@Dejan.
Kakva crna inspekcija, imas ti prava naruciti koliko oces nista nije prekrsaj, samo carina to nece pustiti, a inspekcija moze jedino da ti dodje ako ne platis PDV (ako prosvercujes robu sto preko poste bas i ne mozes ako nemas nekg unutra, itd...) u vecem iznosu... a posto svako placa ona nije opcija..
Menjao zeljko : 22.06.2014. u 17:07
Nadji nekog ako imas od prijatelja da ima firmu pa nekako da sredite
Ova diskusija oko kopacki me navede da pitam sledece:
Sta se desava, ukoliko isti dan za fizicko lice stignu dve tri posiljke, od dva tri razlicita seller-a?
Pitam ovo jer juce narucih svasta nesto, a tri posiljke su mi danas poslate SingPost-om.
Na samo te tri posiljke je vrednost (realna) preko 250$, a nije nemoguce da ce stici isti dan![]()
Naravno sve sam narucio za licnu upotrebu (mediaplayer, powerbank x 2, neke led diode sa kontrolerom), i ne razmisljam o daljoj prodaji.
Kako gledaju na to, tj ajd da olaksam, ako su dva predmeta placena po 50$, upadaju u onu grupu da se ne carine, da se na njih obracunava samo PDV.
Jedan je 150 i ok, carina i PDV ako mora...
Ali, ako dodju sva tri istog dana, kod istog carinika i za istu osobu (Marfi me prati odavno, ne bi me cudilo da mi se bas to dogodi), da li onda na ceo iznos (sve tri posiljke) ide carina + pdv ili ce se gledati svaka posiljka zasebno? Pretpostavljam da ce se gledati zasebno, ali ... opet da pitam![]()
@DaPimp
Ako su razlicite .. nista, moze jedino da se desi ako je carinik ***** a veci deo jeste, da udari vecu proceni jer ga mrzi da radi svoj posao...
Sve tri su razlicite, razliciti predmeti, selleri, cene
Hvala na odgovoru![]()
Tako sam i mislio. Onda ću morati da rastegnem na više adresa, odjednom. Da me ne provale onda što ide u isti grad sve?
Nije za mene, nego za drugare i par komada da zaradim nešto. A kod "domaćih" Kineza ovo ne mogu da tražim. Već sam kupio 10ak pari i sve su vrhunskog kvaliteta. Prodao sam par modela igračima iz Prve Lige Srbije i oduševljeni su kakve su kope za male pare.
Rastežem na više adresa, druge mi nema.
Zeljko, kako tebe bar ne mrzi da opet nekome pises isto sto je dve-tri strane unazad receno i u prvom postu prilicno precizno opisano?
Dizem ruke...
Duca89: Daj mi broj tvog dilera, ima opasno dobru robu
Ma može da naručuje koliko hoće ali ne može da prodaje, 15 pari sigurno nije za njega a kad prodaje neće po nabavnoj ceni,a PDV se plaća na ukupnu vrednost. Evo pre mesec dana uhvatili su ''šanera'' iz moje ulice koji je valjao patike po fejsbuku kao original za 70evra, a kupovao ih od Kineza na veliko za 20-30 ti Kinezi jesu platili PDV i carinu ali on nije i to jeste težak poreski prekšaj
Znaci pitanje:
Postar mi je upravo doneo telefon iz dalekog Singapura, i naplatio mi 100din.
medjutim dobio sam i papir od carine gde pise 2180din.
medjutim nista ne pise tu kome sta da se plati,
pa sad ne razumem, ako mi postar nije trazio, hoce li carina da trazi, ne kontam
hvala unapred
@sicko Ja sam imao istu situaciju. 100rsd na priznanici i 1900 carinski izveštaj i meni je to poštar naplatio.
Trebalo bi da te juri postar ,jer ce njemu traziti pare za carinu
A sto jednostavno ne posaljes to kod nekog rodjaka/prijatelja u inostranstvu tipa Svajcarska, Nemacka...I posle ti on to posalje busom, niti se cimas za papire, niti carinu, niti nista :-)
Ja sam bio porucio robu iz Kine pre par godina za 1200$, i sve mi je bilo poslato UPS-om u Svici i nista mi drugar nije platio carinu niti sta...Samo su mu kuriri ostavili uspred vrata i otisli. 3 paketa su stigla, unutra je bilo jakni, patika, pantalona, kopacki itd..
I posle mi je to sve poslao autobusom iz dve ture, jer vozac nije smeo da rizikuje.:-)
Bookmarks