Šta je novo?

Ponovo uzeo Ativ S i razocarao se...

hektor2

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poruke
4,359
Poena
450
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G / LCPower212
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
48GB
GPU
Intel Arc A770 16GB
Storage
500GB nvme
Zvuk
Ima
PSU
LcPower 600W
Kućište
MS V700
Monitor
Tesla 27"
Iako sam ga imao nekoliko puta, iako sam posle njega imao mnogo bolje telefone, Ativ me nije razocarao izgledom i velicinom, ili mozda sporocom, vec nedostacima na koje nisam racunao. Ajde baterija, ona je vremenom oslabila, nego kamera, ona je ta koja me je dotukla :)
Upalim, ona radi. Ok. Posto uvek prebacujem na 16:9 odnos, uradim to i ovaj put i sledi iznenadjenje. Od 8MP dobijem 2MP :D Au, kakav tresh. Onda krenem da isprobam panoramu. Panorama, gde je to ? Pa nema panorame na Ativu. Lepo.
Sad imam Lumiu 1520 sa crknutom kamerom i ghost touch-om i Ativ sa kamerom od 2MP bez panorame. Jedva cekam da padne cena Mi Max 2 i da vise ne vidim ovu patnju sa Windowsima :)
 
Pokušaj instalirati lumia camera, to je jedan, pa ostala podešavanja u samoj aplikaciji. Inače, 360 app može da se koristi za zamensku app i da imaš 16:9 bogatije. Opet, koliko se sećam, 16:9 u ativ s je prikazano kroz dimenzije fotografije. Jesi odabrao dobar odnos, dimenziju? Ima posebna panorama app, isto od lumia app.
 
ativ s je telefon star 5 godina....
 
Lumia programi ne rade na W10 koliko se meni cini. Ne znam za WP8.1. Znam da je ranije moglo kroz neki program (fidler ili tako nekako) da se instaliraju nokia programi n a ne nokia telefone. Mislim da je to onemoguceno kroz novije WP 8.1 updejte.
Kako se tacno zove taj 360 app? Ja nista ne mogu da nadjem u prodavnici :)
Probao sam Pro camera i tamo isto nudi samo 2mp.
To sto je telefon star 5 godina, totalno je nebitno. Radi skoro kao 1520, prosto klizi sa svoja dva jezgra.
 
Mislio sam da ti je vratio 8.1.
Možeš li da uradiš screenshot kad upališ kameru?
 
HzvKUmn.png







g7MPTOx.png
 
Oprosti što sam te gnjavio, krastavac... Neverovatno da nema panorame, baš bez veze...
 
Jedino mi preostaje da se vratim na wp8, pa da vidim da li moze preko fidlera da se stavi lumia apps, mada mi se sve nesto cini da sam citao da to vise ne moze...
 
Koliko se sećam, mogla je normalna instalacija, ali mislim da nije radila...
Bar je ja nisam uspeo aktivirati...
https://youtu.be/x6IlAPa2ozY

Inače... Ativ S mi je dan danas gotivan telefon... Kamera je sasvim ok... Mislim na snimanje 1080p
https://youtu.be/nN5mm8ngbYY
Snimljeno Ativ S-om.
 
Poslednja izmena od urednika:
A kako si instalirao wp 10 na ativu? Koliko ja znam on nikada nije dobio zvaničan update. Majka ga koristi, planirao sam da joj ubacim 10 još davno, ali nikako nisam uspeo.

Sent from my LEX820 using Tapatalk
 
Predhodni vlasnik je to odradio a pretpostavljam da je to uradjeno preko insajdera. Lepo radi sa WP10, pogotovo sto ovaj malisa ima 1gb rama (mada i Lumia 435 je lepo radila sa WP10 isto sa 1gb rama)
 
Nazad
Vrh Dno