»RSS Benchmark sajt

      Prikazani rezultati od 1 do 6 od ukupno 6

      Tema: RYZEN 7 + X370 taichi - pomoć, savjet, upute?

      1. #1
        Newcomers
        Na forumu od
        Aug 2017
        Poruka
        2

        Question RYZEN 7 + X370 taichi - pomoć, savjet, upute?

        Pozdrav svima, već vas duže vrijeme čitam a sada odlučih i propisati jer mi je potrebna vaša pomoć.

        Jučer sam sklopio svoju prvu Ryzen konfu i krenuo clockati te tu kreću problemi.

        Specs
        BIOS - 3.0 (najnoviji)
        CPU - ryzen 7 1700
        CPU COOLER - NH-D 15 + coolermaster maker nano pasta
        MBO - taichi x370
        RAM - gskill tridentz 3600 cl15 - bios ga postavi na cl16 auto @ 3466

        --------------------------------------------------------------

        Nakon što sam sve ljepo i uredno sklopio i bootao krećem sa clockanjem i nalazim nakon višestrukih pokušaja "sweet spot" procesora na 3800 mhz i 1.300v sa LLC 2. Socket je također na 1.1 i on je na LLC 2

        Sa ovim postavkama PC radi i boota iz hladnog i iz toplog također boota i iz restarta sasvim normalno i sve radi savršeno. Stress testao sam ga i gejmao i sve prolazi savršeno cinebench scora 1704 pointsa i sve super! - rock solid.

        No ukoliko ga clockam na recimo 3.9 na 1.35 ili 1.4 , on boota iz biosa najnormalnije te također mogu napravit i stress test, benchmarkat ga i sve apsolutno najnormalnije i savršeno stabilno radi bez ikakvih crashanja no kod restarta ili gašenja pc-a pa ponovnog paljenja PC u nedogled boot loop-a. Na dr.debugu baca random chipset errore te nakon milijon bootlopova ili boota na stock postavkama bios ili moram clearat CMOS.

        Moram napomenuti da noctua izrazito dobro hladi te da temperature sigurno nisu problem jer je @1.3v procesor na 32.5 stupnja idle i max 45-47 na aida stress testu.

        Mislio sam da bi mogao biti problem u memoriji no kada sam pokušao sa auto postavkama na 2133 kao i sa svim ostalim postavkama 3000/3200/2933 dešava se isto. Boota u windowse kada u biosu unesem postavke ali nakon nema šanse ga pokrenuti.

        Neznam da li sam došao do zida ... odnsono da li to znači jednostavno da moj chip neide preko 3.8 i to je to? Da li je moguće da mu tih 1.4 nije dovoljno za 3.9 na restartu? a kada boota radi najnormalnije? Ono što me muči je činjenica da kada on boot-a iz biosa nakon što nanovo unesem postavke sve najnormalnije radi i problem je samo kod restarta ili gašenja pa paljenja.

        na 4.0 nisam uspio uopće bootati u windowse. probao sam sa maximalno 1.42v


        Unaprijed vam hvala na savjetima :)

      2. #2
        Banned
        Na forumu od
        Apr 2016
        Lokacija
        Nis
        Poruka
        3.815
      3. Moja mašina
        • CPU: i5 4570, LC-CC-120
        • MoBo: Asus B85 Pro Gamer
        • RAM: Mushkin Redline 2x4gb @1600MHz
        • VGA: RX 470 Sapphire Nitro+ 4gb
        • MON: LG 23MP68VQ-P 75Hz
        • HDD: Patriot Ignite 240GB, WD Blue 500GB
        • OPT: Izbaceno zbog beskorisnosti
        • Case: MS Falcon, Chieftec CTG-600-80p
        • SND: Microlab M300, Asus Cerberus
        • LAP: Asus K501LX
        • Ostalo: Redragon Usas K553+Logitech g400s, Sandberg XXXL
      4. Drzi ga na 3.8 i ne razmisljaj, nikakva to razlika nije.

      5. #3
        Member Avatar korisnika lepi kokan
        Na forumu od
        Oct 2007
        Poruka
        4.078
      6. Moja mašina
        • CPU: FX-6300 + LC-CC-120
        • MoBo: GB 970a-ud3
        • RAM: 10gb ddr3/1600
        • VGA: msi r9 280 3gb
        • MON: Benq 2411
        • HDD: smsng F3
        • OPT: optiarc ad5260s
        • Case: LC Pow 8650 Ozeanos + Revoltec Sixty1 + Inform Guard 600A Stby
        • SND: EMU20K1 / Altec 621 + Microlab B73 , M890 + Takstar HI 2050 + Koss ksc75
        • OS: w7 x64
        • TV: LG 47LV4500
        • INET: DSL
        • Ostalo: hp 1000, canon mp270 и Лоџитек даљинaц што баца кроз зид :zgran:
      7. apdejtuj (update-uj) bios na najnoviji.
        Aljaska je srce Rusije!

      8. #4
        Member Avatar korisnika bombaš
        Na forumu od
        Aug 2012
        Lokacija
        Šabac
        Poruka
        1.950
      9. Moja mašina
        • CPU: Intel i7 2600k&212EVO @4.6GHz
        • MoBo: Asus Maximus V Extreme
        • RAM: HyperX Beast 2x8GB 2400 MHz
        • VGA: MSI 280X
        • MON: DELL U2312HM
        • HDD: Intel 520
        • OPT: Asus
        • Case: TT Shark&EnermaxPlatimax 1kW
        • SND: Asus Xonar DX & Alesis Elevate 5 & Alienware TactX
        • OS: W7
        • LAP: Asus K53TK-SX094
        • TV: Samsung UE32F5300
        • INET: DSL
      10. Što kaže Ivan, sasvim je to ok. Mada možeš poslušati i lepog, ako je tih 100-200MHz neka vrsta moralne sadisfakcije...

      11. #5
        Newcomers
        Na forumu od
        Aug 2017
        Poruka
        2
        Bios je updatean sa zadnjom i najnovijom verzijom tako da to nebi trebao biti problem.

      12. #6
        Member Avatar korisnika CountMike
        Na forumu od
        Jul 2012
        Lokacija
        Beograd. Toronto
        Poruka
        4.914
      13. Moja mašina
        • CPU: Ryzen R5 1600X, CM Nepton 140XL
        • MoBo: Asus PRIME X370 PRO
        • RAM: 2X8GB HiperX 3000MHz
        • VGA: Ga Rx 460 OC 2GB.
        • MON: BenQ 28" + 2x Samsung 2494
        • HDD: Samsung 960Evo, 250GB, SP V70 240GB, WD Blue 2TB,WD Blue 1TB
        • OPT: DVD
        • Case: Chieftek Dragon (customized)
        • SND: On Board
        • OS: Win 10 Pro, W7 Ult., Linux Mint
      14. Neznam na tom Taichi-u ali na mom Asus-s ima "Stand by voltage" koji je po default-u prenizak (0.98v) pa treba preko 1.1v da se podigne system uvek.
        Menjao CountMike : 25.08.2017. u 07:32

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •