»RSS Benchmark sajt

      Prikazani rezultati od 1 do 6 od ukupno 6

      Tema: Crossfire prestao sa radom

      1. #1
        Moderator
        Na forumu od
        Jul 2002
        Lokacija
        Agrar land, Delta City Maxi
        Poruka
        8.204
      2. Moja mašina
        • CPU: DA-C3 @ 3,96 Ghz (1.4V) under Alpenföhn K2 --- RB-C3 @ 3,5 Ghz (1.4V) under Alpenföhn Brocken
        • MoBo: Gigabyte GA-MA790X-DS4 -------------------------- DFI LANParty JR 790GX-M2RS
        • RAM: 4x 4Gb Micron @ 466Mhz CL3 1.85V -------------- 4x 4Gb Micron @ 700Mhz CL4 1.85V
        • VGA: 2x Sapphire Radeon HD 6950 1 GB @ CrossFire - ATI Radeon HD 3300
        • MON: Tesla S40D302B2 ------------------------------------ ASUS VW222U
        • HDD: Samsung 850 PRO 256GB -------------------------- Samsung 850 PRO 256GB
        • OPT: -0.5
        • Case: Custom bench table feat. ZM750-HP -------------- Sharkoon Bandit feat. ZM600-HP
        • SND: X-Fi XtremeMusic ------------------------------------- Realtek ALC885
        • OS: MAME32
        • LAP: HP ProBook 6555b
        • TV: Maxi
        • INET: DSL
        • Ostalo: Porsche Leasing
      3. Crossfire prestao sa radom

        Slučajno primetih da neke igrice koje povremeno palim ne rade glatko kao do skoro.
        Sve u svemu, bacim pogled na MSI Afterburner (isto očitava i GPU-Z) i samo 1 GPU je uvek uposlen, drugi je konstantno na 0% zauzeća (isto takva očitavanja za ventilator i temperature - kao da je kartica non stop u mirovanju).

        Problem je što ne mogu da ocenim kada je ovo počelo da se dešava.

        Sistem je sledeći:
        W10 (na žalost, ovog puta imam samo 1 OS instaliran), AMD 790 ploča, 2x6950 Safirke.
        Probao sam ja mislim sve što je u mojoj moći:
        Brisao drajvere sa DDU i ATIMAN-om, instalirao nekoliko verzija od 14.x do 16.x
        Zezao se sa svim mogućim podešavanjima u MSI afterburner-u (ULPS...).
        Probao obe grafike pojedinačno na obe mašine u kući, menjao im mesta - jedino nisam probao CF na drugoj mašini.
        Menjao CF mostić.

        Ostao sam bez ideja i prosto ne mogu da shvatim zašto se ovo desilo.
        Da li je moguće da je do Win-a (skoro je bio neki Update)?
        Ima li neko neku ideju a da je nestandardna jer sve što je "po učbenuicima" ja sam već odradio.
        Menjao SuperStarr : 18.04.2017. u 11:57
        A GOOD friend will come bail you out of jail
        A TRUE friend will be sitting next to you saying, "Damn we fucked up!!"

      4. #2
        Moderator Avatar korisnika DukeLander
        Na forumu od
        Nov 2008
        Lokacija
        Freistaat Bayern
        Poruka
        7.213
        BIOS reset?

      5. #3
        Moderator
        Na forumu od
        Jul 2002
        Lokacija
        Agrar land, Delta City Maxi
        Poruka
        8.204
      6. Moja mašina
        • CPU: DA-C3 @ 3,96 Ghz (1.4V) under Alpenföhn K2 --- RB-C3 @ 3,5 Ghz (1.4V) under Alpenföhn Brocken
        • MoBo: Gigabyte GA-MA790X-DS4 -------------------------- DFI LANParty JR 790GX-M2RS
        • RAM: 4x 4Gb Micron @ 466Mhz CL3 1.85V -------------- 4x 4Gb Micron @ 700Mhz CL4 1.85V
        • VGA: 2x Sapphire Radeon HD 6950 1 GB @ CrossFire - ATI Radeon HD 3300
        • MON: Tesla S40D302B2 ------------------------------------ ASUS VW222U
        • HDD: Samsung 850 PRO 256GB -------------------------- Samsung 850 PRO 256GB
        • OPT: -0.5
        • Case: Custom bench table feat. ZM750-HP -------------- Sharkoon Bandit feat. ZM600-HP
        • SND: X-Fi XtremeMusic ------------------------------------- Realtek ALC885
        • OS: MAME32
        • LAP: HP ProBook 6555b
        • TV: Maxi
        • INET: DSL
        • Ostalo: Porsche Leasing
      7. Sve sam probao.
        Sinoć sam probao i Win7, čistu instalaciju i radi CF bez ikakvih dodatnih podešavanja, znači po default-u.
        A GOOD friend will come bail you out of jail
        A TRUE friend will be sitting next to you saying, "Damn we fucked up!!"

      8. #4
        Moderator Avatar korisnika DukeLander
        Na forumu od
        Nov 2008
        Lokacija
        Freistaat Bayern
        Poruka
        7.213
        Znaci,ispada da je Win 10 update ubio CF funkciju?

      9. #5
        Moderator
        Na forumu od
        Jul 2002
        Lokacija
        Agrar land, Delta City Maxi
        Poruka
        8.204
      10. Moja mašina
        • CPU: DA-C3 @ 3,96 Ghz (1.4V) under Alpenföhn K2 --- RB-C3 @ 3,5 Ghz (1.4V) under Alpenföhn Brocken
        • MoBo: Gigabyte GA-MA790X-DS4 -------------------------- DFI LANParty JR 790GX-M2RS
        • RAM: 4x 4Gb Micron @ 466Mhz CL3 1.85V -------------- 4x 4Gb Micron @ 700Mhz CL4 1.85V
        • VGA: 2x Sapphire Radeon HD 6950 1 GB @ CrossFire - ATI Radeon HD 3300
        • MON: Tesla S40D302B2 ------------------------------------ ASUS VW222U
        • HDD: Samsung 850 PRO 256GB -------------------------- Samsung 850 PRO 256GB
        • OPT: -0.5
        • Case: Custom bench table feat. ZM750-HP -------------- Sharkoon Bandit feat. ZM600-HP
        • SND: X-Fi XtremeMusic ------------------------------------- Realtek ALC885
        • OS: MAME32
        • LAP: HP ProBook 6555b
        • TV: Maxi
        • INET: DSL
        • Ostalo: Porsche Leasing
      11. Ne smem da tvrdim.
        Baš se slabo igram, i jednostavno nisam primetio od kada je to počelo da se dešava.
        Večeras ću instalirati neki stariji W10 LTSB pa da javim sutra recimo.
        Reinstalacija ove 10-ke na kojoj ne radi otpada kao mogućnost, do daljneg.

        I btw, CF funkcija nigde nije onemogućena, sve je uredno prijavljeno (Catalyst CP, GPU-Z, MSI Afterburner) samo je drugi GPU konstantno na 0% opterećenja, hladan -34°C (vs 60°C prvi kada je u opterećenju)...
        A GOOD friend will come bail you out of jail
        A TRUE friend will be sitting next to you saying, "Damn we fucked up!!"

      12. #6
        Moderator Avatar korisnika DukeLander
        Na forumu od
        Nov 2008
        Lokacija
        Freistaat Bayern
        Poruka
        7.213
        Imao sam 2x problem sa CF sa istim simptomima: prso drajver i jednom odradio Clear CMOS... ali tada nije bilo Win 10 tj nisam ga koristio
        Stim da iako je sistem video karticu,nije radila niti se videla raspoloziva memorija kartice... ako se ne varam,mislim da je GTA V video samo 1GB od ukupnih 2GB...

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •