»RSS Benchmark sajt

      Prikazani rezultati od 1 do 7 od ukupno 7

      Tema: Gigabyte AX370 Gaming K5 problem

      1. #1
        Newcomers
        Na forumu od
        Sep 2013
        Poruka
        1

        Gigabyte AX370 Gaming K5 problem

        Pozz ljudi, trazim pomoc u vezi sa gore navedenom plocom.
        Naime, kupio sam istu i hteo da uparim sa Ryzen 5 1600x procesorom ali mi se pali lampica za cpu na ploci.
        Sada, istrazivao sam po svemocnom guglu i naisao na moguci uzrok.
        Kazu da ova ploca ima problem sa Ryzen 5 cpuovima i da je potreban Ryzen 7 da bi se uradio upgrade bios-a.
        Da li se neko susreo sa istim problemom?

      2. #2
        Member Avatar korisnika Space Beer
        Na forumu od
        Jan 2011
        Lokacija
        ISS
        Poruka
        3.524
      3. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 3 1200 ::: LC-CC-120
        • MoBo: MSI B350M Mortar
        • RAM: G.Skill 2x8GB (F4-3000C16D-16GISB)
        • VGA: PowerColor R7 260X 2GB
        • MON: BenQ G2222HDL
        • HDD: Toshiba 500GB
        • Case: CM N200 ::: CM G550M
        • OS: openSUSE 15.0 & Windows 10 Pro
      4. Na GB sajtu stoji da R5 i R7 prve generacije rade od iste verzije BIOS-a, tako da nije do toga. Probaj da butuješ sa samo jednim RAM modulom i prebacuj ga u drugi ako ne radi u određenom.

      5. #3
        Member Avatar korisnika NeX87
        Na forumu od
        Jun 2012
        Lokacija
        Novi Beograd
        Poruka
        56
      6. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 5 1600x + NZXT Kraken x52
        • MoBo: Gigabyte Aorus AX270 Gaming K5
        • RAM: 2x8GB DDR4 G-Skill Trident Z RGB 3000MHz
        • VGA: n/a
        • MON: Acer G276HL
        • HDD: NVMe SSD Samsung 960 Evo 256 GB + 2 TB WD Green
        • OPT: n/a
        • Case: Corsair 460X RGB
        • SND: Harman Kardon TS100 + HKTS 7
        • OS: Windows 10 Pro
        • LAP: n/a
        • TV: n/a
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: CM Storm Octane
      7. Citat Citiram korisnika: Space Beer Pogledaj poruku
        Na GB sajtu stoji da R5 i R7 prve generacije rade od iste verzije BIOS-a, tako da nije do toga. Probaj da butuješ sa samo jednim RAM modulom i prebacuj ga u drugi ako ne radi u određenom.
        Ne znam kako sam postavio post sa starim nalogom... -.-

        Lm, probao sve to. Iskacinjao i ekstendere za psu, skidao AiO, ponovo namestao CPU, saltao jedan stik RAMa u svaki slot... Bez CPU nece da da struju na mobo, to im je valjda normalno. Nista.

        CPU status led stoji i to je to, svi kuleri se vrte, RGB sljaka ko lud, pumpa vrti ali nece POST. Jedino ako nije mrtva ploca ili proc, a to ne mogu nikako da proverim jer, jelte, nemam drugi komplet za AM4.

      8. #4
        Moderated
        Na forumu od
        Apr 2018
        Poruka
        2
      9. Moja mašina
      10. Citat Citiram korisnika: NeX87 Pogledaj poruku
        Ne znam kako sam postavio post sa starim nalogom... -.-

        Lm, probao sve to. Iskacinjao i ekstendere za psu, skidao AiO, ponovo namestao CPU, saltao jedan stik RAMa u svaki slot... Bez CPU nece da da struju na mobo, to im je valjda normalno. Nista.

        CPU status led stoji i to je to, svi kuleri se vrte, RGB sljaka ko lud, pumpa vrti ali nece POST. Jedino ako nije mrtva ploca ili proc, a to ne mogu nikako da proverim jer, jelte, nemam drugi komplet za AM4.
        Koji ram imas?

      11. #5
        Moderated
        Na forumu od
        Apr 2018
        Poruka
        2
      12. Moja mašina
      13. Citat Citiram korisnika: Space Beer Pogledaj poruku
        Na GB sajtu stoji da R5 i R7 prve generacije rade od iste verzije BIOS-a, tako da nije do toga. Probaj da butuješ sa samo jednim RAM modulom i prebacuj ga u drugi ako ne radi u određenom.
        Jesi siguran na sajtu za rev 1.x ploce stoji da za njegov procesor( ryzen 5 1600x) treba F2 dok za Ryzen 7 treba F1...

      14. #6
        Member Avatar korisnika Preacher
        Na forumu od
        Jan 2004
        Poruka
        612
      15. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 1700X@3.8GHz@1.295v + Thermaltake Riing Silent 12 Pro Red
        • MoBo: ASUS Prime X370-Pro
        • RAM: G.SKILL Trident Z 16GB(2x8GB) DDR4 3200MHz
        • VGA: Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6G
        • MON: Dell 2407 WFP-HC
        • HDD: Samsung SSD 850 EVO M.2 500GB+Samsung F3 1TB+Western Digital Red 3TB x 2+Western Digital Red 4TB
        • OPT: neka...
        • Case: Thermaltake Core V41 ; CHIEFTEC Navitas 850W-GPM-850C 80+ Gold
        • SND: Asus Xonar DX; Altec PT6021
        • OS: Arch Linux x64 + Gnome Shell
        • LAP: Toshiba Portege Z830
        • INET: DSL
        • Ostalo: Tastatura+miš Wireless Rapoo 8900P
      16. Skoro sklapali komp Ryzen 5 1600.
        Prvo išao na Asus Prime B350-plus - ne baca signal.
        Zamenjena za MSI Bazooku B350m i upalio iz prve. Update BIOS-a uradio i ploča zaglavila pri kraju update-a.
        Nova ploča isti ishod. Upali sa inicijalnim BIOS-om (neki iz aprila prošle godine) posle update-a sija cpu-led. (debugger). Doneli ploču iz sklopljene mašine sa updetovanim BIOS-om+R3 2200 (koja radi ispravno) i neće da baci signal - cpu-led sija. R3 2200 uboli na onu nesrećnu Bazooku koja je "stala" tokom update-a BIOS-a i radi.
        Konačno reklamirali procesor, stigao novi i uboli na Asus prime b350-plus i sve radi kao sat.
        Možda je kod tebe isti slučaj?
        Menjao Preacher : 17.04.2018. u 12:28

      17. #7
        Member Avatar korisnika NeX87
        Na forumu od
        Jun 2012
        Lokacija
        Novi Beograd
        Poruka
        56
      18. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 5 1600x + NZXT Kraken x52
        • MoBo: Gigabyte Aorus AX270 Gaming K5
        • RAM: 2x8GB DDR4 G-Skill Trident Z RGB 3000MHz
        • VGA: n/a
        • MON: Acer G276HL
        • HDD: NVMe SSD Samsung 960 Evo 256 GB + 2 TB WD Green
        • OPT: n/a
        • Case: Corsair 460X RGB
        • SND: Harman Kardon TS100 + HKTS 7
        • OS: Windows 10 Pro
        • LAP: n/a
        • TV: n/a
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: CM Storm Octane
      19. Citat Citiram korisnika: Preacher Pogledaj poruku
        Skoro sklapali komp Ryzen 5 1600.
        Prvo išao na Asus Prime B350-plus - ne baca signal.
        Zamenjena za MSI Bazooku B350m i upalio iz prve. Update BIOS-a uradio i ploča zaglavila pri kraju update-a.
        Nova ploča isti ishod. Upali sa inicijalnim BIOS-om (neki iz aprila prošle godine) posle update-a sija cpu-led. (debugger). Doneli ploču iz sklopljene mašine sa updetovanim BIOS-om+R3 2200 (koja radi ispravno) i neće da baci signal - cpu-led sija. R3 2200 uboli na onu nesrećnu Bazooku koja je "stala" tokom update-a BIOS-a i radi.
        Konačno reklamirali procesor, stigao novi i uboli na Asus prime b350-plus i sve radi kao sat.
        Možda je kod tebe isti slučaj?
        Nisam pametan...

        Moram da nabavim bilo koji drugi proc ili plocu da testiram, onda cu znati sigurno koji deo me zeza. -.-

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •