Šta je novo?

Problemi sa laptopovima i kako ste ih resili (kvarovi, garancije i slicno)?

Capture.PNG
Program kaze isto to. Mislim da nije to, posto sam tu opciju nasao i ona je iskljucena po defaultu. Daje da se puni do 100%.
 
Možda je zabagovana. Daj u tom programu da puni do 90% naprimer, pa vidi kako se laptop/baterija ponaša.
 
To ce onda morati da saceka do sutra. Razmisljam sad nesto, jos ga ni jednom nisam napunio, da nije mozda zbog toga? Do sad je najvise dosao do nekih 70-80%. Probacu preko noci da ga napunim do 100% pa da vidimo.
 
Probaj, to te makar ništa ne košta. Obično u ovakvim situacijama, ti default-ni programi za bateriju znaju da limitiraju punjenje. Vidi tu kod Lenova, možda ima ona opcija "longetivity" ili tako nešto, da nije uključena. To limitira isto punjenje baterije.
 
Da, samo je trebalo da se napuni do kraja preko noci, sad pokazuje 44 od 45, tako da je valjda to to :) Zadrzavam onda ovo, solidan laptop za 550€
 
Lol... Problem resen... Bukvalno 2.5x bolje rezultate izvlacim sada... U igri gde je FPS bio 20, sada je 50. Nije lose, nije lose. Sad ide temperatura do 79, je l to ok? :d Huaweia sam vratio jer je isao do 90, a ovo do 80 kapiram da je neki gornji limit pri punom opterecenju? xD

Kako si resio problem?
 
Kako si resio problem?

Ne znam koje od ta dva ga je resilo, ali sam prvo uradio BIOS update, a onda sam odmah usao u isti BIOS i stavio ga u "Performance mode", posto je po defaultu na "Quiet mode".
 
Trebam pomoć. Devojka je koristila laptop (Dell E5250) i počeo je da kucka sa njegove leve strane (nema HDD) kada se i ekran ugasio. Skinut smesta sa punjača. Ne reaguje na power dugme, lampice pokazuju da je aktivan.
Izvadih bateriju, povezao na punjač, iste lampice gore ali ne reaguje.
Sumnjam na nešto oko power delivery-a ili na matičnu.

Svaka pomoć dobrodošla!
 
Imam laptop Dell inspiron m5030 sve radi normalno ali kada neće da ugasi ekran posle pet minuta ne aktivnosti iako je namesten da se gasi posle pet minuta. To je radilo normalno do pre nekoliko dana sad odjednom ekran radi non-stop dok ga ne ugasim na dugme neće sam ugasiti.
 
Nije bilo do miša nego do baterije. Baterija mi je mnogo loša drži bukvalno po 10 minuta Čim sam nju izvadio normalno je počeo da se gasi na koliko je određeno.
 
Dešava mi se ponekad da kada ga upalim nema odmah slika pa moram malo poklopac da pomeram levo-desno gore-dole da bi došla slika. To se ne dešava tako često ali desi se s vremena na vreme. Da li to može da znači da je LCD kabal u prekidu jer ne vidim šta može drugo biti?
 
Neću ga dirati Dok ne budem morao jer ne dešava se toliko često a kad budem morao kupiću flat kabal pa ću zameniti pošto to sam radim ne plaćam majstora
 
Naravno, to je prilicno jednostavno zameniti, nema potrebe placati servisu tako nesto ako si iole vican radu sa srafcigerom.
 
Imam problem, imam HP 440 g4, neće da se upali, svetle lampice za power, wifi I ostalo, slika crna, na početku treperi caps lock I num lock jedno 5-6 puta, pa onda prestane. Kada stavim punjač da punim laptop, ne svetli lampica da se puni?
 
Probaj da priključiš neki monitor, možda tamo baci sliku.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
 
mao sam sličnu situaciju sa jednim laptopom, lampice svetle, ventilator radi, a na ekranu crno... Kad sam ga povezao na monitor, tamo se pojavila slika i mogao sam da startujem windows samo u safe mode-u, posle su u servisu utvrdili da je grafički čip bio problem.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
 
Laptop je star 5 mesec i, toliko sms ga ja koristio, kupljen je polovan ali u jako dobrom i očuvanom stanju, reč je o HP 440 g4 sa i5-7200u i integrisanom hd620 grafičkom.
 
Nazad
Vrh Dno