Koristio sam neka besplatna rešenja, ali su funkcionalnosti bile dosta skromne. Čuo sam za dosta rešenja, ali nisam imao kada da testiram sve.
U obzir dolaze svakako i besplatna rešenja, ukoliko su kvalitetno realizovana.
Koristio sam neka besplatna rešenja, ali su funkcionalnosti bile dosta skromne. Čuo sam za dosta rešenja, ali nisam imao kada da testiram sve.
U obzir dolaze svakako i besplatna rešenja, ukoliko su kvalitetno realizovana.
Kakvih projekata? Ako mislis na management kao management, trello/asana u zavisnosti od potreba. Imas i domacu radinost po nazivu Yanado.
Oracle Primavera i MS Project
Koristim Trello, Asana i Basecamp.
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Ja sam korisito Jiru, ali više kao softver sa praćenje bagova, ne za vođenje projekata.
Da li nailazite na neka ograničenja kod tih besplatnih rešenja, ili vam ispunjavaju sve zahteve?
U svakoj laži ima pola istine. Što znači da se laž sastoji od jedne polovine, koja je istina, i druge polovine, koja je laž. E sada, ako na ovu drugu polovinu ponovo primenimo aksiomu da u svakoj laži ima pola istine, zaključujemo da u prvobitnoj laži ima 3/4 istine, a 1/4 laži. Matematičkom indukcijom dalje lako dolazimo do rezultata da je limes istinitosti svake laži = 1, tj. da je u pitanju sušta i neokaljana istina.
Nije covek ni rekao da je Jira za to nego da je on za to koristio. U svakom slucaju Jira je izuzetno lose resenje za bug tracking i za to je bolji dal bugzila(redmine) ili tako nesto se zvalo.
Jira je sa druge strane jedina koja dopusta mogucnost pravog PM-a na large scale projektima. Kad kazem pravog mislim na biznis, tehnicki i dokumentacioni deo projekta. Sve ostalo sto sam/smo probali nikada nije moglo da ispuni nista vise od pukog spiska tehnickih taskova.
Uz to postoji (postojalo je) i nekoliko high profile PM/test management ([VIDI]https://en.wikipedia.org/wiki/Mercury_Interactive) tools koji su to mogli ali poslednje vreme Jira preuzima primat i tu.
Menjao Kass : 29.08.2017. u 10:44
MS Project, Asana za usput.
Here to stay Even when I'm gone When I close my eyes Through the passage of time Kings never die
Mrzim sve što se koristi iz browser-a ili telefona, a danas se (skoro) sve pravi da se koristi (samo) iz browser-a i telefona. Asana je kul, ima dosta korisnih opcija i integraciju sa drugim servisima. Mrzim da koristim taj softver jer nije standalone program, ali nisam ja birao šta će se koristiti u firmi
S druge strane, Gantt Project je odličan Project Management program, a pritom i opensource
http://www.ganttproject.biz
>>> A place to learn a lot about a lot ||| User oriented browsers
>>> Modern Microprocessors Guide ||| Windows 10 Update Options
Meni su nekako sva ta besplatna rešenja nedovršena. Jira mi je delovala ok, mada nisam radio u MS Project Serveru. Verujem da Server varijanta može da se poredi sa Jirom, a možda je i bolja od nje.
Mi smo (uspešno) koristili i excel za PM, tako da sve zavisi od toga šta je kome potrebno
>>> A place to learn a lot about a lot ||| User oriented browsers
>>> Modern Microprocessors Guide ||| Windows 10 Update Options
Excel vs Project, hm, kao Paint vs Photoshop
Basecamp 2 u prosloj firmi, sad u novoj uzeli trojku. Zadovoljni smo kako radi i ima pregrst opcija. Za $1000 godisnje neogranicen broj korisnika i neograniceno skladiste.
Na prvi pogled mi Basecamp deluje kao i većina besplatnih rešenja. Ali verujem da ima ipak i naprednije funkcionalnosti (čim ga NASA koristi).
Bookmarks