ja sam koristio ovo:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\policies\Explorer]
"NoDriveTypeAutoRun"=dword:000000ff
i ovo:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Cdrom]
"AutoRun"=hex:00
ja sam koristio ovo:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\policies\Explorer]
"NoDriveTypeAutoRun"=dword:000000ff
i ovo:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Cdrom]
"AutoRun"=hex:00
U+0C1C
autorun.inf
/switch = mora da postoji neki switch kojim se ne bi pitalo da li se želi upisivanje vrijednosti iz .reg fajla u bazu...Kod:[autorun] open=disable_autorun.reg /switch
It's the ride that matters, not the bike...
Postoji i program USB Flash disinfector koji pobije neke autoran programe na flashu i pravi skrivene foldere koji imitiraju virus ali se ne sire nego sprecavaju da virus dolazi na flash. Inace kazem NEKE autorun viruse zato sto je do skoro cistio sve a od prosle nedelje se pojavili neki mutanti koji i ovu metodu prolaze. Rucno brisanje je i dalje keva, znaci cim se USB flash vidi kao folder ici na explore i rucno obrisati strane skrivene foldere.
Virusi su opet odlepili u zadnjih par nedelja, jedno vreme je bilo poprilicno mirno, ali u poslednjih deset dana su mnogo vise donosili zarazene masine u servis.
Danas sam proveo minimum 12 sati na raznim masinama uglavnom sve oko virusa.
Jedan od favorita mi je antivirus 2009
Otkucate npr. letnje baste uklanjanje i 2. i 3. link ako trazite preko google srpski vam otvara neki tab bezveze, kao pise letnje baste kada ugasite tab otvori se novi prozor sa glupim porukama , ako i kliknete na x, opet otvori novi rozor, opet x , pa on otvori web stranu, nasminkanu samo tako za navlacenje musterija. gde god da kliknete verovatno cete se zaraziti. Ko nema antivirus, i nije vican "cackanju" neke ne eksperimentise.
Menjao phantomr : 16.01.2009. u 07:50
A ja sam naletao na antiviruse koji su mi malo uništili mesec dana posla... Što se mene tiče, od virusa, jedini gori programi su antivirusi.
Nažalost, windowsu moraš da ugasiš što više automatike i da što više zanš o njemu i držiš stvari pod kontrolom... kao da ti postojiš zbog njega, a ne on zbog tebe (pa i ne postoji kad malo bolje razmislim).
Akcija je fenomenalna, međutim veliki problem predstavljaju i sami korisnici koji i pored upozorenja AV biraju opciju "ignore" umesto "delete". Ja se vec mesecima "ubih" objašnjavajući im da takvim postupkom ugrožavaju i svoje računare a ne samo školske/firmine.
Ja sam takođe isključio Autoplay preko GP, ali kao što rekoh problem je i u ljudima a ne samo u AV i mašinama.
Ajde da se nadovezem na temu...Jel` neko ima ideju gde bi mogli da se kupe USB flesevi koji imaju prekidac za zabranu upisivanja.Ja ih bas i nisam vidjao u prodaji.Cini mi se da je ovo najsigurniji nacin.Ove napasti se lepe na njih k`o muve na ...Foto radnje su leglo virusa.
Za tamo su korisni flash diskovi koji imaju prekidac za zastitu od upisivanja.![]()
Menjao DekiG : 16.01.2009. u 23:38
Pojedini modeli Kingston i SanDisk flash diskova imaju prekidače za RO, tako da pogledaj njih... Čini mi se da svaki Cruzer ima...
It's the ride that matters, not the bike...
Cisto informativno, kakva je situacija sa Vistom u celoj ovoj prici, nisam bio na casu...?
ex @bobiska
Podrzavam i zahvaljujem na korisnim informacijama.
"Baka sa kolačićima prolazi samo jednom..."
slucajno ugledah ovu temu, i odusevih se![]()
Bookmarks