da apdejtujem temu, stigao qnap, ali brzina mi nije bas zadovoljavajuca, povezan je direkt na komp i brzina kopiranja na NAS je ~50mb, je l' to dobro ili nesto nije podeseno kako valja? Vezan je za sad samo preko jednog gigabitnog lan kabla na komp.
U medjuvremenu sam potrosio gomilu vremena na citanje i gledanje u vezi sa ZFS-om, i mnogo mi se vise svidja, tako da u skorijoj buducnosti definitivno planiram ovu plocu:
http://www.asrock.com/mb/Intel/X99%20WS-E10G/, sa 20+ diskova, nekim xeonom i sto vise ECC memorije, a qnap ce sluziti za bekap, mozda cak uspem da uradim i ofsite bekap sa njim.
Prva sledeca stvar je svakako mreza, treba mi neki switch, ali sa obavezno bar 4x10G portova i recimo 8 gigabitnih za sve ostalo, je l' ima neka preporuka da ne kupim nesto preskupo sto mi ne treba?
I najbitnije pitanje, gde da nadjem coveka ko se u ovo sve sto je opisano u temi razume da dodje da to namesti? Bilo mi glupo (a verujem i protiv pravila) da saljem ljudima koji su ovde pisali PM, pa bolje kontaktirajte vi mene ili me uputite na pravo mesto
Bookmarks