»RSS Benchmark sajt

      Strana 8 od 35 PrvaPrva ... 45678910111218 ... PoslednjaPoslednja
      Prikazani rezultati od 106 do 120 od ukupno 521

      Tema: Servis

      1. #106
        Newcomer
        Na forumu od
        Oct 2012
        Lokacija
        Novi Beograd
        Poruka
        22
      2. Moja mašina
        • CPU: 3600+
        • MoBo: AM2
        • RAM: DDR2 4 GB
        • VGA: 740 GT
        • MON: 23 inch
        • HDD: 500 GB WD
        • OS: WIN 7 32 bit
      3. Laptop ima problema sa gasenjem. U smislu da nece da se ugasi/restartuje.
        Nekad se desi da normalno ugasi, uglavnom pri kracem radu.
        koristim podlogu za laptop sa dva kulera i otvarao sam ga i nema prasine.vidi se da je raniji vlasnik neku tecnost prosuo malo po tastaturi...
        Isti slucaj sa win 7 i sa win XP SP3.
        Cak i pri instaliranju win , pa treba da se restartuje i tada zablokira.
        Ja mu prekinem dovod struje i tako ga ugasim i zacudo pri ponovnom paljenju sve je ok,ne izbacuje nikakve poruke (npr.onaj izbor:start win normally;last good configuration...), niti plavi ekran.
        celeron 1,5 GHz
        2x 512 ddr2
        hard 40 GB daje excellent u sentinelu
        sta mislite da je kvar i koliko bi kostala popravka?

      4. #107
        Member Avatar korisnika Kissme1
        Na forumu od
        Sep 2010
        Lokacija
        Subotica
        Poruka
        1.619
      5. Moja mašina
        • CPU: AMD FX 8350 BE
        • MoBo: Sabertooth 990FX R2.0
        • RAM: 4X4 GB Kingston 1600mhz
        • VGA: Amd Radeon HD 6990
        • MON: Dell S2340M IPS
        • HDD: 1xssd g355Intel 250gb + 2x4tb samsung
        • OPT: Sony Nec 24x
        • Case: CM 690 II + CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W
        • SND: Realtek HD 5.1
        • OS: Windows 7 Ultimate sp-1 64bit-a
        • LAP: g505s
        • TV: Samsung 46F5000
        • INET: DSL
        • Ostalo: 3 Dzukca "newfoundland dog"
      6. Citat Citiram korisnika: slobomo Pogledaj poruku
        Uzmete el. pumpu od duseka. Meni vrsi posao
        Meni moja vrisunlua , daj kazi mi gde da ispazarim drugu, video sam na pijacama ali slabo rade , ovo sto sam ja imao je islo uz neki "dormeo" sa topsopa bila je to extra pumpa!

      7. #108
        Member Avatar korisnika Kissme1
        Na forumu od
        Sep 2010
        Lokacija
        Subotica
        Poruka
        1.619
      8. Moja mašina
        • CPU: AMD FX 8350 BE
        • MoBo: Sabertooth 990FX R2.0
        • RAM: 4X4 GB Kingston 1600mhz
        • VGA: Amd Radeon HD 6990
        • MON: Dell S2340M IPS
        • HDD: 1xssd g355Intel 250gb + 2x4tb samsung
        • OPT: Sony Nec 24x
        • Case: CM 690 II + CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W
        • SND: Realtek HD 5.1
        • OS: Windows 7 Ultimate sp-1 64bit-a
        • LAP: g505s
        • TV: Samsung 46F5000
        • INET: DSL
        • Ostalo: 3 Dzukca "newfoundland dog"
      9. Zaboravih da pohvalim korisnika "Tarmi Ricmi" covek je OBJASNIO , stvarno skidam kapu ..

        Eto mislim da nisam video nigde BIOS hotflash - zna nekada biti bas korisno , moj drugar se time igrao i moram da kazem da je imao jako dobre rezultate recimo 98% uspesno. On je radio to tako sto je nozice ispravnog EEPROM chipa naslonio na nozice neispravnog chipa i zalepio necim stim da je pazljivo odradio da bude kontakta izmedju svake nozice. Nakon cega bi ploca trebala da se uplali , prodje post , odlepi se ispravni EEPROM i uradi se flash nakon toga. Ja sam licno sa njim par puta radio (tamo gde smo smatrali da se isplati cimati) , ali kazem kod nas je bilo tako , mozda neki drugi korisnici imaju drugih nacina? Mislim cuo sam svasta ali reko da podelim ovde sa vama , naravno ukoliko je neko imao slicna iskustva voleo bih da podeli ovde na ovoj temi.

      10. #109
        Member
        Na forumu od
        May 2006
        Lokacija
        Svrljig
        Poruka
        2.109
      11. Moja mašina
        • CPU: Athlon II X2 250 - 3.5 ghz
        • MoBo: BIOSTAR A780L3L
        • RAM: Kingston 2GB DDR3 1333 - 1532 Mhz
        • VGA: Integrated ATI HD3000
        • MON: Asus VW 195S
        • HDD: WD Blue 640 GB SATA
        • OPT: Asus DVD-ROM, Samsung 20x SATA
        • Case: Midi Tower / Bluebery 500w
        • SND: Integrated / neki Genius
        • OS: Win 7 x64
        • TV: WEG LCD TV 32 inch
        • INET: Wifi
        • Ostalo: Na poslu 10 Mb / 1 Mb
      12. Fleshovanje BIOS-a rađeno na sledeći način, nekoliko puta :
        Ispravan BIOS čip se ubaci u podnožje, ali ne gura do kraja, već samo koliko da ploča može da bootuje.
        Dok sve radi, taj ispravan čip se izvadi, a neispravan ubaci u ploču, i fleshuje novi BIOS

      13. #110
        Member Avatar korisnika safmaverick
        Na forumu od
        Jan 2009
        Lokacija
        Sombor
        Poruka
        173
      14. Moja mašina
        • CPU: Intel Core 2 Duo E8400 (E0) @4GHz + HP Heatsink 418803-001
        • MoBo: Asus P5KC rev. 1.03G
        • RAM: 4 Gb DDR3 Excelram 1200MHz
        • VGA: Gainward nVidia GeForce GTX260 GS
        • MON: Philips LED 21.65"
        • HDD: WD 10EARS + WD 740 Raptor
        • OPT: LG DVD/RW
        • Case: Chieftec
        • SND: SoundBlaster Connect USB
        • OS: Windows 8.1 Pro x64 Original
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Zvucnici Logitech Z-5500, Saitek Cyborg Evo + Saitek X52 Throttle, Logitech Formula EX
      15. Pozdrav svima.

        Mogu li se nekako popraviti pinovi na ploci intel 1156 socketom? Jedan je polomljen, a jedan iscupan?

      16. #111
        Moderator Avatar korisnika Jericho
        Na forumu od
        Jun 2011
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        7.178
      17. Moja mašina
        • CPU: Phenom II X4 955/Hyper 212+
        • MoBo: MSI 870-C45
        • RAM: Kingston HX 1600
        • VGA: Sapphire HD 6770
        • MON: Dell U2311H
        • HDD: Hitachi DS 1TB
        • OPT: Sony DVD-RW
        • Case: Unitek A9006-C4
        • SND: Altec VS2421E
        • OS: Win 10
        • INET: Kablovska
      18. http://forum.benchmark.rs/showthread...omljeni-pinovi
        A ispravljanje je daleko manji problem.

      19. #112
        Member
        Na forumu od
        Jan 2010
        Lokacija
        Podgorica
        Poruka
        3.355
      20. Moja mašina
        • CPU: 2500K/TRUE Black
        • MoBo: Maximus IV Gene-Z
        • RAM: Corsair Vengeance 8GB
        • VGA: MSi GTX970
        • MON: P2370
        • HDD: 1xSSD + 3xHDD
        • Case: Raven2
        • SND: Supreme FX X-Fi 2
        • OS: Win 10 Pro x64
        • TV: LG LA690s
        • INET: DSL
      21. Samo mnogo je lakse odradit AMD-ov pga id Intel-ovog lga. Za Intel nisam siguran da moze ista da se uradi.

      22. #113
        Member Avatar korisnika safmaverick
        Na forumu od
        Jan 2009
        Lokacija
        Sombor
        Poruka
        173
      23. Moja mašina
        • CPU: Intel Core 2 Duo E8400 (E0) @4GHz + HP Heatsink 418803-001
        • MoBo: Asus P5KC rev. 1.03G
        • RAM: 4 Gb DDR3 Excelram 1200MHz
        • VGA: Gainward nVidia GeForce GTX260 GS
        • MON: Philips LED 21.65"
        • HDD: WD 10EARS + WD 740 Raptor
        • OPT: LG DVD/RW
        • Case: Chieftec
        • SND: SoundBlaster Connect USB
        • OS: Windows 8.1 Pro x64 Original
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Zvucnici Logitech Z-5500, Saitek Cyborg Evo + Saitek X52 Throttle, Logitech Formula EX
      24. Citat Citiram korisnika: Jericho Pogledaj poruku
        http://forum.benchmark.rs/showthread...omljeni-pinovi
        A ispravljanje je daleko manji problem.
        OK, hvala, iscitacu pa cu videti kako i sta. Da, znam da je za AMD lakse, jer su iglice pod pravim uglom ako se ne varam...

      25. #114
        Member Avatar korisnika N3n0
        Na forumu od
        Nov 2009
        Poruka
        261
      26. Moja mašina
        • CPU: Intel® Core™2 Duo Processor E4300
        • MoBo: ASUS P5LD2 SE
        • RAM: Kingston ValueRAM: 2x512MB 533MHz DDR2 + 2x1GB 800MHz DDR2
        • VGA: ASUS NVIDIA® GeForce® EN7600GT/HTDI/256M
        • MON: SAMSUNG 226BW
        • HDD: WD Caviar Blue 160 GB SATA Hard Drive + WD Caviar Blue 640 GB SATA Hard Drive
        • OPT: Pioneer + Asus
        • Case: Cooler Master Centurion 534 - PSU CM 380W
        • OS: Windows 7 32 bit
        • TV: Panasonic Viera TH-42PV80 (42-inch plasma)
        • INET: Kablovska
      27. Kada uključim kompjuter ne čuje se bip (pretpostavljam sa matične ploče), ne pokreće se ništa, ekran je crn.

        Kada se kompjuter normalno palio, čuo bi se bip, DVD drajv bi zasvetlio, čulo bi se grebanje flopi drajva i onda bi se pojavio Asus logo matične ploče, a nakon toga bi krenuo Windows.

        Problem je nastao na sledeći način: u toku rada PC-a, priključio sam eksterni HDD na USB. Obično krene Autoplay i izađe mi pop-up prozor koji nudi Play Video, Music,... Open Folder. Sada mi nije iskočilo ništa, a kada sam ušao u My Computer pojavio se novi disk I (eksterni). Probao sam da mu pristupim, ali nije bilo moguće (u Task manageru se pojavilo Not Responding). Odlučio sam da uradim Shut Down, a onda iskopčam eksterni HDD, ali ni to mi nije uspelo. Sve je bilo relativno normalno do krajnjeg ekrana Shutting Down, koji je potrajao desetak minuta gde sam ja pokušao gašenje na silu, prvo preko dugmeta, a kako to nije prošlo isključio sam struju na prekidaču na produžnom kablu.

        Nakon toga kada pokušam da upalim PC dešava se gore opisani problem.

      28. #115
        Banned
        Na forumu od
        Dec 2001
        Lokacija
        Novi Sad
        Poruka
        13.382
      29. Moja mašina
        • CPU: i5 4570 & Alpenfoehn Brocken cooler
        • MoBo: Asus z87-a
        • RAM: Kingston 2x 8Gb 2400Mhz
        • VGA: HD4600 + MSI 1070 + 290x
        • MON: Samsung C530 + Acer 22inc
        • HDD: Samsung evo 250Gb + Samsung 2TB
        • OPT: NEC 5240
        • Case: CM Trooper, Seasonic SS-750KM3
        • SND: integrusa
        • OS: Win 10 x64
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Pinnacle PCTV
      30. Verovatno crkla ploca, hdd povukao vise struje iz USB ...

      31. #116
        Member Avatar korisnika N3n0
        Na forumu od
        Nov 2009
        Poruka
        261
      32. Moja mašina
        • CPU: Intel® Core™2 Duo Processor E4300
        • MoBo: ASUS P5LD2 SE
        • RAM: Kingston ValueRAM: 2x512MB 533MHz DDR2 + 2x1GB 800MHz DDR2
        • VGA: ASUS NVIDIA® GeForce® EN7600GT/HTDI/256M
        • MON: SAMSUNG 226BW
        • HDD: WD Caviar Blue 160 GB SATA Hard Drive + WD Caviar Blue 640 GB SATA Hard Drive
        • OPT: Pioneer + Asus
        • Case: Cooler Master Centurion 534 - PSU CM 380W
        • OS: Windows 7 32 bit
        • TV: Panasonic Viera TH-42PV80 (42-inch plasma)
        • INET: Kablovska
      33. Au jbt, nije valjda. Kako da budem siguran da je ploča?

      34. #117
        Member Avatar korisnika N3n0
        Na forumu od
        Nov 2009
        Poruka
        261
      35. Moja mašina
        • CPU: Intel® Core™2 Duo Processor E4300
        • MoBo: ASUS P5LD2 SE
        • RAM: Kingston ValueRAM: 2x512MB 533MHz DDR2 + 2x1GB 800MHz DDR2
        • VGA: ASUS NVIDIA® GeForce® EN7600GT/HTDI/256M
        • MON: SAMSUNG 226BW
        • HDD: WD Caviar Blue 160 GB SATA Hard Drive + WD Caviar Blue 640 GB SATA Hard Drive
        • OPT: Pioneer + Asus
        • Case: Cooler Master Centurion 534 - PSU CM 380W
        • OS: Windows 7 32 bit
        • TV: Panasonic Viera TH-42PV80 (42-inch plasma)
        • INET: Kablovska
      36. Izvukao sam produžni kabal iz utičnice, povadio kablove koji su bili prikačeni na kućište (napajanje, monitor, zvučnici, miš, tastatura, mreža, ...), otvorio sam kućište, pošto je baterija na malo nezgodnom mestu ispod grafičke karte, izvadio sam grafičku i napokon odstranio bateriju koja se nalazi na matičnoj ploči. Nakon desetak minuta ponovio sam čitav proces obrnutim redosledom (umesto rastavljanja, uradio sam sastavljanje), vratio bateriju, grafičku i sve redom ...

        Kada je konačno sve bilo povezano vratio sam produžni kabal u utičnicu, pritisnuo dugme na kućištu i ... ništa ...

        Pritisnuo sam još jednom i SVE JE PRORADILO.
        NE MOGU DA VERUJEM DA RADI, mislio sam da je sve sprženo da se ko zna šta izdešavalo, dosta sam guglovao i simptomi koje je imao moj PC u 90% su ukazivali na fatalan kraj za CPU/MOBO/PSU, nešto iz tog trija.

      37. #118
        Moderator Avatar korisnika Jericho
        Na forumu od
        Jun 2011
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        7.178
      38. Moja mašina
        • CPU: Phenom II X4 955/Hyper 212+
        • MoBo: MSI 870-C45
        • RAM: Kingston HX 1600
        • VGA: Sapphire HD 6770
        • MON: Dell U2311H
        • HDD: Hitachi DS 1TB
        • OPT: Sony DVD-RW
        • Case: Unitek A9006-C4
        • SND: Altec VS2421E
        • OS: Win 10
        • INET: Kablovska
      39. Najkomplikovaniji nacin za clear cmos, ali bitno je da ti je proradilo.

      40. #119
        Member Avatar korisnika CountMike
        Na forumu od
        Jul 2012
        Lokacija
        Beograd. Toronto
        Poruka
        5.022
      41. Moja mašina
        • CPU: Ryzen R5 1600X, CM Nepton 140XL
        • MoBo: Asus PRIME X370 PRO
        • RAM: 2X8GB HiperX 3000MHz
        • VGA: Ga Rx 460 OC 2GB.
        • MON: BenQ 28" + 2x Samsung 2494
        • HDD: Samsung 960Evo, 250GB, SP V70 240GB, WD Blue 2TB,WD Blue 1TB
        • OPT: DVD
        • Case: Chieftek Dragon (customized)
        • SND: On Board
        • OS: Win 10 Pro, W7 Ult., Linux Mint
      42. Proveri i to dugme za paljenje ako se opet ponovi problem, ume da zaglavi ili da ne da kontakt.

      43. #120
        Member Avatar korisnika N3n0
        Na forumu od
        Nov 2009
        Poruka
        261
      44. Moja mašina
        • CPU: Intel® Core™2 Duo Processor E4300
        • MoBo: ASUS P5LD2 SE
        • RAM: Kingston ValueRAM: 2x512MB 533MHz DDR2 + 2x1GB 800MHz DDR2
        • VGA: ASUS NVIDIA® GeForce® EN7600GT/HTDI/256M
        • MON: SAMSUNG 226BW
        • HDD: WD Caviar Blue 160 GB SATA Hard Drive + WD Caviar Blue 640 GB SATA Hard Drive
        • OPT: Pioneer + Asus
        • Case: Cooler Master Centurion 534 - PSU CM 380W
        • OS: Windows 7 32 bit
        • TV: Panasonic Viera TH-42PV80 (42-inch plasma)
        • INET: Kablovska
      45. Jutros sam ga normalno upalio, verovatno je u redu. Nisam siguran, ali nakon silnih pokušaja da upalim PC na dugme, možda sam ga ostavio u nekom ON modu, pa je prvi pritisak nakon popravke bio OFF, a tek drugi ON. Ne znam da li uopšte funkcioniše na taj način, ali mi to pada na pamet, zašto nije moglo da se upali na prvi pritisak.

        Jedna stvar me nervira. Kada prikačim eksterni HDD, pojavi se poruka "this device can perform faster...", nešto u smislu da ga nisam povezao preko brzog USB 2.0 porta. Kada probam da prebacim film ~ 5GB, pojavi se "estimated time 1 hour", treba mu SAT vremena da prebaci film. Da li ima neko rešenje za ovo?

      Strana 8 od 35 PrvaPrva ... 45678910111218 ... PoslednjaPoslednja

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •