Ruku na srce, Kaby Lake-X će imati četiri puta veći L2 keš.![]()
There is no place like ::1
Tek sad
Skylake-X hoće imati veći L2 keš, ali mislim da će to doneti primetno ubrzanje jedino za AVX2 i AVX512 bazirane zadatke. Zanimljiv tekst na temu keša:
https://www.extremetech.com/extreme/...f-modern-chips
>>> A place to learn a lot about a lot ||| User oriented browsers
>>> Modern Microprocessors Guide ||| Windows 10 Update Options
Koja zver![]()
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A█ N ██▓▒Mi ćemo stvarati, drugi neka ruše, mi ćemo ulepšavati, drugi neka ruže▒▓██ █ █ ██▓▒
Probran primerak medju ko zna koliko + delidovan![]()
Covek lepo kaze da ako imas dobar chip na custom vodenom bez delidovanja mozes da izguras 4.9 Ghz. Za 10 core CPU to je fantazija. Cak i da je realnije stanje 4.7-4.8 Ghz i to je i vise nego odlicno. Te frekvencije za svaki dan AMD ne moze da ima ni u snu ni sa manjim brojem jezgara a kamo li sa 10.
Skylake X kakav god da bude, tj. koliko god da mu je unapredjen IPC odskocice dosta u odnosu na postojeci Ryzen a to je i cilj pretpostavljam.
Zato je Intel i izbacio citavu paletu stim sto je onaj Kabylake X uleteo cisto da se nadje, bez nekog posebnog smisla.
To cemo da vidimo jos... sumnjam da ce preko 4.5-4.6 biti moguce bez delida na prosecnom cipu. On nije naveo da je uspeo da odrzi tu temp pri stress testu nego da je uspeo da dosegne 4.9.
Cim nije naveo, znaci da verovatno nije uspeo da odrzi.
Svakako super klok za cpu sa toliko jezgra, kao sto je PCBeast rekao, i 4.7.4.8 je prepuna kapa![]()
6950X si na vodi mogao da teras na oko 4.4ghz, retko koji 4.5ghz. Ovi ce moci malo vise, ali 4.9 i 5ghz mi zvuci neverovatno. Pogotovu 4.9 bez delida.
Sent from my S6 Edge
Bookmarks