-
Member
Pitanje oko zagrevanja procesora
Cao pre 5 meseci sam uzeo i7-6700k i hladim ga sa corrsair h45. Posle nekoliko dana video sam da to nije neko hladjenje, ali nmvz. U poslednje vreme mi upadaju u oci temperature na procesoru. Na primer tokom gaminga tepmperatura precosora dolazi do 80 stepeni. Koliko je opasna ta temperatura i dok sam jos ovde razmisljam da promenim hladjenje da predjem na neko vazdusno pa bacite neki predlog.
Hvala na razumevanju!
-
Koji si softver koristio da vidis temp?
Koliki ti je budzet za vazdusno hladjenje?
Sto se temperature tice, jesi li overklokovao procesor? Ako nisi, mozes CPU napon podesiti rucno, tj. sniziti ga (ploce obicno automatski rokaju previse).
-
Member
OpenHardwerMonitor koristim, sto se tice budzeta oko 60 eura, procesor nije overklokovan ide na 4.2 GHz.
-
Taj Corsair H45 su ljudi uspesno koristili na jacem CPU od tvog - http://www.hardwaresecrets.com/corsa...oler-review/4/
Kontam da provetrenost kucista nije toliko bitna za vodeno hladjenje, pa ako si ga dobro namontirao, jedino sto mi je logicno da ti ploca overvoltuje, pa je temperatura tolika zbog viska napona.
Ako ti je u BIOSu Vcore namesten na AUTO, vidi koju vrednost izbacuje i onda je rucno smanji za jedan korak, pa pusti neki Stress Test. Ako prodje bez problema i zakucavanja, smanji za jos jedan korak i tako sve dok ne dodjes do najmanje voltaze na kojoj je komp stabilan.
-
Member
Probaj Aida64 ili Hwinfo, pouzdaniji su.
Možda nisi dobro namontirao (Višak/manjak paste) ili si jako usporio pumpu.
-
Newcomer
1. Nije dobro namontirano hlađenje
2. Previše paste
3. Overvoltovanje ploče
4. Nepouzdan softver
5. Visoka sobna temperatura
Kreni redom i javi nam šta si uradio.
-
Member
Pasta je fabricka bila sa kulera, ali nmvz smanjio sam voltazu i sada je dobro.
-
Ne bi trebalo da imaš tako visoke temperature na neoverklokovanom procesoru. Moguće da nisi lepo namontirao hladnjak ili da se pasta zasušila (dešava se).
-
Member
Kao sto rekoh voltaza je bila na 1.3, smanjio sam je na 1.2 i sada je sve u redu.
http://prntscr.com/hvjaew evo posle sat vremena aktivnog gejminga
-
To ti kazem
Oni po defaultu roknu veci napon da bi bili sigurni da ce sistem biti stabilan, a to sto su temperature vece im je nebitno jer su i dalje u granicama (svaka konfiguracija koju sam cackao je bez problema mogla da radi sa manjim Vcore).
Dozvoljeni tagovi
- Ne možete pokrenuti nove teme
- Ne možete odgovoriti u temi
- Ne možete okačiti atačmente
- Ne možete izmeniti svoje poruke
-
Pravila Foruma

Bookmarks