»RSS Benchmark sajt

      Strana 5 od 16 PrvaPrva 12345678915 ... PoslednjaPoslednja
      Prikazani rezultati od 61 do 75 od ukupno 227

      Tema: MkVmerge Kompletan Vodic

      1. #61
        Newcomers
        Na forumu od
        Jun 2010
        Poruka
        3
        ekipa moze pomoc mala, kad ubacujem titl sa mkvmerge i stavim ga u mede8er ne pokazuje mi š đ ž ć , kliknem na windows1250 i cp1250 prije nego počnem konvertirati , dali znate još koju funkciju koja će pokazivati naša latinička slova normalno , hvala

      2. #62
        Moderator Avatar korisnika weasel
        Na forumu od
        Aug 2004
        Poruka
        11.313
        Pusti film u nekom drugom playeru ... (na kompu na primer)
        ako tamo prikazuje slova kako treba onda je problem u mede8er i njegovim podesavanjima
        best by the test

      3. #63
        Newcomers
        Na forumu od
        Jun 2010
        Poruka
        3
        Citat Citiram korisnika: weasel Pogledaj poruku
        Pusti film u nekom drugom playeru ... (na kompu na primer)
        ako tamo prikazuje slova kako treba onda je problem u mede8er i njegovim podesavanjima
        nije do mede8era jer kad pustim isti film sa istim titlom samo odvojenim od faila znači onim koji nije miksovan ma mkvmerge onda nema problema titl ima naša slova hmm ??

      4. #64
        Moderator Avatar korisnika weasel
        Na forumu od
        Aug 2004
        Poruka
        11.313
        Aj iseci min tog remuxovanog filma i okaci na neki share sajt
        best by the test

      5. #65
        Newcomers
        Na forumu od
        Jun 2010
        Poruka
        3
        Citat Citiram korisnika: weasel Pogledaj poruku
        Aj iseci min tog remuxovanog filma i okaci na neki share sajt
        a nisam nikad kidao video u čemu da to uradim ?

      6. #66
        Moderator Avatar korisnika weasel
        Na forumu od
        Aug 2004
        Poruka
        11.313
        pa bas u mkvmergeu
        ima u prvom postu pod 6) objasnjeno
        best by the test

      7. #67
        Newcomers
        Na forumu od
        Jul 2010
        Poruka
        1
      8. Moja mašina
        • CPU: AMD Phenom II X4 B55
        • MoBo: ASRock 890GX Extreme 4
        • RAM: Kingston DDR3 2GB 1600MHz HyperX
        • MON: HP ZR24W
        • HDD: SAMSUNG Spinpoint F4 HD322GJ
        • OPT: Asus DRW-24B3ST
        • Case: CHIEFTEC CH-01SL-SL-B i Scythe Stronger 700W
        • OS: OEM Windows 7 Ultimate 64-bit Eng
        • LAP: Lenovo ThinkPad Edge 13 Pentium
      9. Post

        Citat Citiram korisnika: S0nic Pogledaj poruku
        ekipa moze pomoc mala, kad ubacujem titl sa mkvmerge i stavim ga u mede8er ne pokazuje mi š đ ž ć , kliknem na windows1250 i cp1250 prije nego počnem konvertirati , dali znate još koju funkciju koja će pokazivati naša latinička slova normalno , hvala
        Pokušaj Charset UTF-8. Kod mene je ovo rešilo sličan problem.

        Inače, verzija mkvmverge GUI v4.1.0.

        Ciao.

      10. #68
        Member Avatar korisnika Gadjan
        Na forumu od
        May 2006
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        2.058
      11. Moja mašina
        • CPU: Xeon E5450 & Thermaltake Silent Tower
        • MoBo: Asus P5QL-E
        • RAM: 6 GB DDR2
        • VGA: 8500 GT
        • MON: Dell U2311H
        • HDD: Kingston UV400 120 GB + 4xHDD 1 TB
        • SND: Creative Live! 5.1 (SB0100); Altec Lansing 621; AKG K77
        • OS: Windows 7 Professional
        • LAP: MSI CR500X
        • INET: DSL
        • Ostalo: SkyStar HD2
      12. Trebam u postojeće ripovane epizode jednog dvd-a (matroška, x264+aac) da muxujem još jedan dodatan aac stream (komentare) jer je neko bezveze ripovao odvojeno pa se video stream bespotrebno duplira. Sad sam na brzinu probao i vidim da u finalnom fajlu audio strimovi se prepoznaju kao "[undetermined]". Mogu li se nekako imenovati strimovi ili barem da ih prepoznaje kao 1 i 2 da bi se razlikovali (do duše nije velik problem, uvek po defaultu pušta primarni a ne komentare). Koristim BSPlayer 2.51 ako ima neke veze, a verovatno nema.

      13. #69
        Moderator Avatar korisnika weasel
        Na forumu od
        Aug 2004
        Poruka
        11.313
        Ima veze itekako to je do playera

        Znaci postoji default values specifikacije vec dugo godina
        sta je dafaul values ... svaki aplikacija koja otvara/cita matrosku mora na primer ako za jezik nije stalvjeno nista da procita kao ENG... jer je on default...
        MKVMERGE je ranije i pored nje upisivao leangue flag ... od verzije 4.0 to ne radi jer kao sto rekoh nepostoji potreba pored implenitrane default values ...
        ali problem je sto vecina playera nije prihvatilo default values i tu nastaje problem i kad se u mkv merge upise ENG pod jezikom player i dalje cita kao UND ([undetermined)
        Pogotvu bsplayer koji je prastar i prestao je da se razvija ko zna kad...
        MPCHC je bas do skoro imao isti problem ali je uvideo gresku i uveo u svoju specifikaciju i sad je ok....


        Znaci jedni da pises autorima BS playera da prihvate to u svojoj specifikaciji - sto nece da moze jer se bs player prestao razvijati ko zna od kad....
        Ostaje ti da predjes na neki normalan player tipa MPC
        Menjao weasel : 30.08.2010. u 20:23
        best by the test

      14. #70
        Member Avatar korisnika Gadjan
        Na forumu od
        May 2006
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        2.058
      15. Moja mašina
        • CPU: Xeon E5450 & Thermaltake Silent Tower
        • MoBo: Asus P5QL-E
        • RAM: 6 GB DDR2
        • VGA: 8500 GT
        • MON: Dell U2311H
        • HDD: Kingston UV400 120 GB + 4xHDD 1 TB
        • SND: Creative Live! 5.1 (SB0100); Altec Lansing 621; AKG K77
        • OS: Windows 7 Professional
        • LAP: MSI CR500X
        • INET: DSL
        • Ostalo: SkyStar HD2
      16. Hvala na brzom odgovoru. Znači onda ako sam dobro razumeo, onda je sve ok, ne mogu ništa drugo da uradim pri muxovanju, samo dodam idem mux i to je to. Ostalo je sve do plejera?
        Mislio sam da možda ima još nekih opcija oko toga pa da to ne saznam kasnije kad već bude kasno.

      17. #71
        Member Avatar korisnika dejan2006
        Na forumu od
        Aug 2007
        Lokacija
        Beograd , Konjarnik
        Poruka
        282
      18. Moja mašina
        • CPU: Q9550
        • MoBo: Gigabyte
        • RAM: 3 x 2GB DDR3 1333 MHz Transcend
        • VGA: 9800 GT 1 GB
        • MON: 25.5 " Samsung T 260
        • HDD: 3 x 2 TB + 1 x 1.5 TB
        • OPT: 2 x DVD Peonire
        • Case: CoolerMaster Cosmos 1100
        • SND: Logitech
        • INET: DSL
        • Ostalo: a voleo bih jos toliko toga
      19. Svaka cast za odlicno objasnjen tutorijal

      20. #72
        Member Avatar korisnika makitx
        Na forumu od
        Oct 2007
        Poruka
        31
        interesuje me kako da konvertujem film sa 1080p na 720p da bi dobijo manji fajl ili kako da film sa 13gb da smanjim na 8gb

      21. #73
        Moderator Avatar korisnika weasel
        Na forumu od
        Aug 2004
        Poruka
        11.313
        Tebi bi najvise odgovarao neki prost GUI
        tipa:

        meGUI
        RipBot
        StaxRip
        mencoder

        Znaj da reencodovanjem gubis na kvalitetu makar ostavio isti bitrate i istu rezoluciju a kamoli kad oba smanjujes...
        Tako da najbolje je taj film da ponovo nadjes u 720p verziji i takvog ga nabavis nego da reencodujes 1080p , prvo sto ce trajati dosta drugo sto kvalitet ne moze da bude vrhunski takvim konvertovanjem
        best by the test

      22. #74
        Member Avatar korisnika ironmanbg
        Na forumu od
        Dec 2004
        Lokacija
        BG
        Poruka
        4.979
      23. Moja mašina
        • CPU: Intel E6300 Wolfdale
        • MoBo: Gigabyte G41-ES2L
        • RAM: 2x2 GB Kingston HyperX 1066@800MHz
        • VGA: Gainward GT220/512/DDR2
        • MON: BENQ G2420HD DVI
        • HDD: SSD CrucialMX100 128GB+ WD2003FZEX + Samsung HD204UI+ 1.5TB Samsung F3 Ecogreen Rack
        • OPT: Nec 5240S
        • Case: Lian Li PC-7FN Powered by Corsair CX400W
        • SND: ALC888b / Microlab A-6201
        • OS: Windows 7 Ultimate
        • LAP: T440S
        • TV: Samsung LE32C530
        • INET: DSL
        • Ostalo: LeadtekPVR3000 / Logitech K300&B100 / PrestigioPWC2 / LC-PRO-35, LeEco X820, Fuji S5600
      24. Imam seriju Blu ray rip u MKV, po nekoliko puta u epizodi dolazi do crnih blokova (rekao bih kao mesta za reklame) koji traju nekoliko sekundi. Da li to moze nekako da se isece/izbaci?

      25. #75
        Moderator Avatar korisnika weasel
        Na forumu od
        Aug 2004
        Poruka
        11.313
        Nekoliko sekundi ? Onda mkv merge i koristi aftertimecodes i kucaj... ali cisto sumnjam da je to nekoliko sekundi
        ako je ~1-2 sec max onda tesko da ces moci to da sredis ... POsto kao sto pise u prvom postu ne mozes da presesces na bilo kom frejmu, ili ces malo odseci od serije ili ce ostati malo blacka screena
        best by the test

      Strana 5 od 16 PrvaPrva 12345678915 ... PoslednjaPoslednja

      Tagovi ove teme

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •