»RSS Benchmark sajt

      Strana 3 od 5 PrvaPrva 12345 PoslednjaPoslednja
      Prikazani rezultati od 31 do 45 od ukupno 66

      Tema: XMP profil, naponi ...

      1. #31
        Member
        Na forumu od
        Jan 2014
        Poruka
        117
      2. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 5 2600/Cooler Master Hyper 212 RGB Black Edition
        • MoBo: Asus ROG Strix B450-F Gaming
        • RAM: Kingston HyperX Predator 3200MHz/2x8GB
        • VGA: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 4GB DDR5
        • MON: LG 24MK600M-B
        • HDD: ADATA XPG SX8200 NVMe 240GB/WD Black 1TB
        • Case: Cooler Master MasterBox MB500/Seasonic M12II-620 EVO
        • OS: Windows 10
        • Ostalo: Cooler Master Devastator 3, Cooler Master RGB Hard Gaming Mousepad
      3. Citat Citiram korisnika: haos344 Pogledaj poruku
        Imam isti problem sa strix b450-f, hyperx predator 3200mhz sam uzeo, u biosu ocitava 2400mhz, cim stavim xmp na 3200 butuje win ali posle par minuta plav ekran sistem error i restartuje komp, stavim na 3000mhz posto imam samo da podesim na 3000 i 3200mhz igram igricu na 3000mhz tipa posle 20 min zamrzne ekran i restartuje se komp.

        ram nije na QVL listi, dali treba manual podesavanja da bi radeo na 3200mhz ili..?
        Imam istu plocu i memoriju kingston predator na 3200 ali moja jeste na QVL listi, ja sam jurio bas konkretnu iz razloga za svaki slucaj. Pre nego sto sam digao frekvenciju na 3200 uradio sam update bios-a i sve sljaka kako valja. Poslednja verzija 1201 ukljucuje i AGESA 1.0.0.6 pa ne bi trebalo da imas problema. Probaj svakako.

      4. #32
        Member
        Na forumu od
        Nov 2009
        Poruka
        1.163
      5. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 7 1700 @4.0 GHz @1.4 v + NH D15 + AM4 kit
        • MoBo: ASRock AB350 Pro4
        • RAM: G.skill Trident Z 2*8gb f4-3200c16d-16gtzb @2933 MHz @1.35v
        • VGA: Asus Rog Strix GTX 1070 O8G
        • MON: LG 24gm77-b 144 hz
        • HDD: Samsung 840 pro + WD black 1tb WD1003FZEX + WD green 1.5tb WD15EARS
        • OPT: lg cd-dvd
        • Case: CM Storm Stryker + EVGA 750 G2
        • SND: Logitech z200
        • OS: w10
        • LAP: HP 450g2 8gb i3-4030u
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Corsair K70 red led cherry mx blue + Logitech g700s @ g240
      6. Kako objasniti da mi memorija nakon vađenja i čiršćenja PC neće više na B350 ploči da radi ni u kakvom XMP profilu?
        Stavljam u 2. i 4. port memoriju ali čim podesim XMP u biosu na bilo koju vrednost mhz, imam 3 bootovanja sa gašenjem i četvriti boot koji znači reset tj ne postavljanje XMP profila. Onda uđem u Windows i vidim da je stock ram speed. Kako može da poludi komp sam od sebe? Probao sam da obrnem redosled rama i da bodem u 1. i 3. port ali isto se dešava.
        Neka ideja?

        Konfa iz opisa.

      7. #33
        Member
        Na forumu od
        Nov 2009
        Poruka
        1.163
      8. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 7 1700 @4.0 GHz @1.4 v + NH D15 + AM4 kit
        • MoBo: ASRock AB350 Pro4
        • RAM: G.skill Trident Z 2*8gb f4-3200c16d-16gtzb @2933 MHz @1.35v
        • VGA: Asus Rog Strix GTX 1070 O8G
        • MON: LG 24gm77-b 144 hz
        • HDD: Samsung 840 pro + WD black 1tb WD1003FZEX + WD green 1.5tb WD15EARS
        • OPT: lg cd-dvd
        • Case: CM Storm Stryker + EVGA 750 G2
        • SND: Logitech z200
        • OS: w10
        • LAP: HP 450g2 8gb i3-4030u
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Corsair K70 red led cherry mx blue + Logitech g700s @ g240
      9. Probao sam i clear cmos. Probao i da spustim frekvenciju na onu 1833 ili koliko je već i isto se dešava. Samo na stock hoće da butuje. Zaglavljen sam na stock znači, neka ideja?

      10. #34
        Member Avatar korisnika ivanbass1
        Na forumu od
        Apr 2016
        Lokacija
        Nis
        Poruka
        7.450
      11. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 5 2600@4.0GHz, LC-CC-120 Push/Pull
        • MoBo: Msi X370 Krait Gaming
        • RAM: G.Skill Aegis 2x8GB 3000MHz CL16
        • VGA: RX 470 Sapphire Nitro+ 4gb
        • MON: AOC Q3279VWFD8
        • HDD: Patriot Ignite 240GB, WD Blue 500GB, Hitachi 500GB
        • OPT: Izbaceno zbog beskorisnosti
        • Case: MS Falcon 2x Arctic F14, 3x Arctic F12, Antec VP700P
        • SND: Microlab Solo 6C, Hyperx Cloud II
        • OS: Windows 10 64bit
        • LAP: Asus Vivobook Pro (i7 8750H, 2x8GB, GTX 1050 4GB, 1080p IPS)
        • Ostalo: Redragon Usas K553+Logitech g400s, Sandberg XXXL
      12. Bios update?

      13. #35
        Member Avatar korisnika weedman984
        Na forumu od
        Apr 2017
        Lokacija
        Lapovo
        Poruka
        133
      14. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 5 2600 OC@4GHz, CM Hyper 212 EVO
        • MoBo: MSI B450 Tomahawk
        • RAM: HyperX PREDATOR DDR4 3000MHz 2x8GB (OC@3200MHz)
        • VGA: Sapphire RX580 8GB SE
        • MON: LG 24MP58VQ-P IPS OC@74Hz
        • HDD: 250 GB SSD Samsung 850 EVO, 500GB WD Blue
        • Case: MS Cyclops V, EVGA 750 B3
        • OS: Windows 10
        • LAP: HP ProBook i5 3210M 8GB 250GB SSD
        • TV: Hisense H43A5600
        • INET: Kablovska
      15. Bios poludeo, vrati na fabricki pa skini novi i probaj. A postoji i mogucnost da si nešto oštetio modul dok si čistio? Probaj sa svakim modulom ponaosob, u svakom slotu!

      16. #36
        Member Avatar korisnika Sass Drake
        Na forumu od
        Jun 2009
        Lokacija
        Hypnos Control Room
        Poruka
        1.076
      17. Moja mašina
        • CPU: i5-6600K @ 4.1-4.4GHz, CM Hyper 212 EVO
        • MoBo: Asus Z170-A
        • RAM: 16GiB DDR4 3200MT/s 16-18-18-36 (2x Kingston HyperX Predator HX432C16PB3K2/16))
        • VGA: Gainward GeForce GTX 750 2GiB GDDR5 singleslot
        • MON: Dell P2414H
        • HDD: Samsung 850 EVO && WD2003FZEX-00Z4SA0 && Barracuda 7200.12 500418 ST3500418AS
        • OPT: LG SH-224DB
        • Case: CM Silencio 452 + Corsair VS550
        • SND: Integrisana Realtek ALC892
        • OS: Windows 10 Enterprise LTSC 2019 x64
        • LAP: Dell E6410 (i7-620M, 8GiB, NVS3100M, 320GB Win2019 x64)
        • INET: DSL
        • Ostalo: Samsung SM-G388F Galaxy Xcover 3 (Android v5.1.1)
      18. Citat Citiram korisnika: PanonskiNS Pogledaj poruku
        Probao sam i clear cmos. Probao i da spustim frekvenciju na onu 1833 ili koliko je već i isto se dešava. Samo na stock hoće da butuje. Zaglavljen sam na stock znači, neka ideja?
        Probaj u BIOS-u da ručno podesiš IMC napon.
        There is no place like ::1

      19. #37
        Member
        Na forumu od
        Nov 2009
        Poruka
        1.163
      20. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 7 1700 @4.0 GHz @1.4 v + NH D15 + AM4 kit
        • MoBo: ASRock AB350 Pro4
        • RAM: G.skill Trident Z 2*8gb f4-3200c16d-16gtzb @2933 MHz @1.35v
        • VGA: Asus Rog Strix GTX 1070 O8G
        • MON: LG 24gm77-b 144 hz
        • HDD: Samsung 840 pro + WD black 1tb WD1003FZEX + WD green 1.5tb WD15EARS
        • OPT: lg cd-dvd
        • Case: CM Storm Stryker + EVGA 750 G2
        • SND: Logitech z200
        • OS: w10
        • LAP: HP 450g2 8gb i3-4030u
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Corsair K70 red led cherry mx blue + Logitech g700s @ g240
      21. Stavio sam upravo najnoviji 5.60 bios i opet se isto dešava. Ne znam jel bitno reći da sam pre čiršćenja sve komponente povadio pa i cpu iz ploče. Jel moguće da se tu nešto oštetilo kada sam ga vraćao? Kao da se sećam da je neko imao takav slučaj Kolos kod intela da mu ne radi više dual ch memorije.
        Probaću ručno ali baš mi je čudno ovo. Taman sam odustao od prodaje konfe i vratim unutra kad ono mućak.


        Edit: kada stavim samo jedan modul, moze da se menja frekvencija. Ali kada stavim dva, ne može.
        Menjao PanonskiNS : 27.03.2019. u 12:56

      22. #38
        Member Avatar korisnika weedman984
        Na forumu od
        Apr 2017
        Lokacija
        Lapovo
        Poruka
        133
      23. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 5 2600 OC@4GHz, CM Hyper 212 EVO
        • MoBo: MSI B450 Tomahawk
        • RAM: HyperX PREDATOR DDR4 3000MHz 2x8GB (OC@3200MHz)
        • VGA: Sapphire RX580 8GB SE
        • MON: LG 24MP58VQ-P IPS OC@74Hz
        • HDD: 250 GB SSD Samsung 850 EVO, 500GB WD Blue
        • Case: MS Cyclops V, EVGA 750 B3
        • OS: Windows 10
        • LAP: HP ProBook i5 3210M 8GB 250GB SSD
        • TV: Hisense H43A5600
        • INET: Kablovska
      24. Moguce je da si ostetio jedan modul? Kad stavis drugi da li isto mozes da menjas frekvenciju ili ne?
        "Rise and shine, Mister Freeman - rise and... shine"

      25. #39
        Member
        Na forumu od
        Nov 2009
        Poruka
        1.163
      26. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 7 1700 @4.0 GHz @1.4 v + NH D15 + AM4 kit
        • MoBo: ASRock AB350 Pro4
        • RAM: G.skill Trident Z 2*8gb f4-3200c16d-16gtzb @2933 MHz @1.35v
        • VGA: Asus Rog Strix GTX 1070 O8G
        • MON: LG 24gm77-b 144 hz
        • HDD: Samsung 840 pro + WD black 1tb WD1003FZEX + WD green 1.5tb WD15EARS
        • OPT: lg cd-dvd
        • Case: CM Storm Stryker + EVGA 750 G2
        • SND: Logitech z200
        • OS: w10
        • LAP: HP 450g2 8gb i3-4030u
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Corsair K70 red led cherry mx blue + Logitech g700s @ g240
      27. Moduli rade kada stavim u prva dva slota a1 i b1. Ali kada sam stavljao u 2 i 4, u windowsu piše 16gb (8 usable). Neki andrag se desio sa trećim i/ili četvritim memorijskim slotom. Tj a2 ili b2. Pitam se da li da skidan cpu i vraćam, jel imaju ti pinovi veze, ili nešto drugo da činim sa portovima. Da duvam u njih?

      28. #40
        Member Avatar korisnika weedman984
        Na forumu od
        Apr 2017
        Lokacija
        Lapovo
        Poruka
        133
      29. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 5 2600 OC@4GHz, CM Hyper 212 EVO
        • MoBo: MSI B450 Tomahawk
        • RAM: HyperX PREDATOR DDR4 3000MHz 2x8GB (OC@3200MHz)
        • VGA: Sapphire RX580 8GB SE
        • MON: LG 24MP58VQ-P IPS OC@74Hz
        • HDD: 250 GB SSD Samsung 850 EVO, 500GB WD Blue
        • Case: MS Cyclops V, EVGA 750 B3
        • OS: Windows 10
        • LAP: HP ProBook i5 3210M 8GB 250GB SSD
        • TV: Hisense H43A5600
        • INET: Kablovska
      30. Bilo bi lepo da nađeš od nekog druga dva modula i probaš. Ukoliko ne radi, mogao bi da se pozoveš na garanciju ako je imaš?

      31. #41
        Member
        Na forumu od
        Nov 2009
        Poruka
        1.163
      32. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 7 1700 @4.0 GHz @1.4 v + NH D15 + AM4 kit
        • MoBo: ASRock AB350 Pro4
        • RAM: G.skill Trident Z 2*8gb f4-3200c16d-16gtzb @2933 MHz @1.35v
        • VGA: Asus Rog Strix GTX 1070 O8G
        • MON: LG 24gm77-b 144 hz
        • HDD: Samsung 840 pro + WD black 1tb WD1003FZEX + WD green 1.5tb WD15EARS
        • OPT: lg cd-dvd
        • Case: CM Storm Stryker + EVGA 750 G2
        • SND: Logitech z200
        • OS: w10
        • LAP: HP 450g2 8gb i3-4030u
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Corsair K70 red led cherry mx blue + Logitech g700s @ g240
      33. Rešio sam problem kada sam skinuo cpu kuler i ponovo stavio CPU. Izgleda da je fabrički kuler stiskao cpu previše na jednoj strani, što je pravilo probleme sa pinovima i verovatno memorijskim kontrolerom. Stavio sam noctua kuler i namučio se da opet sve prepakujem i eto, kada se potroši vreme radi sve super, dual ch i OC. Pirova pobeda posle cimanja

      34. #42
        Member Avatar korisnika weedman984
        Na forumu od
        Apr 2017
        Lokacija
        Lapovo
        Poruka
        133
      35. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 5 2600 OC@4GHz, CM Hyper 212 EVO
        • MoBo: MSI B450 Tomahawk
        • RAM: HyperX PREDATOR DDR4 3000MHz 2x8GB (OC@3200MHz)
        • VGA: Sapphire RX580 8GB SE
        • MON: LG 24MP58VQ-P IPS OC@74Hz
        • HDD: 250 GB SSD Samsung 850 EVO, 500GB WD Blue
        • Case: MS Cyclops V, EVGA 750 B3
        • OS: Windows 10
        • LAP: HP ProBook i5 3210M 8GB 250GB SSD
        • TV: Hisense H43A5600
        • INET: Kablovska
      36. Super kad si našao šta je!

      37. #43
        Member Avatar korisnika ivanbass1
        Na forumu od
        Apr 2016
        Lokacija
        Nis
        Poruka
        7.450
      38. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 5 2600@4.0GHz, LC-CC-120 Push/Pull
        • MoBo: Msi X370 Krait Gaming
        • RAM: G.Skill Aegis 2x8GB 3000MHz CL16
        • VGA: RX 470 Sapphire Nitro+ 4gb
        • MON: AOC Q3279VWFD8
        • HDD: Patriot Ignite 240GB, WD Blue 500GB, Hitachi 500GB
        • OPT: Izbaceno zbog beskorisnosti
        • Case: MS Falcon 2x Arctic F14, 3x Arctic F12, Antec VP700P
        • SND: Microlab Solo 6C, Hyperx Cloud II
        • OS: Windows 10 64bit
        • LAP: Asus Vivobook Pro (i7 8750H, 2x8GB, GTX 1050 4GB, 1080p IPS)
        • Ostalo: Redragon Usas K553+Logitech g400s, Sandberg XXXL
      39. Ne znam kako si to uspeo da uradis, kad na Ryzen fabrickim kulerima imas srafove koje fizicki ne mozes da usrafis vise nego sto treba.

      40. #44
        Member Avatar korisnika Borgof
        Na forumu od
        Dec 2009
        Lokacija
        Novi Sad
        Poruka
        1.387
      41. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen R5 2600 @4.0GHz LC-CC-120
        • MoBo: MSI B350 Mortar Arctic
        • RAM: 16GB DC Crucial 2667 @2933
        • VGA: ASUS ROG RTX2060
        • MON: HP 27X 144Hz
        • HDD: Samsung EVO 860 250; WDC Black 1TB
        • OPT: Nada!
        • Case: Cooler Master MasterBox Q300L
        • SND: Realtek/Creative Gigaworks T40 SII/Logitech G633 Artemis Spectrum
        • OS: Windows 10 Pro x64
        • LAP: IdeaPad 320
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Logitech G503/Logitech G513 Linear
      42. Mozda nije pretegao, vec nije zavrnuo neki od 4. Desavalo mi se sa Ryzen coolerima, ali skontam odmah manje vise, no problem je sto i nije lako skontati. Najvise volim dijagonalnu metodu - sraf 1, pa 3, 2 i na kraju 4 i to svaki po malo dok ne budem siguran da su uhvatili navoj i onda zetezem svaki istim redosledom.


        Sent from my iPhone using Tapatalk

      43. #45
        Member
        Na forumu od
        Nov 2009
        Poruka
        1.163
      44. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 7 1700 @4.0 GHz @1.4 v + NH D15 + AM4 kit
        • MoBo: ASRock AB350 Pro4
        • RAM: G.skill Trident Z 2*8gb f4-3200c16d-16gtzb @2933 MHz @1.35v
        • VGA: Asus Rog Strix GTX 1070 O8G
        • MON: LG 24gm77-b 144 hz
        • HDD: Samsung 840 pro + WD black 1tb WD1003FZEX + WD green 1.5tb WD15EARS
        • OPT: lg cd-dvd
        • Case: CM Storm Stryker + EVGA 750 G2
        • SND: Logitech z200
        • OS: w10
        • LAP: HP 450g2 8gb i3-4030u
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Corsair K70 red led cherry mx blue + Logitech g700s @ g240
      45. Jeste, ima federa i vrteo sam šrafove na stok kuleru dok sam imao vere da ništa neće pući. Nisam bio siguran ni da li se stavljaju neki odstojnici, davno sam gledao manual. A škripi kao stari krevet dok se šrafi. Možda što kaže Borgof nisam samo u jednom uglu stegao i to je bilo dosta za glavobolje. Bar će neko na pretrazi imati još jedno iskustvo. Ja sam pronalazio razna, od iskrivljenih pinova do oštećenih ram modula i slotova.

      Strana 3 od 5 PrvaPrva 12345 PoslednjaPoslednja

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •