»RSS Benchmark sajt

      Prikazani rezultati od 1 do 6 od ukupno 6

      Tema: pomoć oko Asus M2N-X ploče

      1. #1
        Member Avatar korisnika nestolex
        Na forumu od
        Aug 2010
        Lokacija
        Vršac
        Poruka
        462
      2. Moja mašina
        • CPU: Intel i3 4160, 2 x 3,60Ghz
        • MoBo: MSI H81M-P33
        • RAM: Kingston 2 x 8Gb DDR3 1600Mhz
        • VGA: ZOTAC 1050ti, OC, 4Gb, DDR5
        • MON: 24" Dell E2414HM TN LED, 1920x1080(Full HD)
        • HDD: SSD Kingston 256Gb + WD 1TB (200gb + 800gb particije)
        • OPT: CD/DVD RW LG GH40N
        • Case: Maxi Tower + Raidmax Modular RX-735AP 80PLUS GOLD
        • SND: Integrisana /Zvučnici Blueberry SW-M20 2,1
        • OS: Win 10 64-bit
        • TV: Philips LED 32"
        • INET: Kablovska
      3. pomoć oko Asus M2N-X ploče

        Pozdrav drugari,

        Sve najbolje u Novoj 2018, puno sreće i zdravlja...i da Vam se komponente ne kvare

        Sinoć, problem na drugarovom kompu...tačnije na matičnoj iz naslova.
        Izbacio plavi ekran sa textom: C:/WINDOWS/system32/Logfiles/Srt/SrtTrail.txt

        Naravno, sa drugog kompa odma na Google, izbaci rešenja, propratimo nekoliko ponuđenih i i opet ništa...nikako da odradi Repair i da digne Windows.

        Posle nekoliko sati mučenja oko te reparacije, rešimo da se odradi kompletna reinstalacija Win10-tke. Uđem u BIOS i tamo promenim redosled za boot-ovanje kako bih pokrenuo instalaciju sa USB-a.
        Ubacim USB, krene lepo instalacija i odjednom cvrc! Neće da instalira, izbacio neko obaveštenje sa velikim crvenim X (ne sećam se texta)
        Restartujem komp, uđem opet u BIOS da proverim postavke...i kao da nije zapamtio promenu rasporeda za Boot. Opet stavim USB kao 1st boot device, F10 (Save changes)-Yes...restart...i mrtvilo!!! Pali ventilatore, čuje se zujanje HDD-a, ali ne diže sliku, ne mogu ni u BIOS da uđem...ništa, ništa. Ne pali ni lampice na mišu i tastaturi, kao da ih nema.

        Ok...pronađem pinove za reset BIOS-a, sa Asusovog sajta uputstvo kako se resetuje...odradimo i to...opet ništa!
        Izvadim bateriju, ostavim komp tako preko noći (naravno nije bio uključen u struju, poskidani kablovi), jutros stavim bateriju, prikopčam, upalim...sve po starom, odnosno NIŠTA! BIOS se nije resetovao.

        Šta da se radi? Kako pokrenuti, resetovati, ući u BIOS opet....?

        Bilo koji predlog bi bio dobrodošao, ostao sam bez ideja.

        Hvala unapred


        A evo i koja je konfiguracija u pitanju:
        Ploča: Asus M2N-X
        HDD: Maxtor 160gb
        RAM: 2x2gb DDR2 800
        Procesor: neki AMD...AM2 socket...ne znam tačno, a ne zna ni kolega...ne skida mi se sada hladnjak kako bih proverio
        Menjao nestolex : 10.01.2018. u 17:44
        "Lomim kevama kosti !"
        -Kevin Kostner

      4. #2
        Banned
        Na forumu od
        Oct 2007
        Lokacija
        Cuprija
        Poruka
        4.528
      5. Moja mašina
        • CPU: F82
        • MoBo: MPOWER
        • Case: M4
        • SND: AKRAPOVIC
        • INET: Bez interneta
      6. Probaj bez memorije, da vidis hoce li ploca da pisti, ako pisti onda nije mrtva.

      7. #3
        Member Avatar korisnika nestolex
        Na forumu od
        Aug 2010
        Lokacija
        Vršac
        Poruka
        462
      8. Moja mašina
        • CPU: Intel i3 4160, 2 x 3,60Ghz
        • MoBo: MSI H81M-P33
        • RAM: Kingston 2 x 8Gb DDR3 1600Mhz
        • VGA: ZOTAC 1050ti, OC, 4Gb, DDR5
        • MON: 24" Dell E2414HM TN LED, 1920x1080(Full HD)
        • HDD: SSD Kingston 256Gb + WD 1TB (200gb + 800gb particije)
        • OPT: CD/DVD RW LG GH40N
        • Case: Maxi Tower + Raidmax Modular RX-735AP 80PLUS GOLD
        • SND: Integrisana /Zvučnici Blueberry SW-M20 2,1
        • OS: Win 10 64-bit
        • TV: Philips LED 32"
        • INET: Kablovska
      9. Pisti!!! Znaci, ispravna je. Sta dalje?

      10. #4
        Member Avatar korisnika nestolex
        Na forumu od
        Aug 2010
        Lokacija
        Vršac
        Poruka
        462
      11. Moja mašina
        • CPU: Intel i3 4160, 2 x 3,60Ghz
        • MoBo: MSI H81M-P33
        • RAM: Kingston 2 x 8Gb DDR3 1600Mhz
        • VGA: ZOTAC 1050ti, OC, 4Gb, DDR5
        • MON: 24" Dell E2414HM TN LED, 1920x1080(Full HD)
        • HDD: SSD Kingston 256Gb + WD 1TB (200gb + 800gb particije)
        • OPT: CD/DVD RW LG GH40N
        • Case: Maxi Tower + Raidmax Modular RX-735AP 80PLUS GOLD
        • SND: Integrisana /Zvučnici Blueberry SW-M20 2,1
        • OS: Win 10 64-bit
        • TV: Philips LED 32"
        • INET: Kablovska
      12. Da...zaboravio sam da napisem, a mislim da je i to vazno: Kada sam po drugi put usao u bios da proverim parametre i kada sam video da nije zapamtio usb koji samstavio da bude butabilan...primetio sam da je iznad, kod boot priority, stajalo sledece: 1st boot device-removable device, 2nd boot device-hdd, 3rd boot device-cd rom.
        Na zalost, u brzini, nisam dobro obratio paznju na to i posle save changes kada sam izasao iz biosa pojavio se opisani problem.

      13. #5
        Banned
        Na forumu od
        Oct 2007
        Lokacija
        Cuprija
        Poruka
        4.528
      14. Moja mašina
        • CPU: F82
        • MoBo: MPOWER
        • Case: M4
        • SND: AKRAPOVIC
        • INET: Bez interneta
      15. Ako si u mogucnosti probaj druge memorije, takodje prodaj drugi cpu.

      16. #6
        Member
        Na forumu od
        Oct 2007
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        4.771
      17. Moja mašina
        • CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6400+ + LC-CC-120
        • MoBo: Asus M2N-SLI
        • RAM: Kingston 2x2GB DDR2 800MHz
        • VGA: MSI GTX 1060 GAMING X 6G
        • MON: Samsung SyncMaster 940BW (1440x900)
        • HDD: Samsung 850 EVO 250GB + 2xWD RED 3TB
        • OPT: NEC DVD/RW ND-4571A
        • Case: Chieftec BG-01B + Thermaltake Smart SE 730W (SPS-730M)
        • SND: Audio Adapter C-Media CMI8738/C3DX Audio Device / Genius SW 5.1 3.600W
        • OS: Windows 7 Ultimate (64-bit)
        • TV: Sony 55X8509C
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: A4tech Bloody V7, Redragon Devarajas
      18. Ja imam sličnu ploču i slične probleme. Mislim da je odsvirala svoje.

        Proveri ti svaki štap RAM-a posebno i to u svaki slot. Ispostavilo se da kod mene jedan slot ne radi kada je bila slična situacija.

        BIOS mi nikako ne pamti podešavanja svaki out kad nestane struja ili ga fizički isključim sa gradske mreže. Zamena baterije ne pomaže.

        Pre pola godine su naprasno prestali da rade USB ulazi, svi osim dva u kojima su bili uključeni miš i tastatura (sreća u nesreći).
        Počeo na svakih 5-6 sekundi da secka/zastajkuje video reprodukcija. Moram nasilno da gasim procese iz Task Managera da se to malo smanji.

        Reinstalacija sistema sa USB-a je nemoguća. Sve podesim kao i ranije, kao i na svim ostalim kompjuterima (godišnje radim to ukupno prijateljima makar 5 puta) i nema šanse da se pokrene instalacija. Inače fleš gurnem u ulaz gde je miš.
        Stari ATA rezač nikako ne uspeva da nareže disk, probao na drugom kompjuteru, ovaj nije hteo da učita i onda sam i od toga odustao.

        M2N ploče (dobar deo njih) ima loš South Bridge (onaj donji, nikako da zapamtim koji je koji) i tu se mnogo greje, pa mislim da to vremenom ubije ploču. A i inače, te ploče su mnogo stare, ko zna koliko nadutih elemenata na ploči ima (kod mene jedan, ali je bio takav sigurno 5 godina).
        I da, te ploče imaju problema i sa integrisanom zvučnom karticom, jednostavno ne radi. Kod mene od prvog dana (pre ~8 godina kada sam uzeo polovan kompjuter sa ovom matičnom).

        Kakva je situacija sa matičnim pločama, da nema jeftine polovne i da su ovako bagovite (i da nisu ne znaš šta ne radi ili će sutra prestati da radi) mislim da ćeš i ti morati da menjaš platformu vrlo brzo.

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •