»RSS Benchmark sajt

      Strana 10 od 33 PrvaPrva ... 6789101112131420 ... PoslednjaPoslednja
      Prikazani rezultati od 136 do 150 od ukupno 491

      Tema: Resenje za (skoro) sve ATI probleme (AGP, PCI-E & Mobility)

      1. #136
        Member Avatar korisnika kbojan
        Na forumu od
        Aug 2008
        Lokacija
        Zvornik, RS
        Poruka
        467
      2. Moja mašina
        • CPU: Intel Pentium E2160@3.0GHz (9x333); Xigmatek HDT-S963
        • MoBo: Asus P5LD2 SE, i945P
        • RAM: 4x1024MB DDR2@667MHz
        • VGA: Leadtek NVIDIA GeForce GT 240 (1024MB DDR3)
        • MON: Samsung SyncMaster 943NW
        • HDD: SSDNOW 30GB Boot drive, Maxtor 250GB
        • OPT: Optiarc AD-7260S
        • Case: Frontier & FSP Fortron 350PNF
        • SND: SoundMAX Int. / Microlab B-73
        • OS: Windows 7 Professional (x86)
        • INET: DSL
        • Ostalo: 2x Xilence80 RedWing; APC P5B
      3. Citat Citiram korisnika: BokiPK Pogledaj poruku
        Uh. Ja ih izbegavam bas iz razloga sto su neki moji ortaci imali mnogo problema sa prvim dostupnim primercima. Davno bese, ne secam se tacno sta je bilo u pitanju, neslaganje sa nekim plocama isl...
        XFX Radeoni su tu tek mjesec-dva, sto nije tako davno.
        Menjao kbojan : 25.02.2009. u 10:24

      4. #137
        Member Avatar korisnika crossfire
        Na forumu od
        Jan 2003
        Lokacija
        Srpska
        Poruka
        11.940
      5. Moja mašina
        • CPU: G1610
        • MoBo: AsRock H61M/U3S3
        • RAM: 2X4GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz @1333MHz
        • VGA: Integrusha Intel
        • MON: Hanns-G 23" LED
        • HDD: Seagate 160GB/8MB + 320GB/8MB, SATA II
        • OPT: LG DVD-RW
        • Case: Fractal Design Arc Mini, Cooler Master RealPower 520W
        • SND: integrusha, Kinyo R-565 5.1, radi samo jedan zvucnik :)
        • OS: Win7, nemam pojma koji
        • INET: DSL
        • Ostalo: WoT masina :)
      6. Da nije ovo uzrok mojih problema?

        Kako da istestiram napajanje da ga mogu reklamirati ako ne valja?

        HW Monitor isto za 12V pokazuje 7.75V!
        Ne znam kako da snimim onaj izvjestaj HW monitora pa da okacim.

        @ va milos: Ne radi mi ta tipka , uslikacu sutra digitalcem
        Probao sam i na tom tvom napajanju i isto, ali sam mislio da je zbog toga sto ima 16A na 12V grani..
        Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	2009-02-25-18h16-Volt12.png‎ 
Views:	103 
Size:	22,5 KB 
ID:	47003  

      7. #138
        Member Avatar korisnika va_milos
        Na forumu od
        Aug 2005
        Lokacija
        Valjevo
        Poruka
        1.929
      8. Moja mašina
        • CPU: G550
        • MoBo: MSI Z77A-G43
        • RAM: 2x4GB 1866MHz Exceleram Black Sark
        • MON: LG L225WS
        • HDD: WD 640GB AAKS sata II
        • OPT: LG GH22NS40
        • Case: Midgard II + PC POWER & COOLING 500w Silencer
        • SND: integrale+ sonic gear 3
        • OS: Win 7 64 bit
        • INET: Kablovska
      9. Pogledaj ovu temu.
        http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=182334

        Jednostavno ne slaganje te grafe sa tim plocama. Njegova karta je probana na 3 ploce i ni na jednoj nije radila, a liku kom je prodao je proradila iz prve. On je imao MSI p45 platinum, ja biostar iz potpisa i probano je na asusu p35 chipset. Ne znam taj lik koju plocu ima. Jednostavno je dolazilo do bsoda i pucanja tok ati2dvg.dll. Nije bilo ni do napajanja, sva tri su razlicita. Dva firmirana i jedno ruzno pace u mojoj masini.

        @ za izvestaj, jednostavno uslikaj ceo ekran(prt Sc)
        Menjao va_milos : 26.02.2009. u 01:44

      10. #139
        VIP member Avatar korisnika BokiPK
        Na forumu od
        Dec 2000
        Lokacija
        Niš, Sr, Europe, Earth...
        Poruka
        3.238
      11. Moja mašina
        • CPU: Intel Xeon E5450, OCZ Vendetta 2
        • MoBo: ASUS P5B DeLuxe
        • RAM: 2x2GB Kingston KHX DDR2 1066 Cl5
        • VGA: ASUS GF GTX 560Ti DCU II 1GB GDDR5
        • MON: 24" TFT Prestigio P7240WD 1920x1200
        • HDD: Seagate 250GB+500GB + WD mobile 320GB USB3
        • OPT: LH-20A1L, SH-223L
        • Case: Enlight, OCZ 600 SXS
        • SND: SoundMax HD, KOSS
        • OS: XP SP3 + W7 SP1
        • LAP: IBM/Lenovo T61
        • INET: UMTS/GPRS
        • Ostalo: Logi kb&m, SE k800i, Mustek 800VA Pro, gomila fleški, Prestigio GV450, MiFi, Huawei LTE, some gadze
      12. Citat Citiram korisnika: kbojan Pogledaj poruku
        XFX Radeoni su tu tek mjesec-dva, sto nije tako davno.
        Sta dva meseca? Pakom ih je nabavljao od starta. A o jednom drugom kanalu...necu javno
        Menjao BokiPK : 26.02.2009. u 09:47
        "...ja sam genije, suvi genije..." PeraKojot

      13. #140
        Member Avatar korisnika kbojan
        Na forumu od
        Aug 2008
        Lokacija
        Zvornik, RS
        Poruka
        467
      14. Moja mašina
        • CPU: Intel Pentium E2160@3.0GHz (9x333); Xigmatek HDT-S963
        • MoBo: Asus P5LD2 SE, i945P
        • RAM: 4x1024MB DDR2@667MHz
        • VGA: Leadtek NVIDIA GeForce GT 240 (1024MB DDR3)
        • MON: Samsung SyncMaster 943NW
        • HDD: SSDNOW 30GB Boot drive, Maxtor 250GB
        • OPT: Optiarc AD-7260S
        • Case: Frontier & FSP Fortron 350PNF
        • SND: SoundMAX Int. / Microlab B-73
        • OS: Windows 7 Professional (x86)
        • INET: DSL
        • Ostalo: 2x Xilence80 RedWing; APC P5B
      15. Citat Citiram korisnika: BokiPK Pogledaj poruku
        Sta dva meseca? Pakom ih je nabavljao od starta. A o jednom drugom kanalu...necu javno
        Cini mi se da se ne razumijemo.
        XFX je firma koja do prije par mjeseci radila samo Nvidia graficke karte.
        Atijeve kartice su poceli raditi od nedavno tj. u svojoj ponudi imaju samo zadnju seriju
        HD 4xxx.
        Pozdrav.

      16. #141
        Member Avatar korisnika Pablo
        Na forumu od
        Dec 2006
        Lokacija
        Sered / SK
        Poruka
        6.603
      17. Moja mašina
        • CPU: Intel® Xeon® E5440 @ 3.6 GHz @ 1.25 V & CM Hyper TX polished
        • MoBo: ASUS P5Q-E - Intel® P45 Chipset
        • RAM: 8GB - 2 x 2GB KingMax + 2 x 2GB Hynix @ 846MHz CL5
        • VGA: XFX 4890 1GB DDR5 @ 940/1125
        • MON: BENQ G2420HD / Leadtek WinFast PxTV1200 PCI-E
        • HDD: ~2.7TB = SSD Patriot Blast 120GB / WD 6400AAKS / Hitachi 500GB / Samsung 1.5 TB [HD154UI]
        • OPT: LG SATA DVD-RW - GSA-H55N
        • Case: CM690 Dominator / ANTEC TP-Trio 650 - 52A @ 12V
        • SND: SoundMax onboard / Logitech X540 & A4Tech HS100 Headphones
        • OS: Windows 7 x64
        • LAP: HP EliteBook 6930p
        • INET: DSL
        • Ostalo: Logitech® MX™ Revolution, UltraX Remote & G15 Gaming Keyboard / Sky Star 2 v2.3 / Canon IXUS 80IS
      18. Citat Citiram korisnika: crossfire Pogledaj poruku
        Da nije ovo uzrok mojih problema?

        Kako da istestiram napajanje da ga mogu reklamirati ako ne valja?

        HW Monitor isto za 12V pokazuje 7.75V!
        Ne znam kako da snimim onaj izvjestaj HW monitora pa da okacim.

        @ va milos: Ne radi mi ta tipka , uslikacu sutra digitalcem
        Probao sam i na tom tvom napajanju i isto, ali sam mislio da je zbog toga sto ima 16A na 12V grani..
        Komp ti ni nebi radio da imash 7.75 V na +12V grani... Batali one programe i uzmi unimer u ruke i izmeri napone. 99% da su u redu... Mada mozesh da probash sa drugim napajanjem.

        Da ja kazem moje iskustvo sa ATI-jem 4850.
        Sapphire 4850 probao sam na MSI P35 neo i radila je bez problema. Imam je vec dva meseca na ASUS P5Q-E P45 takodje radi bez problema i BSOD-ova.
        Nisam siguran ali mislim da sam 4850 kupio kad sam imao Biostar TForce 965PT i tad je radila bez problema...
        Phone: Xiaomi MI MAX Prime 128+64/4GB Silver ROM:Resurrection Remix 5.8.4

      19. #142
        VIP member Avatar korisnika BokiPK
        Na forumu od
        Dec 2000
        Lokacija
        Niš, Sr, Europe, Earth...
        Poruka
        3.238
      20. Moja mašina
        • CPU: Intel Xeon E5450, OCZ Vendetta 2
        • MoBo: ASUS P5B DeLuxe
        • RAM: 2x2GB Kingston KHX DDR2 1066 Cl5
        • VGA: ASUS GF GTX 560Ti DCU II 1GB GDDR5
        • MON: 24" TFT Prestigio P7240WD 1920x1200
        • HDD: Seagate 250GB+500GB + WD mobile 320GB USB3
        • OPT: LH-20A1L, SH-223L
        • Case: Enlight, OCZ 600 SXS
        • SND: SoundMax HD, KOSS
        • OS: XP SP3 + W7 SP1
        • LAP: IBM/Lenovo T61
        • INET: UMTS/GPRS
        • Ostalo: Logi kb&m, SE k800i, Mustek 800VA Pro, gomila fleški, Prestigio GV450, MiFi, Huawei LTE, some gadze
      21. Citat Citiram korisnika: kbojan Pogledaj poruku
        Cini mi se da se ne razumijemo.
        XFX je firma koja do prije par mjeseci radila samo Nvidia graficke karte.
        Atijeve kartice su poceli raditi od nedavno tj. u svojoj ponudi imaju samo zadnju seriju
        HD 4xxx.
        Pozdrav.
        Naravno. Nisu jedini. I Gainward je ranije ekskluzivno radio samo nVidia kartice, ali od serije 4xxx rade i ATi. Vise od 7-8 meseci na trzistu i dostupno kod nas.
        Pozz i tebi.
        "...ja sam genije, suvi genije..." PeraKojot

      22. #143
        Member Avatar korisnika crossfire
        Na forumu od
        Jan 2003
        Lokacija
        Srpska
        Poruka
        11.940
      23. Moja mašina
        • CPU: G1610
        • MoBo: AsRock H61M/U3S3
        • RAM: 2X4GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz @1333MHz
        • VGA: Integrusha Intel
        • MON: Hanns-G 23" LED
        • HDD: Seagate 160GB/8MB + 320GB/8MB, SATA II
        • OPT: LG DVD-RW
        • Case: Fractal Design Arc Mini, Cooler Master RealPower 520W
        • SND: integrusha, Kinyo R-565 5.1, radi samo jedan zvucnik :)
        • OS: Win7, nemam pojma koji
        • INET: DSL
        • Ostalo: WoT masina :)
      24. Evo konacno sam nasao u cemu je problem: 4850 TOP je R.I.P.
        Sinoc na AMD masini u toku igranja popucale texture i pojavilo se mnostvo crvenih tackica. Vjerovatno memorija rikavela.

        Garanciju nemam, ali sada imam Glaciator kuler za neki buduci uppgrade

        Sorry sto sam smarao ovde

      25. #144
        Member Avatar korisnika KIBLA`s
        Na forumu od
        Dec 2003
        Lokacija
        Sabac
        Poruka
        2.678
      26. Moja mašina
        • CPU: i7 3770k @ box
        • MoBo: Asus Maximus V Formula
        • RAM: Kingstone Beast 2 x 8GB @ 2.4 GHz
        • VGA: ASUS Strix GTX 1080 08G-Gaming
        • MON: Asus MW221U
        • HDD: Samsung EVO 850 250GB, WD10EALX & WD5200AAKX
        • OPT: Pioneer 216d
        • Case: Chieftec CX-05B-B, Chieftec CFT-750-14CS
        • SND: on board
        • OS: Windows 7
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Logitech Ultrax, X7, Ozenjen
      27. meni sutra stize sapphire 4870,
        citajuci ovaj thread u golu vodu sam se preznojio,
        ovo ce mi biti prva ATi kartica u zivotu jos od vremena s3 trio - a,
        drzite mi placeve .

        znao sam da ATi ima problema sa drajverima,
        ali bas ovoliko, uzas
        Menjao KIBLA`s : 27.02.2009. u 18:24
        INTEL KickAss,
        MED I ORASI BATO MOJ, MED I ORASI !

      28. #145
        Member Avatar korisnika KIBLA`s
        Na forumu od
        Dec 2003
        Lokacija
        Sabac
        Poruka
        2.678
      29. Moja mašina
        • CPU: i7 3770k @ box
        • MoBo: Asus Maximus V Formula
        • RAM: Kingstone Beast 2 x 8GB @ 2.4 GHz
        • VGA: ASUS Strix GTX 1080 08G-Gaming
        • MON: Asus MW221U
        • HDD: Samsung EVO 850 250GB, WD10EALX & WD5200AAKX
        • OPT: Pioneer 216d
        • Case: Chieftec CX-05B-B, Chieftec CFT-750-14CS
        • SND: on board
        • OS: Windows 7
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Logitech Ultrax, X7, Ozenjen
      30. posto sam dobio bas ovu kartu

        *Sapphire HD 4870 512MB - karte sa serijskim brojem 188-01E85-001SA, SKU#11133-00 izazviju razne probleme (uglavnom visoke temperature) zbog bagovitog BIOS-a i potrebno je flesovati NOVI BIOS koji resava problem

        kojim programom da je flesujem.

        skinuo sam atiflash 3.60,
        skinuo sam bios sa linka iz prvog posta,
        moze li taj prog kao i taj bios iz post, ili ima neki noviji?
        Menjao KIBLA`s : 28.02.2009. u 18:58
        INTEL KickAss,
        MED I ORASI BATO MOJ, MED I ORASI !

      31. #146
        Member
        Na forumu od
        Apr 2003
        Lokacija
        Beograd
        Poruka
        1.632
      32. Moja mašina
        • CPU: I72600K/vodeno i i7750/3.5/H 50
        • MoBo: ASUS Maximus V Gene i ASUS Maximus IV gene
        • RAM: 4x4G Muskin1866 redline
        • VGA: MSI GT570 950/2300 vodeno i GT460 na 920/1150
        • MON: 24 Samsung i plazma 430B
        • HDD: SSD 256G Samsung 830 i ADATA i Samsung 500G
        • Case: coolermastre 690 i NZTX Vulkano
        • TV: Samsung 430B
        • INET: DSL
      33. Da li je moguce da 4870 Asus pravi problem pri instalaciji novog XP, javlja mi NTLDR missing i pojavljuje se par kerefeka na ekranu koje blinkuju. Do pre neki dan sve je bilo OK dok mi klinac nije fasovao Virut.nbk pa sam morao sve da cistim. Na disku na kojem je Vista radi, ali me djavo terao da menjam drajver sa 8.9 na 9.2 pa sad ne mogu da je overklokujem iz AMD GPU tula dali su oni normalni ili sam ja mozda lose instalirao. Ovo NTLDR me dovodi do ludila pa pomagajte nemam vise ideja , mozda je vrisnula i ploca DFI-TRS2 plus.

      34. #147
        Member Avatar korisnika spaad
        Na forumu od
        Aug 2007
        Lokacija
        ZR
        Poruka
        1.450
      35. Moja mašina
        • CPU: AMD FX-4320 & C.M. 212 EVO
        • MoBo: GIGABYTE 970A-DS3P
        • RAM: 2x4GB Exceleram Rippler
        • VGA: MSI R9 280X Gaming OC
        • MON: BenQ GL2450
        • HDD: SSD370 - 1TB Seagate Barracuda
        • OPT: Asus 22B2ST
        • Case: MS WINSTON,Thermaltake Smart SE 630W Gold
        • SND: Int.
        • OS: "10" 64bit
        • INET: Kablovska
      36. Mozes i sa ovim da flesujes iz wina.Za bios neznam.
        http://www.techpowerup.com/downloads...h_2.0.1.5.html

      37. #148
        Member Avatar korisnika KIBLA`s
        Na forumu od
        Dec 2003
        Lokacija
        Sabac
        Poruka
        2.678
      38. Moja mašina
        • CPU: i7 3770k @ box
        • MoBo: Asus Maximus V Formula
        • RAM: Kingstone Beast 2 x 8GB @ 2.4 GHz
        • VGA: ASUS Strix GTX 1080 08G-Gaming
        • MON: Asus MW221U
        • HDD: Samsung EVO 850 250GB, WD10EALX & WD5200AAKX
        • OPT: Pioneer 216d
        • Case: Chieftec CX-05B-B, Chieftec CFT-750-14CS
        • SND: on board
        • OS: Windows 7
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Logitech Ultrax, X7, Ozenjen
      39. nikad nisam voleo flashovanje iz win - a,
        znam za taj prog.


        ali hvala u svakom slucaju.


        EDIT:
        kolike su vam temp. meni u idle 65-68 c, fan na auto od 0-25% ? jel to normalno?
        Menjao KIBLA`s : 01.03.2009. u 00:32
        INTEL KickAss,
        MED I ORASI BATO MOJ, MED I ORASI !

      40. #149
        Member Avatar korisnika KIBLA`s
        Na forumu od
        Dec 2003
        Lokacija
        Sabac
        Poruka
        2.678
      41. Moja mašina
        • CPU: i7 3770k @ box
        • MoBo: Asus Maximus V Formula
        • RAM: Kingstone Beast 2 x 8GB @ 2.4 GHz
        • VGA: ASUS Strix GTX 1080 08G-Gaming
        • MON: Asus MW221U
        • HDD: Samsung EVO 850 250GB, WD10EALX & WD5200AAKX
        • OPT: Pioneer 216d
        • Case: Chieftec CX-05B-B, Chieftec CFT-750-14CS
        • SND: on board
        • OS: Windows 7
        • INET: Kablovska
        • Ostalo: Logitech Ultrax, X7, Ozenjen
      42. da li je to samo kod mene, ili...

        da li BRE u opste moze da iskljuci powerplay?

        kada stavim na disable i flesujem takav BIOS kartica i dalje menja
        klokove na svakih 0.5s, kao sto kaze gx-x,
        ili je jedini nacin da se ovo zaobidje onako kako je gx-x opisao?


        ali ovo skakutanje clockova vidi samo riva, koristim 2.24,
        dok ati tray tool to ne registruje,
        mislim registruje ali ne kao riva svakih 0.5s, nego otprilike kada i treba.

        mozda je to samo neki bug u rivi??

        EDIT:

        e sad konacno odoh da se malo poigram, od 15h citam forume i flesujem karticu .
        Menjao KIBLA`s : 01.03.2009. u 02:20
        INTEL KickAss,
        MED I ORASI BATO MOJ, MED I ORASI !

      43. #150
        Member Avatar korisnika ivke76
        Na forumu od
        Aug 2005
        Lokacija
        Bgd
        Poruka
        1.393
        ako neces powerplay edituj profile:
        Vista:
        C:\Users\xxx\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles
        XP:
        C:\Documents and Settings\xxx\Local Settings\Application Data\ATI\ACE\Profiles

        ukljuci ati overdrive, snimi profil "lol"/"proba" sta god aktiviraj ga, promeni bilo sta, idi na profile management pa save (stikliraj sve, ne samo 3d settings, ATI overdrive obavezno! ili "all catalyst control center settings") kao "full oc" npr.
        aktiviraj onaj "lol"/sta god od ranije
        pa otvori prvo "Profiles.xml" (notepadom npr.) iz "ACE" foldera (da bi ti zapamtio setovanja i posle restarta) i promeni vrednosti u sledecim linijama:

        <Feature name="CoreClockTarget_0">
        <Property name="Want_0" value="30000" />
        <Property name="Want_1" value="80000" />
        </Feature>
        <Feature name="MemoryClockTarget_0">
        <Property name="Want_0" value="30000" />
        <Property name="Want_1" value="95000" />
        </Feature>
        <Feature name="CoreVoltageTarget_0">
        <Property name="Want_0" value="1050" />
        <Property name="Want_1" value="1250" />
        </Feature>

        "CoreVoltageTarget" want 0 value ti je voltaza za 2d want 1 je za 3d
        stavi istu voltazu za 2d (1250) kao sto je i za 3d, snimi izmene pa isto to promeni i u "full oc" profilu od ranije ("profiles" folder) > save > activate "full oc" profil i cao powerplay

        "alternativno" mozes probati i ovo
        pazi samo da obezbedis dobro hladjenje ako imas "reference pcb" i ovaj metod ti uspe
        ako uspe (a imas sapphire koji pored palita prilicno "slusa" rivu u slucaju voltaza) moci ces 900+ za core a tada karta "izuva" bilo koji klokovani 1gb model

        za oc editujes "core clock target" i "memory clock target"
        stavi npr. 830/1000 (i za want 0 tj. "2d klokove" kao i za 3d ako neces powerplay)
        svaki novi profil koji pravis stikliraj samo 3d settings i setovanja za 2d/3d/voltazu/klokove ce biti zapamcena

        imaj u vidu da ce ti na ovaj nacin kartica biti stalno na "full klokovima/voltazi" koje si namestio tako da ces morati fan da odvrnes malo ili...

        predlog! ovako ce ti kartica biti hladnija (meni na 300/300 za 2d oko 40c oba core-a) + preko rive mozes namestiti auto fan control prateci ovo uputstvo!

        p.s. meni je sve ovo jednostavnije od flesha biosa posto jednom kada se edituje to je to
        posle samo install novih drajvera preko starih i sva podesavanja ostaju
        od sredine septembra (prvih 8.8 beta drajvera za x2) do danas niti jedan bsod nisam imao sem u slucaju preteranog oc-a sto je bilo i normalno a imam "ozloglaseno dual gpu resenje"
        p.s.2 sve ovo navedeno je "primenljivo" i za 4830/4850/4870 single i cf konfiguracije (kod cf resenja za drugi gpu imate "core/memory/voltage target_1")
        ako se iz nekog slucaja desi da klokovi "polude" (cyberlink codec ume ponekad ovo da uradi), aktivacija editovanog profila ih vraca na editovane vrednosti bez problema

        @Jovyland
        mozes ovo da "prilepis" i na prvi post ako hoces
        Menjao ivke76 : 01.03.2009. u 05:13
        @Igoritza: "au brate, u snu se setih ovog tvog citata, naime, u lucidnim snovima sam skapirao da sam daleko inteligentniji nego na javi, pa ono shto mi promakne dok sam budan, u snovima se setim"

      Strana 10 od 33 PrvaPrva ... 6789101112131420 ... PoslednjaPoslednja

      Bookmarks

      Dozvoljeni tagovi

      • Ne možete pokrenuti nove teme
      • Ne možete odgovoriti u temi
      • Ne možete okačiti atačmente
      • Ne možete izmeniti svoje poruke
      •