»RSS Benchmark sajt

      Prikazani rezultati od 1 do 10 od ukupno 10

      Tema: Nasumicna restartovanja racunara i plavi ekrani

      1. #1
        Member
        Na forumu od
        May 2007
        Lokacija
        Kragujevac
        Poruka
        231
      2. Moja mašina
        • CPU: Phenom II X4 Black Edition 955
        • MoBo: Asus M4A785TD-V Evo
        • RAM: Geil 4*2 ddr3 1333
        • VGA: integ. hd 4200
        • MON: Samsung bf730
        • HDD: WD 320gb + Seagate 1tb + 3tb
        • OPT: Optiarc dvd-rw + Pioneer dvd-rw 108
        • Case: Chieftec midi + antec 650w
        • SND: Creative SB X-Fi + LG 5.1
        • OS: Windows 7ultimate 64-bit
        • TV: LG 37LG6000
        • INET: Kablovska
      3. Nasumicna restartovanja racunara i plavi ekrani

        Zadnjih par dana mi se desavaju nasumicna restarovanja racunara.
        u pocetku obican restart pa onda ni sistem nije hteo da se podigne do kraja i onda sa plavim ekranima.
        bez pravila.zavrte se kuleri,zapocne uuuuuu i cao...
        odneo racunar na servis koji je posle par sati testiranja rekao da je bilo do biosa.flashovao ga i problem je "resen"
        naravno da mi je bilo sumnjivo ali posto nisam imao vremena da se sam bakcem to je nekako i proslo ali posle 2-3 dana ponovo ista prica.
        instalirao program "who crashed" koji je je izbacivao razne dump poruke pa sam krenuo sistemom eliminacije.i naravno da li je uzrok hardware ili software?
        Menjao sam memoriju jer sam na nju prvo posumnjao.
        vrteo memtest 86+ i na jednom slotu mi je izbacio 271 gresku pa sam izbacio taj slot.ubacio drugu i bilo je sve u redu ali samo jedan dan.
        ocistio racunar,chasis kulere.cpu kuler (Hyper 212 evo),kompletno napajanje proveravao.kondezatore i tranzistorcice na ploci.proverio kablove.prikljucke
        inace dump poruke su:

        wow64cpy.sys
        wow64win.sys
        ntoskrnl.exe
        fltmgr.sys
        ntfs.sys

        znaci memorija,pregrevanje procesora,drajveri koje sam updetovao ili hdd ciji sam screen okacio.
        windows je 10. konfiguracija je sledeca
        cpu: AMD Phenom II X4 955
        mb: M4A785TD-V EVO
        ram: gail 2*2 ddr3
        hdd: seagate 1gb
        napajanje: antec 650w
        ...optika + zvucna

        Evo sada radi vec nekih 3h bez zakucavanja ali kao da sedim na ekserima.jer prethodnih puta se samo spuca bez ikakvih pravila.temperature cpu,ploce,hdd nisu nikada previsoke
        ali iz nekog razloga zauzece diska ide precesto i do 100%.bude neko krace vreme tako i onda normalan rad ako se pre toga ne zakuca.
        inace nikakav tezi rad (naravno sa ovom masinom se to i ne ocekuje,bilo nekad a sada je jos i bez graficke) samo surf.torrenti i video materijal se konzumira.
        Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Capturehdd.JPG‎ 
Views:	45 
Size:	217,1 KB 
ID:	250868   Click image for larger version. 

Name:	Captureever.JPG‎ 
Views:	42 
Size:	110,2 KB 
ID:	250869  

      4. #2
        Member Avatar korisnika Space Beer
        Na forumu od
        Jan 2011
        Lokacija
        ISS
        Poruka
        3.447
      5. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 3 1200 ::: LC-CC-120
        • MoBo: MSI B350M Mortar
        • RAM: G.Skill 2x8GB (F4-3000C16D-16GISB)
        • VGA: PowerColor R7 260X 2GB
        • MON: BenQ G2222HDL
        • HDD: Toshiba 500GB
        • Case: CM N200 ::: CM G550M
        • OS: openSUSE 42.3 & Windows 10 Pro
      6. Da bi isključio softver / Windows kao uzrok problema, pokreni live Linux sa USB-a. Jeste da nećeš imati sve programe koji ti trebaju, ali tu su browser i video plejer, što je najbitnije Ujedno ćeš videti da li je i HDD problem. Ako je i dalje isto, moraćeš jednu po jednu komponentu da menjaš.

        Nisam samo siguran šta si radio sa memorijom nakon lošeg memtesta? Jesi li isti modul prebacio u drugi slot, ili si zamenio taj modul, drugim ispravnim?

      7. #3
        Member
        Na forumu od
        May 2007
        Lokacija
        Kragujevac
        Poruka
        231
      8. Moja mašina
        • CPU: Phenom II X4 Black Edition 955
        • MoBo: Asus M4A785TD-V Evo
        • RAM: Geil 4*2 ddr3 1333
        • VGA: integ. hd 4200
        • MON: Samsung bf730
        • HDD: WD 320gb + Seagate 1tb + 3tb
        • OPT: Optiarc dvd-rw + Pioneer dvd-rw 108
        • Case: Chieftec midi + antec 650w
        • SND: Creative SB X-Fi + LG 5.1
        • OS: Windows 7ultimate 64-bit
        • TV: LG 37LG6000
        • INET: Kablovska
      9. Citat Citiram korisnika: Space Beer Pogledaj poruku
        Nisam samo siguran šta si radio sa memorijom nakon lošeg memtesta? Jesi li isti modul prebacio u drugi slot, ili si zamenio taj modul, drugim ispravnim?
        Memoriju sam zamenio kompletno.izbacio sam modul/e koji su prijavljivali greske.

        Na zalost zakucavanja su se nastavila.Racunar se zamrzne bukvalno posle par minuta,ode mu disk usage na 100% i kraj.Posle eventualno jos jednom i onda radi bez problema 3-4-5 sati.Tako je bilo juce,tako i danas.
        Kada proverim preko run>perfmon /rel mi izbacuje...computer has rebooted from a bugcheck...
        Disk usage mi pokazuje da ode na 100% service host:Superfetch

        Dosadno i iritantno do bola.Sve ok radi i onda odjednom prc...vise i ne ostavljam racunar da radi kada nisam kuci.

      10. #4
        Member Avatar korisnika Space Beer
        Na forumu od
        Jan 2011
        Lokacija
        ISS
        Poruka
        3.447
      11. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 3 1200 ::: LC-CC-120
        • MoBo: MSI B350M Mortar
        • RAM: G.Skill 2x8GB (F4-3000C16D-16GISB)
        • VGA: PowerColor R7 260X 2GB
        • MON: BenQ G2222HDL
        • HDD: Toshiba 500GB
        • Case: CM N200 ::: CM G550M
        • OS: openSUSE 42.3 & Windows 10 Pro
      12. Jesi li probao Live sistem sa USB-a?

      13. #5
        Member
        Na forumu od
        May 2007
        Lokacija
        Kragujevac
        Poruka
        231
      14. Moja mašina
        • CPU: Phenom II X4 Black Edition 955
        • MoBo: Asus M4A785TD-V Evo
        • RAM: Geil 4*2 ddr3 1333
        • VGA: integ. hd 4200
        • MON: Samsung bf730
        • HDD: WD 320gb + Seagate 1tb + 3tb
        • OPT: Optiarc dvd-rw + Pioneer dvd-rw 108
        • Case: Chieftec midi + antec 650w
        • SND: Creative SB X-Fi + LG 5.1
        • OS: Windows 7ultimate 64-bit
        • TV: LG 37LG6000
        • INET: Kablovska
      15. Nisam jos.
        Upravo skinuo i narezao kali linux 2018.
        Nemam bas nimalo iskustva sa linuxom...mozda je vreme da se bolje upoznamo.
        Mada tako bi verovatno utvrdio da windows ne sljaka kako treba pa ne znam da li "da navijaM" i za koji problem???
        Samo da se ratosiljam bede

      16. #6
        Member Avatar korisnika Monk Psycho
        Na forumu od
        May 2007
        Lokacija
        Pančevo
        Poruka
        1.516
      17. Moja mašina
        • CPU: 2600k
        • MoBo: AsRock z77 pro4
        • RAM: 32gb corsair vengeance lp + 8
        • VGA: 7950
        • MON: dell p2414
        • HDD: seagate 500gb+ samsung 2tb+1.5tb + ssmung 830 128+ wd green 4tb
        • OPT: pioneer 108d--->optiarc dzubre 7200A + samsung S203D
        • Case: Stoji ploca na stolu dok ne dodje neko krsteno--> FD Arc XL +tt 550w + ss 760x
        • SND: integrisana na istim zvucnicima+xonar dg
        • OS: win7
        • INET: Kablovska
      18. Promeni sata kabl I ako mozes port ili hdd/ssd
        Vrisnuo mi ssd sa slicnim simptomima dok sam skontao......
        Menjao Monk Psycho : 09.05.2018. u 00:42
        Blago ljudima koji su smogli snage, imali sreće poći daleko sa ovih prostora i naći posao u srećnijim zemljama. Balkan je prokletinja.

      19. #7
        Newcomers
        Na forumu od
        Oct 2013
        Poruka
        10
      20. Moja mašina
        • CPU: Asus G73jw
      21. Povadi sve ukljuci bez rama pa dodaj ram,ako je ok onda dalje hdd pa graficka.Resetuj bios i opali nov sistem. Meni je prijavilo gresku jednom zbog kabla sa hardom,drugi put na tudjem racunaru kabal za cd rom je pravio spoj problem posle zamene sve ok radilo

      22. #8
        Member
        Na forumu od
        May 2007
        Lokacija
        Kragujevac
        Poruka
        231
      23. Moja mašina
        • CPU: Phenom II X4 Black Edition 955
        • MoBo: Asus M4A785TD-V Evo
        • RAM: Geil 4*2 ddr3 1333
        • VGA: integ. hd 4200
        • MON: Samsung bf730
        • HDD: WD 320gb + Seagate 1tb + 3tb
        • OPT: Optiarc dvd-rw + Pioneer dvd-rw 108
        • Case: Chieftec midi + antec 650w
        • SND: Creative SB X-Fi + LG 5.1
        • OS: Windows 7ultimate 64-bit
        • TV: LG 37LG6000
        • INET: Kablovska
      24. Zamenio i misa jer mi je ranije zabadao zbog driver.Nije ni do njega jer se opet restartovao...
        Prikljucim sasvim drugi hdd sa tim istim kablovima koji je imao na sebi instaliran win7 i evo radi vec nekoliko sati.
        Znaci potpuno isto masina ali sa drugim hdd-om i sistemom.
        Jel bi to trebalo da suzi problem na hdd.operativni sistem i neki ludi bug/driver????
        Opasno me boli glavudza

      25. #9
        Newcomers
        Na forumu od
        Aug 2017
        Poruka
        26
        Citat Citiram korisnika: Space Beer Pogledaj poruku
        Da bi isključio softver / Windows kao uzrok problema, pokreni live Linux sa USB-a. Jeste da nećeš imati sve programe koji ti trebaju, ali tu su browser i video plejer, što je najbitnije Ujedno ćeš videti da li je i HDD problem. Ako je i dalje isto, moraćeš jednu po jednu komponentu da menjaš.

        Nisam samo siguran šta si radio sa memorijom nakon lošeg memtesta? Jesi li isti modul prebacio u drugi slot, ili si zamenio taj modul, drugim ispravnim?
        +1

      26. #10
        Newcomers
        Na forumu od
        Aug 2017
        Poruka
        26
        Citat Citiram korisnika: undertaker75 Pogledaj poruku
        Zamenio i misa jer mi je ranije zabadao zbog driver.Nije ni do njega jer se opet restartovao...
        Prikljucim sasvim drugi hdd sa tim istim kablovima koji je imao na sebi instaliran win7 i evo radi vec nekoliko sati.
        Znaci potpuno isto masina ali sa drugim hdd-om i sistemom.
        Jel bi to trebalo da suzi problem na hdd.operativni sistem i neki ludi bug/driver????
        Opasno me boli glavudza
        Trebalo bi da suzi problem hdd i systema...takvi problemi su malo zeznuti i moraju da se resavaju postepeno...i zna da se desi da budu 2 komponente u problemu a ti menjas po jednu da bi probao...i onda kad sve izmenjas a on puca i dalje...nista ti nije jasno!

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •