Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Mozda je fo kosmickih zraka i "divnog" vremena :)
 
Meni ono od kada sam se prvi put požalio na užasan net do sada možda mesec dana signal varira na istom mestu od -80 do -110.
Centar Šapca

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 
Vidim da se u nekoliko zadnjih postova provlači termin wifi calling pa bih zamolio da neko objasni za nas neupućene. Sigurno ima još nekog osim mene ko ne zna šta je to a zanima ga.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
 
Wifi calling je odlična stvar. Koristio sam ga u nemačkoj, gde sam u zgradi imao užasno loš signal. Jedna crtita LTE, jedna crtica 3G i 2G dve crtice, tri i to ako stanem kod prozora. Dok mi je recimo ponekad u hodniku i kupatilo pisalo "No Service" i sve je išlo pre wifi i sagovornika sam čuo perfektno, bez ikakvih seckanja i kočenja. Odlična stvar, iskreno. Dzaba meni i običan poziv, volte ako ja signal ni nemam[emoji23]


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Večeras u Šapcu ponovo zastoji i prekidi na Telenoru. Prebacimo data na VIP radi normalno.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 
Ja da pohvalim telenor koji mi je dao deezer premium besplatno, zauvek. Imao sam premium aplikaciju, izbrisao je iz slota u telenor aplikaciji pre 3 meseca i i dalje je premium. Zvao sam ih, nije do njih, kod njih piše da nije aktivno i rekli su mi da kontaktiram deezer support. Dobar propust[emoji23]


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Ja sam mislio da Deezer proverava na tromesecnom nivou?
StingRay kod MTSa na tri meseca proverava recimo (mada je on mnogo gluplji za auth).
 
Deezer proverava mnogo češće, možda čak i par puta nedeljno. Znam da mi je par puta tražio verifikaciju nakon što sam svega par dana bio offline na telefonu jer nisam imao dometa na kampovanju.
 
Fora je što ja hoću da desktiviram deezer privremeno, tj. da bude free. A to ne mogu da učinim jer se kod njih zabagovalo i ostao je premium...


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Da li kada se aktivira SBB i Telenor superset poveca i kolicina interneta koja se dobija za aplikacije koje mi izaberemo, umesto onih 10gb da bude 15gb?
 
Upravo prešao iz MTS u Telenor, (trenutno na pripejd) međutim ne stižu mi poruke od stranih sajtova.
Danas sam na poslu na novom laptopu, hteo da uđem u svoj Gmail (imam aktiviranu 2-step verifikaciju) i umesto poruke od Gugla, dobio
ovaj servis vam nije dozvoljen
Posle sam video da dobijam istu poruku na sve sajtove koji šalju sms (za logovanje, verifikaciju plaćanja itd.). Zvao sam podršku ali ni oni ne znaju šta je, kažu prosledili su problem dalje, rok do 8 dana da se reši.
 
Verovatno nece raditi nekoliko dana, to se jako cesto desava kada se promeni operater. Ne samo kod nas.
Necu da nagadjam do cega je, neki ce me kritikovati :)

U svakom slucaju, do kraja nedelje, verovatno i ranije bi trebalo da proradi opet.
 
Otkačili su me iz servisa, uputili me na sajt i preporučili total pakete. Drugim rečima, uskoro se nećemo družiti na ovoj temi, bar ne kao kolege Telenorci.
 
Da li je za 5 dana u inostranstvu dovoljno 1 GB interneta? U pitanju je https://www.telenor.rs/sr/privatni/usluge/roming#/. Koristio bi se obican surf po internetu ,Viber za dopisivanje i slanje po koje slike. Naravno YouTube ne bih koristio jer jede internet.
Da se ne ze**m i uzimam karticu za tih 5 dana u Grckoj.
 
Poslednja izmena:
Pa zavisi. Trebalo bi da bude. Ja recimo kad sam putovao u Nemačku, imao sam neku eu karticu sa 5GB koji važe mesec dana. Dok sam stigao, otišlo je 1.2GB. A samo sam whatsapp koristio i dipisivao se na instagramu


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Instagram troši dosta. Dovoljno je jednom da ti osveži feed i povući ce dosta sadržaja.

Sent from my MI 6X using Tapatalk
 
Nisam otvarao feed. Nisam gasio aplikaciju uopšte. Samo je direct bio otvoren. Gernaralno, ja sam tada u nemačkoj za 15 dana potrošio 18GB. Ništa specijalno nisam koristio. Instagram, whatsapp, facebook i messenger


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Evo ja sam u Turskoj sada i aktivirao sam ovaj dodatak dva puta za 10 dana. 2 Gb mi je sasvim dovoljno za evo svih 10 dana jer ujutro putujem nazad za Beograd. Odlična je stvar po meni iako imaš i povoljnije varijante sa domaćim karticama zemlje u kojoj si.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Nedavno sam preko 12h u avionu izgurao sa 10MB (MEGABAJTA). Toliko je bilo za dz, a flat paket je bio nešto baš skup. Uključio data firewall, pustio mail, Viber, hangout, messanger, sa maila sam skinuo nekoliko PDF-ova po 200kb, za posao, i na kraju mi neko besmislen pošalje gomilu još besmislenijih fotografija :d
 
@nixysx Tebi je onda nešto drugo žestoko koristilo net. Na te servise koje si naveo, uz ništa posebno korišćenje, nemoguće da ode 18GB. Osim ako nisi gledao gomilu video klipova i konstantno ucitavao feed.

Ja sam skoro u Nemačkoj za 3 dana potrošio oko 400MB na Google Maps, Viber, Mail i po neki web search. Od toga, najviše je otišlo na Maps.

Za tekstualno dopisivanje i slanje poneke slike, 1GB je sasvim dovoljno.

Naravno, isključiti na ovim chat servisima da automatski preuzima sadržaj koji vama sagovornik šalje.

Sent from my MI 6X using Tapatalk
 
Ma ništa specijalno, sve regulano. Btw netflix sam koristio samo zadnjeg dana. Imao sam neograničen internet za youtube, netflix, deezer i ostale društvene mreže. Ovo ne stanje nakon 15 dana. Neću više da idem u off, sorry. Ako nekog zanima kako za male pare, tipa 15€ da ima neograničen internet za sve nek mi se javi u pm.
fa04fb55d88567a9225ec0a9c627bb1e.jpg



Iskreno, dobar telenor što svi očekuju volte itd. itd. a još se pojavljuje GPRS [emoji23]
168bbffa40b15591abce43d7aeecf224.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
PM nije poenta ovog foruma, poenta je da se znanje javno deli.
 
Poenta jeste ali ne na temi koja uopšte nije predvidjena za te stvari, nema potrebe prekrivati sadržaj onim za šta jeste.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Ljudi hvala vam na iskustvima Insta ne bih koristio vec samo obican surf. I eventualno Viber dopisivanje. Ukoliko pocenim da je malo kupicu karticu. Da ne gusim temu.
 
#1: Posto je Grcka u pitanju, Bonbon ili A1 su ti def. bolja opcija, ako mozes da se snadjes (ako si iz BG, cimni, pozajmicemo).
Jer u GR na mnogo mesta samo jedan provider radi dobro, a Tln se kaci samo na jednu mrezu u GR. Bonbon i A1 se kace na sve tri. To mnogo znaci u Grckoj, Ceskoj i Nemackoj! Jedino u Austriji do sada sam video da je nebitno.

#2: Na konto potrosnje i samog Tln dodatka:

Kao prilicno prilicno mali korisnik mobilnog neta (imam Morava 1 :D), mogu ti reci da ume da se nagomila potrosnja. Cacnes Chrone (meni je najvise od uzeo, primarno Bench forum, jer ne volim TT), ode i po 100MB dnevno laganica. I to meni - vama bi moglo i mnogo vise.

Viber je sitan potrosac bas, sem ako ne saljes klipove i slike. Ja razgovarm po 2h dnevno Viberom, i on je tek 3/4. na listi, posle Qando Wien i Chrome-a.


Ako ides na Tln dodatak, obavezno podesi 3G-only pre nego sto dodjes do destinacije, i iskljuci data roming.
Kada dodjes na destinaciju, nakaci se na konkretnu mrezu prvo, onda dozvoli data roming i predji na LTE.
Proveri da ti ne istekne dodatak dok si tamo!

Isto to u obratnom smeru kada ides nazad.

Zasto? Da ne bi slucajno se usput nakacio na VoLTE i pravio sitan racun, ali primarno da ne bi slucajno se nakacio na mrezu zemlje koja nije na spisku (nemam predstavu da li moze u tvom slucaju, ali desilo se ljudima).
Jeste kod Tln, zbog TravelSure 10 defaulta, to ipak max. 3000din/dnevno i da se desi, ali ja lakse spavam da na te fore ni dinar ne dam, nego da mislim da 3000 mogu da svarim :D
 
Hvala ti na puno korisnih podataka. Samo sam kasno video na zalost. Koristice za ubuduce.
 
Nazad
Vrh Dno