A što nije dualband?
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Pa ne znam, nisam guglao... zato i pitam
Znam da su ranije ti 4a ili bese 4c bili slabiji, ovo su sad neki novi gigabitni.
Samo nabrajam u cemu bi mogla biti razlika
da nije kineska verzija?
Dual band je, ali ima 128mb.
Ne znam, koliko 3g ima?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Treba mi predlog oko rutera.
Do skoro sam bio kod Maska na kablu i kod njih se se dobija neki tomson sa dve antene na njemu,wifi signal je bio odlican.
Racunar je na spratu,zivim u kuci na placu od 11ari. Pokrivenost je bila odlicna svuda po dvoristu.
Sad je maska kupila super nova,uzeli su mi taj tomson i stavili cisco.
Kod maska je paket bio od 50mb a na super novi 120mb.
Kvalitet wifi signala na ovom ciscu je ocajan,spustim sa sprat nize i signal bude na trcini,izadjem u dvoriste i gotovo,nema nista,uzas.
Prvo sam mislio da je telefon sporan,uzmem kevin,caletov i od drugara i sve isto. Pomislio sam da je ovaj cisco sporan,prijavio doneli danas drugu,isti cisco,isti model i sve isto.
Sta uzeti a da moze da podrzi moj paket i da mogu na miru u dvoristu da sedim,pijem kafu i gledam youtube ili nesto slicno :-)
Budzet 3000-4000 din.
A da li valja, ovako nesto :
https://www.netgear.com/gaming/xr300/
Znam da je bolji, od Xiaomi 3G,Tende AC11..
Nesto razmisljam, da sada dam te pare, ali da budem mirniji, u nekom narednom periodu.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Šta naručiti od ova dva za dvospratnu kuću, ruter stoji na sredini prvog sprata:
1. Xiaomi router 3G
2. Tenda ac11
Do sada sam ima Airport Extreme 5th gen. ali nema dovoljno jak signal, baca on na sve spratove ali po uglovima, krajevima kuće se gubi signal. Imao sa Xiaomi router 3 pre njega i mislim da je bio Xiaomi malkice bolji.
Možda da uzmem pored nekog od ova dva rutera i jedan xiaomi repeater 300mbs pro.
Imam SBB internet od 75Mb.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
Ako lova nije problem idi na mesh. Jedino tako možeš riješiti kuću kako treba
Hvala na odgovoru, ali najjeftiniji mesh je onaj tp link deco e4 sa 100mbs brzinom, košta oko 15.000 dinara, plus nema ništa od nekih opcija koje ima običan ruter. Na primer Tenda ac11 je oko 4000 i manje sa aliekspresa, a ima 5 antena, mu mimo i beamforming, gigabitni wan i lan .... Sa toliko antena predpostavljam da može fino da baci signal?
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
I xiaomi i tenda lepo bacaju signal.
Imam utisak da tenda malo jace baca i da stabilnije radi a xiaomi ima vise opcija u aplikaciji.
Br. antena nema vezer sa dobacivanjem signala; samo sa brojem kanala, tj. brzinom.
Jedna natena sa više dB može da dobaci više no 5 sa manje...
LIBERATE TUTE ME EX INFERIS
Treba mi predlog za ruter, koji ce da sluzi samo da poveca domet wifia, znaci ako moze da ima sto jace antene...kupio sam D-Link DIR-605L u ww, ali mi ne odgovara...budzet je oko 5000, bilo bi dobro da je u nekoj od prodavnica u Kragujevcu jer uzimam, sa jos nekim stvarima, na cekove.
Ovaj mi je zapao za oko, TP-Link TL-WR841HP, ima 2x9db antene, sta mislite?
Menjao Skipe95 : 17.08.2019. u 10:56
U kom smislu ti treba povećanje dometa?
Jel ti kuća/stan imaju rupe/padove u mreži ili hoćeš da proširi radijus mreže (u svim pravcima ila samo u nekim, npr. Samo ispred kuće/zgrade)?
Za prvo ti treba neki AP koji staviš između glavnog rutera i kritičnih mesta, ako je drugo onda uzmeš neki stari ruter i napraviš usmerenu i jaču antenu.
Bookmarks