Zasto onda jednostavno ne bi nosio pravi mini laptop?
Zasto onda jednostavno ne bi nosio pravi mini laptop?
Jednostavno nije cool... previse tu ima kablova i spajanja... pa cucni do poda da nadjes uticnicu za punjac, zavuci se iza monitira da nadjes slobodan HDMI, izvadi tastaturu i misa iz torbe, razmotaj kablove, povezi sve to i sta dobijes na kraju? Win10 koji radi kao na 80386 sa 8MB RAMA. Posto je to mobilna verzija ima obicaj da gasi pozadinske programe, pa ce tako u jednom trenutku da Edge izleti iz memorije cim upalis kameru ili pokrenes Office.
Za to vreme ce neko da izvadi ultrabook otvori poklopac i gleda te sta radis.
Ne verujem da bi ovo neko koristio svaki dan. Cak je i za prezentacije prekomplikovano.
pro’ gram mer (n.) - An organism that converts caffeine into code.
Ako bi taj polu-laptop bio jeftiniji od 2in1, duže da mu drži baterija (što je izvodljivo jer nema svoj softver), to onda moglo biti zanimljivo. Ovako jeste preskupo.
A i za ovo igranje sa kablovima da prosto nije dovoljno kul, jeste, slažem se sa tim, bilo bi bolje kada bi napravili da može taj telefon da se poveže bežično sa svakim Windows 10 kompjuterom - recimo preko bluetootha, pa onda može čovek da se na brzinu poveže s nečijim kompjuterom. Samo zabode svoj bluetooth dongle (u slučaju da nije laptop u pitanju), poveže se, i radi šta treba. Windows 10 je inače poboljšao povezivanje preko bluetootha. Ima ko to sebi nije uspeo da namesti na Windows 7, a na Windows 10 je to izgleda kao deo sistema.
Sto bi se patio sa BT kad imas sve u cloudu?
Ja moj android mogu da zakacim na bilo koji TV koji podrzava miracast i da izbacim na TV homescreen, video, slike, itd.. Problem je latencija od oko 500ms te nije prijatno za rad. Razlog za latenciju je HD kompresija na telefonu i dekompresija na TV-u.
Menjao yooyo : 10.10.2016. u 01:54
pro’ gram mer (n.) - An organism that converts caffeine into code.
Ovo je dobro za poslovne ljude. Dođe na posao priključi telefon odradi u wordu sta mu treba, može da ima externi hard snimi. Kada krene ponese telefon sa sobom, kod kuće samo priključi fon odgovori na mail, pogleda sta ima na netu sve sve sto je na poslu radio je tu. Tu se može lepo koristiti.
Sent from mTalk
To samo u glavama win fanova. Ni jedan ozbiljan poslovan covek ne bi koristio takvu budzevinu. Zna se sta se koristi macbook ili macbook air
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Win fanovi to kad mi kaže pixel ekipa ja shvatim kao kompliment. To šta bi koristio poslovan čovek ćemo videti on može da koristi šta god hoće možda ste vi pixeli u pravu al ne mora da znači ...
Menjao TosaNS : 10.10.2016. u 11:42
Soylent Green is people
Pa svakako neće juriti dokove, miševe i monitore po hotelu, aerodromu, ili gde se već zadesi, kad bude morao nešto da radi. Ako će već da tegli dodatnu opremu opet je lakše da nosi neki lagan laptop, gde ima sve što mu je potrebno.
“I should be sorry if I only entertained them, I wish to make them better.” – G.F. Handel
Ali 'pixeli', odakle si to izvukao, koliko vidim vise hejtuju Pixel nego sto ga hvale..
Realno Continuum je mega nepraktican, zvucalo je sjajno u pocetku i na klipovima, al bukvalno, jel vidite ijednog 'poslovnog coveka' koji fura tastaturu i misa sa sobom, i da se oslanja na to da hotelska soba ima monitor ili TV sa hdmi-om, ili visecasovno blejanje na aerodromu, gde ce tu da utakne?
Kao ideja je super, ali mozda za 5, 6 godina kad bude mogao full Win 10 da se pokrene.
LFS - You have to do the driving
Pixeli je šala ništa loše isto kao što gledam na win fanove, pixele sam izvukao iz konstatacije da je nexus ugašen i da je na njegovo mesto došao vrli pixel msm tu sam video neku paralelu. Slažem se da poslovan čovek nosi sa sobom sve što mu je potrebno od laptop-a pa do sekretarice. Moj akcenat je bio na koncept, ideju na kraju zašto da ne i mogućnost da u nekom trenutku posluži kao PC. Ako ponudite poslovnom čoveku uz telefon i tu mogućnost možda to prevagne u njegovoj odluci koji model izabrati.
Konkretno ja nemam potrebu za ovim telefonom kao ni većina u Srbiji, a ako neko bude kupio ovaj HP to će biti radi prestiža i provociranje mase![]()
Menjao TosaNS : 10.10.2016. u 12:53
Soylent Green is people
Razumemo sam ja odlično Ložača šta je hteo da kaže (u vezi ne praktičnosti na aerodromu ili se nađeš u hotelu koji nema tv) ali u čemu je problem ako ja kažem da je odličan koncept, ideja i mogućnost da u nekom trenutku posluži kao PC ?
Da da Ložač me je ugasio potpuno eo predao sam se pred naletom pixelaodustajem od svake pomisli da ovaj HP može biti super jer nije googlov proizvod .. tako da je unapred osuđen na sigurnu propast ...
Menjao TosaNS : 10.10.2016. u 12:50
Soylent Green is people
Ma meni se Continuum od pocetka nije svidjao.. msm ok je, ali sebe nikad ne bih mogao da zamislim kako ga koristim.
Iz prostog razloga jer imam laptop koji vucem sa sobom i imam smartfon.
Ipak ne bih se zalio da imam i tu mogucnost.. ko zna, tek kada imas nesto mozes da mu nadjes pravu primenu, ovako samo nagadjas, a pogotovu kad je nova tehnologija u pitanju.
I Am Jack's Complete Lack of Surprise
Pa imas mogucnost. Imaju dockovi i za android, a w10 resenje nije nista jace jer ne gura full windows
Jako lep telefon, gledao sam ga, jako lepo izgleda!
Bookmarks