»RSS Benchmark sajt

      Strana 3 od 3 PrvaPrva 123
      Prikazani rezultati od 31 do 36 od ukupno 36

      Tema: Editori i razvojna okruzenja

      1. #31
        Member
        Na forumu od
        Mar 2007
        Lokacija
        Republic of Serbia
        Poruka
        13.451
        Najviše radim u Javi ali me smara i Java i Android i JetBrains IDEA tj. Android Dev Studio. Nisu ni zanimljivi ni uzbudljivi ali su nažalost neophodni alati ukoliko želim da nastavim sa razvojem mobilnih aplikacija. Nisam ništa posebno menjao, koristim default. Eclipse i NetBeans sam poslednji put koristio na faksu pre 10 godina, ne ponovilo se. Javu van mobile dev ne koristim niti planiram.

        Voleo bih da Android škartira Javu i pređe na Swift ili Go ali teško da ima šanse za tako nešto jer je Android u mirnoj fazi pred raspad kao Symbian što je nekad bio. Misle ljudi ma to će trajati milion godina kad preko noći ga nešto obriše gumicom ko što je Apple Nokiju.
        Menjao ABET : 22.04.2017. u 21:37
        Ćirilićno pismo nije dobrodošlo na internet forumima, eksperimentom potvrđeno.

      2. #32
        Member Avatar korisnika mrtavker
        Na forumu od
        Aug 2012
        Lokacija
        0x2A3A
        Poruka
        2.163
      3. Moja mašina
        • OS: openSUSE Tumbleweed
        • INET: Kablovska
      4. Sve ce to Javascript isamarati. Dovoljno je reci da su i Atom i VS Code recimo, zasnovani na Electronu javascript frameworku.
        "There is a fine line between genius and crazy... I like to use that line as a jump rope"

      5. #33
        Member
        Na forumu od
        Mar 2007
        Lokacija
        Republic of Serbia
        Poruka
        13.451
        VS Code UI je na bazi https://github.com/Microsoft/monaco-editor dok je Atom Chromium based zato je toliko spor.

        Koristan link za VSCode: https://github.com/viatsko/awesome-vscode
        Ćirilićno pismo nije dobrodošlo na internet forumima, eksperimentom potvrđeno.

      6. #34
        Newcomer Avatar korisnika shone83
        Na forumu od
        Nov 2015
        Poruka
        28
        Pocetnik sam u programiranju pa mozda ne bi ni trebalo da komentarisem na ovoj temi, ali mi je privukla paznju zbog jedne stvari...

        Kako to da niko od vas nije pomenuo Brackets? Mislim, ipak je to Adobe meni je nekako gotivan dizajn pogotovo sa Monokai temom. Ima kul plaginove, ali jeste malo sporiji pa verovatno zbog toga izbegavate...?

      7. #35
        Moderator Avatar korisnika yooyo
        Na forumu od
        Jun 2005
        Lokacija
        Beograd, London
        Poruka
        9.831
      8. Moja mašina
        • CPU: i7-3517U
        • MoBo: ASUS UX32vd
        • RAM: 10GB
        • VGA: NVidia GeForce 620M
        • MON: 13.3" (1920x1200)
        • HDD: Samsung Evo 840 (500GB)
        • Case: Ultrabook
        • SND: Integrisana
        • OS: Win7 + Ubuntu
        • LAP: ASUS UX32vd
        • INET: DSL
      9. @reverseskydive:
        Ne programiram puno u Javi, ali mi je zanimljivo da imas shortcut za getere i setere. Moze malo detalja, sta i kako radi? Nisam uopste razmisljao da bi bilo korisno imati tako nesto.
        Menjao yooyo : 23.04.2017. u 00:45
        pro’ gram mer (n.) - An organism that converts caffeine into code.

      10. #36
        Member Avatar korisnika reverseskydiver
        Na forumu od
        Dec 2014
        Lokacija
        OutOfSpace
        Poruka
        33
        Meni je veoma korisno jer dosta koristim Java POJO klase za entitete, pogotovo kod Hibernate-a i JPA, gde sve ide putem gettera i settera

        ja npr pisem:

        public class Person {
        private Long _personId;
        private String _name;
        }

        i nakon toga krecem redno prvo getteri i setteri, s'tim sto mi je eclipse podesen da kod gettera i settera mi sklanja ovaj underscore i onda bi to bilo getPersonId(), getName(), a to mi je potrebno jer npr u hbm-u (imam neke legacy projekte) kada mapiram neku kolonu, ja tacno gadjam taj property, a na osnovu njega hibernate automatski zakljucuje koji su mu getteri i setteri, ako ne pronadje puca build. Kada uradim gettere i settere, onda brzinski konstruktor, jedan bez argumenata, jedan sa argumentima i toString(), hashCode i equals po potrebi i kada sve to zavrsim onda ih sortiram i tako da mi treba nepun minut da napravim jednu celu kompletnu klasu.

        a od Eclipse-ovih shortcutova, dosta ih koristim:

        alt+shift+v - pomera mi klasu po package-ima
        alt+shift+c - ponekad menjam metode
        alt+shift+m - extraktujem blok koda u metodu ili napisem samo neku metodu npr copyFile() i onda mi sledi warning da ta metoda ne postoji, ja onda ctrl+1 i on je automatski izgenerise sa sve parametrima ukoliko ih ima
        alt+shift+l - od nekog izraza pravi lokalnu promenljivu
        ctrl+shift+f - ovo mi je preslo u tik, pa sam poceo nesvesno da koristim i u drugim editorima
        ctrl+d - brise ceo red ili selekciju od vise redova
        alt+shit+r - rename
        ctrl+shift+o - organizacija importa

        koristim takodje i npr obelezim neki blok koda, pa pritisnem alt i onda strelicama ga pomeram gore dole, koristim dosta tastere home i end.. itd, ima jos puno, ali mi je puno vremena trebalo da se naviknem i da naucim sve kombinacije.

        Poenta svega je da ne trosim puno energije na kodiranje, vec na konkretne stvari, zbog ovakvog prilagodjavanja sam vise za Eclipse nego za IntelliJ i uopste, od JetBrains-a bih voleo samo da probam onu alatku za SQL, mada ni to mi nije nista specijalno, jer workbench mi vrsi posao
        System.out.println();

      Strana 3 od 3 PrvaPrva 123

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •