»RSS Benchmark sajt

      Strana 2 od 6 PrvaPrva 123456 PoslednjaPoslednja
      Prikazani rezultati od 16 do 30 od ukupno 79

      Tema: [Android][Tutorial] Mala skola

      1. #16
        Member Avatar korisnika nnnn
        Na forumu od
        Nov 2006
        Lokacija
        Zemun
        Poruka
        1.395
      2. Moja mašina
        • CPU: AMD X2 7750+ Black
        • MoBo: JW-RS780UVD-AM2+ v1.3
        • RAM: 2 x 1GB ddr2 800 GEIL Ultra
        • VGA: 3870
        • MON: Samsung 2433 + 730bf
        • HDD: 2x500gb sata2 WD, 500 gb sata2 hitachi, 250gb sata2 samsung
        • OPT: Nec 3520 dvd/rw
        • Case: Cooler master ammo 533 i LC power 550w
        • INET: DSL
      3. Citat Citiram korisnika: sirNemanjapro Pogledaj poruku
        nnnn, kada god budeš mogao, nikakv problem.
        Evo, evo Juce sam ceo dan prespavao umoran od jurenja uslova.. Uvatio sam ga na kraju Tako da cu veceras da odradim nastavak ovoga.

        Inace planiram jos dva dela. Jedan gde cu da napravim funkcionalnost digitrona.
        I drugi gde cu da pokazem kako se dodaje menu, i kako se prelazi na drugi activity.

        A ako ima zaniteresovanog naroda mislio sam da zajedno napisemo client/server aplikaciju, mali programcic za slanje sms-a preko racunara.

      4. #17
        Member Avatar korisnika Goyakla
        Na forumu od
        Mar 2005
        Lokacija
        Kragujevac
        Poruka
        2.354
      5. Moja mašina
        • CPU: AMD Ryzen 5 1600
        • MoBo: ASRock A320M
        • RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 3000
        • VGA: Inno 3D GTX 1060 6GB
        • MON: Benq GW2480
        • HDD: SSD 840 EVO 120 GB + 860 EVO 500 GB
        • Case: MS Industrial Cube; LC Power 6600GP
        • SND: Cooler Master MH751
        • OS: Windows 10
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Logitech G403, CM Quick Fire XTi
      6. Nemam pojma o programiranju niti će mi ovo trebati ali svaka čast na trudu. Trebalo je vremena za ovo

      7. #18
        Newcomers
        Na forumu od
        Jul 2010
        Lokacija
        Novi Sad
        Poruka
        1
        Svaka cast! Citam, pratim! Planiram da pravim neku igricu, ali ne znam tacno sta ce mi sve trebati.. jel imas neka iskustva sa tim? Ili bar savet?

        thx, d.
        There can be miracle, when you believe.

      8. #19
        Member Avatar korisnika nnnn
        Na forumu od
        Nov 2006
        Lokacija
        Zemun
        Poruka
        1.395
      9. Moja mašina
        • CPU: AMD X2 7750+ Black
        • MoBo: JW-RS780UVD-AM2+ v1.3
        • RAM: 2 x 1GB ddr2 800 GEIL Ultra
        • VGA: 3870
        • MON: Samsung 2433 + 730bf
        • HDD: 2x500gb sata2 WD, 500 gb sata2 hitachi, 250gb sata2 samsung
        • OPT: Nec 3520 dvd/rw
        • Case: Cooler master ammo 533 i LC power 550w
        • INET: DSL
      10. Napokon nastavak

        Prvo da se izvinim sto mi je trebalo ovoliko, uletela mi je neka frka sa projektom nekim na faksu i nisam imao vremena da disem.

        Part IV - Digitron funkcionalnost

        U ovom cemo napraviti da nas digitron u stvari radi, nece biti najlepsi niti najfunkcionalniji ali ce da radi, to nam nije ni cilj, vi na osnovu ovoga ako zelite mozete da dodate brdo i brdo funkcija i da napravite pravi mali sience calculator.

        Ovako, malo da udjem u neku teoriju kako sam ja napravio ovaj digitron, postoji mnogo nacina ja sam izabrao jedan.

        Prvo da podelimo nasu aplikaciju na frontend i backend. Frontend bi bio user interface i klasa Glavna.
        Backend ce biti isto klasa ja sam je nazvao Calculator.

        Prednost ovakvog pristupa je, sto ja imam celu funkcionalnost uradjenu u mojoj klasi Calculator koja je 99% nezavisna od platforme, tacnije imam samo jednu Android komponentu mada mogao sam i bez nje, ali sam namerno stavio da vam pokazem prosledjivanje reference( vise o ovome malo kasnije). Sta ovo znaci? Pa znaci da vi ovu klasu mozete da iskoriste na primer ako pravite digitron za Blackberry, koji se isto pravi u javi, samo treba frontend da odradite, ili stand alone java aplikaciju, ili web aplet, ili kao deo neke komplikovane aplikacije.. Znaci re-usability, ili mogucnost ponovnog koriscenja.

        Pa ajde da krenemo, desni klik na paket vezba.digitron -> new -> class
        Nazovite klasu Calculator, finish, dobicete praznu klasu koja izgleda ovako:

        Kod:
        package vezba.digitron;
        
        public class Calculator {
        }
        Ajde da vidimo koje promenjive nasa klasa treba da ima, dodacemo u nju:

        Kod:
        private float broj1,broj2;
        Znaci 2 broja, prvi i drugi, u principu digitron uvek barata sa dva broja. Cim dobijete neki rezultat, on zauzima mesto prvog broja.

        Kod:
        private int state;
        Ovo je kljucna stvar u svakom sistemu koji razvijate, njegovo stanje, namerno sam ovako pravio da bi pokazao kako se dosta stvari radi.
        Nas sistem ima 5 stanja u kojima u datom trenutku moze da se nalazi, i za svako stanje"

        * 0 - Tek startovan ili pritisnuto CE, jos uvek nije unet broj.
        * 1 - Unos broja u toku, moze se pritisnuti operacija
        * 2 - Pritisnuta operacija, moze se uneti drugi broj
        * 3 - u toku je unos drugog broja, moze se pritisnuti operacija ili jednako
        * 4 - pritisnuto je jednako, i ako se krene da se kuca broj vracamo se na stanje 1, a ako se pritisne operacija idemo na stanje 2

        Nacrtao sam i graf u paintu, ako ce nekome biti tako lakse, moj umetnicki talenat doalzi do izrazaja ovde



        Dalje imamo i
        Kod:
        private int operand;
        Jednostavno nasa operacija, definisali smo da svaki broj ozancava posebnu operaciju:
        * 1 - Sabiranje
        * 2 - Oduzimanje i negacija
        * 3 - Mnozenje
        * 4 - Deljenje
        * 5 - jednako

        Dalje sta imamo
        Kod:
        private EditText myDisplay;
        Ovo je EditText android komponenta, kada ovo ukucate, eclipse ce automatksi da importuje potreban paket.

        i jos imamo
        Kod:
        	private boolean dot;
        	
        	private int negation;
        dot je flag koji pokazuje da li smo vec ukucali tacku, da ne bi dobili 43.256.12313.2
        negation moze biti 1 i -1, i to koristimo kada unesemo minus pre nego sto unesemo broj.

        Ovo su sve clanovi/promenjive nase klase.
        Sada idemo na konstruktor:
        Kod:
        //konstruktor nase klase
        	public Calculator(EditText disp)
        	{
        		state=0;//pocetno stanje
        		myDisplay=disp;
        		negation=1;
        		dot=false;
        	}
        Ovo je standardni konstruktor, koji inicijalizuje klasu na neke pocetne vrednosti, ovde imam zanimljivo ovaj (EditText disp) koji prosledjujemo kao parametar poziva. Sta se sada ovde desava, kada mi napravimo objekat ove klase iz glavne klase, i prosledimo mu nas display. U tom objektu se napravi referenca na onaj tamo, i to je bukvalno isti objekat, ovo nam je java lepo omogucila posto ona brine o svemu. I ovo je korisna stvar. Znaci sada myDisplay "pokazuje" na display iz glavnog ekrana, i sve sto uradimo na njemu refrektuje se na glavi ekran.

        Sada imamo funckiju koja je najvaznija ovde i koja reaguje kada se pritisne operator:

        Kod:
        //funckija koja se zove kada se pritisne neki operator (+ - * / =)
        	public void pressOp(int n)
        	{
        		dot=false;
        		
        		if(state==0 || state== 2)
        		{
        			if(n==2)// ako nismo poceli da unosimo broj a uneli smo minus, znaci broj je negativan
        				negation=-1;
        			return;
        		}
        		// znaci vec imamo neku cifru na ekranu
        		String s= myDisplay.getText().toString(); //Vadimo zapis sa ekrana u string
        		if (s.equals(null))return; // ako iz nekog razloga nema teksta izadji iz funkcije.
        		float broj=Float.valueOf(s.trim()).floatValue();// pretvori string u broj
        		
        		if(state==1 && n!=5) //ako smo SAMO uneli jedan broj i pritisnuli operand
        		{
        			broj1=broj*negation; // ako nam je negation 1 nece se menjati akoje -1, samo menja znak
        			operand=n;
        			myDisplay.setText("");//cistimo ekran
        			state=2;// postavljamo sistem u sledece stanje
        			negation=1;// vracamo negaciju
        		}
        		else if(state== 3)
        		{
        			broj2=broj*negation;
        			broj1=getRez(); // Prvi broj sada postaje rezultat operacije, getRez() funckija koja racuna
        			myDisplay.setText( Float.toString(broj1));// Setujemo ekran da prikazuje rezultat.
        			if(n==5)// ako je pritisnut operater jednako
        				state=4;
        			else
        			{
        				state = 2;//idemo na stanje 2 i cekamo opet "drugi" broj
        				operand=n;// dobijamo novu operaciju
        			}
        			negation=1;
        		}
        		else if(state==4 && n!=5)
        		{
        			state=2;
        			operand=n;
        			myDisplay.setText("");//cistimo ekran
        		}
        	}
        Znaci ovo u supstini prati onaj graf, gleda da li smo u stanju koje reaguje na operanda, ako jesmo radi izracunavanja ako treba i prelazi u stanje koje treba

        Sledeca funkcija je ona koja reaguje na pritisak broja.
        Kod:
        //funkcija koja kada pritisnemo neki broj, proverava da li je sistem u nekom od stanja kada se ceka broj. 
        	public void pressNum()
        	{
        		switch(state)
        		{
        		case 0:state=1;
        			break;
        		case 2:state=3;
        			myDisplay.setText("");
        			break;
        		case 4:state=1;
        			myDisplay.setText("");
        			break;
        		default:
        			break;
        		}
        	}
        Ovde primecujete da ne pravi razliku koji je broj pritisnut, nego samo obraca paznju na stanje sistema i menja ga ako treba.
        Napomena: Ovde bi moglo da stoji myDisplay.append(broj) Ali posto smo u proslom delu napisali da se broj na ekran unosi u Glavnoj klasi, neka ostane tako.

        Sledeca funkcija ili ti metoda nase klase je presDot() koju zovemo kada pritisnemo tacku i kada pritisnemo CE
        Kod:
        	public void pressDot()
        	{
        		/*
        		 * Sta je fora sa tackom, moze samo jednom kada se kuca broj da se klikne, 
        		 * i moze na pocetku, ako se klikne na pocetku, znaci to je 0.
        		 */
        		
        		if (dot)return; // Ako je tacka pritisnuta, samo izadji iz funkcije.
        		
        		if(state==0 || state==2)// Stanja kada je ekran prazan, a mi pritisnemo tacku
        		{
        			myDisplay.setText("0."); // Ako nema nista na ekranu stavi 0.
        			state++; //posto iz 0 prelazi u 1, a i 2 u 3
        			dot=true; //flag za tacku
        		return;
        		}
        		if(state==1 || state== 3)//ako je vec poceo unos broja, treba samo da se doda tacka
        		{	myDisplay.append(".");
        			dot=true;
        		}
        	}
        
        //pritisak CE-a
        	public void pressCE()
        	{
        	  //restart it all
        		state=0;
        		negation=1;
        		dot=false;
        		myDisplay.setText("");
        	}
        I na kraju metoda getRez() koja samo radi jednostavno racunanje od brojeva sa zadatim operatorom.

        Kod:
        private float getRez()
        	{
        		//vidimo koji je operand i uradimo zeljenu operaciju
        		switch (operand) {
        		case 1:
        			return broj1+broj2;
        		case 2:
        			return broj1-broj2;
        		case 3:
        			return broj1*broj2;
        		case 4:
        			return broj1/broj2;
        		default:
        			return 0;			
        		}
        	}
        Ovde verujem da je sve jasno.

        Evo ga ceo kod za ovu klasu:

        //Calculator.java
        Kod:
        package vezba.digitron;
        
        
        import android.widget.EditText;
        
        public class Calculator {
        
        	private float broj1,broj2;
        	
        	private int state;
        	/*State - stanje u kome se nalazi nas digitron
        	 * 0 - Tek startovan ili pritisnuto CE, jos uvek nije unet broj.
        	 * 1 - Unos broja u toku, moze se pritisnuti operacija
        	 * 2 - Pritisnuta operacija, moze se uneti drugi broj
        	 * 3 - u toku je unos drugog broja, moze se pritisnuti operacija ili jednako
        	 * 4 - pritisnuto je jednako, i ako se krene da se kuca broj vracamo se na stanje 1, a ako se pritisne operacija idemo na stanje 2
        	 */
        	private int operand;
        	/*
        	 *  1 - Sabiranje
        	 *  2 - Oduzimanje i negacija
        	 *  3 - Mnozenje
        	 *  4 - Deljenje
        	 *  5 - jednako
        	 */ 
        
        	
        	//Nas ekran iz Glavne klase, prosledjujemo referencu na njega u konstruktoru
        	private EditText myDisplay;
        	
        	// dot ili tacka na engleskom, da li je stavljen zarez, posto moze samo jedan zarez.
        	private boolean dot;
        	
        	//Kada je negativan broj
        	private int negation;
        	
        	
        	//konstruktor nase klase
        	public Calculator(EditText disp)
        	{
        		state=0;//pocetno stanje
        		myDisplay=disp;//referenca na display iz glavne klase
        		negation=1;
        		dot=false;
        	}
        	
        	//funckija koja se zove kada se pritisne neki operator (+ - * / =)
        	public void pressOp(int n)
        	{
        		dot=false;
        		
        		if(state==0 || state== 2)
        		{
        			if(n==2)// ako nismo poceli da unosimo broj a uneli smo minus, znaci broj je negativan
        				negation=-1;
        			return;
        		}
        		// znaci vec imamo neku cifru na ekranu
        		String s= myDisplay.getText().toString();  //Vadimo zapis sa ekrana u string
        		if (s.equals(null))return; // ako iz nekog razloga nema teksta izadji iz funkcije.
        		float broj=Float.valueOf(s.trim()).floatValue();// pretvori string u broj
        		
        		if(state==1 && n!=5)//ako smo SAMO uneli jedan broj i pritisnuli operand
        		{
        			broj1=broj*negation; // ako nam je negation 1 nece se menjati akoje -1, samo menja znak
        			operand=n;
        			myDisplay.setText("");//cistimo ekran
        			state=2;// postavljamo sistem u sledece stanje
        			negation=1;// vracamo negaciju
        		}
        		else if(state== 3)
        		{
        			broj2=broj*negation;
        			broj1=getRez(); // Prvi broj sada postaje rezultat operacije
        			myDisplay.setText( Float.toString(broj1));// Setujemo ekran da prikazuje rezultat.
        			if(n==5)// ako je pritisnut operater jednako
        				state=4;
        			else
        			{
        				state = 2;//idemo na stanje 2 i cekamo opet "drugi" broj
        				operand=n;// dobijamo novu operaciju
        			}
        			negation=1;
        		}
        		else if(state==4 && n!=5)
        		{
        			state=2;
        			operand=n;
        			myDisplay.setText("");//cistimo ekran
        		}
        	}
        	
        	//funkcija koja kada pritisnemo neki broj, proverava da li je sistem u nekom od stanja kada se ceka broj. 
        	public void pressNum()
        	{
        		switch(state)
        		{
        		case 0:state=1;
        			break;
        		case 2:state=3;
        			myDisplay.setText("");
        			break;
        		case 4:state=1;
        			myDisplay.setText("");
        			break;
        		default:
        			break;
        		}
        	}
        	
        	//pritisak tacke
        	public void pressDot()
        	{
        		/*
        		 * Sta je fora sa tackom, moze samo jednom kada se kuca broj da se klikne, 
        		 * i moze na pocetku, ako se klikne na pocetku, znaci to je 0.
        		 */
        		
        		if (dot)return; // Ako je tacka pritisnuta, samo izadji iz funkcije.
        		
        		if(state==0 || state==2)// Stanja kada je ekran prazan, a mi pritisnemo tacku
        		{
        			myDisplay.setText("0."); // Ako nema nista na ekranu stavi 0.
        			state++; //posto iz 0 prelazi u 1, a i 2 u 3
        			dot=true; //flag za tacku
        		return;
        		}
        		if(state==1 || state== 3)//ako je vec poceo unos broja, treba samo da se doda tacka
        		{	myDisplay.append(".");
        			dot=true;
        		}
        	}
        	
        	//pritisak CE-a
        	public void pressCE()
        	{
        	  //restart it all
        		state=0;
        		negation=1;
        		dot=false;
        		myDisplay.setText("");
        	}
        	
        	private float getRez()
        	{
        		//vidimo koji je operand i uradimo zeljenu operaciju
        		switch (operand) {
        		case 1:
        			return broj1+broj2;
        		case 2:
        			return broj1-broj2;
        		case 3:
        			return broj1*broj2;
        		case 4:
        			return broj1/broj2;
        		default:
        			return 0;			
        		}
        	}
        }

        Sada treba da se vratimo na Glavnu klasu, u odnosu na prosli deo, nije se nista promenila samo su se dodale neke stvati, 95% je samo copy paste, umnozavanje vec postojeceg. Evo ga kod za sve, posto nema nista novo:

        Kod:
        package vezba.digitron;
        
        import android.app.Activity;
        import android.os.Bundle;
        import android.provider.Contacts.PresenceColumns;
        import android.view.*;
        import android.view.View.*;
        import android.widget.Button;
        import android.widget.EditText;
        
        public class Glavna extends Activity {
        	
        	private EditText display;
        	private Button unos_9,unos_8,unos_7,unos_6,unos_5,unos_4,unos_3,unos_2,unos_1,unos_0;
        	private Button unos_tacka, unos_jed, unos_CE, unos_puta, unos_plus, unos_pod, unos_minus;
        
        	private Calculator myCalc;
        	
            /** Called when the activity is first created. */
            @Override
            public void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
                super.onCreate(savedInstanceState);
                setContentView(R.layout.main);
                
                //incijalizacija elementa
                display=(EditText)findViewById(R.id.display);
                
                //Pravljenje objekta Calculator( poziva se konstruktor)
                myCalc=new Calculator(display);
             
                //Zovemu funkciju koja ce da "mapira" dogadjaje za sve dugmice
                setButtonListeners();
               
        }
           
            //Ovde cemo dodavati funkcije digitrona za unos brojeva
            private void clickNumber(int x)
            {
            	
            	myCalc.pressNum();
            	//za sada samo dodamo na display
            	display.append(Integer.toString(x));
            	
            }
            
            //pritisak operatora
            private void clickOp(int n)
            {
            	myCalc.pressOp(n);
            	
            }
            private void setButtonListeners()
            {
            	//Inicijalizacija dugmica
            	unos_9=(Button)findViewById(R.id.unos_9);
            	unos_8=(Button)findViewById(R.id.unos_8);
            	unos_7=(Button)findViewById(R.id.unos_7);
            	unos_6=(Button)findViewById(R.id.unos_6);
            	unos_5=(Button)findViewById(R.id.unos_5);
            	unos_4=(Button)findViewById(R.id.unos_4);
            	unos_3=(Button)findViewById(R.id.unos_3);
            	unos_2=(Button)findViewById(R.id.unos_2);
            	unos_1=(Button)findViewById(R.id.unos_1);
            	unos_0=(Button)findViewById(R.id.unos_0);
            	
            	unos_tacka=(Button)findViewById(R.id.unos_tacka);
            	unos_jed=(Button)findViewById(R.id.unos_jed);
            	unos_CE=(Button)findViewById(R.id.unos_CE);
            	unos_puta=(Button)findViewById(R.id.unos_puta);
            	unos_plus=(Button)findViewById(R.id.unos_plus);
            	unos_pod=(Button)findViewById(R.id.unos_pod);
            	unos_minus=(Button)findViewById(R.id.unos_minus);
            	
            	
            	//Dodavanje "osluskivaca" dogadjaja
            	unos_9.setOnClickListener(new OnClickListener() {
               		public void onClick(View v) 
               			{
               				clickNumber(9);
               			}  });
            	unos_8.setOnClickListener(new OnClickListener() {
                	public void onClick(View v) 
                		{
                			clickNumber(8);
                		}  });
            	unos_7.setOnClickListener(new OnClickListener() {
               		public void onClick(View v) 
               			{
               				clickNumber(7);
               			}  });
            	unos_6.setOnClickListener(new OnClickListener() {
                	public void onClick(View v) 
                		{
                			clickNumber(6);
                		}  });
            	unos_5.setOnClickListener(new OnClickListener() {
               		public void onClick(View v) 
               			{
               				clickNumber(5);
               			}  });
            	unos_4.setOnClickListener(new OnClickListener() {
                	public void onClick(View v) 
                		{
                			clickNumber(4);
                		}  });
            	unos_3.setOnClickListener(new OnClickListener() {
               		public void onClick(View v) 
               			{
               				clickNumber(3);
               			}  });
            	unos_2.setOnClickListener(new OnClickListener() {
                	public void onClick(View v) 
                		{
                			clickNumber(2);
                		}  });
            	unos_1.setOnClickListener(new OnClickListener() {
               		public void onClick(View v) 
               			{
               				clickNumber(1);
               			}  });
            	unos_0.setOnClickListener(new OnClickListener() {
                	public void onClick(View v) 
                		{
                			clickNumber(0);
                		}  });
            	
                //Za operande
            	unos_plus.setOnClickListener(new OnClickListener() {
                	public void onClick(View v) 
                		{
                			clickOp(1);
                		}  });
            	unos_minus.setOnClickListener(new OnClickListener() {
               		public void onClick(View v) 
               			{
               				clickOp(2);
               			}  });
            	unos_puta.setOnClickListener(new OnClickListener() {
                	public void onClick(View v) 
                		{
                			clickOp(3);
                		}  });
            	unos_pod.setOnClickListener(new OnClickListener() {
               		public void onClick(View v) 
               			{
               				clickOp(4);
               			}  });
            	unos_jed.setOnClickListener(new OnClickListener() {
                	public void onClick(View v) 
                		{
                			clickOp(5);
                		}  });
            	
            	//za tacku
            	unos_tacka.setOnClickListener(new OnClickListener() {
                	public void onClick(View v) 
                		{
                			myCalc.pressDot();
                		}  });
            	//CS
            	unos_CE.setOnClickListener(new OnClickListener() {
                	public void onClick(View v) 
                		{
                			myCalc.pressCE();
                		}  });
            }
            
        }
        Ovo bi sada trebalo da vam radi, meni radi.
        Digitron sam napisao pre 20 minuta, nisam imao prilike da ga detaljno testiram, ako se nadju neki bugovi prijavite slobodno, isto tako ako neko odradi neko unapredjenje, neka okaci. Svestan sam da mozda neki od vas nisu upoznati sa objektnim programiranjem, tako da planiram da napisem jedan teks bas o njemu, sa nekim primerima iz vise programskih jezika i opisom osnovnih koncepata.

        U sledecem delu, nadam se sutra, cemo da dodamo par fancy opcija, opcija za menu( na menu dugme telefona) kao i prelazak na drugi activity( ekran ). Posto su te dve stvari veoma trazena i trebace vam u svakoj malo ozbiljnijoj aplikaciji.

      11. #20
        Member
        Na forumu od
        Dec 2008
        Poruka
        87
        Sjajno, ja imam ispit u nedelju, pa cu onda malo da se pozabavim ovime! Da li postoji android i za netbeans?

      12. #21
        Member Avatar korisnika nnnn
        Na forumu od
        Nov 2006
        Lokacija
        Zemun
        Poruka
        1.395
      13. Moja mašina
        • CPU: AMD X2 7750+ Black
        • MoBo: JW-RS780UVD-AM2+ v1.3
        • RAM: 2 x 1GB ddr2 800 GEIL Ultra
        • VGA: 3870
        • MON: Samsung 2433 + 730bf
        • HDD: 2x500gb sata2 WD, 500 gb sata2 hitachi, 250gb sata2 samsung
        • OPT: Nec 3520 dvd/rw
        • Case: Cooler master ammo 533 i LC power 550w
        • INET: DSL
      14. Citat Citiram korisnika: IvanK Pogledaj poruku
        Da li postoji android i za netbeans?
        Android SDK nije vezan za Eclipse, ali plugin koji ti olakasava izradu jeste. Postoji plugin i za netbeans ali nije zvanican i kako radi ne znam
        http://kenai.com/projects/nbandroid

        Ako si pocetnik, veruj mi lakse ti je skinuti eclipse nego da se bakces sa ovim

      15. #22
        Member Avatar korisnika GPSSerbia
        Na forumu od
        Feb 2011
        Lokacija
        Nis
        Poruka
        233
      16. Moja mašina
      17. Ovo je prva liga. Jasno i precizno. Nadam se da ce biti nekog nastavka, jer je proslo vec par meseci.
        Pozdrav i cestitke autoru teme.

      18. #23
        Member Avatar korisnika nnnn
        Na forumu od
        Nov 2006
        Lokacija
        Zemun
        Poruka
        1.395
      19. Moja mašina
        • CPU: AMD X2 7750+ Black
        • MoBo: JW-RS780UVD-AM2+ v1.3
        • RAM: 2 x 1GB ddr2 800 GEIL Ultra
        • VGA: 3870
        • MON: Samsung 2433 + 730bf
        • HDD: 2x500gb sata2 WD, 500 gb sata2 hitachi, 250gb sata2 samsung
        • OPT: Nec 3520 dvd/rw
        • Case: Cooler master ammo 533 i LC power 550w
        • INET: DSL
      20. Mogao bi nesto jos da odradim, kako se prelazi na novi activity, deljenje podataka izmedju Activity-a, background service.. Aj videcu ovih dana kad nadjem vremena da smislim nesto.

      21. #24
        Newcomers
        Na forumu od
        Feb 2011
        Poruka
        1
        Svaka cast majstore :-)

        Vidite covek i studira i ima vremena da se podeli znanjem i to tako da i mnogi koji smo vec zavsili sa fax-om i radimo ( kao imamo iskustvo nekoliko godina ) mozemo da se naucimo dosta korisnih stvari. Samo napred, hajde ljudi da se udruzimo i nastavimo ovu temu, vezbamo zajedno i naucimo jos stvari vezano za Android.

        Ja sam upravo zavrsio sa Digitronom radeci po uputstivima. Nisam imao vremena da se bavim ulepsavanjem i daljim razvojem. Uveo sam par svojih izmena, jedna od njih su dva enuma koji doprinose da se kod lakse cita i da bi se izbeglu trivijalne greske pri daljem razvoju. Enumi definisu stanje i operaciju, to izgleda otprilike ovako:

        Kod:
        public class Calculator {
        	
        	public enum EState{
        		start,
        		fistNumber,
        		operationPressed,
        		secondNumber,
        		calculated;
        	}
        	
        	public enum EOperation {
        		plus,
        		minus,
        		multi,
        		div,
        		eq;
        	}
        
               ....
        }
        Imam jedno pitanjce: primetio sam da dolnje dugme "=" ne moze da se smesti tako da je presecano na pola. Kada smanjim visinu ostalih dugmica onda se vidi ceo. Kako i da li moze da se poveca cela radna povrsina?

        Pozzz
        Menjao todivanprvi lju : 06.03.2011. u 21:44

      22. #25
        Member Avatar korisnika nnnn
        Na forumu od
        Nov 2006
        Lokacija
        Zemun
        Poruka
        1.395
      23. Moja mašina
        • CPU: AMD X2 7750+ Black
        • MoBo: JW-RS780UVD-AM2+ v1.3
        • RAM: 2 x 1GB ddr2 800 GEIL Ultra
        • VGA: 3870
        • MON: Samsung 2433 + 730bf
        • HDD: 2x500gb sata2 WD, 500 gb sata2 hitachi, 250gb sata2 samsung
        • OPT: Nec 3520 dvd/rw
        • Case: Cooler master ammo 533 i LC power 550w
        • INET: DSL
      24. Sto se tice digitrona, to sam samo uzeo kao primer da pokazem neke osnove, moze to da se resi na bezbroj nacina. Ne moze da se poveca radna velicina, jel si ogranicem fizickim ekranom, mozes da povecas u emulatoru, stavis vecu rezoluciju.

      25. #26
        Member Avatar korisnika nhordez
        Na forumu od
        Sep 2004
        Lokacija
        Obrenovac
        Poruka
        188
      26. Moja mašina
        • CPU: E2220 + Hyper TX2
        • MoBo: GA-P35-DS3L
        • RAM: 2*1Gb KINGston HyperX 1066
        • VGA: Palit 9600GSO 384Mb
        • MON: Samsung 2232bw
        • HDD: WD 500Gb SataII
        • OPT: Pioneer 111D
        • Case: CM Centurion 590
        • SND: Altec 2.1
        • INET: DSL
      27. Zasto mi snapshot ne radi, svaki put kad opet startujem avd on opet ucitava od pocetka, a lepo sam podesio load/save from snapshot.... Na google-u nista o ovom problemu kao da sam jedini, instalirao sam adt 11 i r12 u eclipsu je sve lepo podeseno i sve radi, samo me nervira sto moram da cekam po par minuta svaki put za testiranje aplikacije.
        Molim vas za pomoc, izludjuje me, pao je i reinstall sistema sa win7 x64 presao sam na x86 i nista....

      28. #27
        Member Avatar korisnika nhordez
        Na forumu od
        Sep 2004
        Lokacija
        Obrenovac
        Poruka
        188
      29. Moja mašina
        • CPU: E2220 + Hyper TX2
        • MoBo: GA-P35-DS3L
        • RAM: 2*1Gb KINGston HyperX 1066
        • VGA: Palit 9600GSO 384Mb
        • MON: Samsung 2232bw
        • HDD: WD 500Gb SataII
        • OPT: Pioneer 111D
        • Case: CM Centurion 590
        • SND: Altec 2.1
        • INET: DSL
      30. Izlazila mi je greska u Eclipsu i AVD manageru kad startujem avd:
        Unknown savevm section type 95
        Resio sam problem tako sto ne zatvaram uopste emulator, vec startujem aplikaciju u eclipse-u i ona se odmah ucita.
        Jednostavno resenje, a ja ne razmisljam....

      31. #28
        Member Avatar korisnika nnnn
        Na forumu od
        Nov 2006
        Lokacija
        Zemun
        Poruka
        1.395
      32. Moja mašina
        • CPU: AMD X2 7750+ Black
        • MoBo: JW-RS780UVD-AM2+ v1.3
        • RAM: 2 x 1GB ddr2 800 GEIL Ultra
        • VGA: 3870
        • MON: Samsung 2433 + 730bf
        • HDD: 2x500gb sata2 WD, 500 gb sata2 hitachi, 250gb sata2 samsung
        • OPT: Nec 3520 dvd/rw
        • Case: Cooler master ammo 533 i LC power 550w
        • INET: DSL
      33. Ne znam za snapshot, ja i ne zatvaram emulator kada ga koristim. Mada najvise testiram na telefonu, mnogo je bolje, brze i lepse izgleda

      34. #29
        Member Avatar korisnika fearco
        Na forumu od
        Aug 2007
        Lokacija
        Novi Sad
        Poruka
        632
      35. Moja mašina
        • CPU: i5 4460
        • MoBo: asus b85 PG
        • RAM: fury 8gb
        • VGA: shapphire 280x dual x vapor
        • MON: crt
        • HDD: ssd samsung evo 256gb
        • Case: vortex
        • SND: Creative SB Live 5.1, Altec Lansing atp-3
        • INET: DSL
        • Ostalo: Mish Logitech G5, slushke altec lansing ahp 524!
      36. Drugari zelim da uplovim u ove vode, ali koliko sada vidim slike su izgubile target pa se ne vide. Da li moze ovaj tutorijal da se odradi bez slika ili su vazne?
        da te ponudim necim slatkim.......salcici

      37. #30
        Member Avatar korisnika shoma
        Na forumu od
        Sep 2006
        Lokacija
        RS, Banja Luka
        Poruka
        3.330
      38. Moja mašina
        • CPU: Intel i5 6600K Cooler Master Hyper 212 Evo
        • MoBo: ASUS Z170-A
        • RAM: 8GB Kingston HyperX Fury 2666MHz
        • VGA: Sapphire Dual-X R9 280X OC Edition
        • MON: Asus VX239H
        • HDD: Samsung EVO 850 250GB, WD Caviar SATAII 250GB ; WD Blue 1TB; WD Green 1TB
        • OPT: Pioneer DVD-RW DVR-112D
        • Case: MS Black Widow; TT SPS-730M
        • SND: X-Fi Titanium / Genius SW-HF 5.1 5050
        • OS: Xubuntu 14.04 x64; W7 x64 Pro
        • LAP: HP 8470p on Xubuntu
        • INET: DSL
        • Ostalo: Logitech LX8, Xiaomi Mi 5S
      39. Ma sta ce ti slike, samo prati sta je napisano i ne mozes pogrijesiti. A ako naidjes na problem slobodno pitaj neko ce ti vec odgovoriti

      Strana 2 od 6 PrvaPrva 123456 PoslednjaPoslednja

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •