Citiram korisnika:
Dr.Mare
Ipak sam se nekako resio i rizikovao sa Roamer svicevima, aj da probam pa da vidim.
Uzeo sam Logitech G413, srebrna varijanta. Tastatura izgleda bas lepo, skroz mi se uklapa u ceo crno-beli fazon koji imam na stolu. Donji deo tastature je plastika, gore je aluminijum. Ivice aluminijuma su prilicno ostre pa iako ne prelazim cesto po ivica, kada predjem imam osecaj da tu fali malo zavrsne obrade. Tasteri su ok, font odlican (negejemerski), stabilizacija daleko bolja od Blackwidow koju sam imao pre. Svetlo belo, (skoro) sve je uniformno osvetljeno ali se ipak primecuje da su npr. simboli na brojevima na svom gornjem kraju bledje osvetljeni, kao i npr. Tab ili Caps dugme na svom pocetku. Nije nesto strasno ali eto, da spomenem i to jer su ipak ovi svicevi pravljeni sa osvetljenjem u prvom planu a ipak tu ima falinki. I jos jedna uslovno receno neprijatnost je sto je kabl od tastature pomeren skroz desno umesto da bude na sredini kao kod vecine tastatura. Ovako, posto je dosta debeo prelazi sa strane gde stoji mis.
E sad, ono glavno, kucanje. Do sada sam koristio samo Cherry Mx Blue i ovu Razer kopiju Blue sviceva, njihove zelene. I kod druga sam isprobavao njegovu sa Braon. Imajuci to u vidu verovatno mi nedostaje jos referenci za poredjenje tako da mozda necu biti skroz u pravu ako kazem da me ovi svicevi podsecaju na Mx Braon. Postoji vrlo, vrlo suptilan taktilan fidbek, toliko suptilan da se jedva primecuje i to na samom pocetku hoda tastera kada je snaga kojom se pritiska taster ipak najveca pa se nekada ni ne primeti. Ostatak hoda tastera mi je nekako... meh... nije bas glatko kao kod Braon, posebno na samom kraju hoda, kao da imam osecaj da je malo hrapavije... Kada malo duze kucam i ne primecujem toliko posto je tastere dosta lako pritisnuti ali u pocetku zna da bude dosta neprijatno. Definitivno ce mi trebati vremena za navikavanje pa ako ne ide... *mjau**mjau**mjau*... Videh pohvalu za Motospeed CK104 Inflictor a nije ni skupa pa mi je to neka alternativna varijanta ako sa ovom ne uspem da se naviknem.
Bookmarks