Šta je novo?

Najbolje slusalice za malo novca

Uzmi X2, nema potrebe da si CAVA. :d

I dalje do 250e nema bolje ponude. Ja sa ovim poslednjim X2 modelom nisam imao nikakvih problema, za sada.

A Philips Fidelio X2 (novi X2/00 i stari X2HR/00) su udobniji od Philips SHP9500s, takodje imaju nesto bolji zvuk, narocito stari?
Jesi li rascistio da li su im drajveri isti u X2 (starom i novom) i da li se razlikuju od drajvera u Philips SHP9500s ?

Jesi li probao kada AKG K712Pro, 701, Q701, K701 i kakv aim je udobnost u odnosu na Philips Fidelio X2 i kakav im je zvuk kad se poredi?
 
Poslednja izmena:
1. Jesu.
2. Imaju, malo bolji bas i tamniji zvuk. Rekao bih i da je separacija neznatno bolja bila.
3. Rekao bih da "skoro" zvuce identicno, ali da pobedu odnosi X2 (vs 9500),cak i ovaj "jeftiniji" X2. Oko 80/90% zvuka X2 sigurno izvlace SHP (minus bass).Trenutno koristim SHP9500 koje sam slepao sa sobom, necu biti kuci sigurno jos koju nedelju tako da ne mogu opet direktno da ih uporedim.
4. Jesam pre koju godinu K701 i K712. Ali ne bih da pricam napamet sto se zvuka tice. X2 mi bolje i udobnije leze (minus tezina) i imaju 2-3x bolju izradu. Kada se uzmu u ruke jednostavno ostavljaju utisak kvalitetnih sluski za razliku od AKG.

Pricao sam o svemu tome i pre, kao i zasto sam ih uzeo i koje su mi preference.

Ako imas viska para spali ih na X2. Neces dobiti nesto "wow" upgrade, dobices sidegrade. Ovako samo bezveze mrsis mudha, na slepo ne bih nikada davao novce za druge sluske u cenovnoj kategoriji do 300e pored X2 (koje su mi do-it-all).

Za neki znacajniji tj primetan sonicni upgrade spremi 400-500e za sluske i isto toliko za za dac/amp kombo. Ovako samo tapkas u mestu i spaljujes novce koje mozes da ulozis u klasu-dve iznad. Realno.
 
Sta sad nakon AKG Q701 uzeti?
Prodadoh sluške, mnogo me je nervirala traka sa onim potvrdim jastučićima sa donje strane, od kojih me zaboli teme nakon 10-ak minuta nosenja sluslica, pa me zanima sta bi njih moglo da zameni...
Koliko vidim i cujem AKG K712Pro su skoro iste, ima neke male razlike, kao neke tehnologije su bile bolje na Q701 nego na K712Pro ali u osnovi vrlo slican (iako ne i isti) zvuk daju. Sta jos ima a da ne treba bubreg prodavati? Da li reskirati i uzimati novu verziju Philips Fidelio X2 (ona je valjda jeftinija), a ne znam ni da li su resili problem sa "onim" šrafon, kao ni da li su isti ili su losiji drajveri u novoj verziji? Ima li nešto treće?
Philips SHP9500s imam, ne bih sluske koje nemaju izemnjiv kabl, ne bih ni sluske koje imaju jedino spiralni kabl pogotovo ako je neizmenjiv.
Volim udobne sluske, neke poluotvorene oko usiju, sa vecim udobnim skoljkama, mozda je bolje da nisu "kožne"...
Ajde predlozite. :D

Ja bih probao Sennheiser HD650.
 
^

Ja bih probao vise slusalica u cenovnoj kategoriji iznad 300e da sam na njegovom mestu.

Vise mi deluje da zeli da uzme slusalice zbog preporuke drugih a ne zbog jasne slike koju ima tj kakve slusalice/zvuk zeli.

X2 sam licno uzeo zbog bassa, zabavnog zvuka koji im odlicno lezi uz rok/bluz stvari koje slusam. Dobre su sa casual gaming i filmove, a pritom nezahtevne sa 32Ohma, u principu im je dovoljan im je samo "cist" izvor (ne zavisi im sound signature od dac/amp-a toliko).
Slicnost sa SHP9500 je tu jer su X2, koliko je meni poznato, bazirane na istom drajveru koji je dodatno tweakovan + razlicita konstrukcija. I kao sto sam rekao ove X2 od 150e su zvucno dosta blize SHP9500 (uzete sa newegga, dakle novija serija SHP), nego one stare (non-Gibson) X2


Senn HD650 i kvalitetan dac/amp bi vec bio upgrade. Ovo sto on radi je mrsenje mu...

Bezveze pucanje para sa jedne na druge sluske u istoj cenovnoj kategoriji, gde je po meni X2 vec "kralj dzungle" . Sem ako ne zeli AKG za klasicnu/instrumental muziku a X2 za sve ostalo (mada kao sto rekoh X2 su meni do-it-all)
 
Ja bih probao Sennheiser HD650.
Probao bih i ja ali ne bih kupovao, preskupo (na brzaka pogledavsi cene, u Thomann su 325€). Ne svidjaju mi se 2 kabla (po jedan u svaku slusku) koji se spajaju u jedan i celom duzinom ide kao dvozilni sto mi je estatski tako lose, imaju totalno drugacije kontakte za slusalicu od svega ostalog "normalnog" pa bi i cena zamenskog kabla ili duzeg/kraceg bila visestruko uvecana (mozda, vidim da u Thomann ima 3m za 14.30€), cujem i da stezu dosta a ja glavat pa bi me mozda moglo i da zaboli :), a "najgore" je sto za njih mora dobra oprema, valjan pojacivac jer im treba 300 Oma (a kazu u nekim situacijama i do 500 Oma)... kad to sve znam onda definitivo ne bih to kupovao. :(

...
Pricao sam o svemu tome i pre, kao i zasto sam ih uzeo i koje su mi preference.

Ako imas viska para spali ih na X2. Neces dobiti nesto "wow" upgrade, dobices sidegrade. Ovako samo bezveze mrsis mudha, na slepo ne bih nikada davao novce za druge sluske u cenovnoj kategoriji do 300e pored X2 (koje su mi do-it-all).

Za neki znacajniji tj primetan sonicni upgrade spremi 400-500e za sluske i isto toliko za za dac/amp kombo. Ovako samo tapkas u mestu i spaljujes novce koje mozes da ulozis u klasu-dve iznad. Realno.

Znam da si pricao, zato sam te i pitao za misljenje.
Nemam visak para, definitivno, zna li neko takvog uopste... :)
Upravo sam i razmisljao i to na osnovu tvoga komentarisanja ranije ali i jos nekih odlgedanih komentarta da bi prelazak sa Philips SHP9500s na Philips Fidelio X2 bio "samo" neki kvalitativni pomak vise u stranu nego uvis... slicno kontam da je i sa AKG 712 Pro i to iz iskustva sa Q701 (a jesu bolje zvucno od Philips SHP9500s) na kojima mi je takodje falilo malo dobrog pojacivaca...
O tom "tapkanju u mestu" i sam razmisljam i uopste mi se ne daje vise para na neku novu, bolju, jacu i naravno mnogo skuplju opremu... a tih 400-500e ne dolazi u obzir, nikako.
Jedino za sta mi se daju slicni novci do 200e su slusalice malo boljeg zvuka od Philips SHP9500s ali jos udobnije, za sta mislim da jesu X2 i 712pro.
Sve u svemu, cekam da masivno padne cena 712pro kod Thomann-a ili da izleti povoljno negde X2, kanda cu se i nacekati... :d
 
Poslednja izmena:
Gledaj Amazon (de). X2 možeš komotno na slepo da uzmeš, ja sam imao prilike pre dve godine da idem redom po prodavnicama i poslušam skoro sve što se preporučuje od slušalica.
X2 sam uzeo na slepo I zvuče mi iskreno bolje od svega što sam čuo do 250 (plus je i izrada bolja od svih - koža, alu i jastucici)
Senn 650 su po kvalitetu izrade i sličnosti nošenja blizu SHP (ja generalno nisam bio impresioniran izradom ni jednih sluški osim M50x I X2). Ne stežu I vrlo su lagane za nošenje ali je osećaj plastike šupalj. Ali nih bez dobrog amp/dac-a zaboravi.

Jedino nisam probao one japanske planar-magnetic koje kažu da izuvaju kada se moduju (Mad Dogz u USA su modova)... Nešto... RP50... Stao mi je mozak. Ali i one zahtevaju dobar amp pre svega


U tvom slučaju pošto već imaš SHP I te AKG ne vidim baš razlog da uzimaš X2 sem ako nemaš cash to burn I ako te mnogo svrbe da ih imaš.

Mada ko sam ja da ti drvim, imam x2, shp9500 I pioneer a1000... To sam mogao da uloži u HD650 ili RE400 i bolji dac/amp.
 
Poslednja izmena:
U tvom slučaju pošto već imaš SHP I te AKG ....

Nema vise AKG Q701, prodao, nervirala me traka s onim tvrdim jastucicima koji su me boli po temenu posle iole duzeg nosenja (preko 10-15 minuta i boli glava)...
Bolje 150e u dzepu nego sluske da stoje u kutiji dok koristim Philips SHP9500s. :)
 
Poslednja izmena:
Mozes slobodno da uzmes X2 na slepo. Iz mogu iskustva su najbolja ponuda do ~250e/300e.

Ne verujem da ces imati wow osecaj (osim bassa).

SHP mozes (isto kao ja) za backup da zadrzis i povremo da izvadis da vide svetlost dana.


Kao sto rekoh za X2, ne verujem u njihov marketing da je razlika od 100/150e izmedju ovih Gibson i one "stare" tj nove varijante samo zbog jastucica.
 
Mene samo brine onaj problem sa srafom kod stare verzije i da li je prenesen na novu ili je ipak resen.
Inace na amazon.de ima za 204e "novi" i 250e "stari" X2.

Mozes li ti meni uciniti uslugu pa slikati svoje sluske (kuci kada dodjes) i pokazati (oznaciti) gde je taj problematicni sraf i njegovo "meso" u koje se srafi...
Mene strah uzeti stari zbog te greske, a muka mi uzeti novi jer i ja "sumnjam" da su nesto sbudzili i povrh svega gresku nisu korigovali...
 
Ne moram da slikam pogledaj na netu. U pitanju su srafovi koji spajaju "rajf" sa drajverima slušalice (ne oni bočni veliki nego oni ispod samog rajfa).
Mislim da imaš i temu na reddit-u od nekog lika.

Meni se taj problem javio na 2 komada starih (oridji) Philips X2 u roku od pola godine. Osetiš kako ti se klati ceo drajver/slušalica.

Sa ovim Džipson, 2 komada kupljene prošle godine (jedan moj jedan kod člana šire porodice) nije bilo problema.

U principu je lutrija (I loš dizajn), kolegi shin-bojan se pojavio isti problem sa starom Philips verzijom posle 2 godine ako se ne varam.


Za 150e se da progutati.
 
Poslednja izmena:
Probao bih i ja ali ne bih kupovao, preskupo (na brzaka pogledavsi cene, u Thomann su 325€)

Imaš na Massdropu Sennheiser 6XX za 200$, blago modifikovani 650. Ili AKG K7XX, ako si navikao na taj zvuk, još bolje od Q701.
 
Poslednja izmena:
Pojavile se HD9 u SRB, cena 9000 din :) Za sada jos nema ozbiljnih testova pa ni utisaka.
IS685229-01-01-BIG.jpg


hd9-05.png
 
Poslednja izmena:
Nema 3,5mm jack za kabal. Veliki minus u samom startu.
 
Nije dealbreaker, ali je vrlo korisno imati odvojivi kabl. AKo se ošteti ili je lošeg kvaliteta, može se lako zameniti...
 
Ja sam uz pomoc kolege hsv.stoned-a suzio izbor na dva modela.

Prvi je ISK HP-980
Po meni, mnogo interesantniji model je ISK HP-980 koji je direktna kopija AKG 271. Naravno, po forumima i na youtube se šire lovačke priče o kvalitetu zvuka i izrade. Meni se sviđa (bar na oko) kvalitetan kabl koji se skida. Deluju dosta kvalitetno. S druge strane klasičan "Princess Leia" izgled. Deluje da bi bilo dobro promeniti padove za nešto udobnije.
Pogledajte prilog 191878
https://www.youtube.com/watch?v=QYfdrubDPa0

A drugi bi bio PreSonus HD9.
https://www.presonus.com/products/HD9

Danas sam bas pretrazivao na netu, ali nisam uspeo da pronadjem neke tekstove sem klasicnih prodajnih clanaka. Ovaj PreSonus HD9 je nekih 1.500 dinara skuplji od ISK HP-980, kod kojeg se inace moze menjati kabl.

Mogu li se ova dva modela porediti ili je PreSonus HD9 ipak po vise parametara ispred?
 
Poslednja izmena:
Sve te slusalice koriste veoma slicne ili cak iste drajvere a razlike u opstem kvalitetu zvuka su veoma male, svode se uglavnom na nijanse u ''obojenosti'' zvuka.
HP-980 su verovatno najbolje iSK posle HD9999 mada su najverovatnije i tu razlike male a HD9 su ocigledno radjene na osnovi iSK MDH9000 koja je zajednicka za citav niz modela: https://www.reddit.com/r/headphones/comments/78x8ha/freeboss_mdh9000_review_aka_isk_mdh9000_lyxpro/

Bilo bi dobro da HD9 kostaju npr. 7500-8000 din a HP-980 6500 din. ali eto, nisu bas jeftine mada verovatno vrede svaki dinar.
Mogucnost jednostavne izmene kabla je prednost za iSK a s obzirom da su radjene na proverenoj AKG K osnovi postoji mogucnost da su i malo udobnije, u svakom slucaju im je prednost sto se automatski prilagodjavaju obliku i velicini glave a uz to su i jeftinije.
 
K72 ima za manje para
Nisam siguran da je ovaj kinez bolji izbor.
Ili akg k240 za 60evra najbolja kupovina.
Studijski standard, semi open...
Ja imam superlux, ali bih akg uzeo bez okretanja nazad u bilo kom momentu.



Sent from my HTC U Ultra using Tapatalk
 
Meni je bitno da izolacija bude dobra, zato mi ne odgovaraju semi open modeli.

Da je moguce pazariti iSK HD9999 u Srbiji ne bih imao dileme, ali posto je na Aliju sada cena oko 70 dolara ne bih porucivao zbog peripetija sa carinom.

Mislite da je moguce da se iSK HD9999 pojavi uskoro u prodaju u Srbiji?
 
K240 nisu bas za svakoga i za sve namene (napravljene su za studio) a unnamed planira kupovinu iskljucivo zatvorenih slusalica za koriscenje sa laptopom/kompom na poslu a zna se da K240 traze dobro pojacalo. Uz to mi je rekao da ne zeli da kupi polovne slusalice..

Na PP sam mu predlozio i K52/72 s tim sto nisam bas siguran da su bolje od raznih kineskih, verovatno su ''tu negde'' ali je cinjenica da slobodno moze da kupi i K72, nema greske sa svim nabrojanim slusalicama za taj novac.

Mislite da je moguce da se iSK HD9999 pojavi uskoro u prodaju u Srbiji?

Tesko mada mozes da pitas mail-om da li planiraju nabavku.

Inace, ne verujem da su HD9999 zvucno nesto primetno bolje od HP-980, verovatno su nijanse u pitanju + HD9999 pakovanje stize sa vise opreme (oni ''duboki'' jasticici su vrh) pa su i zbog toga malo skuplje.
Ako ikako mozes svrati do tih prodavnica i probaj HP-980/HD9 i K52/72, to je uvek najbolja opcija :)
 
Poslednja izmena:
Na KP ima ISK HP980 ali za 8k...ne znam koliko se isplati. Ništa ne fali ni ISK HP2011 modelu, hvale ih a na Aliju su 40-45$, dakle bez carine, jedino što imaju fixiran kabl.
Ili neki zatvoreni Superlux sa odvojivim kablom, svi su ok...
 
Sta bih dobio sa HD9 u odnosu na sadasnje HD7? Jel isplativ upgrade?
 
Dok ih ne probas neces znati.

Ali moze da se nagadja na osnovu tudjih utisaka (za iSK MDH9000), grafika itd. https://www.head-fi.org/threads/the-takstar-technical-pro-gemini-greathon-cyberx-qpad-thread.585356/page-275#post-12465893

Iz celog tog poredjenja HD7 su ''najpribliznije'' HP2011, bar prema FR grafiku mada to ne znaci da zvuce bas isto ili slicno. A razlikuju se i po dizajnu (semi-open vs closed), izolaciji.
iSK MDH9000 ocigledno imaju jaci bas i obojeniji, puniji zvuk od vecine ostalih iSK/SL ali to ne mora da znaci da su i HD9 takve, ko zna kako su ih ''tjunovali'', mozda samo dele slicne kuciste/osnovu sa MDH9000 a zvuce primetno drugacije (ne bolje ili losije vec drugacije).

8622189_thumb.jpg


Steta sto HD9 nemaju mogucnost jednostavne izmene kabla, i ja ih merkam ali mislim da su za tu cenu morale da imaju izmenjive kablove i dodatni par dubokih jastucica u fabrickom pakovanju kao HD9999.
ZUB_3781_1024x1024.jpg

A mogli su da postave i FR grafik na samom sajtu, uz ostale podatke.
 
Poslednja izmena:
Ako govorimo o zatvorenim sluškama od 60-70$, onda Takstar Pro82 definitivno dolazi u obzir, sjajne su. Lagane, izuzetno udobne, zatvorene, odličan zvuk, podesiv bass...
 
Gde ima u Bg da se probaju HD9? Bolje u inbox, da modovi ne ocene kao reklamu.
 
Drugaru trebaju bežične slušalice za telefon, sa baterijom koja može da izdrži bar 6-7 sati slušanja muzike, a u cenovnom rangu do 4000 dinara, možda malo preko toga. Ima neko neki predlog?
 
Verovatno mu se najvise isplati da naruci sa AE/GB: https://www.audiofanatyk.pl/recenzja-sluchawek-bezprzewodowych-bluedio-f2/
https://www.audiofanatyk.pl/recenzja-sluchawek-bluedio-turbine-t4/

Neka prevede testove i progugla malo, cisto da se informise oko nekog prosecnog trajanja baterije. Sve ispod ta dva modela je najverovatnije bacanje para, zato je bolje da u startu odvoji malo vise novca.

A za telefon su neke in-ear bolja opcija. Npr. KZ ZS6 sa dodatnim BT modulom: https://audiobudget.com/product/KZ/ZS6
http://www.thephonograph.net/kz-zs6-review/

Ovde imas nesto vise na tu temu.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno