»RSS Benchmark sajt

      Strana 5 od 31 PrvaPrva 12345678915 ... PoslednjaPoslednja
      Prikazani rezultati od 61 do 75 od ukupno 451

      Tema: [Hackintosh] Mac OS X 10.9.x (Mavericks) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

      1. #61
        Member Avatar korisnika Zoran_KS
        Na forumu od
        Sep 2006
        Lokacija
        Krusevac
        Poruka
        665
      2. Moja mašina
        • CPU: C2D e8500 3.16 ghz @4 Ghz Hyper TX2 ; G620
        • MoBo: DFI Blood Iron P35 ; MSI H61MA-E35
        • RAM: DDR2 667 mhz@800 mhz ; DDR3 8GB 1600 Mhz4 x 1 GB Kingston
        • VGA: Sapphire HD4870
        • MON: Benq G2420HD
        • HDD: Patriot Pyro 60 GB ; Patriot Blast 120 GB ; 2TB
        • OPT: LG
        • Case: Chieftec GX-01 BW TT Toughpower 750W
        • OS: Windows 10 ; Ubuntu
        • TV: LG 32"
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Logitech G11 + G9
      3. Ne verujem! Jer mi se to dešava i na drugom kompu kad probam.

        Vlado, GraphicsEnabler=Yes - v, ne pomaže, dodje do sivog ekrana, pojavi se kurzor, i tako stoji (čekao sam više od 15 min). I naravno posle kad sam restartovao, udjem u bios, sve postavke sj.ebane. Tačno se u jednom trenutku dok se bootuje sa fleša, čuje kako isključi hdd-ove. Probao sam doduše i da odkacim sve hdd i da probam hoće li dodji do instalacije, ne neće.

      4. #62
        Member Avatar korisnika Masinac
        Na forumu od
        Jun 2008
        Lokacija
        Sremska Mitrovica
        Poruka
        1.028
      5. Moja mašina
        • CPU: Intel i7-2600
        • MoBo: Asus P8B75-M LX
        • RAM: 8GB DDR3 Kingston HyperX
        • VGA: MSI HD7850 OC Edition 1GB GDDR5
        • MON: BenQ G2420HD
        • HDD: Patriot Blast 240GB and WD6400AAKS
        • OPT: PIONEER 112D
        • Case: MS Black Widow / CHIEFTEC CFT-650-14CS
        • OS: Manjaro
        • INET: DSL
        • Ostalo: A4TECH V7 Bloody
      6. I ja sam juce imao isti problem sa resetovanjem podesavanja u BIOSu i resenje je da instaliras kext, imas ga u multibeast pa pod sistem, nisam sad na MAC da ti kazem tacno ime kexta al u tom fazonu je da spreci reset BIOSa, ne mozes ga promasiti.

        Ima neko resenje za moj problem sa prosle strane?

      7. #63
        Member Avatar korisnika Vlada>>>
        Na forumu od
        Jun 2007
        Lokacija
        Vilingrad
        Poruka
        2.177
      8. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 5 2600
        • MoBo: Gigabyte B450 AORUS M
        • RAM: Kingston HyperX 2x8GB DDR4
        • VGA: NVidia GeForce GTX 960
        • MON: HP Pavilion 23xi IPS Monitor
        • HDD: Samsung 850 EVO 512GB + WD RED 2TB
        • Case: FD Define R5 + CM Silent PRO 600W
        • SND: ALC892 - U.S.Blaster Surround Stereo Speakers
        • OS: Windows 10 Pro / macOS 10.13.6
        • TV: LG 42LV3400
        • INET: DSL
        • Ostalo: Wacom Intous Pro, Apple Wired Keyboard, A4Tech D-320 mouse
      9. Za resetovanje bios-a treba aplicirati tzv. RTC patch, koji postoji u MB paketu a može da se odradi i preko terminala:

        Kod:
        sudo perl -pi -e 's|\x75\x30\x89\xd8|\xeb\x30\x89\xd8|' /System/Library/Extensions/AppleRTC.kext/Contents/MacOS/AppleRTC
        DeviantART

      10. #64
        Banned
        Na forumu od
        Oct 2010
        Lokacija
        u pokretu
        Poruka
        1.502
      11. Moja mašina
        • CPU: q6600 - Thermalright IFX-14
        • MoBo: p5k-e wifi
        • RAM: 4x2GB Geil Black Dragon
        • VGA: Gforce 9600GT
        • MON: Samsung 2233BW
        • OS: OSX, Knoppix, XP, 7, 8
      12. @Zoran_KS pre ovog poslednjeg opisa sam pogrešno razumevao da si već stigao da sivog ekrana sa kursorom koji prethodi ulasku u sistem i samim tim lupio.
        @Masinac možda bi ti pomoglo da eliminišeš DHCP server u OS tako što ćeš parametre mreže uneti ručno (i DNS svog provajdera)?

      13. #65
        Member Avatar korisnika Zoran_KS
        Na forumu od
        Sep 2006
        Lokacija
        Krusevac
        Poruka
        665
      14. Moja mašina
        • CPU: C2D e8500 3.16 ghz @4 Ghz Hyper TX2 ; G620
        • MoBo: DFI Blood Iron P35 ; MSI H61MA-E35
        • RAM: DDR2 667 mhz@800 mhz ; DDR3 8GB 1600 Mhz4 x 1 GB Kingston
        • VGA: Sapphire HD4870
        • MON: Benq G2420HD
        • HDD: Patriot Pyro 60 GB ; Patriot Blast 120 GB ; 2TB
        • OPT: LG
        • Case: Chieftec GX-01 BW TT Toughpower 750W
        • OS: Windows 10 ; Ubuntu
        • TV: LG 32"
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Logitech G11 + G9
      15. Citat Citiram korisnika: Masinac Pogledaj poruku
        I ja sam juce imao isti problem sa resetovanjem podesavanja u BIOSu i resenje je da instaliras kext, imas ga u multibeast pa pod sistem, nisam sad na MAC da ti kazem tacno ime kexta al u tom fazonu je da spreci reset BIOSa, ne mozes ga promasiti.
        Citat Citiram korisnika: Vlada>>> Pogledaj poruku
        Za resetovanje bios-a treba aplicirati tzv. RTC patch, koji postoji u MB paketu a može da se odradi i preko terminala:
        Mozda ste me pogresno razumeli.Meni se nikad iz Snow Leoparda nije resetovao bios.uvek kad bootujem hdd gde je SL sve je ok.Problem nastaje kad bootujem usb gde je instalacija Mavericksa.
        Citat Citiram korisnika: marxista Pogledaj poruku
        @Zoran_KS pre ovog poslednjeg opisa sam pogrešno razumevao da si već stigao da sivog ekrana sa kursorom koji prethodi ulasku u sistem i samim tim lupio.
        Da,ja jesam stigao do sivog ekrana sa kurzorom,ali nema instalacije. Cekao sam i po 20 minuta bez ikakvog uspeha! Ne verujem da mora toliko da se ceka !?

        @Vlado, probao sam sa svim varijantama bootflag-a ,ali bez uspeha.
        Identicna situacija je na P35 ploci sa E8500 i 4870 grafikom sa sata2 hdd-om i HTPC-jem, H61 ploci sa G620 i sata3 ssd-om.

      16. #66
        Member Avatar korisnika Masinac
        Na forumu od
        Jun 2008
        Lokacija
        Sremska Mitrovica
        Poruka
        1.028
      17. Moja mašina
        • CPU: Intel i7-2600
        • MoBo: Asus P8B75-M LX
        • RAM: 8GB DDR3 Kingston HyperX
        • VGA: MSI HD7850 OC Edition 1GB GDDR5
        • MON: BenQ G2420HD
        • HDD: Patriot Blast 240GB and WD6400AAKS
        • OPT: PIONEER 112D
        • Case: MS Black Widow / CHIEFTEC CFT-650-14CS
        • OS: Manjaro
        • INET: DSL
        • Ostalo: A4TECH V7 Bloody
      18. Citat Citiram korisnika: marxista Pogledaj poruku
        @Masinac možda bi ti pomoglo da eliminišeš DHCP server u OS tako što ćeš parametre mreže uneti ručno (i DNS svog provajdera)?
        Hvala , probacu danas pa cu da javim jel uspelo.
        Citat Citiram korisnika: Zoran_KS Pogledaj poruku
        Mozda ste me pogresno razumeli.Meni se nikad iz Snow Leoparda nije resetovao bios.uvek kad bootujem hdd gde je SL sve je ok.Problem nastaje kad bootujem usb gde je instalacija Mavericksa.
        I ja sam pre ovoga davno imao Leopard i nikad mi se nije resetovao BIOS, ali sad sa Maverick mi se desavalo na svakom restartu i problem sam resio pomocu MultiBeast kao sto sam gore napisao.

      19. #67
        Member Avatar korisnika Zoran_KS
        Na forumu od
        Sep 2006
        Lokacija
        Krusevac
        Poruka
        665
      20. Moja mašina
        • CPU: C2D e8500 3.16 ghz @4 Ghz Hyper TX2 ; G620
        • MoBo: DFI Blood Iron P35 ; MSI H61MA-E35
        • RAM: DDR2 667 mhz@800 mhz ; DDR3 8GB 1600 Mhz4 x 1 GB Kingston
        • VGA: Sapphire HD4870
        • MON: Benq G2420HD
        • HDD: Patriot Pyro 60 GB ; Patriot Blast 120 GB ; 2TB
        • OPT: LG
        • Case: Chieftec GX-01 BW TT Toughpower 750W
        • OS: Windows 10 ; Ubuntu
        • TV: LG 32"
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Logitech G11 + G9
      21. Nisam stigao do Mavericksa! :-(

      22. #68
        Member Avatar korisnika Vlada>>>
        Na forumu od
        Jun 2007
        Lokacija
        Vilingrad
        Poruka
        2.177
      23. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 5 2600
        • MoBo: Gigabyte B450 AORUS M
        • RAM: Kingston HyperX 2x8GB DDR4
        • VGA: NVidia GeForce GTX 960
        • MON: HP Pavilion 23xi IPS Monitor
        • HDD: Samsung 850 EVO 512GB + WD RED 2TB
        • Case: FD Define R5 + CM Silent PRO 600W
        • SND: ALC892 - U.S.Blaster Surround Stereo Speakers
        • OS: Windows 10 Pro / macOS 10.13.6
        • TV: LG 42LV3400
        • INET: DSL
        • Ostalo: Wacom Intous Pro, Apple Wired Keyboard, A4Tech D-320 mouse
      24. Problem resetovanja BIOS-a je postao učestao od Lion-a pa naovamo… Pre toga se dešavalo samo u pojedinačnim situacijama gde je pod RTC Device za lenght stajalo 0x08 umesto 0x02.
        DeviantART

      25. #69
        Newcomers
        Na forumu od
        May 2002
        Poruka
        18
        Citat Citiram korisnika: Zoran_KS Pogledaj poruku
        Mozda ste me pogresno razumeli.Meni se nikad iz Snow Leoparda nije resetovao bios.uvek kad bootujem hdd gde je SL sve je ok.Problem nastaje kad bootujem usb gde je instalacija Mavericksa.
        Da,ja jesam stigao do sivog ekrana sa kurzorom,ali nema instalacije. Cekao sam i po 20 minuta bez ikakvog uspeha! Ne verujem da mora toliko da se ceka !?

        @Vlado, probao sam sa svim varijantama bootflag-a ,ali bez uspeha.
        Identicna situacija je na P35 ploci sa E8500 i 4870 grafikom sa sata2 hdd-om i HTPC-jem, H61 ploci sa G620 i sata3 ssd-om.
        Zorane, i meni se pri instalaciji mavericks-a zaustavlja na sivom ekranu sa kursorom, ali pritsikanjem dugmadi na tastaturi, uz zadrsku pojavljuje skrin za izor jezika i dalje normalno instaliram. Iskreno neznam koji dugmici su u pitanju, mislim da stisnem esc i shift i dugme do njega, kao ono kad prepoznaje tip tastature na prvom bootovanju.

      26. #70
        Member Avatar korisnika Zoran_KS
        Na forumu od
        Sep 2006
        Lokacija
        Krusevac
        Poruka
        665
      27. Moja mašina
        • CPU: C2D e8500 3.16 ghz @4 Ghz Hyper TX2 ; G620
        • MoBo: DFI Blood Iron P35 ; MSI H61MA-E35
        • RAM: DDR2 667 mhz@800 mhz ; DDR3 8GB 1600 Mhz4 x 1 GB Kingston
        • VGA: Sapphire HD4870
        • MON: Benq G2420HD
        • HDD: Patriot Pyro 60 GB ; Patriot Blast 120 GB ; 2TB
        • OPT: LG
        • Case: Chieftec GX-01 BW TT Toughpower 750W
        • OS: Windows 10 ; Ubuntu
        • TV: LG 32"
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Logitech G11 + G9
      28. Citat Citiram korisnika: KomtiKKi Pogledaj poruku
        ali pritsikanjem dugmadi na tastaturi, uz zadrsku pojavljuje skrin za izbor jezika i dalje normalno instaliram
        Ne! Mrka kapa i dalje!

      29. #71
        Member Avatar korisnika seizmos
        Na forumu od
        Sep 2006
        Lokacija
        [BG] Kosutnjak
        Poruka
        5.081
        Ako taj cpu podrzava virtuelizaciju treba je ugasiti u biosu, isto vazi i za opciju VT-d.

      30. #72
        Member Avatar korisnika Zoran_KS
        Na forumu od
        Sep 2006
        Lokacija
        Krusevac
        Poruka
        665
      31. Moja mašina
        • CPU: C2D e8500 3.16 ghz @4 Ghz Hyper TX2 ; G620
        • MoBo: DFI Blood Iron P35 ; MSI H61MA-E35
        • RAM: DDR2 667 mhz@800 mhz ; DDR3 8GB 1600 Mhz4 x 1 GB Kingston
        • VGA: Sapphire HD4870
        • MON: Benq G2420HD
        • HDD: Patriot Pyro 60 GB ; Patriot Blast 120 GB ; 2TB
        • OPT: LG
        • Case: Chieftec GX-01 BW TT Toughpower 750W
        • OS: Windows 10 ; Ubuntu
        • TV: LG 32"
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Logitech G11 + G9
      32. Podržava! Upravo sam to uradio pa cu da probam ponovo!

      33. #73
        Member Avatar korisnika seizmos
        Na forumu od
        Sep 2006
        Lokacija
        [BG] Kosutnjak
        Poruka
        5.081
        Probaj, verujem da ce to pomoci bar da se os instalira.

      34. #74
        Member Avatar korisnika Zoran_KS
        Na forumu od
        Sep 2006
        Lokacija
        Krusevac
        Poruka
        665
      35. Moja mašina
        • CPU: C2D e8500 3.16 ghz @4 Ghz Hyper TX2 ; G620
        • MoBo: DFI Blood Iron P35 ; MSI H61MA-E35
        • RAM: DDR2 667 mhz@800 mhz ; DDR3 8GB 1600 Mhz4 x 1 GB Kingston
        • VGA: Sapphire HD4870
        • MON: Benq G2420HD
        • HDD: Patriot Pyro 60 GB ; Patriot Blast 120 GB ; 2TB
        • OPT: LG
        • Case: Chieftec GX-01 BW TT Toughpower 750W
        • OS: Windows 10 ; Ubuntu
        • TV: LG 32"
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Logitech G11 + G9
      36. Ne, neće! Sve je isto!

      37. #75
        Member Avatar korisnika Zoran_KS
        Na forumu od
        Sep 2006
        Lokacija
        Krusevac
        Poruka
        665
      38. Moja mašina
        • CPU: C2D e8500 3.16 ghz @4 Ghz Hyper TX2 ; G620
        • MoBo: DFI Blood Iron P35 ; MSI H61MA-E35
        • RAM: DDR2 667 mhz@800 mhz ; DDR3 8GB 1600 Mhz4 x 1 GB Kingston
        • VGA: Sapphire HD4870
        • MON: Benq G2420HD
        • HDD: Patriot Pyro 60 GB ; Patriot Blast 120 GB ; 2TB
        • OPT: LG
        • Case: Chieftec GX-01 BW TT Toughpower 750W
        • OS: Windows 10 ; Ubuntu
        • TV: LG 32"
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Logitech G11 + G9
      39. Uspeo sam da instaliram 10.9 ali napravljen sa MyHack-om. Ali problem je što jedino mogu da ga pokrenem u safe mod-u, koristeći - x flag. Pojavljuje se poruka Waiting for DSMOS. Gledajući po netu, problem je u FakeSMC kextu. Probao sam da ga obrišem i pokrenem multybeast, ali i dalje se isto javlja.

      Strana 5 od 31 PrvaPrva 12345678915 ... PoslednjaPoslednja

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •