APC je dobar u proizvodnji UPS uređaja.
Dok Brennenstuhl proizvodi dobru prenaponsku zaštitu.
APC je dobar u proizvodnji UPS uređaja.
Dok Brennenstuhl proizvodi dobru prenaponsku zaštitu.
Da ozivim temu iz mrtvih. Treba mi pouzdan produzni kabl sa 3 uticnice (moze i vise ali nije bitno) i da je duzina kabla 3 metra (moze i vise ali nije bitno). Nije mi bitna prenaponska zastita, sve sto mi je vazno da je kabal potpuno bezbedan i da mi nece zapaliti stan. U njega ce biti ukljuceni frizider, mikrotalasna i mini pekara.
Uzeo bih APC, ali verzije do 20 evra imaju prekratak kabl (1.8m), a ovi sa 3 metra mi deluju preskupi (40 evra i vise).
Nasao sam u jednoj domacoj prodavnici ovaj Brennenstuhl za 20 evra. Da li je on dobra kupovina ili preporucujete nesto bolje?
Apc vredi svaku paru! Daj tih 40e i uživaj. Meni je svojevremeno baš taj apc (doduše skuplji sa 8 utičnica) spasao svojevremeno komp od 1000+ eura.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
+1 za APC. Imam prenaponsku zaštitu već godinama i komp mi je preživeo hrpu zezancija sa strujom bez ikakvih posledica...
Kako to uraditi kako treba:
- vidi kolika je max potrošnja uređaja koje planirate da nakacite
- vidi za koliko je produžni projektovan
Isto tako, ako ces vuci iz jedne utičnice razmisljaj i koliko je to opterećenje po ossiguracu/fazi ukoliko ovu varijantu nisi već probao.
Bitno je da produžni može da istrpi struju koju će uređaji da povuku bez pregrevanja.
Sent from my EML-L09 using Tapatalk
Svega ovog ne bi bilo da je Pera otisao pravo u policiju
Svi uredjaji koji ce biti nakaceni imaju zajedno maksimalno 2200W. Veoma retko ce raditi svi zajedno na krace intervale (tipa 10 minuta).
Ovaj produzni koji sam linkovao ima sledece specifikacije:
Maksimalno opterećenje: 230V~ / 16A / 3500W
Medjutim pitanje je koliko te specifikacije odgovaraju stvarnosti.
Ono sto me brine je da je debljina kabla 1.5mm, ali koliko vidim i APC ima kabl od 1.5mm.
p.s. Nisam siguran koliko daje jedna uticnica, nisam merio, ali verovatno nije manje od 2500W. Zgrada je iz devedesetih godina, tako da nije bas preterano mnogo stara.
Menjao savudin : 08.08.2019. u 12:53
"Radi.... Dobro je."
Šuko je 16A, APC produžni su dimenzionisani za tu struju.
“I should be sorry if I only entertained them, I wish to make them better.” – G.F. Handel
Moze 3x1.5 na 3m, nece se paliti ni aparat za varenje na sve to da ukljucis.
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.
A ako dodaš šporet...?![]()
Uzmi sam pa napravi produzni, kad vidim ove ProSafe krene mi pegla, naplacuju 3000 za produzni u koji ugradjuju displej sa aliexpresa. Vidjao sam da su se hifi likovi zaludjivali sa ti produznim kako im daje bolji zvuk tako da me i ne cudi sto im ide prodaja.
Ne moze da napravi ako ne ume. Nagledao sam se tih sklepanih resenja... Uzme baja 50/100m 2x1.5 za kosilicu, vuce po rosi i kisi, ukljucuje mesalicu za beton, vari...i onda prica kako "pecka" i "svetli" pre no sto pogine.
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Bookmarks