»RSS Benchmark sajt

      Prikazani rezultati od 1 do 14 od ukupno 14

      Tema: Exchange problem

      1. #1
        Banned
        Na forumu od
        Jan 2014
        Lokacija
        Nova Pazova / Novi Sad
        Poruka
        856
      2. Moja mašina
        • CPU: Intel i5 2520m
        • RAM: 8gb @1600
        • VGA: Intel HD 3000
        • HDD: KINGSTON SSDNow SH103S3120G
        • OS: Win 10 Pro
        • LAP: HP probook 6460b
        • INET: DSL
      3. Exchange problem

        Drugari, priča kaže sledeće

        Podešen exchange, sve radi bez problema...od jednom zakuca servis (nisam zapisao tačno koji), mrtav totalno, niti može da se startuje automatski, niti ručno, nikako. Posle par restarta, čitanja, guglanja, i svega što uz to ide, odlučimo da ga odradimo od nule. Kolega je marljivo prethodnu instalaciju, izmene i podešavanja zapisivao, tako da je novi exchange apsolutno isto podešen kao i prethodni. Isti computer name, isti domen, ista ip adresa, i sve ostalo isto. Jedini je problem što ne možemo nikako da namestimo da se korisnici, čija podešavanja apsolutno nisu dirana, uspeju da se povežu na taj isti exchange, odnosno ne mogu da urade sinhronizaciju. Radi se o MS serveru 2012 R2. Da li neko ima ideju gde da gvirnem i čačnem kako bih uspeo da rešim problem ?

      4. #2
        Member Avatar korisnika ness1602
        Na forumu od
        Aug 2009
        Lokacija
        Varrant
        Poruka
        1.091
      5. Moja mašina
        • CPU: AMD Phenom II x4 B50
        • MoBo: Ga ma770-ud3 rev 2.0
        • RAM: 2x2 Geil Black Dragon 800Mhz
        • VGA: Gainward gtx460 gs -glh takt
        • MON: Samsung T220
        • HDD: Samsung 1Tb, Ocz 60gb SSD
        • OPT: Pioneer
        • Case: Thermaltake Kandalf VA9000BWS, Lc power 8650
        • SND: Microlab 6c, Asus Xonar D1
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Razer Diamondback 3g
      6. Pa jel ti je sertifikat dobar?
        BENCHforum: World Community Grid tim 26290 Folding@Home tim 198696

      7. #3
        Banned
        Na forumu od
        Jan 2014
        Lokacija
        Nova Pazova / Novi Sad
        Poruka
        856
      8. Moja mašina
        • CPU: Intel i5 2520m
        • RAM: 8gb @1600
        • VGA: Intel HD 3000
        • HDD: KINGSTON SSDNow SH103S3120G
        • OS: Win 10 Pro
        • LAP: HP probook 6460b
        • INET: DSL
      9. Da, jer outlook @anywhere radi bez ikakvih problema. Problem mi je outlook aplikacija koja ne vidi exchange, ama baš nikako...

      10. #4
        Member Avatar korisnika Gaston
        Na forumu od
        Jul 2003
        Lokacija
        Surcin
        Poruka
        241
        Citat Citiram korisnika: hogarnp Pogledaj poruku
        Da, jer outlook @anywhere radi bez ikakvih problema. Problem mi je outlook aplikacija koja ne vidi exchange, ama baš nikako...
        Probao da kreiraš test usera na exchange serveru i da kreiraš u Outlook-u njegov profil? Samo za test.

        A radili ste reinstalaciju na živo, u produkciji? Nema bekapa?

      11. #5
        Banned
        Na forumu od
        Jan 2014
        Lokacija
        Nova Pazova / Novi Sad
        Poruka
        856
      12. Moja mašina
        • CPU: Intel i5 2520m
        • RAM: 8gb @1600
        • VGA: Intel HD 3000
        • HDD: KINGSTON SSDNow SH103S3120G
        • OS: Win 10 Pro
        • LAP: HP probook 6460b
        • INET: DSL
      13. Otvorim test usera na exchangeu, krenem da kreiram novi mailbox u outlooku, medjutim kaže mi da ne može da se poveže na exchange...nije na živo naravno, radio je kolega u nemačkoj dok ja ovde treba da ugasim vatru nekako...

      14. #6
        Member Avatar korisnika Gaston
        Na forumu od
        Jul 2003
        Lokacija
        Surcin
        Poruka
        241
        Citat Citiram korisnika: hogarnp Pogledaj poruku
        Otvorim test usera na exchangeu, krenem da kreiram novi mailbox u outlooku, medjutim kaže mi da ne može da se poveže na exchange...nije na živo naravno, radio je kolega u nemačkoj dok ja ovde treba da ugasim vatru nekako...
        E, lude li stvari... Ajd' baci grešku koju izbaci, molim te. Server se sa mreže vidi, naravno?

      15. #7
        Banned
        Na forumu od
        Jan 2014
        Lokacija
        Nova Pazova / Novi Sad
        Poruka
        856
      16. Moja mašina
        • CPU: Intel i5 2520m
        • RAM: 8gb @1600
        • VGA: Intel HD 3000
        • HDD: KINGSTON SSDNow SH103S3120G
        • OS: Win 10 Pro
        • LAP: HP probook 6460b
        • INET: DSL
      17. Sad trenutno ne radi vpn sbb-ov ka nemačkoj, tako da sam za taj info uskraćen, ali čim proradi, biće slikica... Inače mu se pristupa najnormalnije

      18. #8
        Member Avatar korisnika Gaston
        Na forumu od
        Jul 2003
        Lokacija
        Surcin
        Poruka
        241
        Citat Citiram korisnika: hogarnp Pogledaj poruku
        Sad trenutno ne radi vpn sbb-ov ka nemačkoj, tako da sam za taj info uskraćen, ali čim proradi, biće slikica... Inače mu se pristupa najnormalnije
        A jesi probao sa ovim možda? Ume neki put da pomogne. Ajd' da sumiramo: Exchange (2010, 2013?) dignut na hotovanom Win2012 serveru. Klijent Outlook 2010/13? OWA radi. Sertifikat OK. Jel ima još nešto?

      19. #9
        Member
        Na forumu od
        Mar 2014
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        73
      20. Moja mašina
        • CPU: AMD FX - 6350
        • MoBo: Gigabyte 990fxa - ud5
        • RAM: 8 GB Kingston Hyper X
        • VGA: Asus R9 280x DC2T
        • MON: Samsung S22A350H
        • HDD: Samsung 840 EVO 120 gb; 2TB WD Green
        • Case: CM 690 II advanced
        • OS: Windows 8.1
      21. Glupo pitanje ali... Da li im je uključen cached mod i outlook anywhere (+ basic auth.)?

      22. #10
        Banned
        Na forumu od
        Jan 2014
        Lokacija
        Nova Pazova / Novi Sad
        Poruka
        856
      23. Moja mašina
        • CPU: Intel i5 2520m
        • RAM: 8gb @1600
        • VGA: Intel HD 3000
        • HDD: KINGSTON SSDNow SH103S3120G
        • OS: Win 10 Pro
        • LAP: HP probook 6460b
        • INET: DSL
      24. Exchange na Serveru 2012 R2. Outlook 13, OWA radi. Nisam pokušavao sa tim microsoftovim alatom, za to bih se morao konsultovati sa kolegom, iako mi deluje bezazleno.
        Ne znam da li je ukljucen cached mod, niti imam predstavu kako to da proverim, jer mi je kompletan interfejs na nemačkom...

        Edit : Uključen je cached mode, sad sam skontao guglajući.
        Menjao hogarnp : 17.06.2015. u 13:40

      25. #11
        Member Avatar korisnika Gaston
        Na forumu od
        Jul 2003
        Lokacija
        Surcin
        Poruka
        241
        Citat Citiram korisnika: hogarnp Pogledaj poruku
        Exchange na Serveru 2012 R2. Outlook 13, OWA radi. Nisam pokušavao sa tim microsoftovim alatom, za to bih se morao konsultovati sa kolegom, iako mi deluje bezazleno.
        Ne znam da li je ukljucen cached mod, niti imam predstavu kako to da proverim, jer mi je kompletan interfejs na nemačkom...

        Edit : Uključen je cached mode, sad sam skontao guglajući.
        Pusti test, samo prvi i treci.

      26. #12
        Member Avatar korisnika Wild Boy
        Na forumu od
        Jul 2005
        Lokacija
        Novi Beograd
        Poruka
        2.701
      27. Moja mašina
        • CPU: AMD FX-8320 & CM 212 Evo Push-Pull
        • MoBo: Asus M5A99X Evo
        • RAM: 16GB Kingston DDR3
        • VGA: Sapphire 7850 2GB Dual-X
        • MON: Dell U2312HM
        • HDD: Samsung 840 120GB, Crucial MX100 256GB, WD10EZEX 1TB, Samsung HD154UI 1.5TB, ext. Verbatim 500GB
        • OPT: LG GH22N
        • Case: CM 690 II Basic, Super Flower SF-600P14XE
        • SND: Asus Xonar DG, Logitech z623
        • OS: Windows 10
        • LAP: Lenovo T470s
        • INET: DSL
        • Ostalo: G403, P10 Lite
      28. Da li izbaci gresku odmah ili prodje establish network i search settings pa zabode na logon?
        Probaj recimo sa get-outlookprovider da vidis koji ti je CertPrincipalName na EXPR, trebao bi da bude u formi msstd:subjectname_na_sertifikatu
        Trebalo bi da pustis i autodiscovery test iz samog outlooka pa da vidis sta ti vraca server.
        Ako su Exchange i Outlook 2013 SP1 eventualno probati mapi/https konekciju.
        Menjao Wild Boy : 17.06.2015. u 14:57 Razlog: 2013

      29. #13
        Banned
        Na forumu od
        Jan 2014
        Lokacija
        Nova Pazova / Novi Sad
        Poruka
        856
      30. Moja mašina
        • CPU: Intel i5 2520m
        • RAM: 8gb @1600
        • VGA: Intel HD 3000
        • HDD: KINGSTON SSDNow SH103S3120G
        • OS: Win 10 Pro
        • LAP: HP probook 6460b
        • INET: DSL
      31. Ma momentalno izbacuje gresku. Proveravao sam sertifikate, svi su validni do 2019 godine, tako da nije do sertifikata.
        U međuvremenu sam otkrio da servis Microsoft Exchange RPC Client Access koji bi trebao biti startovan automatski, je manuelno ugašen...btw, nekako samo od sebe, par korisnika je dobilo pristup svojim mejlovima, ali posle startovanja navedenog servisa...e sad, koliko to ima veze jedno sa drugim, nisam siguran...

      32. #14
        Banned
        Na forumu od
        Jan 2014
        Lokacija
        Nova Pazova / Novi Sad
        Poruka
        856
      33. Moja mašina
        • CPU: Intel i5 2520m
        • RAM: 8gb @1600
        • VGA: Intel HD 3000
        • HDD: KINGSTON SSDNow SH103S3120G
        • OS: Win 10 Pro
        • LAP: HP probook 6460b
        • INET: DSL
      34. Od juče do sad sam ustanovio da sa admin nalogom mogu da se konektujem na bilo koji nalog na exchangeu, dok sa klasičnim terminal userom to ne mogu da uradim nikako. Jel ima tu neka caka ?

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •