Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 9

ne znam zasto losije pegla šum u PRO modu nego na Auto gde je savrseno!
znaci govorim o istim parametrima....
npr. ISO 320, 1/15s i f1.5...
mozda se pokvarilo posle ovog ponovnog update-a od 100mb....ili je tako i bilo nemam pojma

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Tako je i na S8... Na pro modu ne radi image stacking i dodatnu obradu koju reklamiraju kao napredak u kameri
 
Izuva kamera u LL od zadnjih updatea. U par navrata slikao klince dok spavaju, sve na auto, neverovatno sta izvlaci iz onog mraka.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
 
Jel ima neko ideju zašto u americi ne postoje samsung flagship telefoni u DUOS izvedbi?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
jos da srede snimanje u 4k@60, ali u losem osvetljenju bez velikih kontrasta... tu ode ISO na 1250 i sve se smulja.... ali moze da se resi tako sto se stavi exposure bracketing na -1 ili -2 malo je tamnije ali je mnogo ostrije!
npr snimanje New Yorka nocu sa silnim reklamama je bolesno ostro, dok kad s snimas kod nas centar grada desava se normlano da ode u taj veliki ISO i onda ga pegla do besvesti da zamuti! dok u 30fps je odlicno, posto koristi manji shutter speed umesto sa 1/60s na 1/30s i onda verovatno isto 800 i 1000 gde je dobar, tj. ne preteruje sa noise reduction-om.
inache juce u vozu BG - Budapest proveo sam 9 sati i desilo se ovo... ludnica od baterije!!!!
ugasio se na oko 19h kako je skinut sa punjaca i 7 h 14 m osvetljenje sam drzao uvek na 60% nekada malo manje nekad vise.... u svakom slucaju cini mi se super baterija ... najbolja do sada.
6395beddd4a5cdbc6f3181eb3035d87a.jpg


Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Kako moze da se kupi whitestone kod nas ili kako da se poruci? Vidim da na aliju ima neka kineska kopija za 16-17 dolara isto sa uv lampom pa me zanima da li je neko narucivao?
 
Ne bih se igrao sa tim kopijama. Pisao sam ja u temi za S9/S9+. Službeno sam bio u ZG, tražio za svoj s9+ i kolegin N8 sa foruma, ali nemaju niti jedan na stanju. Cena je 53-54 evra, a stiže im za 10-ak dana. Kod nas sam našao samo jedan na KP.
 
Kako moze da se kupi whitestone kod nas ili kako da se poruci? Vidim da na aliju ima neka kineska kopija za 16-17 dolara isto sa uv lampom pa me zanima da li je neko narucivao?
Pisao je @Zeha vec u par navrata kako doći do istih kod nas, potraži ili kontaktiraj čoveka da ti da smernice, samo budi siguran da neće ni malo povoljno da bude. Kineske bih lično zaobišao.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Pisao sam vec u s8/s8 plus temi da sam uzeo kod mene zastitno staklo koje se lepi lepkom i isto je kao whitestone, mozda je to ta kopija ili sta vec, za sad se odlicno pokazalo.. Mrzelo me je da cekam dve nedelje, pa sam ipak uzeo ovo kod mene, sve preporuke..

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
 
Kako moze da se kupi whitestone kod nas ili kako da se poruci? Vidim da na aliju ima neka kineska kopija za 16-17 dolara isto sa uv lampom pa me zanima da li je neko narucivao?
Bas kod nas mozes samo u oglasima.

Moze se naruciti iz inostranstva sa www.mobilefun.co.uk.
Registrujes se, izaberes, platis, posalju. Postarina je oko +4€, WS oko +45€, sve ukupno skoro 50€. Stize za 5-20 dana, zavisno od guzve kod nas i kod njih, najcesce je za 7-10 dana u nasim rukama, redje 15 dana. Ko dobije za 5 dana neka ide da uplati Loto, ko dobije za 20 dana neka se raduje sto je uopste dobio... :d
Racunati sa naplatom dazbina, samo pdv jer je WD 45€ sto je ispod 50€ pa se dodaje tih 10€ + 150rsd za postansku uslugu...
Ovo jeste najpoviljniji i najbrzi nacin nabavke bez da se ima rod ili prijatelj rad da pomogne u Nemackoj, gde se sa nemackog Amazon-a moze isto uzeti za oko 45€ WS i poneti u Srbiju (YU).
U Americi jeste 45$ ali je postarina ne bas jeftina (cini mi se 12-15$) preko forvardera kao sto su Sihipito i slicni.
Na kraju je UK najpovoljnije i najbrze ko nece sa oglasa da kupi.

Od skoro smo ovde videli i da ima tih jeftinih kineskih kopija.
Problem sa njima je sto nemaju aparaturu (kalup, postolje, okvir) za montazu sto malo sve cini "nesigurnijim", neizvesnijim, komplikovanijim. WS aparatura mnogo sve olaksava. Da imaju aparaturu za montazu i oni bi bili jednako dobri kao WS.

Ja sam bratu montirao InvisShield True Fit staklenu zastitu (Singapur) na njegov S8 iz treceg puta.
Samo staklo, lepak, lampa i krpice nisu skupi, oko 26$ ali salju samo DHL-om sto je 12-15$ sto ukupnu cenu dize na oko 40$ plus pdv i nema aparaturu (kalup) za montazu.
Prvi put ne razije se lepak dovoljno, ja potegnem staklo prejako i polomim staklenu zastitu, posalju kinezi iz Singapura drugi komplet (izžicam na žalbu), ponovim postupak i opet malo lepka, ne razlije se do kraja na sve strane, pobudalim, skinem, obisem lepak s telefona.
Imao sam i WS iz UK koji brat nije hteo da plati 60€ (stipsa koja na sitnicama stedi), otpakujem WS, uzmem aparaturu (kalup) za montazu od WS, a lepak i staklo od InvisShield True Fit, naspem "rucno" 1,5 tubu lepka a svu ostalu montazu uradim kao sto bi sa WS, staklena zastitia legne na telefon "iz prve". Eto toliko znaci ta aparatura za montazu i prava kolicina lepka u tubi...
Kod njih su jeftini lepak i staklo (staklena zastitia) koji mogu da se zasebno naruce...

Ne bih se igrao sa tim kopijama. Pisao sam ja u temi za S9/S9+. Službeno sam bio u ZG, tražio za svoj s9+ i kolegin N8 sa foruma, ali nemaju niti jedan na stanju. Cena je 53-54 evra, a stiže im za 10-ak dana. Kod nas sam našao samo jedan na KP.
Kod mene ali samo jedan komad. ;)
Nisi morao cekati toliko, imao bi ga za 7-15 dana u SRB ali bi te kostalo od 50-60e zavisno da li ce naplatiti dazbine a hoce sa 0,98 verovatnoce.

Pisao je @Zeha vec u par navrata kako doći do istih kod nas, potraži ili kontaktiraj čoveka da ti da smernice, samo budi siguran da neće ni malo povoljno da bude. Kineske bih lično zaobišao

Hvala. :)
 
Da se upisem . Posle note 8 logican prelazak,ili mozda nije :). Sve vec vidjeno al opet malo drugacije. Dok sve prepakujem i prebacim napisacu ukratko neki svoj sud.
 
Ajde molim te, ja imam note 8 i razmisljao sam dal da prelazim na note 9 ili da cekam note 10...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
 
Sačekaj 10 naravno ;). Nema potrebe da menjaš N8 za N9 jer možda čak pređeš i na S model ;). Ako već spremaju toliko veliku stvar, onda verujem da će N10 biti opet nešto poput S10+.
 
Čekaj S10 ako olovka nije preterano bitna. Imao sam na kratko Note 9 i ipak odlučio da zadržim S9+.
 
Koje razlike postoje kod N9 i S9+? Malo veća baterija na N9 i olovka, ostalo identično.
 
Premalo ako mene pitaš ;). Blago veća dijagonala i gore već navedene stavke. Ne spori se da je uređaj odličan ali ne donosi onaj vauuu momenat kod korisnika.
 
Naravno da nema tog wooow efekta.Ne znam sta bi trebalo da se izmisli pa da covek padne na dupe.
Evo ja predjoh sa note 8 i poboljsanja vidim u svim aspektima.Kamera iako ista nudi malo bolji kvalitet.Ova promenjiva blenda je po meni zanimljiva jer daje vidno ostrije fotke(na moje veliko iznanadjenje).Pogledajte na primeru u prilogu.
Baterija se vec u samom startu oseti.Sinos mi ostalo sve popaljeno i ukljucen AOD i skinuo mi 2% za 8 sati.Evo sad imam 70% i 2 sata upaljen ekrana.Fluidnost je prica za sebe.Nisam mogao da verujem da ce se bas ovoliko osetiti razlika u radu.
Ili je onaj moj note 8 bio na izdisaju ili su ovaj znatno unapredili. Da se osvrnem na ovaj update vezano za kameru.Po meni razlike gotovo nikakve.Skroz levo je fotka sa novim sw
1.jpg2.jpg3.jpg
 
Baterija solidna. Ali deleko od extra. Doduse bio sam dosta napolje al opet moglo je bolje. Ali u odnosu na note 8 poslednih dana jedno 1.5h vise
bd445bb2222273f8673e4d8121531237.jpg
 
Drugo punjenje. 80% vremena u kuci. Note 8 bi mi umro na 4h sot-a.
3803659ce0380c95eec70441aec1dba7.jpg
 
Onda ti nije bila dobra baterija na note 8. Ne treba generalizovati.Meni izgura oko 7h sot +. Imas slike u drugoj temi.
 
Nemoj toliko da hvalis bateriju na Note sad ce doci Saomi Bruce Lee klan da kaze kako njihov Saomi kung fu panda drzi 2 meseca a da si ti tvoj Note drzao iskljucenim i ispod kreveta.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока
 
Note 8 kad sam uzeo mislim da sam imao max oko 6h. I to mi je bilo extra u to vreme. Posle godinu dana baterija je oslabila jedno 30%. E sad da li su krivi update ili nesto drugo ko ce ga znati.
 
30 %? To je bas previse. Kod mene je mozda malo oslabila, ali neprimjetno.
 
Brate ja nisam prelazio 4h u bilo kom scenariu. Svaki telefon isto koristim i imam manje vise iste aplikacije. Ovaj note me vratio u doba note 2. Prosto treba oci da izgubis da bi ga sprzio za 24h.
 
Nazad
Vrh Dno