Ovaj ce da se ladno kolje sa polu profesionalnim apparatima
Sta reci, xenon, led, XX megapixela, Pure View,OIS, Izmenjiv otvor blende - super i za dan i nocFali mu samo opticki zoom, mada koliko ima megapixela i digitalni zavrsava posao
Videli smo sta radi monstrum 808, ovaj ce imati bar 25% bolje rezultate sto je impresivno.
E sad posto je ocigledan Flagship u pitanju, imace minus mnogih ako dodje sa 1gb rama, dual core, 720p ekranom kao i 920, 925...
A bice zver ako dodje u kombinaciji Snapdragon 600 ili 800, 2 gb rama, 1080p ekran OLED.
MS dosta koci Nokiju ili im je to plan, zato sto MS sporo razvija WP platformu... planiran je GDR2 i GDR3 update za WP8 (Update-i u kojima vise Nokija implementira nego MS)... a oni su vec izbacili dosta modela za vec polako zastarelu verziju WP-a...
Mislim da ce ovaj EOS biti isporucen sa GDR3 koji ce imati podrsku za FHD ekrane, jedino to mi se cini logicno a bice na jesen.
Pitam se samo kako ce WP 8.1 Blue biti podrzan na 520. 620. 720 zbog 512mb rama.
U svakom slucaju EOS je monstrum!!! Mada licno preferiram suptilniji 925![]()
Ovo lici na neki drzac za case![]()
Sony XZ2 & ATH-CKX9/SFR DT6
Spiral out, keep going
Jel XX znaci 20Mp ili nam daju rebus? u svakom slucaju sjajno ;-)
Hahahahahahh drzac za casehahahaahahhahahah Konobari ovo je za vas Must Have
XX nadam se 41mp mada i da je manje nije bitno tolikoi 8mpx je dovoljno a sve preko je extra.
Rekli su da je u pitanju hibrid, nesto izmedju 920 i 808, znaci ogroman senzor sa OIS-om.
Ako nista drugo sto se kamere tice popravice situaciju u low light uslovima bez blica u cemu se 808 nije proslavio.
Znaci 20-40mpx, xenon, bolji low light, stabilizacija, najbolji audio... definitivno moze da bude najkompletniji smartphone.
808 pravi vrhunske fotke bez blica tri klase bolje od lumie 920, potrebno je samo par dana prakse![]()
Honda RuleZ
Ne radim za Nokiju nego imam svoja predvidjanjadelom bazirana sa komentara na Twiteru
Znam kako PureView funkcionise, nije neka ni posebna tehnika, cista kompresija slike iz veceg formata u manji, rezultat : velika ostrina i vesele bojeNije neka filozofija.
Ali svakako odradjuje posao.
Posao ce resiti izmenjiv otvor blende, tipa f2 za nocne uslove a f2.8 ili f4 za dnevne usloveTo ce biti killer amaterskih kamera
![]()
Menjao dejan87dex : 06.06.2013. u 17:30
nije baš čista kompresija...![]()
Honda RuleZ
Ako aparat isporucuje maximalno 41mp a u Pure View modu 3, 5, 8MP kako bi ti to opisao nego kompresija necega veceg u manje zarad nekih dodatnih faktora - ostrinasam JPEG format je kompresovan... Mogli su da ubace podrsku za RAW format, steta 41MP a nema sirov format.
Uzaludno je porediti 808 i 920808 bez PureView obrade slike bi bio samo telefon sa kamerom od 41mp nista vise od toga u smislu detaljnija slika od 41mp...
920 je u fazonu opticke stabilizacije u video i foto rezimu,koristio ga i super su slike, imaju suma ali to je ne bitno, jer su vrednosti male.
925 kombinuje kamere oba modela i to je full, to je ono pravo.
Menjao dejan87dex : 06.06.2013. u 17:50
Moram da kazem da po mom misljenju razlika 808 i S4 sto se kamere tice nije neka.
Ovo govorim najiskrenije.
Znaci do prosle godine uz HOX i S3, 808 je imao primetno bolju kameru.
Ja sto se kamere tice ne patim za onom iz 808. Cak S4 ima neke dosta zanimljive modove.
Mislim ako cu zbog kamere koja je malo bolja da trpim da mi se 9 aplikacija update-uje za 20 minuta, da, da 20 minuta... ne hvala.
Ja i dalje cenim Samsung za proizvodjaca super Monitora i TV-AA za ostalo u vezi njih nebi komentarisao, ne razumem se.
808 sada ima ok cenu tako da bolje to uzeti nego neki fotoaparat od 250 - 300e a pritom amaterac.
Ovako imas i fon i super kameru u jednom, iako je sistem zalostan, funkcionise.
Bookmarks