi u crvene ako su u crnim i obrnuto

        Proveri sve kablove još jednom, spojeve kod I/O shielda i ispod ploče.

        Probaj drugo napajanje, inače na ovo najviče liči ili na ploču.

      3. #3
        Moderated
        Na forumu od
        Jul 2018
        Poruka
        4
        Probao sam sve varijante otkopčao periferije problem je ostao isti. Skinem kabel od napajanja posle nekoliko sekundi ga vratim i računar se pokrene i radi bez problema do sledećeg isključenja.
        Na taj način pokrenem računar bez cpu kulera skinem kabel sa matične i radi bez problema pokreće windows da li je to normalno kod ove matične? Radi i bez baterije matične pokreće sistem i sve funkcioniše dali je to zbog dual biosa ili je nova matična koji sam kupio neispravan?

      4. #4
        Moderated
        Na forumu od
        Jul 2018
        Poruka
        4
        Konačno rešen problem!!! Grafička pravio problem! Biće zamenjen sa AMD Radeon RX550 XFX Core Edition 2GB GDDR5

      5. #5
        Member Avatar korisnika hedgehog
        Na forumu od
        Jan 2011
        Lokacija
        BG
        Poruka
        726
      6. Moja mašina
        • CPU: AMD FX 4300 Black Edition + NH-C12P SE14
        • MoBo: ASRock 970 Pro3 R2.0
        • RAM: Exceleram Rippler 2x4GB 1600MHz CL9
        • VGA: XFX Radeon HD 5750 512Mb GDDR5
        • MON: Dell P2417H
        • HDD: 500GB WD Caviar Blue
        • OPT: Optiarc DVD-RW
        • Case: Cooler Master Elite 334 Black + Corsair VX 450W
        • SND: nista spec.
        • OS: Windows 7 x64
        • INET: DSL
      7. Pa ako ti je to staro napajanje, onda je ono sumnjivo, mada je i grafička vremešna. Probaj ako imaš neku drugu grafičku i napajanje da vidiš šta se dešava..
        Svako bira kako živi, ili nosiš Note 7........................... ili ideš u školu.

      8. #6
        Member Avatar korisnika lepi kokan
        Na forumu od
        Oct 2007
        Poruka
        4.383
      9. Moja mašina
        • CPU: i5 2500k + LC cc-120 p/p
        • MoBo: GB z77
        • RAM: 10gb ddr3/1600
        • VGA: R7 370
        • MON: Benq 2411 (TN)
        • HDD: smsng F3
        • OPT: optiarc ad5260s
        • Case: LC 8650 Ozeanos + Revoltec Sixty1 + Inform Guard 600A Stby
        • SND: EMU20K1 / Altec 621 + Microlab B73 , M890 + Takstar HI 2050
        • OS: w7 x64
        • TV: LG 47LV4500 (IPS)
        • INET: DSL
        • Ostalo: canon mp270 и Лоџитек даљинaц што баца кроз зид :zgran:
      10. Bios update?
        Aljaska je srce Rusije!

      11. #7
        Newcomer Avatar korisnika TammyKS
        Na forumu od
        Sep 2008
        Lokacija
        Novi Beograd
        Poruka
        22
        Probati sa drugim napajanjem. Uraditi update BIOS-a na najnoviju verziju F23

      12. #8
        Member Avatar korisnika CountMike
        Na forumu od
        Jul 2012
        Lokacija
        Beograd. Toronto
        Poruka
        5.550
      13. Moja mašina
        • CPU: Ryzen R7 2700X, CM Nepton 140XL
        • MoBo: Asus PRIME X470 PRO
        • RAM: 2x8GB Kingston Predator 3600MHz
        • VGA: Ga Rx 460 OC 2GB.
        • MON: BenQ 28" + 2x Samsung 2494
        • HDD: Samsung 960Evo, 250GB, SP V70 240GB, WD Blue 2TB,WD Blue 1TB
        • OPT: DVD
        • Case: Chieftek Dragon (customized)
        • SND: On Board
        • OS: Win 10 Pro, W7 Ult., Linux Mint
      14. Meni nešto smrdi na grafičku. PCIe v3 se nešto ne gađa sa v1.1 grafikama.

      15. #9
        Member Avatar korisnika djalf
        Na forumu od
        Nov 2004
        Lokacija
        Svilajnac
        Poruka
        3.543
      16. Moja mašina
        • CPU: Intel Pentium G4560
        • MoBo: Asus H110M-K
        • RAM: 8GB DDR4
        • VGA: Intel HD 610
        • MON: AOC 18.5" klasika
        • HDD: Patriot Blast SSD 120GB, 1TB HDD
        • OPT: Liteon iHAS124
        • Case: Neko obicno, LC Power 420W
        • SND: USB Stereo zvucnici
        • OS: Windows 10 x64 1803 April 2018
        • LAP: HP Elitebook 6930p sa 128GB SSD
        • TV: Samsung LEDTV 40"
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Xiaomi Mi4c
      17. I ja mislim najpre da je graficka. Da li si probao samo reset? I da li imas uvek sliku u BIOS-u?

      18. #10
        Member Avatar korisnika lepi kokan
        Na forumu od
        Oct 2007
        Poruka
        4.383
      19. Moja mašina
        • CPU: i5 2500k + LC cc-120 p/p
        • MoBo: GB z77
        • RAM: 10gb ddr3/1600
        • VGA: R7 370
        • MON: Benq 2411 (TN)
        • HDD: smsng F3
        • OPT: optiarc ad5260s
        • Case: LC 8650 Ozeanos + Revoltec Sixty1 + Inform Guard 600A Stby
        • SND: EMU20K1 / Altec 621 + Microlab B73 , M890 + Takstar HI 2050
        • OS: w7 x64
        • TV: LG 47LV4500 (IPS)
        • INET: DSL
        • Ostalo: canon mp270 и Лоџитек даљинaц што баца кроз зид :zgran:
      20. Hd4770 je pci-express v2.0 grafika.
        Aljaska je srce Rusije!

      21. #11
        Newcomers
        Na forumu od
        Nov 2017
        Lokacija
        zimbabwe
        Poruka
        54
        Nije vazno ali stare komponente i nove imaju podosta bubica, meni na socket 775 i GTX1030 desava se da VGA ne pusti sliku samo hdmi i mora restart da proradi...

        cim mu ulazi u windows znaci problem je relacija grafika i ploca, bios moze da proba (pa i noviji bios za graiku ako ima negde) ili neka podesavanja da cacka (oko pci-e gen1, x1 itd... ) ali slabe vajde od svega... samo zivciranje, najbolje grafika iz priblizne generacije

      22. #12
        Newcomers
        Na forumu od
        Oct 2013
        Poruka
        22
      23. Moja mašina
        • CPU: Asus G73jw
      24. Probaj neku drugu graficku ako nije to probaj drugo napajanje ako nije ni to probaj drugi kabal jer meni je vga kabl valjda od starosti gubi kontakt pa sam ga morao menjati na starom racunaru.

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •