Šta je novo?

Najbolje slusalice za malo novca

u srbistanu je best buy bez nerealan pojam xD ja odavno ne mogu da nadjem neke wow slusalice posto nam je ponuda, shipping i ostalo krsh. steta sto neki massdrop u EU ne otvore. Da bi uzeo nesto tip focal clear , elex, lcd2c, sundara, amiron i sl moras da ispljunes *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ske cifre u srb.
 
e pa ti kad imaš specijalne želje moraš da platiš ekstra ;)

toliko ima zanimljivih stvari koje nikad ovde neće biti dostupne...
 
Best buy do 1000 e, focal elegia kao closed back. :D Hbg, kad smo slabo tržište za hifi zabavu, a kamoli profi sluške, zato ovde nećemo imati ponudu koja se servira po zapadu, pa verovatno nikad.
 
Ma ovde nisu ni ove rasprostranjene marke dostupne da valja kao npr sony , sennheiser, beyer i sl a da ne pricam o ovim ostim a i da jesu opet im drmnu neke cene da samo *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* moze da to kupi kad se uzme u obzir zavrzlame i komplikacije oko garancije, reklamacije i sl za hifi.
Cudo nisi rekao hd800 posto ih hajluju svi zivi a ja bi ih zaobisao u sirokom luku pogotovo za cenu kod nas
 
e pa ti kad imaš specijalne želje moraš da platiš ekstra ;)

toliko ima zanimljivih stvari koje nikad ovde neće biti dostupne...

Zato što se sve ovde osim hleba i igara predstavlja kao lusuz i egzotika.

Samocenzura je najbolja ;)
 
Na AE su se pojavili ''hibridni'' jastucici (skaj + velur) koji odgovaraju raznim slusalicama (AKG/Superlux/iSK)
1
2
3

Treci deluju najbolje ali po obliku ocigledno nisu za AKG Kxx/SL, verovatno mogu nekako da se navuku.
Prva dva modela deluju optimalnije, svi su za oko 1cm deblji od fabrickih jastucica sto je verovatno plus za udobnost.
UTB8NoN2FGrFXKJk43Ovq6ybnpXaE.jpg
Definitivno menjaju zvuk (u zavisnosti od modela slusalica), treba prelistati komentare.

Brainwavz jastucici su u proseku 3X skuplji (sigurno i kvalitetniji) ali je sve to lutrija jer se na zna kako menjaju zvuk u odnosu na fabricke.

Ovo je verovatno najbolji ''dual'' stalak na AE, ako ne nadjem nista bolje u domacim prodavnicama moracu da narucim.
 
Poslednja izmena:
O, hoću te padove! Oni treći bi možda pasovali na Takstar Pro82, naručiću ih uskoro.

Kad smo kod Pro82, Cooler Master je 'ladno napravio gaming slušalice od njih i Zeos ih obožava:



80 dolara za "standardni" model i 100 za model sa 7.1 džidžumidžom. Po meni, bolji izbor od HyperX sluški i standardna preporuka za gaming slučalice ako neko ovde pita....videćemo koliko će koštati kod nas.
 
Poslednja izmena:
u srbistanu je best buy bez nerealan pojam xD ja odavno ne mogu da nadjem neke wow slusalice posto nam je ponuda, shipping i ostalo krsh. steta sto neki massdrop u EU ne otvore. Da bi uzeo nesto tip focal clear , elex, lcd2c, sundara, amiron i sl moras da ispljunes *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ske cifre u srb.

Auh i ja bih bas voleo da cujem kako zvuce Audeze LCD-X, Focal clear pa onda LCD-2C... Doduse bar znam koje su moje sledece slusalice, ako ikako budem skupio neke novce to ce biti beyerdynamic dt 1990 pro, cuo sam kako zvuce i odusevljen sam, definitivno mi odgovara takav zvuk, sve je tu plus ona izrada :smoke: .
Mislim obozavam moje fidelio x2 (woox), ali primeti se unapredjenje najvise u srednjim tonovima i glasu, cak mi i bas nekako deluje utegnutije, sve subjektivno naravno :)
 
Da li je moguće ili ja ne mogu da nađem ovakvu temu za izbor zvučnika?
 
Mislim da nema. Otvori i imacemo

TuturuTu on 6X
 
Auh i ja bih bas voleo da cujem kako zvuce Audeze LCD-X, Focal clear pa onda LCD-2C... Doduse bar znam koje su moje sledece slusalice, ako ikako budem skupio neke novce to ce biti beyerdynamic dt 1990 pro, cuo sam kako zvuce i odusevljen sam, definitivno mi odgovara takav zvuk, sve je tu plus ona izrada :smoke: .
Mislim obozavam moje fidelio x2 (woox), ali primeti se unapredjenje najvise u srednjim tonovima i glasu, cak mi i bas nekako deluje utegnutije, sve subjektivno naravno :)

ja cu definitivno uzeti neki Focal high end samo da se usidrim na jednom mestu. za sad sam vise portable varijanta. ni hd58x ne koristim toliko, mozda sam ih poslusao u 3-4 navrata od novembra 2018 ~_~ u nemackoj su beyer bas povoljne ali polovne pre mozda pola godine sam vidjao neke beyer edition 880 i 990 (znaci full metal izrada) 600ohm za 90-110 evra to je realno no brainer. ja bih to uzeo da mi stoje na zidu :) ali nemaju svi hording problem kao ja. makar za sad ne strecam da prodajem sve to kad vidim da sam presao granicu xD
 

Evo, kako sam obećao, javljam se sa rezultatima svog DIY pokušaja - po uzoru na ivanhoe-ov projekat.

Kao kostur, koristio sam Salar S11

Kao što je ivanhoe predvideo, rastavljanje istih je bilo krajnje jednostavno. Na žalost, nisam fotkao postupak, pošto sam bio u žurbi, da što pre utvrdim da li su drajveri ispravni ili ne. Međutim - sve je manje-više tako kako je Ivan opisao.

Sami HP50 drajveti su me malo zabrinuli. Naime - Kinezi su poslali jedan u plastici, kao što je Ivan pokazao na slikama, dok je drugi ostao u samom kosturu polu-raspale, originalne HP50 slušalice. Brinulo me je da li je sama membrana preživela, obzirom da je sve delovalo skrhano. Na sreću, na membrani je postojala samo jedna mala tačkica, i ispostavilo se da ne utiče na zvuk.

E, dođosmo i do najbitnije stvari - zvuk:

Iiiii.... Ne valja. :d Na prvu loptu - jako loše. Basa skoro nigde, srednji tu i tamo, visoki agresivni. Na kratko sam bio u čudu, dok nisam shvatio da se sve potpuno menja (što je i normalno ali ne u ovolikoj meri) kada se slušalice dodatno nabiju na uši, obzirom da S11 nemaju baš neki značajniji "grip". Mada, iako se stanje drastično popravlja pritiskanjem slušalica, visoki su i dalje pomalo agresivni za moj ukus. Ne znam koliko utiču same školjke od S11, pošto su potpuno prazne, a na raspaloj HP50 školjki sam primetio da je uz drajver bio nabijen tanji suđer, i gotovo da nije postojala nikakva praznina, sem malog "oduška" na zadnjem delu.

E sad, želiim da pitam iskusnije članove za par saveta.

1. Da li vredi da pokušam da nečim malo dopunim same školjke, da li bi time nešto dobio?
2. Da li neko ima ideju kako da "modujem" pad-ove kako bi slušalice bolje nalegale na uši? Imam utisak da bih mogao da dodam nekog sunđera ili čega već, da ih podebljam.
 
Nisam pratio taj deo DIY ali kao neki delimicno uspesni modder mogu ti reci da kad u startu ima toliko mana imaju dve opcije ili ne vredi pokusavati dalje ili mora neka ozbiljna modifikacija skoljki a to podrazumeva dodavanje, kao sto si pretpostavio, raznih dampening materijala. Za pocetak probaj vatom da oblozis ili glinom a posle na sam driver probaj sa razlicitim materijalima pa vidi kakv zvuk dobijes. Za visoke ti je jedino resenje da stavis nesto izmedju pads i drivera ili da uzmes dunlje pads. Probaj i da dodas neki vent u skoljku, ako imas alat. U sustini ti se sve svodi na probaj i poslusaj dok ne nadjes nesto da ti odg. Mada iz licnog iskustva i raz*ebanih grado sr80, mdr7506, denon hp700 i sl realno ne vredi truda. Mozda su za modding najzahvalnije tr50. Realno ne zalim moje pokusaje i delimicne uspehe ali osim nekih frankenstajna ne dobijas nista epohalno. Drugaciji zvuk ne znaci i bolji. Trazi reverzinilne modove je najbolja varijanta. Za DIY projekte od nule je opet najbitnije have fun tinkering xD okaci sliku kad i akp ih dovedes u stanje da ti se svidja zvuk :) Good luck
 
@guza88

jesi li proverio za početak da li su ti drajveri u fazi? https://www.youtube.com/watch?v=kUT6ZhFdLkA

kakav je bio zvuk sa originalnim drajverima, ako si probao? ako je i sa njima bio isti problem sa pritiskanjem padova oko ušiju da bi se dobio bas, onda je verovatno u pitanju loš "seal" pa ti iscuri bas. verovatno može da se reši promenom padova. da li je isti zvuk i preko kabla i preko bt?

izmeri prečnik padova (po obe ose ako su ovalni) i slikaj kako se kače.

što se tiče agresivnih visokih to se rešava stavljanjem sunđera, tkanina, jednog ili više slojeva toalet papira, itd.

teško mi je ovako napamet da procenim :)
 
@zyllion @ivanhoe

Hvala obojici na savetima! Videću za vikend ako postignem malo da ih izmodujem. A fotke i mere pad-ova ću okačiti danas, nešto kasnije.
Btw nisu u kontra fazi. To sam isprobao i pre nego što sam ih zatvorio. :) To je barem nešto što nije teško utvrditi.
A i sa originalnim driver-ima je zapravo bio isto, samo su oni bili, naravno, daleko lošiji u svakom smislu.
A razlika u zvuku nije toliko ogromna između BT i kabla. Postoji - naravno, ali ne toliko koliko sam se bojao. Najviše se čuje kod visokih tonova ali ništa drastično.
 
Poslednja izmena:
@zyllion @ivanhoe

Evo me opet - sa malim kašnjenjem.

Za početak - hvala obojici na korisnim i vrednim savetima! Do sad se nisam bavio modovanjem slušalica, nije mi tako nešto padalo na pamet.

Kako sam za sada hteo samo na brzaka da isprabam ponešto, opet nema fotki, na žalost.

Pri ruci sam imao par "sunđerastih piramida", ostataka od akustičke obloge. Njih sam samo ubacio u školjke i iste zatvorio, bez lepljenja. (kao što rekoh - u pitanju je proba). Kako su sunđeri malo višlji, taman su se malo nabili prilikom zatvaranja školjki, tako da nema nikakvog pomeranja. I relativno su dobro popunili prazan prostor.
Rezultat - smanjenje vibracije celih školjki koje je pre bilo prisutno, moglo se opsetiti na dodir spoljašnjih delova školjki. Ovo je dalje uzrokovalo smanjenje distorzije kod srednjih tonova.

Ubacio sam jedan sloj dvoslojnog wc papira između drajvera i pad-a, tačnije - između same školjke i pad-a.
Rezultat - visoki se sada ponašaju drugačije. Ranije je ceo raspon visokih bio agresivan. Sada su samo sibilanti prenaglašeni i po koja činela ali ne svaka. Opet - najviše sibilanti.
Pretopstavljam da bi trebao da dodam još koji sloj papira ili neku tkaninu...

Ivicu pada, sa unutrašnje strane, sam dopunio vatom, kako bi ga "podebljao".
Rezultat - niski sada "ne beže" i zvuče veoma dobro. Gotovo da nema razlike kada se slušalice dodatno pritisnu na uši. Bas nije prenaglašen kao kod JBL Bassline (ako ikome znači, te su mi pri ruci trenutno) nego je lepo odmeren i topao, kao i low-mid.

I nisam izmerio pad-ove opet... Moraću i to da uradim - pa javljam.

Sve u svemu, razlike su ogromne, za samo par minuta posla. Opet kažem - nisam do sada radio tako nešto. Interesantno iskustvo, moram priznati. :)

Još jednom - hvala na pomoći!
 
Kako stoje Sennheiser hd 25 u odnosu na main stream konkurenciju u sredjem segmentu tipa m40x,Sennheiser-ovi pocetni modeli 5 serije itd...
Poredio neko?Vec dugo su na trzistu...
 
Pozdrav, zanimaju me BT slusalice za teretanu tako da ne treba da budu nekog specijalnig kvaliteta.
S obzirim da su meni cak i one Samsung bubice tuned by AKG odlicne iz kutije znaci da nisam zahtevan korisnik.
Posto sam promenio telefon sad nemam vise 3.5 mm tako da sam gledao naprimer
JBL bežične slušalice T450BT cena negde oko 5.500 u domacij radnji.
Pa me zanima da li moze neka preporuka u toj ceni 5-7.000 koji dinar gore dole nije bitno.
I pozeljno bi bilo da lepo rade sa Iphonom posto njega koristim.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Pozdrav, zanimaju me BT slusalice za teretanu tako da ne treba da budu nekog specijalnig kvaliteta.
S obzirim da su meni cak i one Samsung bubice tuned by AKG odlicne iz kutije znaci da nisam zahtevan korisnik.
Posto sam promenio telefon sad nemam vise 3.5 mm tako da sam gledao naprimer
JBL bežične slušalice T450BT cena negde oko 5.500 u domacij radnji.
Pa me zanima da li moze neka preporuka u toj ceni 5-7.000 koji dinar gore dole nije bitno.
I pozeljno bi bilo da lepo rade sa Iphonom posto njega koristim.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Niko nema predlog za bt sluske za teretanu oko 50e u domacim radnjama? :(


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Isplati li se JBL E55BT za 50e ili postoje bolji modeli u tom cenovnom rangu ?
Imam priliku da ih uzmem na akciji danas.
 
Koje su od ovih slušalica najbolje, imaju najbolji zvuk za ovaj novac? I da su udobne da ne bole uši nakon dužeg korišćenja.
A4Tech HS-800
Altec Lansing Ring AL-CAQ360-001
Gembird BHP-MIA, bluetooth
Sony MDR-XD150W
 
Te prve sam dobio na poklon pre nekoliko godina, udobnost je ok, zvuk je malo bolji od vecine krsa u tom cenovnom rangu ali nisu za preporuku, sony sam probao nekoliko puta i zvuk bi bio ''ok'' da kostaju do 1500 din. Mnoge u tom cenovnom rangu izgledaju ''mocno'' ali su zvucno i po izradi krs.

U sustini su sve bacanje novca, nista ispod ovih iSK se ne isplati uzimati (2999 din u GT-u): https://www.audiofanatyk.pl/recenzja-sluchawek-isk-hp-580/
Zatim HD 681, 681 evo, 668b (i ostale koje su 1000x pomenute u ovoj temi) ali su sve skuplje od tih iSK.
 
Zašto bi ih upropastio za 6 meseci ako ih koristiš normalno, šta im radiš?
Imam 2 modela tih chi-fi sluški, i iako materijali i izrada nisu premium (za te pare logično), robusne su. Padale su mi više puta što sa stola, što sa kućišta, i kao nove su i rade lepo. Da ne pominjem zvuk poput 3-5x skupljih slušalica...
 
Manje vina, manje vina
 
Nazad
Vrh Dno