»RSS Benchmark sajt

      Prikazani rezultati od 1 do 12 od ukupno 12

      Tema: Problem sa RAM-om

      1. #1

        Problem sa RAM-om

        Imam konfiguraciju sa 2x4gb ddr4 viper 4 memorije na 3000mhz, komp je radio normalno 8-9 meseci. Danas sam resio da reinstaliram sistem, win10 pro x64 (isti koji sam i ranije koristio), nakon uspesne instalacije sistema u task manageru mi je pokazivao samo 4gb, a u pc properties 3.93gb of 8 gb available. Pomislio sam da nije nesto do ram stikova, izvadio sam jedan i ukljucio komp, normalno je radilo sve. Kada sam taj zamenio sa drugim stikom komp nije hteo da se ukljuci sto je potvrdjivalo moju sumnju. Medjutim kada sam vratio ispravan stik komp opet nije hteo da se ukljuci, vrte se ventilatori cuje se hard ali nema slike. Gledao sam preporuke u uputstvu i isprobavao razne kombinacije ali komp se i dalje ne pali. Jedino sto mi pada na pamet jeste da nisam lepo ubacio ram, iako sam to radio mnogo puta ranije, znaci povucem onu barijeru sa strane postavim stik u slot i pritisnem sa obe strane dok se ne cuje klik ali dzabe. Da li imate predlog sta bih mogao da isprobam, da ne nosim komp kod majstora ili na reklamaciju?

      2. #2
        Member
        Na forumu od
        Mar 2011
        Poruka
        685
        Možda da probaš Clear Cmos. Proveri još jednom sve kablove od napajanja.

      3. #3
        Napajanje je dobri povezano, ventilatori se obrcu i hard radi...trazio sam na maticnoj one pinove za restart ali nema ih, video sam da moze i baterija da se izvadi to cu da probam kasnije.

      4. #4
        Newcomer
        Na forumu od
        Mar 2011
        Poruka
        23
        Pozdrav, pokušaj sledeće:
        izvadi bateriju , ram, otkači sve pinove napajanja sa matične ploče i ostavi tako nekih 30-60min. pa sve poveži i pokušaj da ga uključiš.

      5. #5
        @djoxas uradio sam kako si rekao, cekao sam 40 min i pokusao ali opet ne daje sliku

      6. #6
        Newcomer
        Na forumu od
        Mar 2011
        Poruka
        23
        izvini, zaboravio sam da napomenem da staviš samo onaj RAM za koji kažeš da je ispravan, budi uporan u vezi ovoga što sam ti gore napisao, tako sam lično "povratio" više ploča u normalu. Pokušavaj više puta ali sa minimumom hardvera stavljenog na ploču(1stik RAM-a, Grafika), bez priključeno HDD-a, DVD-a, pokušaj u drugim slotovima za RAM. Uzgred, nisi napisao koja je matična ploča u pitanju (ciljam da je Asus )
        Menjao djoxas : 16.06.2018. u 16:26

      7. #7
        Jeste, asus prime b350, pokusacu ponovo kao sto si rekao, ali kako ce bez hdd? I kada ne uspe da se ukljuci samo drzim power dugme da bi se iskljucio, je l steti to kompu?
        Menjao Skipe95 : 16.06.2018. u 17:05

      8. #8
        Newcomer
        Na forumu od
        Mar 2011
        Poruka
        23
        Bez HDD-a može da upali, bitno je da se probudi ploča i da grafika da sliku. Ne bi trebalo da šteti, ionako je ploča ubivena tj ošamućena
        Menjao djoxas : 16.06.2018. u 20:59

      9. #9
        Member
        Na forumu od
        Jan 2014
        Poruka
        933
      10. Moja mašina
        • Ostalo: Spyder4Elite
      11. Citat Citiram korisnika: Skipe95 Pogledaj poruku
        trazio sam na maticnoj one pinove za restart ali nema ih, video sam da moze i baterija da se izvadi to cu da probam kasnije.
        Citat Citiram korisnika: Skipe95 Pogledaj poruku
        Jeste, asus prime b350
        Ako je Asus Prime B350-PLUS ploca u pitanju, ima u uputstvu i crtez gde se pinovi nalaze i sta i kako sa njima treba da se radi (crtez je na 9. a uputstvo na 14. strani).

        http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...B_20171114.pdf
        Also censored

      12. #10
        B350-A je, nasao sam uputstvo i nasao kako se cisti cmos probacu i tako, mada sam vadio bateriju na 40min i nije
        pomoglo
        @djoxas vazi pokusavacu i bez hdd, ako nece morace na reklamaciju
        Menjao Skipe95 : 17.06.2018. u 11:07

      13. #11
        Member Avatar korisnika CountMike
        Na forumu od
        Jul 2012
        Lokacija
        Beograd. Toronto
        Poruka
        5.558
      14. Moja mašina
        • CPU: Ryzen R7 2700X, CM Nepton 140XL
        • MoBo: Asus PRIME X470 PRO
        • RAM: 2x8GB Kingston Predator 3600MHz
        • VGA: Ga Rx 460 OC 2GB.
        • MON: BenQ 28" + 2x Samsung 2494
        • HDD: Samsung 960Evo, 250GB, SP V70 240GB, WD Blue 2TB,WD Blue 1TB
        • OPT: DVD
        • Case: Chieftek Dragon (customized)
        • SND: On Board
        • OS: Win 10 Pro, W7 Ult., Linux Mint
      15. Stavljao RAM u A2 i B2 ?

      16. #12
        @,countmike defaultna po,zicija je na a2 i b2, ali sam pokušavao razne kombinacije i ppet neće

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •