Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar je moguće da ne primećujete čist obrazac dešavanja? BTC, BTH, LTC i sad XRP. Svaki se potpuno isto ponaša, stabilan rast, pa iznenadni stalni skokovi gore u kratkom vremenskom periodu. I šta se dogodilo sa prethodna tri kad su prestali skokovi?

Prodajte na vreme ovaj put. Za prošla tri je bilo svaki put to the moon, pa kad je stiglo do prve "planine" odmah dole. I ne vraćaju se na ATH već nedeljama.

Ostali su padali posle "planine" od oko 6-8x naglog rasta. XRP je već prešao 10x, ali je i sa najmanjom cenom krenuo i ima na najviše u ovom poređenju. Teško da će ATH prebaciti ili održati više od 20x-30x.
 
Poslednja izmena:
Zar nije btc vec stigao do te tvoje planine i da se sada opet ocekuje to the moon?
 
Tako su neki prodali kad je pao sa 5000 na 3 jer se nedeljama nije vracao na 5
 
Ako trgujes, nije ti cilj da ti se sredstva zarobe na duži vremenski rok. To je za HOLDere.
 
Imam jedno noob pitanje, sta je bitnije, market cap nekog coina ili market suply, gledajuci dalji rast? Market cap je koliko shvatam imaginarna cifra, dobija se mnozenjem broja coina i trenutne cene. Znaci ako cena skoci za 1 dolar a supply je 100 milliona coina onda market cap skace za 100 milliona $ bez da je toliko kesha zapravo uslo u coin.
Dakle zanima me koji coini imaju veci potencijal za rast, odnosno koji je najbitniji parametar?
 
Ista ti je priča i sa cenom akcija kompanija..vrednost skače skakanjem vrednosti akcije, a novca ni od korova :D
 
Svakim danom shvatam koliko pojma nemam i koliko sam imao srece sto sam kupio xvg i trx dok su bili 50s.
Prvo sam mislio da je najbitnija cena i da ce lakse skakati jeftiniji coin. Posle sam mislio da je najbitniji suply i da brze skacu onih kojih manje ima. Pa sam onda citao da je najbitniji market cap ali ne znam zasto ako je imaginarna cifra.
Sad jedino znam da mi je zbrka u glavi i da nista ne znam.
 
Sve te stvari su bitne. Ispostavilo se da je najbitnije neka vest,najava, tvit ( tacni ili netacni) .
 
Moram da priznam da me je Cardano baš iznenadio svojim rastom u poslednjih mesec dana. Mislim projekat jeste odličan, ali nije u funkciji još uvek ni 10% planiranih funkcija.
Počinjem da se pitam kolika će biti vrednost kada zapravo urade implementaciju svega.

Sent from my S60 using Tapatalk
 
A ja se odavno pitam da li će se ikada pojaviti na Bittrexu.
 
Au, ja sam ga bio tražio pod punim imenom. Fala za prosvetljenje.
 
@woona Problem je što ovo nije baš egzaktna nauka nego predviđanje budućnosti. Niko ne zna. Postoje gomile parametara koje mogu da ukažu na skok ili pad, na procenat. I opet, jedan tvit može sve da poremeti. Jedan Kinez kaže na TV da će dobitak iz nagradne igre da uloži u kripto i eto ti 100 miliona ljudi da podignu nešto iz mrtvih. Što se tiče parametara koje si pomeno, market cap i supply, sve mož' da bidne, al' ne mora da znači. Da, ako imaš milijardu komada u opticaju i cena skoči samo za 1 dolar, market cap se uveća za milijardu dolara. Ali, koliko para treba da uđe u taj koin da bi vrednost milijardu komada skočila za taj 1 dolar? Dakle, sve može da bude važno, a ne mora. Što više znaš i što više pratiš, to je veća verovatnoća da doneseš pravu odluku, ali garancije nikad ne postoje, a srećni ubod je uvek moguć. Iz mog iskustva, na cenu najviše utiču događaji i vesti. Npr, izlazak na berzu, nova verzija nečega, partnerstvo sa nekom poznatom firmom. U svakom slučaju, uvek su tu stres i neizvesnost. Kratki ulagači treba da skakuću sa cveta na cvet kao kolibri, a dugi se kao slonovi šetaju pustinjom i možda jednog dana nalete na ogromno jezero, a možda i ne. Važno je zadržati prisebnost da bi doneo kvalitetnu odluku o tome šta ti je najbolje činiti u kom trenutku. Kao što bi rekao moj prijatelj Joda. ;)
 
Buy on the rumor, sell on the news :)

Nego ljudi, šta mislite o Stellaru i Digibyte kao dugoročnim investicijama?
Rekoh već nedavno sam se vratio pa ne mogu sve još da pohvatam, mnogo sam propustio. Deluju li ozbiljno? Ima nekih planova za razvoj, implementaciju?
 
Jedno pitanje vezano za cene trnutne...juce sam hteo da prodam ZEC kad je na cex liznuo 580...naravno bilo mi je malo i ocekivao sam malo iznad 600 cenu.Sad je pao na ispod 400 i ide dole kao munja :) Sta iskusniji predlazu?Juce nisam panicio kad je bio 500 pa je potom otisao do 560.
E sad ja sam polako pare prezalio i sad se vise ne nerviram...da li je moguce da se vrati opet na 500+ ili lagano ide prema stanju od letos 250-300$?
Znam da ce biti odgovora uglavnom "to niko ne moze da ti kaze i zna"...
Tako sam sa XRP panicio 22 decembra pa obrisao sell order za oko 500-600 kom na 2$ sto sam stavio.
Neki savet :d
 
Ovo ti je treći put da pada na ovu cenu u poslednjih nedelju dana. Ne bih paničio, pogotovo ako ga nisi kupio skoro ili ako si ga kopao.
 
...na zalost kupio...zato me i bolela dzigerica :d
Znas onaj osecaj da te neko posmatra?Kupis,cena posle 5 min zuuuu dole.Prodas...cena posle 5min zuuu gore...i tako u krug.Imam osecaj da svaku osobu sa menjacnice neko posmatra kao i svaku njihovu transakciju i da cim kupi ili proda na njegovu stetu koriguje cenu :/

Jbte nemoguce da 5x prodam i kupim i takav pad ili skok da se desi da je to neverovatno.
 
Poslednja izmena:
Ako si kupio, pa cena odmah pala, a to ti se dešava često, onda nisi uzeo u obzir ništa od pokazatelja tehničke analize.

Ako si kupio da hodluješ, onda te analiza ne treba zanimati toliko, kao ni trenutna cena. Kupuješ jer veruješ (ili znaš) da će cena rasti u narednom periodu. I tada je naravno bolje sačekati pad (korekciju cene), ali... :)
 
Ako si kupio, pa cena odmah pala, a to ti se dešava često, onda nisi uzeo u obzir ništa od pokazatelja tehničke analize.

Objasni mi o pokazateljima tehnickih analiza,kako da se informisem,gde?
Najvece zlo je sto nisam ni planirao da trgujem vec samo kopam,stekam,kopam,prodam...na zalost povuklo me sto cena padne pa skoci u toku dana i naravno kao saran na jezeru...zinuo i prpgutao ne kukurz zrno vec ceo klip...jbga sad mi je samo da vrnem po toj ceni po kojoj sam kupio i nema vise trgovine sa coinima koji kostaju dosta,samo za sicu 100-200$ uzeti neki krs i cuvati...ako i nikad ne ugleda svetlost dana da ti ne bude zao,probao si...ovo...nema sanse :) kladionica me ne interesuje...viase.
 
Poslednja izmena:
Imaš pregršt materijala na YT.

Možeš početi sa ovim
https://www.youtube.com/watch?v=4lc8788xU7Y

Ali ako hoćeš da hodluješ ne moraš se opterećivati ovim. Sada ti je dobar trenutak za kupovinu manje više svih valuta, jer su im svima cene na dosta niskim nivoima (osim recimo XRP-a).
 
Prvi osnovni savet, strpljenje.
Drugi najbitniji - Kupovati samo i Samo na velikim padovima kada se sve crveni.
To je to, ništa više.
 
Cek' samo da donesem kuglu iz podruma pa cu ti kazem
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno