»RSS Benchmark sajt

      Strana 2 od 5 PrvaPrva 12345 PoslednjaPoslednja
      Prikazani rezultati od 16 do 30 od ukupno 66

      Tema: XMP profil, naponi ...

      1. #16
        Member Avatar korisnika Snake1989
        Na forumu od
        May 2010
        Lokacija
        Becej
        Poruka
        2.476
      2. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 2700 4ghz, beQuiet Dark Rock 4 Pro
        • MoBo: Asus Prime X370-A
        • RAM: 16gb(2x8) Kingston HyperX Fury 3200mhz
        • VGA: ASUS ROG STRIX 1080 Ti 11gb
        • MON: HP Omen 32
        • HDD: SSD Samsung 860 EVO 500gb i 860 EVO 250GB
        • Case: NZXT H700, eVga Supernova P2 1200w
        • SND: Genius SW5000 5.1 150W, Roccat Kone Renga Boost
        • OS: Windows 10 64bit
        • TV: LG 43UH661V
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Corsair Ironclaw RGB, Trust Cada Sony PS4 1TB
      3. Ljudi da ne otvaram novu temu bzvz, ako moze pitanje. Dal je bezbedno da Hyper X Fury Black 3200mhz drzim na 1.4v? Kad preko XMP podesim na 3200mhz automatski voltazu stavi 1.2v ali tad sam imao zamrzavanja u igrama, sad kad sam podigao manualno na 1.4v sve radi dobro, ali ne znam jel to normalno za svakodnevnu upotrebu?

      4. #17
        Member
        Na forumu od
        Feb 2005
        Poruka
        1.670
      5. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 2700x
        • MoBo: Asus Prime pro X 470
        • RAM: 16 GB (2x8) 3200MHz
        • VGA: Vega 64
        • MON: LG HD 22"
        • HDD: 3.5 TB HDDs+256 GB SSD+ 256 GB M2 SSD
        • OPT: LG DVD
        • Case: Corsair graphite 780 t
        • SND: Koji ima ploča :)
        • OS: Windows 10 Pro
        • INET: Kablovska
      6. Citat Citiram korisnika: Snake1989 Pogledaj poruku
        Ljudi da ne otvaram novu temu bzvz, ako moze pitanje. Dal je bezbedno da Hyper X Fury Black 3200mhz drzim na 1.4v? Kad preko XMP podesim na 3200mhz automatski voltazu stavi 1.2v ali tad sam imao zamrzavanja u igrama, sad kad sam podigao manualno na 1.4v sve radi dobro, ali ne znam jel to normalno za svakodnevnu upotrebu?
        Probaj da staviš na 1.35 to bi trebalo da bude potpuno sigurna voltaža i dosta memorija je i koristi (ja imam geil i koristi 1.35 V )....mada pogledaj šta kaže spisak memorija za tvoju ploču...

      7. #18
        Member Avatar korisnika CountMike
        Na forumu od
        Jul 2012
        Lokacija
        Beograd. Toronto
        Poruka
        6.387
      8. Moja mašina
        • CPU: Ryzen R7 3700X, CM Nepton 140XL
        • MoBo: Asus PRIME X470 PRO
        • RAM: 2x8GB Kingston Predator 3600MHz
        • VGA: Asus strix 570 OC 4gb
        • MON: BenQ 28" + 2x Samsung 2494
        • HDD: Samsung 960Evo, 250GB, SP V70 240GB, WD Blue 2TB,WD Blue 1TB
        • Case: Raidmax Agusta (customized)
        • SND: On Board
        • OS: Win 10 Pro, Linux Mint
      9. Šta kažu SPD i XMP ? Sigurno je 1.35v na više od 2133 -2400MHz, onda je 1.4 sasvim bezbedno.

      10. #19
        Member Avatar korisnika Snake1989
        Na forumu od
        May 2010
        Lokacija
        Becej
        Poruka
        2.476
      11. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 2700 4ghz, beQuiet Dark Rock 4 Pro
        • MoBo: Asus Prime X370-A
        • RAM: 16gb(2x8) Kingston HyperX Fury 3200mhz
        • VGA: ASUS ROG STRIX 1080 Ti 11gb
        • MON: HP Omen 32
        • HDD: SSD Samsung 860 EVO 500gb i 860 EVO 250GB
        • Case: NZXT H700, eVga Supernova P2 1200w
        • SND: Genius SW5000 5.1 150W, Roccat Kone Renga Boost
        • OS: Windows 10 64bit
        • TV: LG 43UH661V
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Corsair Ironclaw RGB, Trust Cada Sony PS4 1TB
      12. Xmp podesi na 1.2v
        Probao sam na 1.35 i nece, u igrama bsod se desi. Vratio na 1.4 i radi sve ok. Da drzim onda 1.4?

      13. #20
        Member Avatar korisnika CountMike
        Na forumu od
        Jul 2012
        Lokacija
        Beograd. Toronto
        Poruka
        6.387
      14. Moja mašina
        • CPU: Ryzen R7 3700X, CM Nepton 140XL
        • MoBo: Asus PRIME X470 PRO
        • RAM: 2x8GB Kingston Predator 3600MHz
        • VGA: Asus strix 570 OC 4gb
        • MON: BenQ 28" + 2x Samsung 2494
        • HDD: Samsung 960Evo, 250GB, SP V70 240GB, WD Blue 2TB,WD Blue 1TB
        • Case: Raidmax Agusta (customized)
        • SND: On Board
        • OS: Win 10 Pro, Linux Mint
      15. Ma slobodno, dobre su i za preko.

      16. #21
        Member
        Na forumu od
        Sep 2012
        Lokacija
        Sremska Mitrovica
        Poruka
        128
      17. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 1600
        • MoBo: ASRock Taichi x370
        • RAM: 8GB Crucial Balistix 2666Mhz
        • VGA: Gigabyte 1060 3GB OC
        • MON: LG IPS224
        • HDD: M.2 Samsung 960 EVO
        • Case: NZXT S340 ELITE
      18. Pozdrav. Imam jedan problem sa memorijom. Imam G.Skill Flare X cl14 3200, i taichi x370 plocu. Desava se sledece, ucitavanje XMP profila radi normalno do 3000mhz (to mi je maksimum), ako podesim xmp 3200 mhz sistem radi stabilno i normalno, resetujem podesavanja ostanu normalna. Medjutim kada ugasim racunar i ponovo ga upalim butuje se 3 puta i vrati memoriju na 2400mhz. Da li neko moze da me uputi kako da uradim manual podesavanja za ovu plocu i memoriju, tj odakle da krenem ako neko ima slicnog iskustva. Hvala

      19. #22
        Member
        Na forumu od
        May 2011
        Poruka
        597
      20. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 5 2600x
        • MoBo: MSI x370 xpower gaming titanium
        • RAM: G-skill flare x 3200
        • VGA: Asus rog strix rtx 2070 8gb advanced
        • MON: HP Pavilion 32
        • HDD: Sigate baracuda 1tb
        • Case: MSIndustrial Black Widow
        • SND: Scarlett 2/4
        • OS: Win 10 64
      21. Imam istu memoriju i problem sa 3200Mhz, doduše na drugoj ploči, ali isto x370 čipset. Verovatno ti je u opcijama podešeno da 3x pokušava da podigne sistem na tim podešavanjima, pa ako ne može, onda vraća na fabrička podešavanja (2400MHz). Nekada, kao i tebi radi dugo, ali ipak se pojavi plavi ekran. Prvi put mi je dva dana radila na 3200MHz i taman kada sam se obradovao, malopre plavo ekranče. Ja sam morao ručno da postavim sledeća podešavanja:
        tCl: 14T
        tRCDRD:14T
        tRCDWR:14T
        tRP:14T
        tRAS:34T
        CPU NB/SOCVoltage1.1500
        DRAM Voltage 1.400 do 1.450
        Sve ostalo je auto
        Ove latence 14-14-14-14-34 podešavaš ručno iako je i automatsko podešavanje isto
        Tako mi je najbolje radilo na 3200, ali kao što rekoh, ipak je malopre bilo plavo ekranče. sada radi na 3133, pa ću da vidim dokle.

      22. #23
        Member
        Na forumu od
        Sep 2012
        Lokacija
        Sremska Mitrovica
        Poruka
        128
      23. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 1600
        • MoBo: ASRock Taichi x370
        • RAM: 8GB Crucial Balistix 2666Mhz
        • VGA: Gigabyte 1060 3GB OC
        • MON: LG IPS224
        • HDD: M.2 Samsung 960 EVO
        • Case: NZXT S340 ELITE
      24. Hvala puno na informaciji. Moje resenje ovog problema trenutno je da nikad ne gasim komp vec ga sutnem u sleep selotejptraka resenje

      25. #24
        Member
        Na forumu od
        Sep 2012
        Lokacija
        Sremska Mitrovica
        Poruka
        128
      26. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 1600
        • MoBo: ASRock Taichi x370
        • RAM: 8GB Crucial Balistix 2666Mhz
        • VGA: Gigabyte 1060 3GB OC
        • MON: LG IPS224
        • HDD: M.2 Samsung 960 EVO
        • Case: NZXT S340 ELITE
      27. Ok, posto nisam prelazio nikako 1.38, resio sam da stavim 1.4v ddr i soc 1.1
        14-14-14-14-34-58
        sve radi kako treba za sada. Jedino me brine da 1.4 nije previsoko

      28. #25
        Member Avatar korisnika Analayzer
        Na forumu od
        Jan 2012
        Lokacija
        Vršac
        Poruka
        1.069
      29. Moja mašina
        • CPU: Vishera FX 8350 BE 4.7GHZ i5 3570K 4.5 ghz
        • MoBo: Sabertooth 990FX R2.0; Maximum V Gene
        • RAM: 2000Mhz Patriot; 1600mhz Kingston 7,8,7,20
        • VGA: Gigabyte 750Ti BE;Asus 970 OC Edition
        • HDD: SSD; Black;Red
        • Case: Cosmos 1000
        • OS: Win 10; Server 2016
        • INET: Kablovska
      30. Ako nije izgorela do sada ondak nije visoko Gledaj da je dobro oladiš ladnim strujanjem vazduha.
        Magika Teorija i Praksa . http://teurgiamistica.blogspot.com

      31. #26
        Member Avatar korisnika ivanbass1
        Na forumu od
        Apr 2016
        Lokacija
        Nis
        Poruka
        7.450
      32. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 5 2600@4.0GHz, LC-CC-120 Push/Pull
        • MoBo: Msi X370 Krait Gaming
        • RAM: G.Skill Aegis 2x8GB 3000MHz CL16
        • VGA: RX 470 Sapphire Nitro+ 4gb
        • MON: AOC Q3279VWFD8
        • HDD: Patriot Ignite 240GB, WD Blue 500GB, Hitachi 500GB
        • OPT: Izbaceno zbog beskorisnosti
        • Case: MS Falcon 2x Arctic F14, 3x Arctic F12, Antec VP700P
        • SND: Microlab Solo 6C, Hyperx Cloud II
        • OS: Windows 10 64bit
        • LAP: Asus Vivobook Pro (i7 8750H, 2x8GB, GTX 1050 4GB, 1080p IPS)
        • Ostalo: Redragon Usas K553+Logitech g400s, Sandberg XXXL
      33. Nije 1.4V previse za DDR4.

        To sto si ti imao je "cold boot" problem, imao sam i ja na ploci iz potpisa. Desava se jer ploca da nizi napon memoriji nego sto je potreban, pri ukljucivanju, pa tek kasnije stabilizuje na vrednost podesenu u biosu.

        Neke Asus ploce za Ryzen su ranije imale dram_boot voltage podesavanje da bi resile taj problem, ne znam da li je i dalje tako.
        Menjao ivanbass1 : 07.10.2018. u 10:17

      34. #27
        Member Avatar korisnika KOLOS
        Na forumu od
        Nov 2007
        Poruka
        2.106
      35. Moja mašina
        • CPU: i7-8086K | EK-Supremacy EVO
        • MoBo: Asus ROG Strix Z370-E
        • RAM: G.SKILL Trident Z 4000 16GB
        • VGA: GTX 1070 FE | EK-FC1070GTX
        • MON: AOC Q3279VWF
        • HDD: Samsung 970 EVO M.2 500GB
        • Case: Fractal Design Define R6 TG
        • Ostalo: Parfums de Marly - Layton
      36. Citat Citiram korisnika: sweredom Pogledaj poruku
        Ok, posto nisam prelazio nikako 1.38, resio sam da stavim 1.4v ddr i soc 1.1
        14-14-14-14-34-58
        sve radi kako treba za sada. Jedino me brine da 1.4 nije previsoko
        Vole ti Samsung čipovi i 1.6V, ne brini.

      37. #28
        Newcomers
        Na forumu od
        Feb 2019
        Poruka
        2
        Imam isti problem sa strix b450-f, hyperx predator 3200mhz sam uzeo, u biosu ocitava 2400mhz, cim stavim xmp na 3200 butuje win ali posle par minuta plav ekran sistem error i restartuje komp, stavim na 3000mhz posto imam samo da podesim na 3000 i 3200mhz igram igricu na 3000mhz tipa posle 20 min zamrzne ekran i restartuje se komp.

        ram nije na QVL listi, dali treba manual podesavanja da bi radeo na 3200mhz ili..?

      38. #29
        Member Avatar korisnika ivanbass1
        Na forumu od
        Apr 2016
        Lokacija
        Nis
        Poruka
        7.450
      39. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 5 2600@4.0GHz, LC-CC-120 Push/Pull
        • MoBo: Msi X370 Krait Gaming
        • RAM: G.Skill Aegis 2x8GB 3000MHz CL16
        • VGA: RX 470 Sapphire Nitro+ 4gb
        • MON: AOC Q3279VWFD8
        • HDD: Patriot Ignite 240GB, WD Blue 500GB, Hitachi 500GB
        • OPT: Izbaceno zbog beskorisnosti
        • Case: MS Falcon 2x Arctic F14, 3x Arctic F12, Antec VP700P
        • SND: Microlab Solo 6C, Hyperx Cloud II
        • OS: Windows 10 64bit
        • LAP: Asus Vivobook Pro (i7 8750H, 2x8GB, GTX 1050 4GB, 1080p IPS)
        • Ostalo: Redragon Usas K553+Logitech g400s, Sandberg XXXL
      40. Uradi bios update.

      41. #30
        Member Avatar korisnika weedman984
        Na forumu od
        Apr 2017
        Lokacija
        Lapovo
        Poruka
        133
      42. Moja mašina
        • CPU: Ryzen 5 2600 OC@4GHz, CM Hyper 212 EVO
        • MoBo: MSI B450 Tomahawk
        • RAM: HyperX PREDATOR DDR4 3000MHz 2x8GB (OC@3200MHz)
        • VGA: Sapphire RX580 8GB SE
        • MON: LG 24MP58VQ-P IPS OC@74Hz
        • HDD: 250 GB SSD Samsung 850 EVO, 500GB WD Blue
        • Case: MS Cyclops V, EVGA 750 B3
        • OS: Windows 10
        • LAP: HP ProBook i5 3210M 8GB 250GB SSD
        • TV: Hisense H43A5600
        • INET: Kablovska
      43. A pusti i MemTest preko noći da vidiš šta kaže. Meni je predator 3000MHz kloknut na 3200MHz bez problema. I obavezno bios upd.

      Strana 2 od 5 PrvaPrva 12345 PoslednjaPoslednja

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •