»RSS Benchmark sajt

   Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
   Prikazani rezultati od 1 do 15 od ukupno 88

   Tema: ASUS - AROT 2010 - pravila takmičenja

   1. #1
    VIP member Avatar korisnika Space
    Na forumu od
    Apr 2006
    Lokacija
    Beograd
    Poruka
    4.052
   2. Moja mašina
    • CPU: Intel Core i7 5930k @ 4.6GHz
    • MoBo: ASUS Rampage V Extreme
    • RAM: 4x8GB Crucial 3000 CL16
    • VGA: ASUS Poseidon GTX 980 Ti
    • MON: ASUS PG348Q
    • HDD: 2 x 240GB SSD
    • Case: Super Flower Leadex Platinum 1000W
    • OS: Win 10
    • LAP: ASUS 1215B
    • INET: DSL
    • Ostalo: CPU: Intel Core i7 95930K (procesor ispoliran i presvučen Coollaboratory Liquid PRO tečnim metalom
   3. ASUS - AROT 2010 - pravila takmičenja

    ASUS REGIONALNO OVERKLOK TAKMIČENJE!

    Overklok takmičenje, učestvuj i pobedi – neka igra počne!    Svaki overkloker, svaki gamer u koliko želi da se dokaže u svojoj oblasti svakodnevno preko HW BOT overklok lista, preko raznoraznih tematskih foruma za game, postavljaju svoje rezultate koji drugi komentarišu, dele iskustva između sebe itd. Međutim želja svakog od njih je da se jednog dana skupe na jednom mestu i pokažu koliko znaju i da za to budu nagrađeni. Ovom prilikom ASUS organizuuje overklok takmičenje koje će probuditi svakog overklokera-gamera zarad igre koja počinje upravo danas.
    Počev od danas, 7.12.2009 pa do 5.1.210 godine svi zainteresovani entuzijasti mogu da se priključe online takmičenju koje će biti prisutno na većini aktuelnih foruma . Naime kada kažemo region, mislimo na sledeće zemlje: Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina. Pobednik svake zemlje, sa jednim pratiocem koji ne morda da učestvuje u takmičenju (osam takmičara) ide na finalno takmičenje (Finale) koje će se održati u Beogradu. Ostalih 16 takmičara takmičiće se na dve zasebne mašine za utešne nagrade. Neizbežno je napomenuti da je finalno takmičenje zakazano za 16.1.2010 godine.

    Online takmičenje – pravila

    Kao što rekosmo online takmičenje počinje danas i trajeće sve do 5.janura sledeće godine. Dva osnovna programa koja će se koristiti su: Future Mark 3D Mark Vantage, Wprime 1024m. Hardvesrskih ograničenja nema, sem jednog detalja vezanog za grafikču kartu i procesor. Naime, dozvoljena je samo jedna grafička karta, i to samo modeli sa jendim GPU-om, tj. sa jednim grafičkim procesorom, dok za procesor dozvoljen je smao jedan procesor, znači samo jedan procesor možete koristiti (nema servera itd.).

    Spisak preporučenih modela:
    1.ATI
    a)ATI 5870
    b)ATI 5850
    c)ATI 5770
    d)ATI 5750
    e)... i svi stariji modeli


    2.Nvidia
    a)NVIDA GTX 285
    b)NVIDA GTX 280
    c)NVIDA GTX 275
    d)NVIDA GTX 260
    f)… i svi stariji modeli

    Dodatna pravila:
    1.Na finalno takmičenje finalisti iz svoje zemlje dolaze sa jednim pratiocem, što je po pravilima takmičenja, međutim nije zabranjeno da u timu koji predstavlja svoju zemlju bude i većui broj pomagača. Međutim, nosilac tima je onaj koji je pobedio u svojoj zemlji na online takmičenju.
    2.Pre postavljanja rezultata na listu koja će biti na ovoj adresi, neophodno je da takmičari postave rezultat na HWBOT.ORG stranici kako bi rezultat prošao validaciju.
    3.Pri korišćenju FutureMark 3D Mark Vantage benchmark programa u koliko je konačan rezultat veći od 22 000 poena, u tom slučaju neophodno je da imate licenciran program i ORB validacioni link, sa slikama vašeg sistema koje postavljate na www.hwbot.org stranicu.
    4.Nemojte razmenjivati rezultate sa nekim drugim jer na taj način ćete biti momentalno udaljeni sa takmičenja.
    5.Za 3D Mark Vantage isključite „Fiziku“ u suprotnom rezultati vam neće biti validni.
    6.Dozvoljeno je koristiti sve tvikove koji su u skladu sa HWBOT pravilima.
    7.Oba benchmark programa koriste se isključivo sa identičnim hardverom. U koliko promenite hardver, moraćete da izvrtite oba testa ponovo.
    8. Na takmičenju takmičare (pobednike svoje zemlje u online takmičenju) čeka spreman hardver i instaliran softver, te je na takmičarima da ponesu samo svoje hlađenje. Neće biti dozvoljeno korišćenje softvera sem onog koji bude instaliran na sistemima koji budu čekali takmičare.
    9. Pobednicima online takmičenja, biće plaćeni putni troškovi u koliko nisu iz Srbije, tj. pobedniku i njegovom pratiocu.
    10. Svaki takmirač na svom matičnom forumu mora da ima registrovan nalog pre ovog takmičenja, što ne znači da rezultate moze da postavlja i na drugom forumu, ali mora to da prijavi.
    11. Zabranjeno je koristiti procesore i grafičke karte koje ne mogu da se nađu u slobodnoj prodaji.

    Obavezno pročitati pre postavljanja rezultata!!!

    PRAVILA I UPUTSTVO OKO POSTAVLJANJA REZULTATA NA HWBOT-u

    Najveći problemi koji mogu da nastanu pri postavljanju rezultata sa foruma jesu uporno pravljenje grešaka pri pravljenju formata za postavljanje rezultata. Rešenje je svakako jednostavno i ogleda se u tome što ćete rezultate postavljati direktno na www.hwbot.org sajt, tj. rezultati se neće postavljati preko foruma. Kako do toga doći?

    Kako postati član nekog tima na HW BOT-u?

    Da bi postali član, recimo, HW GURUS tima (ilibilo kojeg ima na HWBOT-u) neophodno je preduzeti nekoliko koraka.

    1. Prvo što treba da uradite je da odete na www.hwbot.org stranicu i da se registrujete sa istim nickom (usernameom) kao i na HWG forumu ili vašem matičnom forumu koji je registroban na HW BOT-u.

    2. Posle registracije na HW BOT stranici pojaviće se nekoliko dodataka na levoj strani sajta. Prvi među njima je i sektor koji se naziva Identifikation ,u kome se nalazi podsekcija Options, koja vodi ka opciji account. Klikom na pomenutu opciju account pojaviće se mogućnost dodeljivanja HW GURUS tima kao matičnog tima.


    3. Otvaranjem acconut stranice u središnjem delu videćete Team settings opciju, uz pomoć koje treba da nađete „HW GURUS team“ ili vaš tim (tipa Benchmark, Svet kompjutera, PC Ekspert, Hardwarebase ili recimo OCLAB2) i da ga selektujete, a potom da ga sačuvate uz pomoć Change team ček tastera.


    Postavljanje rezultata

    Da bi postavili rezultat morate da sledite sledeće korake. Idete na opciju benchmarking --> benchamrk results --> submit kao što smo prikazali na slici dole.


    Potom odaberete benchmark koji ste završili – Primer 3D Mark Vantage i Super Pi32m.


    Kada ste izabrali benchmark program čiji rezultat želite da prijavite onda popunjavate podatke vezane za rezultat koji ste postigli. Isto tako ne morate da se mučite oko ispisivanja celog imena hardvera, tj. dovoljno je npr. da ukucate na mesto procesora samo E8400, zatim malo sačekate i hwbot će vam sam ponuditi pun naziv procesora koji prihvatite. Ista priča važi i za ostatak hardvera. Moramo da napomenemo da slika koju postavljate mora da bude manja od 300 KB.    Kada ste postavili vaš rezultat neophodno je da prođe vreme, kako bi isti bio validan i kako bi se našao na listi svih rezultata. Sledeći korak je da nađete vaš rezultat i da kliknete na Compare URL kao na slici dole.    Kada ste dobili Compare link, završili ste veći deo posla. Naime ovaj link je link koji će vas pozicionirati na listi koja se nalazi OVDE!
    Menjao Space : 11.12.2009. u 10:21

   4. #2
    VIP member Avatar korisnika Space
    Na forumu od
    Apr 2006
    Lokacija
    Beograd
    Poruka
    4.052
   5. Moja mašina
    • CPU: Intel Core i7 5930k @ 4.6GHz
    • MoBo: ASUS Rampage V Extreme
    • RAM: 4x8GB Crucial 3000 CL16
    • VGA: ASUS Poseidon GTX 980 Ti
    • MON: ASUS PG348Q
    • HDD: 2 x 240GB SSD
    • Case: Super Flower Leadex Platinum 1000W
    • OS: Win 10
    • LAP: ASUS 1215B
    • INET: DSL
    • Ostalo: CPU: Intel Core i7 95930K (procesor ispoliran i presvučen Coollaboratory Liquid PRO tečnim metalom
   6. Forma rezultata:
    Username – Ime zemlje - Ime foruma -ime bechmark programa – rezultat – Comapre URL link

    Skraćenice za ime zemlje: SR, SLO, BiH, HR

    Primer:
    Spacemaster – SR- HW GURUS - FutureMark 3DMark Vanatege – 15487 - http://hwbot.org/compare.do?resultId=790840

    ...ili

    Spacemaster – SR- HW GURUS - Wprime 1024m – 175.52 sec - http://hwbot.org/compare.do?resultId=790698

    Pomenutu formu postavljate u ovoj temi, i obavezno je šaljete i na mail: asus.overclock@hwgurus.com

    Neke od tehnologija kojećete moći da iskoristite na glanom takmičenju:

    NAČIN BODOVANJA    U slučaju da su rezultati isti, ide dalje onaj koji ima veći rezultat u FutureMark 3D Mark Vantage programu.
    Nagrade

    Nagrade će se ogledati u hardveru koji će pobednik odneti kući. Naime od pozicije zavisi koliko hardvera će poneti. Pobednik cele priče svakako da će biti najsrećniji jer nosi najviše. Hardver na kome će se takmičari takmičiti, kao i nagrade koje će takmičati dobiti nećemo otkrivati do 1.1.2010 kao iznenađenje svima onima koji budu učestvovali. Stoga ne oklevaj “učestvuj i pobedi”. Isto tako 1.1.2010 dobićete sve informacije vezane o lokaciji glavnog takmičenja, vremenu i detaljima vezanim za to, kao i o pravilima takmičenja. Znači pobednici svojih zemalja imaće plaćene putne troškove, kao i troškove smeštaja posle takmičenja (takmičar i pratilac, ukupno osam ljudi).

   7. #3
    Member Avatar korisnika Perica_Barii
    Na forumu od
    Jun 2005
    Lokacija
    Belgrade , Bar
    Poruka
    491
   8. Moja mašina
    • CPU: Intel QX9770 @ 4.8Ghz @ Mach 2 ........................ Intel i7 975 eXtreme @4.2Ghz @D-Tek Fuzion
    • MoBo: ASUS Rampage eXtreme .................................. ASUS Rapmage II eXtreme
    • RAM: Cellshock ddr3 @ 1800 cl 7 6 6 18 ........................Corsair DOMINATOR 6gb @ 2000 cl 9 9 9 24
    • VGA: ASUS GTX 280 ....................................................ASUS 4870X2
    • MON: Samsung 2493HM ...............................................Samsung 225MW + BENQ MP610
    • HDD: 2 x WD Raptor 150gb,WD 4*750Gb Raid 0 .............ACARD raid 0 16GB,4x 640GB WD aaks
    • OPT: Plextor 716A , Plextor PX-810SA ............................Plextor 716A
    • Case: Chieftec Big Tower + CORSAIR HX1000 W ............ Thermaltake XaserIII+PcPower&Cooling 1000W
    • SND: CSB audigy 2 Platinium pro , Sony audio system (620W + 200W sub)
    • INET: DSL
    • Ostalo: Logitech G15 + G7 + G5 , Logitech Quick Cam Pro 9000 , Sony VAIO UX-50 i jos dosta igracaka...
   9. Pozdravljam akciju ASUS-a i ovo takmicenje, sa nadom da ce ovakvi dogadjaji postati sve ucestaliji i od strane drugih vendora.....

   10. #4
    Newcomers
    Na forumu od
    Nov 2008
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruka
    7
   11. Moja mašina
    • CPU: i3 2120 @ 3.45Ghz, Cooler Mster Hyper TX3
    • MoBo: Asus P8P67 B3 Rev 3.1
    • RAM: Exceleram Black Sark 2x2GB 1600Mhz CL9
    • VGA: Asus ENGTX460
    • MON: ViewSonic VX2450wm-LED
    • HDD: WD 640GB AAKS, WD My Book Essential 500GB
    • OPT: 2 x Pionner DVD 216D
    • Case: NZXT Apollo Black, OCZ Technology ModXStream 600W
    • SND: Realtek ALC892, Altec Lansing VS4121
    • OS: Windows XP Professional Service Pack 3
    • LAP: eMachines E732G
    • TV: LG 37LH3000
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: Logitech Attack 3
   12. Slazem se sa Pericom...

    ... i takodje pozdravjam organizaciju ovog dogadjaja!

   13. #5
    VIP member Avatar korisnika Misko
    Na forumu od
    Oct 2000
    Lokacija
    Bulbulder, BG, Srbija
    Poruka
    5.137
    Pozdravljam i ja takmicenje, sta da rade oni koji nemaju/ne zele da daju milijardu evra za takmicenje a voleli bi da se oprobaju? Ispada da je ovo neko vip takmicenje za jako uzak krug ljudi?
    Born to overclock!

   14. #6
    Member Avatar korisnika najj
    Na forumu od
    Oct 2008
    Poruka
    3.263
   15. Moja mašina
    • CPU: i7-860 + Prolimatech Megahalems
    • MoBo: GA-P55A-UD6
    • RAM: 4x2GB DDR3
    • VGA: Gigabyte GTX460 1GB
    • MON: LG LED 3D 42LW659S
    • HDD: 60GB Excelram SSD i WD 1 TB+2x1.5TB Samsung F2 Eco Green
    • OPT: Asus DRW-2014S1
    • Case: CM690--- TX850
    • SND: integrisana
    • INET: DSL
   16. Citat Citiram korisnika: Misko Pogledaj poruku
    Pozdravljam i ja takmicenje, sta da rade oni koji nemaju/ne zele da daju milijardu evra za takmicenje a voleli bi da se oprobaju? Ispada da je ovo neko vip takmicenje za jako uzak krug ljudi?
    Upravo tako ko bude imao 5870 grafu i i7 procesor 20 litara azota taj ce imati sanse da pobedi.

   17. #7
    Member Avatar korisnika zajebani
    Na forumu od
    Jan 2007
    Poruka
    3.723
   18. Moja mašina
    • Ostalo: 5DMkIV+85f1.2LII+35f1.4 II+100f/2.8L MacroIS+16-35f/2.8LIII+100-400f/4.5-5.6LISII+MeFOTO&CullmannMB6
   19. Klasika, svo bi hteli da pobede
    Onaj ko nema i7 i 5870 mozda bude cetvrti i samim tim bude ucesnik velikog takmicenja u finalu, ne za glavne nagrade ali ako se setimo GOC takmicenja bilo je zaista mnogo tih utesnih nagrada koje su bile zaista vredne 260GTX karte itd, sumnjam da ce sada biti drugacije.

    Ako pogledamo uslove koji vladaju kod nas misli da je zaista trebala da se napravi neka podela kada je u pitanju hardver na kome se radi, ali ovo je regionalno takmicenje, ASUS je tako odluci u odnosu na neka ne pisana pravila koja su do sada primenjivana na takmicenjima ovog nivoa.

   20. #8
    Member Avatar korisnika najj
    Na forumu od
    Oct 2008
    Poruka
    3.263
   21. Moja mašina
    • CPU: i7-860 + Prolimatech Megahalems
    • MoBo: GA-P55A-UD6
    • RAM: 4x2GB DDR3
    • VGA: Gigabyte GTX460 1GB
    • MON: LG LED 3D 42LW659S
    • HDD: 60GB Excelram SSD i WD 1 TB+2x1.5TB Samsung F2 Eco Green
    • OPT: Asus DRW-2014S1
    • Case: CM690--- TX850
    • SND: integrisana
    • INET: DSL
   22. Talking

    Citat Citiram korisnika: zajebani Pogledaj poruku
    Ako pogledamo uslove koji vladaju kod nas misli da je zaista trebala da se napravi neka podela kada je u pitanju hardver na kome se radi, ali ovo je regionalno takmicenje, ASUS je tako odluci u odnosu na neka ne pisana pravila koja su do sada primenjivana na takmicenjima ovog nivoa.
    Upravo to trebala je da se napravi podela a ne sve stavljati i isti kos.

   23. #9
    Member Avatar korisnika zajebani
    Na forumu od
    Jan 2007
    Poruka
    3.723
   24. Moja mašina
    • Ostalo: 5DMkIV+85f1.2LII+35f1.4 II+100f/2.8L MacroIS+16-35f/2.8LIII+100-400f/4.5-5.6LISII+MeFOTO&CullmannMB6
   25. @najj
    Prica malo prelazi okvire nase zemlj samim tim moc odlucivanja nekog iz ASUS kancelarije u srbiji je mala kada su ovakvi projekti u pitanju.

   26. #10
    Administrator Avatar korisnika Peca
    Na forumu od
    Jun 2000
    Lokacija
    Dorcol - Cinecitta
    Poruka
    2.063
    Zar ne bi trebalo napraviti ranking u smislu pozicije na worldwide listi u odnosu na prvog...

    Malo laicki ali i logicno...

    Sta je meni glupo kod OC-a? Sto postoji 16 miliona kategorija u kojoj se mozes pohvaliti svetskim rekordom. Sta znam, uzmes karticu od pre dve generacije, zabodes je u najnoviju plocu sa novim procesorom, ostvaris rezultat kojim se niko nije bavio i imas svetski rekord...

    Dakle, ko sta ima, 5850 recimo, ostvario si rez koji je 185 na svetu u odnosu na prvog koji je imao mnogo vise love od tebe

    Kategorija gtx285, ostvario si 192 rezultat u odnosu na prvog - ovaj iz prethodnog primera je bolji od tebe. Nema veze sto je imao manje love

    Nekako mi to deluje logicno, ne znam da li je relevantno

    Sta sad, Bench House resi da sponzorise nekog time sto ce mu dati 5970, i7 i x58 plocu i taj ce da pobedi iako je realno losiji OC-ker od nekog drugog?
    ...gornji, donji, šipka, maj...alal vera ovaj - onaj, alal vera ceo kraj

   27. #11
    Member Avatar korisnika zajebani
    Na forumu od
    Jan 2007
    Poruka
    3.723
   28. Moja mašina
    • Ostalo: 5DMkIV+85f1.2LII+35f1.4 II+100f/2.8L MacroIS+16-35f/2.8LIII+100-400f/4.5-5.6LISII+MeFOTO&CullmannMB6
   29. Citat Citiram korisnika: Peca Pogledaj poruku
    Sta sad, Bench House resi da sponzorise nekog time sto ce mu dati 5970, i7 i x58 plocu i taj ce da pobedi iako je realno losiji OC-ker od nekog drugog?
    Prihvatam sponzorstvo ako nemate problem sa tim da kompletan hardver izolujem i bacim pod LN2
    Problem se ogleda u tome da tokom sesije nesto moze i da otkaze a da ne pricamo da ne moze da se proda nakon toga, problem je sto ja realno nebih mogao ni da realizujem sesiju kako treba a taj problem ima 99,9% njih koji bi bili u mogucnosti da tako nesto dobiju, potrebno je znanje i iskustvo za tako nesto.
    Potrebno je znanje i iskustvo sa hardverom u extremnim uslovima hladjenja, pogresna je pretpostavka da ce sama mogucnost posedovanja vrhunskog hardver obezbediti dobar plasman ili pobedu

   30. #12
    Member Avatar korisnika najj
    Na forumu od
    Oct 2008
    Poruka
    3.263
   31. Moja mašina
    • CPU: i7-860 + Prolimatech Megahalems
    • MoBo: GA-P55A-UD6
    • RAM: 4x2GB DDR3
    • VGA: Gigabyte GTX460 1GB
    • MON: LG LED 3D 42LW659S
    • HDD: 60GB Excelram SSD i WD 1 TB+2x1.5TB Samsung F2 Eco Green
    • OPT: Asus DRW-2014S1
    • Case: CM690--- TX850
    • SND: integrisana
    • INET: DSL
   32. Citat Citiram korisnika: zajebani Pogledaj poruku
    Prihvatam sponzorstvo ako nemate problem sa tim da kompletan hardver izolujem i bacim pod LN2
    Problem se ogleda u tome da tokom sesije nesto moze i da otkaze a da ne pricamo da ne moze da se proda nakon toga, problem je sto ja realno nebih mogao ni da realizujem sesiju kako treba a taj problem ima 99,9% njih koji bi bili u mogucnosti da tako nesto dobiju, potrebno je znanje i iskustvo za tako nesto.
    Potrebno je znanje i iskustvo sa hardverom u extremnim uslovima hladjenja, pogresna je pretpostavka da ce sama mogucnost posedovanja vrhunskog hardver obezbediti dobar plasman ili pobedu
    Ali isto tako i da posedujes neznam kakvo znanje opet trebas vrhunski hardver da bi napravio dobar rez zar nije tako.

    I na HWBOTU postoje gategorije zamisli kad bi sve grafe stavili u jedan kos kako bi to bilo.
    A kad vec kacimo rezove na HWbotu zasto nebismo pravili kategorije.
    Mislim da nebi bio problem napraviti 3 kategorije tako da svi imaju podjednake sanse.

   33. #13
    Administrator Avatar korisnika Peca
    Na forumu od
    Jun 2000
    Lokacija
    Dorcol - Cinecitta
    Poruka
    2.063
    @ zajebani

    Da, sponzorisao bi BH naravno onoga ko ce da garantuje pobedu - odmah obezbedimo opremu preko nekog vendora. To ce onda uraditi i drugi a to nije dobro...

    Ja samo vidim rupu u pravilima, ne kazem da je skup hardver presudan ali je jako bitan preduslov!
    ...gornji, donji, šipka, maj...alal vera ovaj - onaj, alal vera ceo kraj

   34. #14
    Member Avatar korisnika zajebani
    Na forumu od
    Jan 2007
    Poruka
    3.723
   35. Moja mašina
    • Ostalo: 5DMkIV+85f1.2LII+35f1.4 II+100f/2.8L MacroIS+16-35f/2.8LIII+100-400f/4.5-5.6LISII+MeFOTO&CullmannMB6
   36. @najj
    Ajde recimo daj predlog kategorija za sledeci put, malo da razmotrimo mogucnosti
    3 kategorije, zanimljivo i kako onda recimo na nivou nase zemlje odrediti ko je taj tim koji ce nas predstavljati, onaj ko je pobedio sa 9800gtx i 5500 cpu-om ili onaj ko je pobedio u kategoriji i7 + 5970 ?
    @Peca
    Kako bi bilo dobro da neko moze da garantuje pobedu ako ima takvog neka se javi meni ja cu ga sponzoristi
    Narvno da ni jedno pravilo nije savrseno, ali pravila postoje da bi se postovala i pre svega da bi postojao neki red, red i poredak za sada su ovakvi kakvi jesu

   37. #15
    VIP member Avatar korisnika Misko
    Na forumu od
    Oct 2000
    Lokacija
    Bulbulder, BG, Srbija
    Poruka
    5.137
    Citat Citiram korisnika: najj Pogledaj poruku
    Upravo tako ko bude imao 5870 grafu i i7 procesor 20 litara azota taj ce imati sanse da pobedi.
    I to samo sanse da bude medju prvih 4, sa i920 mislim da nemas nikakvih sansi. Mora min i950 i to da ima mnogo srece prilikom kupovine proc-a.
    Born to overclock!

   Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja

   Bookmarks

   Dozvoljeni tagovi

   • Ne možete pokrenuti nove teme
   • Ne možete odgovoriti u temi
   • Ne možete okačiti atačmente
   • Ne možete izmeniti svoje poruke
   •