»RSS Benchmark sajt

      Prikazani rezultati od 1 do 13 od ukupno 13

      Tema: Problem sa prekidanjem zvuka

      1. #1
        Member Avatar korisnika obeliskk1
        Na forumu od
        Apr 2016
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        41
      2. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 7 1700
        • MoBo: ASRock X370 Taichi
        • RAM: 32 GB Corsair Vengeance LED DDR4 @ 2666MHz
        • VGA: HD 6970
        • MON: Samsung 2333HD
        • HDD: Samsung EVO SSD 250GB | WD Green 1TB
        • Case: Cooler Master Centurion 534 / Chieftec 600W
        • OS: Windows 10 nazalost
        • INET: Kablovska
      3. Problem sa prekidanjem zvuka

        Imam problem sa driverom od zvuka. Stalno mi izbacuje "You just plugged/unplugged a device in the audio jack" i dok to radi gasi mi zvuk, kao da sam skinuo slusalice.
        Menjao sam sve moguce slusalice (3.5mm), ne koristim prednji panel tj. nije ni prikacen i opet isti problem, tako da je najverovatnije do softvera.

        Koristim onboard audio sa x370 taichi, to je ALC1220. Skinuo sam audio drivere sa svih drugih brandova posto imaju novije verzije, i na svakom je isti problem.
        Skinuo sam i 2 drivera koje nude na realtek sajtu, ista situacija.

        U samom realtek manageru, nemam opciju advanced device settings, to da napomenem. I probao sam da ukljucim opciju disable front panel detection.

        Ako neko ima ideju sta moze biti problem, neka mi pomogne, jer se mucim sa ovim mesecima, a ne uzima mi se posebna zvucna karta, jer je ova vec odlicna.

      4. #2
        Member Avatar korisnika CountMike
        Na forumu od
        Jul 2012
        Lokacija
        Beograd. Toronto
        Poruka
        5.687
      5. Moja mašina
        • CPU: Ryzen R7 2700X, CM Nepton 140XL
        • MoBo: Asus PRIME X470 PRO
        • RAM: 2x8GB Kingston Predator 3600MHz
        • VGA: Ga Rx 460 OC 2GB.
        • MON: BenQ 28" + 2x Samsung 2494
        • HDD: Samsung 960Evo, 250GB, SP V70 240GB, WD Blue 2TB,WD Blue 1TB
        • OPT: DVD
        • Case: Chieftek Dragon (customized)
        • SND: On Board
        • OS: Win 10 Pro, W7 Ult., Linux Mint
      6. Pogledaj "Events" tab u Device manager-u > Realtek.

      7. #3
        Member Avatar korisnika obeliskk1
        Na forumu od
        Apr 2016
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        41
      8. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 7 1700
        • MoBo: ASRock X370 Taichi
        • RAM: 32 GB Corsair Vengeance LED DDR4 @ 2666MHz
        • VGA: HD 6970
        • MON: Samsung 2333HD
        • HDD: Samsung EVO SSD 250GB | WD Green 1TB
        • Case: Cooler Master Centurion 534 / Chieftec 600W
        • OS: Windows 10 nazalost
        • INET: Kablovska
      9. Citat Citiram korisnika: CountMike Pogledaj poruku
        Pogledaj "Events" tab u Device manager-u > Realtek.
        Nema nikakav warning ili nesto, samo obavestenje da su instalirane stvari: http://prntscr.com/jatg52

      10. #4
        Moderator Avatar korisnika yooyo
        Na forumu od
        Jun 2005
        Lokacija
        Beograd, London
        Poruka
        10.708
      11. Moja mašina
        • CPU: i7-4790
        • MoBo: ASUS
        • RAM: 16GB
        • VGA: NVidia GeForce 770GTX
        • MON: Dell U2716D - 27" (2560x1440)
        • HDD: Samsung Evo 840 (500GB) + 2TB HDD
        • SND: Integrisana
        • OS: Centos 7
        • LAP: Dell XPS 15
        • INET: DSL
      12. Da nije ušla prašina u 3.5mm džek pozadi pa ti pravi probleme? Imao sam sličan problem sa htc one kada nije detektovao slušalice. Čačkalicom sam očistio 3.5mm džek i izvadio naslage pamuka.
        Nije baš isti problem, ali deluje da kartica misli da je nešto povezano.

        Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
        pro’ gram mer (n.) - An organism that converts caffeine into code.

      13. #5
        Member Avatar korisnika obeliskk1
        Na forumu od
        Apr 2016
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        41
      14. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 7 1700
        • MoBo: ASRock X370 Taichi
        • RAM: 32 GB Corsair Vengeance LED DDR4 @ 2666MHz
        • VGA: HD 6970
        • MON: Samsung 2333HD
        • HDD: Samsung EVO SSD 250GB | WD Green 1TB
        • Case: Cooler Master Centurion 534 / Chieftec 600W
        • OS: Windows 10 nazalost
        • INET: Kablovska
      15. Citat Citiram korisnika: yooyo Pogledaj poruku
        Da nije ušla prašina u 3.5mm džek pozadi pa ti pravi probleme? Imao sam sličan problem sa htc one kada nije detektovao slušalice. Čačkalicom sam očistio 3.5mm džek i izvadio naslage pamuka.
        Nije baš isti problem, ali deluje da kartica misli da je nešto povezano.

        Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
        Instalirao sam Ubuntu pored windows 10, i na Ubuntu radi sve bez ikakvog problema.

        Postoji neki problem sa windows 10, tacnije verovatno sa nekim novijim update-om, posto pre nisam imao problem. Ne verujem da je do drivera, jer sam ih instalirao skoro sve koje su izbacili u zadnjih godinu dana.

        Sad koja je stvar dodata ili promenjena da mi pravi problem, ne znam, ali mi ide na zivce vise win 10. Doslo mi je dotle da na ryzen instaliram win7

        EDIT: Takodje da napomenem i da sam reinstalirao win 10, stavio najnoviju verziju i dalje isto (bez realtek driver je mnogo gora situacija i gotovo na svaku sitnicu nestaje zvuk).
        Menjao obeliskk1 : 29.04.2018. u 00:23

      16. #6
        Member
        Na forumu od
        Mar 2011
        Poruka
        615
        Kada ubacis u neki drugi ulaz (ili izlaz, Realtek bi trebalo da te pita sta je ubaceno), da li si probao?

      17. #7
        Member Avatar korisnika obeliskk1
        Na forumu od
        Apr 2016
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        41
      18. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 7 1700
        • MoBo: ASRock X370 Taichi
        • RAM: 32 GB Corsair Vengeance LED DDR4 @ 2666MHz
        • VGA: HD 6970
        • MON: Samsung 2333HD
        • HDD: Samsung EVO SSD 250GB | WD Green 1TB
        • Case: Cooler Master Centurion 534 / Chieftec 600W
        • OS: Windows 10 nazalost
        • INET: Kablovska
      19. Citat Citiram korisnika: adamche Pogledaj poruku
        Kada ubacis u neki drugi ulaz (ili izlaz, Realtek bi trebalo da te pita sta je ubaceno), da li si probao?
        Probao sam, ne pita nista i ne radi zvuk uopste u bilo koji drugi port.

      20. #8
        Member Avatar korisnika Zekovic
        Na forumu od
        Jun 2017
        Poruka
        749
      21. Moja mašina
        • OS: Windows 10 Home/PRO

      22. #9
        Member Avatar korisnika lepi kokan
        Na forumu od
        Oct 2007
        Poruka
        4.448
      23. Moja mašina
        • CPU: i5 2500k + LC cc-120 p/p
        • MoBo: GB z77
        • RAM: 10gb ddr3/1600
        • VGA: R7 370
        • MON: Benq 2411 (TN)
        • HDD: smsng F3
        • OPT: optiarc ad5260s
        • Case: LC 8650 Ozeanos + Revoltec Sixty1 + Inform Guard 600A Stby
        • SND: EMU20K1 / Altec 621 + Microlab B73 , M890 + Takstar HI 2050
        • OS: w7 x64
        • TV: LG 47LV4500 (IPS)
        • INET: DSL
        • Ostalo: canon mp270 и Лоџитек даљинaц што баца кроз зид :zgran:
      24. kerefeke windowsa10 i njegovog drajver apdejta.

        deinstaliraj zvučnu iz device managera i štikliraj "delete driver". skini najnovije drajvere sa realtek sajta.

        drži dugme "shift" i klikni na restart windows.
        Izbaciće meni za advanced startup options.
        nakon restarta klikni na "disable driver signature enforcement" i normalno uđi u windows.
        zatim najnormalnije instaliraj realtek paket drajvera za zvučnu.
        Aljaska je srce Rusije!

      25. #10
        Member Avatar korisnika obeliskk1
        Na forumu od
        Apr 2016
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        41
      26. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 7 1700
        • MoBo: ASRock X370 Taichi
        • RAM: 32 GB Corsair Vengeance LED DDR4 @ 2666MHz
        • VGA: HD 6970
        • MON: Samsung 2333HD
        • HDD: Samsung EVO SSD 250GB | WD Green 1TB
        • Case: Cooler Master Centurion 534 / Chieftec 600W
        • OS: Windows 10 nazalost
        • INET: Kablovska
      27. Citat Citiram korisnika: Zekovic Pogledaj poruku
        Da, mali milion puta.

        Citat Citiram korisnika: lepi kokan Pogledaj poruku
        kerefeke windowsa10 i njegovog drajver apdejta.

        deinstaliraj zvučnu iz device managera i štikliraj "delete driver". skini najnovije drajvere sa realtek sajta.

        drži dugme "shift" i klikni na restart windows.
        Izbaciće meni za advanced startup options.
        nakon restarta klikni na "disable driver signature enforcement" i normalno uđi u windows.
        zatim najnormalnije instaliraj realtek paket drajvera za zvučnu.
        Odradio sve, ne ferma ni 2%.

      28. #11
        Member Avatar korisnika Zekovic
        Na forumu od
        Jun 2017
        Poruka
        749
      29. Moja mašina
        • OS: Windows 10 Home/PRO
      30. Ubaci zadnji bios https://www.asrock.com/mb/AMD/X370%20Taichi/#BIOS 26 april 2018 4.70 , driver za zvuk ovaj probaj ftp://europe.asrock.com/Drivers/All/...8308_FF00).zip takodje ubaci zadnju verziju Windowsa 10 "Windows 10 April 2018 Update".

      31. #12
        Member Avatar korisnika obeliskk1
        Na forumu od
        Apr 2016
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        41
      32. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 7 1700
        • MoBo: ASRock X370 Taichi
        • RAM: 32 GB Corsair Vengeance LED DDR4 @ 2666MHz
        • VGA: HD 6970
        • MON: Samsung 2333HD
        • HDD: Samsung EVO SSD 250GB | WD Green 1TB
        • Case: Cooler Master Centurion 534 / Chieftec 600W
        • OS: Windows 10 nazalost
        • INET: Kablovska
      33. Citat Citiram korisnika: Zekovic Pogledaj poruku
        Ubaci zadnji bios https://www.asrock.com/mb/AMD/X370%20Taichi/#BIOS 26 april 2018 4.70 , driver za zvuk ovaj probaj ftp://europe.asrock.com/Drivers/All/...8308_FF00).zip takodje ubaci zadnju verziju Windowsa 10 "Windows 10 April 2018 Update".
        Sve je to odradjeno pre otvaranja ove teme, jer sam hteo da budem siguran. Reinstall na najnoviji windows, stavljen je zadnji bios (bio je jedan pre njega koji je morao, pa tek taj zadnji) i naravno najnoviji driver.
        Instaliram Ubuntu, ne uradim nista, sve radi perfektno.

        Ne vredi, instaliracu windows 7, pa kad se sete da sami poprave sto su zamrsili, za jedno 2 godine, onda se mozda i vratim.

      34. #13
        Member Avatar korisnika krsh
        Na forumu od
        Apr 2014
        Poruka
        79
        Citat Citiram korisnika: obeliskk1 Pogledaj poruku
        Imam problem sa driverom od zvuka. Stalno mi izbacuje "You just plugged/unplugged a device in the audio jack" i dok to radi gasi mi zvuk, kao da sam skinuo slusalice.
        Menjao sam sve moguce slusalice (3.5mm), ne koristim prednji panel tj. nije ni prikacen i opet isti problem, tako da je najverovatnije do softvera.

        Koristim onboard audio sa x370 taichi, to je ALC1220. Skinuo sam audio drivere sa svih drugih brandova posto imaju novije verzije, i na svakom je isti problem.
        Skinuo sam i 2 drivera koje nude na realtek sajtu, ista situacija.

        U samom realtek manageru, nemam opciju advanced device settings, to da napomenem. I probao sam da ukljucim opciju disable front panel detection.

        Ako neko ima ideju sta moze biti problem, neka mi pomogne, jer se mucim sa ovim mesecima, a ne uzima mi se posebna zvucna karta, jer je ova vec odlicna.
        Najverovatnije problemi sa latencijom na Win 10.Desavaju se sa integrisanom zvucnom.

        Trebalo bi da ih nema na Win 7.

        Dobar DAC ili veoma dobra zvucna bi to trebala da "opegla" ako ostajes na Win 10,ali si napisao da ti se ne uzima tako nesto.

        Probaj Win 7,ako radi narani ovce i ne diraj nishta.
        Menjao krsh : 03.05.2018. u 18:26

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •